Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

"Σοβαρότατο θέμα για κάθε πολίτευμα γενικά είναι με τους νόμους και τα υπόλοιπα μέτρα να μην είναι δυνατόν να πλουτίσουν οι άρχοντες."
Και τούτο πρέπει να τηρείται κυρίως στα ολιγαρχικά πολιτεύματα" γιατί ο κόσμος ο πολύς δεν αγανακτεί τόσο επειδή δεν παίρνει αξιώματα, αντίθετα ευχαριστιέται όταν είναι ελεύθερος να ασχολείται με τις δικές του υποθέσεις, αγανακτεί όταν νομίζει ότι οι άρχοντες κλέβουν το δημόσιο χρήμα, γιατί τότε ο λαός λυπάται και για τα δυο, δηλαδή τόσο για το ότι δεν συμμετέχει στην εξουσία, όσο και για το ότι δεν συμμετέχει στα κέρδη."
[1]

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΔΡΟΥΓΟΥ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗ ΓΕΩΣΤΡΑΤΙΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Του ΔΡ. Αθανάσιου Ε.Δρούγου από το facebook

ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΔΥΤΙΚΩΝ-ΑΡΑΒΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ.
1)ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ. ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΚΛΙΜΑΚΩΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ.
2)Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΑ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΕΙ...ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΒΕΣ ΠΛΑΣΑΡΑΝ ΜΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ 9 ΣΗΜΕΙΩΝ ...ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΟΒΙΣΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ...
3)ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Η ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΔΙΑΜΗΝΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΒΡΩΦ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΝΕΚΡΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.
4)ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ ΣΕ ΟΛΑ. ΤΟ ΡΙΑΝΤ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ.

Η Τουρκία θέλει νέα σύνορα. Εμείς; Οι άξονες της διεθνούς πολιτικής της Άγκυρας και τα χρονικά και διπλωματικά περιθώρια της Ελλάδας

Η Τουρκία θέλει νέα σύνορα. Εμείς ;
Του Μενέλαου Τασιόπουλου από το newsbomb.

Τα τελευταία χρόνια ειδικά από το 2008 και μετά στην Ελλάδα έχουμε μια και μοναδική συζήτηση.  Αφορά τα οικονομικά. Είτε αυτά συσχετίζονται με το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα , είτε με τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διαπλοκή και τις ξένες επενδύσεις, είτε με το ΑΕΠ, το εισόδημα των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων , την φορολογία , τις εργασιακές σχέσεις.
Μέσα στο χάος μιας τέτοιας συζήτησης , που έγινε μοναδική μετά τα Μνημόνια, την τρόικα και τα έκτακτα δημοσιονομικά μέτρα που δεν τελειώνουν στην αναγγελία τους , δεν πετυχαίνουν στην εφαρμογή τους και δεν υλοποιούνται με στρατηγικό βάθος προς όφελος της χώρας, έχουμε χάσει παντελώς τον αυτοπροσδιορισμό της προοπτικής μας.

«Αλωνίζει» στη Θράκη ο Μπαχτσελί «Είστε Τούρκοι και μητέρα σας είναι η Τουρκία»…

Στη Θράκη «αλωνίζει» ο ηγέτης των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί με την άδεια των ελληνικών αρχών και μιλά συνέχεια για την παρουσία «Τούρκων» στη Δυτική Θράκη και πως «η μητέρα πατρίδα αυτών είναι η Τουρκία».
Ο πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης βρίσκεται στην Ελλάδα, επικεφαλής ομάδας 22 ατόμων, όλοι τους μέλη των Γκρίζων Λύκων. Επισκέφθηκε αρχικά στον Έβρο το χωριό Μέγα Δέρειο. Εκεί Μουσουλμάνοι της περιοχής που έφτασαν και από τα γύρω χωριά τον υποδέχθηκαν με οθωμανικά εμβατήρια.

