Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Έτοιμο το σπίτι του Κωστή Παλαμά στην Πάτρα – Δείτε πως είναι στο εσωτερικό του - Πότε και πως θα λειτουργήσει η «Στέγη Γραμμάτων» - Στόχος τα εγκαίνια να γίνουν στο τέλος του χρόνου

Στο τέλος του 2017 αναμένεται να γίνουν τα εγκαίνια της Στέγης Γραμμάτων Κωστή Παλαμά, η οποία βρίσκεται στο σπίτι που γεννήθηκε ο εθνικός μας ποιητής στην οδό Κορίνθου στην Πάτρα. Το σπίτι έχει ανακατασκευαστεί πλήρως και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο συγκέντρωσης του υλικού που θα φιλοξενηθεί.
Στόχος των ανθρώπων της Στέγης και προσωπικά του δωρητή Αθανάσιου Στεφανόπουλου είναι η Στέγη να αποτελέσει χώρος ανάδειξης και προβολής του έργου του Κωστή Παλαμά, τόσο για την Πάτρα όσο και πανελλαδικά.

Κορυφώνεται η αγωνία: Η NASA κάνει σήμερα αποκαλύψεις για τους εξωπλανήτες - Οργιάζει η φημολογία


«Φουντώνει» η φημολογία στο ίντερνετ για τα νέα στοιχεία που θα έρθουν στο φως της δημοσιότητας

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με εξωπλανήτες, πλανήτες δηλαδή που αποτελούν δορυφόρους όχι του ήλιου αλλά άλλων άστρων, θα αποκαλύψει σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η NASA. Η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε εύλογη αναστάτωση, καθώς οι εξωπλανήτες αποτελούν την κύρια ελπίδα των επιστημόνων για εξεύρεση εξωγήινης ζωής στο σύμπαν.

Όταν συνεχώς


Αφού είχες
Του  Ν. Λυγερού

Αφού είχες
τον ήλιο
προίκα
γιατί ποτέ
δεν κράτησες
φως

Εγινε πυρηνικό ατύχημα στην Αρκτική; Μυστήριο με αυξημένα ποσοστά ραδιενεργού ιωδίου στην Ευρώπη - ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εδώ και εβδομάδες ανιχνεύονται στον ουρανό της Ευρώπης αυξημένα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου 131 και η αιτία παραμένει μυστήριο!

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ξαφνικά, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, καταγράφηκαν αυξημένα επίπεδα του ραδιοϊσοτόπου αυτού του ιωδίου πρώτα από σταθμούς μέτρησης στη βόρεια Νορβηγία (βλ. χάρτη)

Η Κύπρος κέρδισε δίκη στη Σουηδία για το «κούρεμα» καταθέσεων - Εκδικάστηκε υπόθεση Πολωνών

Γράφει: Θεανώ Θειοπούλου
Από  το philenews

 Λευκωσία: Την πρώτη νίκη πέτυχε η Κυπριακή Δημοκρατία σε διεθνή διαιτησία, κερδίζοντας μιαν από τις τέσσερις υποθέσεις προσφυγών που χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία για υποθέσεις που μεταξύ άλλων έχουν σχέση με τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», η υπόθεση αφορά την προσφυγή δύο επενδυτών από την Πολωνία τον Δεκέμβριο του 2014 στο Δικαστήριο του Σουηδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (The Arbitration Institute of the Stockholm Chamber of Commerce «SCC»). Οι δύο επενδυτές όχι μόνο έχασαν την υπόθεση αφού ζητούσαν αποζημιώσεις για απαλλοτρίωση της επένδυσης τους λόγω bail-in των χρημάτων τους στην Τράπεζα Κύπρου, αλλά τώρα πρέπει να αποζημιώσουν και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Θρίλερ με τη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ: Απόπειρες παραβίασης του νεκροτομείου

Οι Αρχές στη Μαλαισία αύξησαν τα μέτρα ασφαλείας στο νεκροτομείο, όπου φυλάσσεται η σορός του Κιμ Γιονγκ Ναμ, καθώς υπήρξαν απόπειρες παραβίασης.
Την είδηση επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Αμπού Μπακάρ, σημειώνοντας ότι γνωρίζουν την ταυτότητα των προσώπων που επιχείρησαν να διαρρήξουν το νεκροτομείο.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται την ώρα που πληθαίνουν οι εικασίες ότι πίσω από τη δολοφονία του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, βρίσκεται το καθεστώς της Βόρειας Κορέας.

Η Τουρκία «ξέφυγε»: Βγάζει το «Τσεσμέ» στο Άγιο Όρος – Νέες προκλήσεις στα Ίμια

Επικίνδυνα ανεβάζει η Τουρκία την ένταση στο Αιγαίο, καθώς τις τελευταίες ημέρες κλιμακώνει τις προκλητικές της κινήσεις, με παραβιάσεις του FIR και των χωρικών υδάτων και με προβοκατόρικες κινήσεις κοντά στα Ίμια.
Μετά τον «κλεφτοπόλεμο» των τελευταίων ημερών κοντά στα Ίμια, τώρα έγινε γνωστό ότι η Άγκυρα βγάζει το σκάφος «Τσεσμέ» στο Βόρειο Αιγαίο, στην περιοχή μεταξύ Άθω, Θάσου, Λήμνου και Σαμοθράκης.
Σύμφωνα με τη Navtex 244/17 που εξέδωσε η Τουρκία σήμερα Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, το σκάφος TCG CESME (Τσεσμέ), θα πραγματοποιήσει υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες στο Βόρειο Αιγαίο, αρχής γενομένης από σήμερα.

«Τορπίλη» από Βερολίνο: Το νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις πρέπει να ισχύσει από τώρα - Ενώ ο Σόιμπλε δήλωνε χθες ότι μπορεί να πάει για αργότερα...

Η εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι «το συνταξιοδοτικό είναι μία από τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνεται στο τρέχον πρόγραμμα, άρα πρέπει να εκπληρωθεί στο τρέχον πρόγραμμα» Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν αφήνει η τοποθέτηση της εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, που ζητούν οι δανειστές και τις οποίες η Αθήνα θα κληθεί να νομοθετήσει για το διάστημα μετά το 2018.