Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΝ, ΑΛΛΑ... Μερική ανακήρυξη ΑΟΖ ή "ολίγον έγκυος" - Οι κίνδυνοι, οι ελλείψεις, αλλά και η ευκαιρία

 Σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση, μετά την κίνηση της Άγκυρας να ξεκινήσει έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έρευνες για υδρογονάνθρακες.
 
Δυστυχώς μέσα στην καταιγίδα γεγονότων της περασμένης άνοιξης ουδείς έδωσε την απαιτούμενη προσοχή στις αποκαλύψεις του defencenet.gr τον περασμένο Φεβρουάριο, με τις χάρτες των ερευνών στα ανοιχτά των Αδάνων, της Αττάλειας, της Αντιόχειας και της Μούγλας και περιλαμβάνουν κομμάτια ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως της Ρόδου, νότια και ανατολικά της Καρπάθου, νότια του Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης καθώς και κομμάτια της κυπριακής ΑΟΖ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ "Δεν μπορούν να μας βρίζουν στις σειρές τους"


Η είδηση μπορεί να πέρασε στα ψιλά αλλά είναι σημαντική κι εντυπωσιακή. Οι Έλληνες της Τουρκίας, η πολύπαθη αυτή μειονότητα διαμαρτύρονται έντονα διότι τα τουρκικά σίριαλ θίγουν συστηματικά τους Έλληνες.
Η διαμαρτυρία έγινε από τον Πρόεδρο  Λάκη Βίγκα και την γεν. γραμματέα Κατερίνα Πρόκου των ελληνικών μειονοτικών ευαγών ιδρυμάτων, ενώπιον του τουρκικού Ανώτατου Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (RTÜK) με αφορμή τον τρόπο με τον οποίο προβάλλεται η ελληνική μειονότητα της Τουρκίας.

Φρικτό έγκλημα στη Μανωλάδα! Σκότωσε τη γυναίκα του με βαριοπούλα και σφυρί!

Άγρια δολοφονημένη με πολλαπλά χτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο σε όλο της το σώμα βρέθηκε μια γυναίκα στην Παλαιά Μανωλάδα.

Tο πτώμα της 41χρονης γυναίκας από τη Ρουμανία βρήκε ο αδελφός της μαζί με έναν φίλο του, καθώς την αναζητούσε εδώ και δύο ημέρες.

Την εντόπισαν τελικά σε μια καλύβα σε τραγική κατάσταση, καθώς ήταν βάναυσα κακοποιημένη και χτυπημένη, γυμνή από τη μέση και κάτω και με πολλαπλά τραύματα (σπασμένα άνω και κάτω άκρα, μώλωπες κτλ).

Κύπρος: Λουκέτο βάζουν 4 επιχειρήσεις την ημέρα!

Συνεχίζονται τα αρνητικά ρεκόρ για την κυπριακή οικονομία η οποία έπειτα από την ανακοίνωση για το ποσοστό ρεκόρ της ανεργίας η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» φιλοξενεί δηλώσεις του γραμματέα του Παγκύπριου Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοεργοδοτουμένων (ΠΑΣΥΜΕ), Σοφοκλή Μούσουλου, ο οποίος υποστηρίζει πως βάζουν λουκέτο 4 επιχειρήσεις την ημέρα.
"Το δημόσιο χρέος βρίσκεται πλέον κοντά στο 74% του ΑΕΠ, το δημοσιονομικό έλλειμμα στο 6% και η ανεργία στο 14%.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ"ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ "ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"(BINTEO)

Σόκαρε ο Τέως Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και  Πρόνοιας, Νίκος Νικολόπουλος με την αποκάλυψη του στην εκπομπή ΕΓΕΡΘΗΤΙ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΡΤ. Σε ερώτηση του προς τον πρωθυπουργό για το τι πρέπει να κάνουν στις διάφορες απαιτήσεις που η τρόικα είχε για θέματα του υπουργείου του, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή ο κος Σαμαράς του απάντησε " ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ"

Δείτε το αποκαλυπτικό διάλογο στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω:

Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΙΜΕΡΑΣ 480 Π.Χ.(ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ)