Τουρκία κατά πάντων: Συρία, Κούρδοι, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ


Εναντίον όλων φαίνεται να στρέφεται πλέον η Άγκυρα, τυφλωμένη είτε από μία οθωμανικών διαστάσεων κρίση μεγαλείου είτε από μία τρομακτική γεωπολιτική πλάνη…
Αφορμή για αυτή την παρατήρηση είναι οι αποφάσεις του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της χώρας (MGK) οι οποίες δείχνουν το παράλληλο σύμπαν στο οποίο κινείται η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Το MGK συνήλθε για ακόμα μία φορά, υπό τη προεδρία του προέδρου Αμπντουλάχ Γκιουλ με σκοπό να συνοψίσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τη κρίση με τη Συρία.
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε, η Άγκυρα επιφυλάσσεται των δικαιωμάτων της αναφορικά με τον τρόπο απάντησης στην Δαμασκό ενώ υπογραμμίσθηκε πως η Τουρκία υποστηρίζει την αλλαγή ηγεσίας στη γειτονική χώρα, καθώς και τον εκδημοκρατισμό της.

"Κουμπαράς" και μάλιστα άδειος κατάντησε το ΥΕΘΑ!Πάνε για νέες περικοπές στην Άμυνα

Υπουργείο κουμπαράς -και μάλιστα άδειος- έχει καταντήσει το ΥΕΘΑ.Το πρώτο υπουργείο που επισκέπτονται οι υπουργοί Οικονομικών όταν έρθει η ώρα των περικοπών είναι το ΥΕΘΑ.Πιστεύοντας ή ελπίζοντας ότι εκεί πάντα κάτι θα βρουν να κόψουν.

Στο θέμα της περικοπής των αμυντικών δαπανών όλα τα κόμματα που παίζουν στο παιχνίδι της εξουσίας,συμφωνούν:”Θα κόψουμε από τις αμυντικές δαπάνες”,λένε. Και αυτό έκαναν αφού προηγήθηκε βέβαια το απόστευτο πάρτι της περιόδου 1996-2005,με αλόγιστες αγορές.

Γκρίζοι λύκοι...Το Τουρκικό και διεθνές παρακράτος

Του Ιωάννη Μιχαλέτου από το drougos.gr

Οι Γκρίζοι Λύκοι είναι ένας Τουρκικός παρακρατικός μηχανισμός ο οποίος τη σημερινή εποχή ελέγχει ένα πολιτικό κόμμα (MHP) και διαπλέκεται με το λέγομενο “Βαθύ κράτος” της Άγκυρας, τη πραγματική διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Διαθέτει χιλιάδες οπαδούς και στο εξωτερικό, ενώ κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί και από την CIA όπως και τα διεθνή εγκληματικά δίκτυα.
Ο Emin Değer, ο οποίος είναι μέλος του ανώτατου δικαστικού συμβουλίου της Τουρκίας έχει αποφανθεί δικαστικώς ότι οι Γκρίζοι Λύκοι αποτελούν οργάνωση που συνεργάζεται στενά με τις παραστρατιωτικές δυνάμεις της Τουρκίας αλλά και με Αμερικανικές υπηρεσίες.

ΕΛΗΞΕ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ!!!


Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε ότι ο Βύρων Πολύδωρας
πρόεδρος της βουλής της 6 Μαΐου έμαθε… από την τηλεόραση πως δεν θα είναι αυτός η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για πρόεδρος  της νέα βουλής αλλά ο Βαγγέλης  Μεϊμαράκης.
Φυσικά κανείς άλλος δεν θα γνώριζε πως το πληροφορήθηκε ο Βύρωνας αν δεν το αποκάλυπτε ο ίδιος.    
Στη συνέχεια συναντήθηκε με τη θεσμική του ιδιότητα σαν  πρόεδρος της βουλής με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για την αλλαγή του κανονισμού της βουλής που πρότεινε η Νέα Δημοκρατία  και με δηλώσεις του συντάχθηκε με το ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην θέση της Νέας Δημοκρατίας.
Να θυμίσουμε πως με δηλώσεις τους τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ  χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα την αλλαγή του κανονισμού της βουλής.

Διάλεξεις του Νίκου Λυγερού


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: "Ανθρώπινες τέχνες"
Σχολή Μιτσή, Λεμύθου, Κύπρος
27/06/2012

Μαυροβούνιο: Άρχισαν οι διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ

Ποντγκόριτσα.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίζει σήμερα διαπραγματεύσεις για την προσχώρηση του Μαυροβουνίου στην ΕΕ, αυτό ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση του Μαυροβουνίου.
Η απόφαση για να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις ελήφθη στη συνεδρίαση των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.
Στη σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών βρίσκεται αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου με επικεφαλής τον υπουργό Εξωτερικών, Μίλαν Ροτσέν, ο οποίος θα συμμετάσχει στη Σύνοδο, και από αυτό τεκμαίρεται η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων,

Κοσσυφοπέδιο: 50 τραυματίες σε συγκρούσεις Σέρβων και αστυνομικών

Πρίστινα.

Τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου και της αστυνομίας.
Μια ομάδα 70 νεαρών Σέρβων ταξίδευαν με δύο λεωφορεία για την τοποθεσία Γκάζιμεστάν κοντά στην Πρίστινα.
Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει την προσέλευση των Σέρβων, επειδή ήταν πολύ επιθετικοί και μεθυσμένοι, προκαλούσαν, μάλιστα, την αστυνομία.
Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού του Κοσσυφοπεδίου, Μπαϊράμ Ρετζέπι, οι νεαροί πετούσαν πέτρες κατά της αστυνομίας και άλλα βαριά αντικείμενα.

Πάνω από 8.800 μετανάστες ζητούν τον επαναπατρισμό τους

Περισσότεροι από 8.800 είναι οι μετανάστες που έχουν, μέχρι σήμερα, εγγραφεί στο πρόγραμμα Εθελούσιας Επιστροφής και Επανένταξης. Από αυτούς, οι 7.052 είναι... μη νόμιμοι μετανάστες, οι 1.661 είναι αιτούντες άσυλο και οι 106 είναι μετανάστες που έχουν ζητήσει άσυλο και έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις τους.

Εν τω μεταξύ ήδη 3.848 μετανάστες έχουν επιστρέψει εθελοντικά στις πατρίδες τους.

Από τον συνολικό αριθμό των εγγεγραμμένων, 7.677 είναι άνδρες ενήλικες, 462 ενήλικες γυναίκες και 680 παιδιά, ανεξαρτήτως φύλου.

Αποχαιρετούν Ίντερνετ και τηλέφωνο οι Έλληνες

Για λόγους οικονομίας, στη χώρα μας μειώθηκαν αισθητά οι συνδέσεις σε Ίντερνετ και τηλέφωνο. Μόνο την τηλεόραση δεν λένε να κόψουν οι Έλληνες. Τι έδειξε η νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου
Καθώς η κρίση εξαπλώνεται στην Ευρώπη, η χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών υποχωρεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή".
Τόσο στην Ε.Ε. των 27 όσο και στην Ελλάδα, οι δείκτες χρήσης τηλεφωνικών συνδέσεων και Η/Υ εμφανίζονται μειωμένοι.Το μόνο που δεν υποχωρεί είναι η χρήση της τηλεόρασης, η οποία παραμένει σταθερή στο 98% των νοικοκυριών.

Με μάζες αρμάτων μάχης απαντά η Συρία στην τουρκική συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα


Με την προώθηση μιας ολόκληρη τεθωρακισμένης Tαξιαρχία, της 17ης, εξοπλισμένης με εκσυχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72 (πρόσθετη θωράκιση βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, νέα συστήματα επικοινωνιών κλπ), απάντησε η Συρία στην κίνηση της Τουρκίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα και στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί για "τουρκική ετοιμότητα έναρξης επιχειρήσεων".
Την ίδια στιγμή ολόκληρο το 3ο Σ.Σ. του συριακού Στρατού βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο μέρος των συριακών ενόπλων δυνάμεων έχει εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους αντάρτες, καθώς οι ισλαμιστές είναι εντοπισμένοι σε δύο-τρεις πόλεις (Χομς, προάστεια Χαλεπίου, Χάμα) και η μεγαλύτερη δύναμη τελεί σε αναμονή για πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ ή την Τουρκία.

Δύο αεροπλανοφόρα καθ'οδόν προς την Συρία - Κλιμακώνουν οι δυτικοί και πάνε για no-fly-zone


Η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλεόν απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησς η κρίση.
Τα δύο αερoπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και σίγουρα αποτελούν μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που θέλουν οι δυτικοί, σε συνεργασία φυσικά με την τουρκική Αεροπορία και τις Αεροπορίες των αραβικών κρατών που προτίθενται να εμπλακούν στο εγχείρημα.

Εκατοντάδες σαουδαραβικά άρματα μάχης & Α/Α συστοιχίες μπαίνουν στην Ιορδανία!


Πολεμικός πυρετός επικρατεί στην Σαουδική Αραβία: Χθες το defencenet.gr επικαλούμενο πληροφορίες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της, αλλά πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.
Στο μεταξύ υπογράφηκε και το διάταγμα του Σαουδάραβα μονάρχη για την πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία απ'όπου σκοπεύουν να επιτεθούν στην Συρία!. 

