Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κέρδη καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Κέρδη καταγράφει στην τελευταία χρηματιστηριακή εβδομάδα η κυπριακή αγορά, με ώθηση, κυρίως, από τις μετοχές των τραπεζών.
 Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:03, βρισκόταν στις 116,11 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 1,12%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 240.351,76 ευρώ.
Αύξηση της τάξης του 0,98% καταγράφει και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 45,2 μονάδες. Κέρδη σημειώνουν στο σύνολο τους οι επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες. Συγκεκριμένα, άνοδο καταγράφουν ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,21%, της Κύριας Αγοράς 1,17%, της Παράλληλης Αγοράς 0.52%,

Η ΑΟΖ φέρνει νέο κλίμα

Των Η. Κονοφάγο, Ν. Λυγερού


Η ΑΟΖ φέρνει νέο κλίμα στην πατρίδα μας και δεν μας βλέπουν πια ως μια χώρα πνιγμένη στα οικονομικά της προβλήματα αλλά και χωρίς καμιά προοπτική. Το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ δίνει ένα άλλο στίγμα στις συνομιλίες μας και στις διαπραγματεύσεις. Τώρα όλοι βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να μείνει άπρακτη την ώρα που καταπιέζεται οικονομικά. Αντιλαμβάνονται όλοι πια ότι η χώρα μας που έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 και έχει ψηφίσει τον κυρωτικό Νόμο το 1995 είναι στην τελική φάση της θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ και ότι έχει αρχίσει ήδη τις επαφές και για το θέμα της οριοθέτησης.

Σύγκρουση για το... Ελντοράντο των επενδύσεων

Εντός δεκαημέρου και με διαδικασίες εξπρές η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ανάλογη με τις Σκουριές επένδυση στη Θράκη με την καναδική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην εξόρυξη χρυσού. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στις Σκουριές θέλησε να διαλύσει τα σύννεφα που πύκνωσαν πάνω από τη συγκεκριμένη επένδυση και με δηλώσεις του στη Wall Street Journal ξεκαθαρίζει ότι η Ελλάδα ενδιαφέρεται έντονα για το συγκεκριμένο project που όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα θα δημιουργήσει 2000 θέσεις εργασίας με συνολική επένδυση ύψους 1 δισ. δολαρίων.

Εβγαλαν κανό στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου!!!

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί και η Αμαρουσίου Χαλανδρίου από τη σημερινή νεροποντή και κάποιοι σκέφτηκαν να πράξουν ανάλογα. Ετσι έβγαλαν… κανό προκειμένου να καταφέρουν να μετακινηθούν!

Kονδύλι 1,8 εκατ. ευρώ για το Ίδρυμα της Βουλής

Μειωμένος κατά περίπου 700.000 ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος της Βουλής για το 2013 σε σχέση με το 2012.

Παρά ταύτα, το κονδύλι των 1.856.000 ευρώ εκτιμάται ότι είναι αρκετά υψηλό για τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες.

Να σημειωθεί ότι το Ίδρυμα, λειτουργεί από το 2003 και προκειμένου «να καταστεί δίαυλος επικοινωνίας της βουλής με την κοινωνία» στην ουσία αναλαμβάνει εκδόσεις βιβλίων, δημιουργία εκθέσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων, επισκέψεις μαθητών στην Βουλή και τις εργασίες της Βουλής των Εφήβων.

Είκοσι χιλιάδες Έλληνες που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν...

Παράταση μέχρι την άλλη Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών στους 54.000 της λίστα με τα ονόματα όσων έβγαλαν μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Αν και η προθεσμία έληξε στις 15 του μηνός, κρίθηκε απαραίτητη μια σιωπηρή παράταση, λόγω της δυσκολίας των ελεγχομένων να προσκομίσουν την πληθώρα των δικαιολογητικών που ζητούν οι εφορίες.

Το υπουργείο εξέδωσε και εγκύκλιο, χωρίς να επισημοποιεί πάντως την παράταση της διορίας για να δώσουν εξηγήσεις. Σε αυτήν ορίζονται μόνον τα δικαιολογητικά «της τελευταίας στιγμής» που καλούνται να προσκομίσουν οι υπόχρεοι για να δικαιολογήσουν την προέλευση των κεφαλαίων που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Ποια είναι η υπάλληλος της Βουλής που παραλίγο να σκοτωθεί

Σαν από θαύμα σώθηκε γυναίκα υπάλληλος της Βουλής όταν, νωρίς το πρωί, ανεβασμένη στο θόλο, επιχειρούσε να βγάλει νερά από εκεί για να μην πέσουν στην αίθουσα της ολομέλειας.