ΤΟ Βίντεο είναι του KEΡΑΥΝΟΦΟΡΟΣ 12 

Τα στίγματα της ασχετοσύνης

Του Ν. Λυγερού


Ενώ υπάρχουν όχι μόνο σοβαρές ενδείξεις, αλλά δεδομένα ουσιαστικά ότι προχωράμε σταθερά και δυναμικά πάνω στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ και ειδικά της θέσπισής της, βρίσκουμε ακόμα άτομα που όχι μόνο δεν ξέρουν τίποτα για τις εξελίξεις, αλλά εκτιμούν επιπλέον ότι δεν έχει γίνει κάτι το σημαντικό και προσπαθούν να περάσουν μηνύματα του παρελθόντος που δεν έχουν καμία προοπτική. Επειδή μερικοί θεωρούν ότι δεν πρέπει να πάρουν τα εύσημα άλλοι, επιχειρούν να δείξουν ότι υπάρχει άλλη κινητικότητα. Έτσι ακούμε τώρα και για το θέμα των συντεταγμένων της υφαλοκρηπίδας, δίχως ν' ακούμε ότι είναι θεωρητικά και πρακτικά για την Ελλάδα ταυτόσημες με τις συντεταγμένες της ΑΟΖ. Φαίνεται ότι αυτά τα πρόσωπα όχι μόνο δεν έχουν διαβάσει το Δίκαιο της Θάλασσας, αλλά επιπλέον είναι ανίκανοι να υπολογίσουν τα στίγματα με ακρίβεια, διότι δεν κατέχουν ακόμη τα διαγράμματα Voronoi.

Ελληνική συνείδηση

Του Ν. Λυγερού


Όταν ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα δεσμευμένη στη δημιουργία του ενεργειακού διαδρόμου από τη νοτιοανατολική Μεσόγειο προς την ευρωπαϊκή αγορά, αναρωτιόμαστε πώς κανείς δεν δίνει έμφαση για να αντικρούσει τις κυπριακές προτάσεις που είναι διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν την γειτονική χώρα ως στρατηγικό πέρασμα για τη μεταφορά φυσικού αερίου. Πολλοί προσπαθούν να μειώσουν τον προδοτικό χαρακτήρα αυτών των δηλώσεων, αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Αποκαλύπτουμε όλες τις μυστικές και κρυμμένες λίστες

Ήλθε η στιγμή να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να ξεσκεπάσουμε την παγκόσμια συνομωσία της μαύρης αδελφότητας, των τεκτόνων, των σιωνιστών, των Μάγιας, του Σόρος, του Τσάκα και πλήθος άλλων, που στόχο έχει να αφανίσει το πανάρχαιο φύλο των Ελλήνων. Είναι τυχαίο, ότι από όλους τους επιχειρηματίες, στη φυλακή είναι μόνο ο Λούα-Λούα;
Όλοι αυτοί οι μοχθηροί προσπαθούν να σβήσουν από τον χάρτη όλους τους γνήσιους απογόνους των Ελ, οι οποίοι τιμώντας το «Λ» στις ασπίδες των Λακεδαιμονίων έχουν τις πενιχρές καταθέσεις  τους σε πόλεις ή κρατίδια που ξεκινούν από «Λάμδα». Όταν αυτό δεν είναι δυνατό, η λίστα λαμβάνει το όνομα της από πρόσωπο που ξεκινά από «Λ» ή εναποθέτουν τις οικονομίες τους σε χώρες με τουλάχιστον δύο λάμδα.

Πρόταση για το ΤΤ υπέβαλαν Εθνική, Alpha Bank, Eurobank, Attica Bank

Τέσσερις συνολικά προτάσεις κατατέθηκαν για την απορρόφηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τρεις από τις «συστημικές», η Εθνική Τράπεζα, η Eurobank και η Alpha Bank, ενώ η «έκπληξη» ήρθε από την Τράπεζα Αττικής, επιβεβαιώνοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Κεφάλαιο".

Όπως πρώτο είχε αναφέρει το Capital.gr, Εθνική Τράπεζα και Eurobank κατέθεσαν ξεχωριστές προτάσεις –καθώς εκκρεμεί η συγχώνευσή τους- ενώ στο παιχνίδι μπήκε και η Attica Bank, στην οποία σημειωτέον, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μέτοχος. Η Τράπεζα Πειραιώς τελικά αποφάσισε να μην καταθέσει επίσημη πρόταση.