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα


Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία". Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Θέμα χρόνου η αποχώρηση από την κυβέρνηση ή η κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ


Οι πρώτοι τριγμοί στην κυβέρνηση του Μνημονίου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, είναι ήδη γεγονός πριν καν την ψήφο εμπιστοσύνης στην Βουλή: Ο βουλευτής Β’ Αθήνας της ΔΗΜΑΡ, Οδυσσέας Βουδούρης με δήλωσή του επέκρινε τον Α.Σαμαρά για το περιεχόμενο της επιστολής του ρπος τους Ευρωπαίους εταίρους, σημειώνοντας ότι «Η επιστολή Σαμαρά δεν εκφράζει την εντολή των εκλογών» και πως όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός προς τους ηγέτες των κρατών-μελών, περί «απόλυτης προσήλωσης της Ελλάδας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων», βρίσκονται «σε πλήρη αναντιστοιχία με τη λαϊκή βούληση, που εκφράστηκε στις εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου».

Και ενεργειακή κρίση στις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας - Απειλές Μόσχας προς Άγκυρα


Σε περίοδο κρίσης εισέρχονται οι σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας σε όλους τους τομείς: Μετά την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από συστήματα τα οποία κατά πάσα πιθανότατα χειρίζονταν Ρώσοι χειριστές και την έντονη λογομαχία που φημολογείται ότι είχαν ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν για την συνολική διαχείριση του θέματος της Συρίας από την Άγκυρα, τώρα εμφανίζονται προβλήματα και στο ενεργειακό πεδίο.

Ευθείες απειλές από Ερντογάν και κινήσεις τουρκικού στρατού

Ευθείες απειλές από Ερντογάν και κινήσεις τουρκικού στρατού
Του Βελισσάριου Δραγάτση από το newsbomb

Παραληρηματικές δηλώσεις από τον Τούρκο πρωθυπουργό προς όσους θεωρεί «εχθρούς» και κινήσεις τουρκικών μονάδων στα σύνορα με τη Συρία
Σε παραλήρημα βρίσκεται το πολιτικο-στρατιωτικό κατεστημένο της Άγκυρας. Από τη μια πλευρά, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν καγχάζει με πολεμικές ιαχές εναντίον των γειτονικών χωρών. Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική ηγεσία της γείτονος σύρει ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο στην αστάθεια.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας όπλων Θα γέμιζαν την Κρήτη όπλα

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Αθήνα, Ζάκυνθο και Κρήτη. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε διεθνές κύκλωμα παράνομης διακίνησης και εισαγωγής οπλισμού στη χώρα μας.

Η εγκληματική οργάνωση είχε εισαγάγει παράνομα τον Ιανουάριο του 2010 φορτίο όπλων στη χώρα μας από τις ΗΠΑ ενώ το Μάρτιο του 2012 είχε επιχειρήσει ανάλογη εισαγωγή οπλισμού σε Ελλάδα και Τσεχία.

Το πρώτο βήμα για το τέλος της κρίσης;

Χρειάστηκε να περάσουν 19 Σύνοδοι Κορυφής, σχεδόν 50 μήνες από το «επίσημο» ξέσπασμα της κρίσης στην μακρινή Ισλανδία και άπειρες συναντήσεις και διεργασίες μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, μέχρι να δοθεί μια πρώτη σχετικά «πειστική» απάντηση της Ενωμένης Ευρώπης στις κερδοσκοπικές πιέσεις των αγορών.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 ώρες μιας συνάντησης-θρίλερ των αρχηγών των κρατών της Ευρωζώνης για να … καμφθεί η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ και ουσιαστικά να καταγραφεί, για πρώτη φορά στα χρονικά, μια αλλαγή στην αυστηρή δημοσιονομική πολιτική «γερμανικής εμπνεύσεως», που τόσο ταλάνισε την ευρωπαϊκή οικονομία και τελικώς αποδείχθηκε ανίκανη να αντιμετωπίσει δραστικά την κρίση χρέους που επελαύνει πια και στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, όπως η ιταλική και η ισπανική.