Την ώρα εκείνη, στα υπουργικά έδρανα βρίσκονταν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού Ι. Ιωαννίδης. Το μεταλλικό πλαίσιο υποχώρησε και έσπασαν γυαλιά, που έπεσαν στην αίθουσα, και η υπάλληλος βρέθηκε αιωρούμενη στο κενό.

Η «βουτιά» στα έσοδα φέρνει νέα μέτρα

Η «βουτιά» στα έσοδα φέρνει νέα μέτρα
Εκτός στόχων η κυβέρνηση και «μαύρη τρύπα» εκατομμυρίων ευρώ.
 «Κόκκινος συναγερμός» έχει σημάνει στο υπουργείο Οικονομικών λόγω της αρνητικής εικόνας που καταγράφεται στα έσοδα κατά τους πρώτους μήνες του νέου έτους.
Η αύξηση των φόρων και η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών οδήγησαν τελικά σε μεγαλύτερη απώλεια των χρημάτων που το κράτος ανέμενε να βάλει στα ταμεία του.
Με το «καλημέρα» του νέου έτους τα καθαρά έσοδα εμφάνισαν «μαύρη τρύπα» 305 εκατ. ευρώ σε σχέση με το στόχο που είχε τεθεί. Συνολικά οι εισπράξεις του Δημοσίου ανήλθαν σε 4,052 δισ. ευρώ έναντι στόχου 4,357 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μεγαλύτερες απώλειες που υπερβαίνουν το 15% καταγράφονται στις εισπράξεις του ΦΠΑ λόγω της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης και των μαζικών «λουκέτων» στην αγορά.

Οι κάλπες στην Ιταλία φοβίζουν το Βερολίνο

Οι κάλπες στην Ιταλία φοβίζουν το Βερολίνο
«Το βράδυ της Δευτέρας, όταν ανοίξουν οι κάλπες, η Ευρώπη θα δοκιμάσει μία μεγάλη έκπληξη». Η φράση αυτή ανήκει σε πολιτικό αναλυτή με ιδιαίτερη γνώση και πληροφόρηση για όσα συμβαίνουν στην Ιταλία. 
Το Βερολίνο θα ήθελε μία κυβέρνηση που θα συνεχίσει την πολιτική της κυβέρνησης Μόντι, εφαρμόζοντας τις μεταρρυθμίσεις που ζητούνται και την πολιτική της σκληρής λιτότητας.
Οι Γερμανοί είχαν ποντάρει πολλά στον κ. Μόντι, τον οποίο μάλιστα εξώθησαν να δημιουργήσει κομματικό σχηματισμό και να πάρει μέρος στις εκλογές, ελπίζοντας ότι θα κόψει ψήφους από τον επικίνδυνο, για τα γερμανικά συμφέροντα, κεντροδεξιό συνασπισμό του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Είναι βέβαιο ότι το Βερολίνο μπορεί να συνεργαστεί στενά με την Κεντροαριστερά του κ. Μπερσάνι, ο οποίος είναι αποφασισμένος να συνεχίσει στο δρόμο της λιτότητας, έχοντας ως σύμμαχο και τον κ. Μόντι που θα κληθεί να συνεργαστεί μαζί του.

Νεκρή 23χρονη από την κακοκαιρία

Νεκρή 23χρονη από την κακοκαιρία
Καρδιακή προσβολή υπέστη μια κοπέλα 23 ετών την ώρα που την απεγκλώβιζαν από το όχημά της στη περιοχή του Χαλανδρίου.
Η άτυχη οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της.
Το πτώμα της άτυχης κοπέλας έχει μεταφερθεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας «SMART», το οποίο είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων από τη νεροποντή.

Απόπειρα ανάκτησης των 1.000 μονάδων στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Νέες πιέσεις δέχθηκε από την έναρξη των συναλλαγών της Παρασκευής ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες, ωστόσο ο περιορισμός των πιέσεων στον τίτλο του ΟΠΑΠ και το αγοραστικό ενδιαφέρον για μη τραπεζικά blue-chips επιτρέπουν στον Δείκτη να ανακτήσει θετικό πρόσημο.

Από τη σύνθεση του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζει ανοδικά ο τίτλος του ΟΤΕ, ενισχυμένος σε ποσοστό έως και άνω του 4%, και ακολουθούν με κέρδη άνω του 2% οι μετοχές των ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Μυτιληναίος και ΕΧΑΕ.

Ευπαλίνειο Όρυγμα

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ theTempestAhead1110

Ένταλμα κατάσχεσης σε υπουργικά ΙΧ(Βίντεο)

Πρωτοφανή γεγονότα συνέβησαν στην Λευκωσία. Δικαστικοί επιμελητές πήγαν να κατασχέσουν τα αυτοκίνητα δύο υπουργών, μεταξύ αυτών και του υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή. Αιτία ήταν οι οφείλες του κράτους σε πολίτες ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το MEGA