Συνελήφθη άλλος ένας για ληστεία Νεκρός Γεωργιανός σε συμπλοκή με αστυνομικούς στα Πετράλωνα

Ένοπλη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών της ΔΙΑΣ και δύο Γεωργιανών σημειώθηκε τη νύχτα στη συμβολή των οδών Αγνάντων και Οβρένοβιτς,  στα Πετράλωνα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έκαναν σήμα στους δύο Γεωργιανούς να σταματήσουν καθώς το αυτοκίνητό τους θεωρήθηκε ύποπτο ενώ είχε προηγηθεί ληστεία σε σπίτι της περιοχής.

Ο συνοδηγός του αυτοκινήτου άρχισε να πυροβολεί εναντίον των αστυνομικών.

Οι αρχαιολόγοι και το αρχαιότερο ευρωπαϊκό κείμενο

Στην Ίκλαινα Μεσσηνίας, το μέρος στο οποίο με την αρχαιολογική σκαπάνη του έφερε στο φως το αρχαιότερο γραπτό κείμενο της Ευρώπης σε πήλινη πινακίδα, «επιστρέφει» ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μιζούρι-Σεντ Λούις (UMSL), Μιχάλης Κοσμόπουλος, συνοδευόμενος από την ανασκαφική ομάδα του.

Tο γεγονός καταγράφεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Archaeology, καθώς και στο ιστολόγιο του Πανεπιστημίου UMSL, που επισημαίνουν ότι, για περισσότερα από 10 χρόνια ο Μιχάλης Κοσμόπουλος κάθε καλοκαίρι εργάζεται κοντά στο μικρό χωριό της νοτιοδυτικής Ελλάδας, μέσα σ’ έναν ελαιώνα.

Βελιτσές Αχαϊας:Μέχρι και νερό φέρνει η Χρυσή Αυγή!!!

Χρυσή Αυγή... για όλες τις δουλειές! Και αν στην Αθήνα μέλη της Χρυσής Αυγής «καθαρίζουν» γειτονιές από μετανάστες ή ... μεταφέρουν σακούλες με τρόφιμα σε ηλικιωμένες κυρίες ή συνοδεύουν γέροντες σε τράπεζες προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων, στην Αχαΐα η οργάνωση «ενεργοποιείται» ακόμη και για την παροχή ύδρευσης!
Ναι, καλά διαβάσατε! Το περιστατικό συνέβη στις Βελιτσές Αχαϊας πριν από μερικές ημέρες. Παράγοντες της περιοχής διαπίστωσαν πως ο αγωγός ύδρευσης είχε «βουλώσει» με αποτέλεσμα η παροχή να είναι μειωμένη έως ελάχιστη.

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τις Βρυξέλλες

Dow12.880,09277,83 2,20%  



  Nasdaq2.935,0585,56 3,00%  

H Wall Street χθες
Κλίμα ενθουσιασμού διαμόρφωσαν στη Wall Street οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών στη Σύνοδο Κορυφής για σειρά μέτρων ώστε να στηριχθούν οι χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο των πιέσεων, με τον Dow Jones να σημειώνει άλμα 278 μονάδων και τον τεχνολογικό Nasdaq να κλείνει στο +3%.

Οι δείκτες της αμερικανικής αγοράς αποχαιρέτησαν τον Ιούνιο με εντυπωσιακά κέρδη αν και σε επίπεδο τριμήνου η εικόνα είναι αρνητική.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones σημείωσε άνοδο 3,9% για τον Ιούνιο, ωστόσο για το τρίμηνο υποχώρησε σε ποσοστό 2,5%. Ο S&P 500 κέρδισε 4% στον μήνα, ενώ στο τρίμηνο οι απώλειες του διαμορφώθηκαν στο 3,3%. Ο τεχνολογικός Nasdaq τέλος σημείωσε άνοδο 3,8% για τον Ιούνιο και υποχώρησε 5,1% στο τρίμηνο.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν να επιτρέψουν στα ταμεία διάσωσης της Ευρωζώνης να αγοράζουν ομόλογα από χώρες που αντιμετωπίζουν αυξημένες πιέσεις στις αγορές σε μια προσπάθεια να οδηγήσουν σε πιο φυσιολογικά επίπεδα τις αποδόσεις και το κόστος δανεισμού.

Οι ηγέτες επιβεβαίωσαν ταυτόχρονα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να σπάσει ο φαύλος κύκλος τραπεζών και δημοσίου χρέους και ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποβάλει σύντομα τις προτάσεις της για έναν ενιαίο εποπτικό μηχανισμό.