Παραχωρήσεις από τον ο Άσαντ

Στριμωγμένος από την δράση των ενόπλων ομάδων της αντιπολίτευσης, με τις μάχες να διεξάγονται στα περίχωρα της Δαμασκού και με τη Μόσχα να επιμένει σε πολιτική λύση, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στο διάγγελμα που απηύθυνε το μεσημέρι της Κυριακής αναγκάζεται να παραχωρήσει σχέδιο πολιτικής επίλυσης της κρίσης που έχει ενσκήψει στη χώρα του.

Η πρόταση για νέο Σύνταγμα, επανασχεδιασμό εθνικού χάρτη αλλά και διεξαγωγή δημοψηφίσματος καθορίζουν τα πλαίσια μέσα στα οποία θα κινηθεί το καθεστώς του Μπάαθ στο επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο επόμενο καθεστώς.

4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

4.500 καταθέτες σε Λουξεμβούργο και Λίχτενσταϊν

Μπορεί τους τελευταίους τρεις μήνες να ασχολούμαστε μόνο με τη λίστα Λαγκάρντ, υπάρχουν όμως άλλες τέσσερις λίστες οι οποίες δεν έχουν απασχολήσει όσο θα έπρεπε τις αρχές.
Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος» η μία από αυτές αγνοήθηκε προκλητικά το 2007. Είναι η λεγόμενη «λίστα Λίχτενσταϊν», η οποία πέρασε από πολλά κύματα αδράνειας και ολιγωρίας, καθώς η τότε κυβέρνηση της ΝΔ δεν παρέπεμψε το θέμα στις ελληνικές καλένδες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας μετά τον πολιτικό θόρυβο, το 2008 ο τότε υφυπ. Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε ότι θα υποβάλει αίτημα προς τις γερμανικές αρχές για την αποστολή των ονομάτων των Ελλήνων καταθετών. Ωστόσο, τα επόμενα δύο χρόνια επικράτησε «σιγή ασυρμάτου» ώσπου το 2010 έγινε γνωστό ότι η λίστα είχε περιέλθει σε ελληνικά χέρια.

Στο «ψυγείο» η χώρα...Μας τα χαλάει ο καιρός...

Στο «ψυγείο» η χώρα
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και το Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, περιμένουμε κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και από το μεσημέρι και σε ημιορεινές περιοχές της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες αλλά με αισθητή ψύχρα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 11 στη Νότια Ελλάδα, από -1 έως 8 βαθμούς στην Ήπειρο, από 4 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τι ειπώθηκε στη χτεσινή «πράσινη» γιάφκα...

Τι ειπώθηκε στη χτεσινή «πράσινη» γιάφκα...
Γύρω στα 10 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, άλλα εκ των οποίων παραμένουν έστω και ανενεργά στο Κίνημα και άλλα έχουν αποστασιοποιηθεί, συμμετείχαν στη χτεσινή «γιάφκα», για την οποία σας ενημέρωσε το Newsbomb.
H συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όπως και τα εδέσματα άλλωστε...
Το κάλεσμα το είχε απευθύνει στέλεχος που έχει θητεύσει και σε κυβερνητικές θέσεις και τώρα αντιπολιτεύεται με σφοδρότητα τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλο.

Γιώργος Καρατζαφέρης: Να καθίσουν όλοι στο εδώλιο

Γιώργος Καρατζαφέρης: Να καθίσουν όλοι στο εδώλιο
Για κινήσεις τακτικής και «σκοτεινά» παιχνίδια έκανε λόγο ο Γ. Καρατζαφέρης...
Για «τακτικισμούς» που βλάπτουν την πολιτική και τη δικαιοσύνη έκανε λόγο αναφερόμενος στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να είναι μόνο ο κ. Παπακωνσταντίνου. Είναι άδικο να μην είναι κατηγορούμενος ο κύριος Παπανδρέου. «Ο Παπανδρέου δεν έχει ευθύνες για το κουκούλωμα;» Υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης.

Σε διαθεσιμότητα οι «χειροκροτητές» των αστυνομικών της μαφίας των ναρκωτικών



 Σχόλιο από ALEXANDER

Δεν ξέρω αν οι αστυνομικοί είναι αθώοι ή ένοχοι αλλά είναι πρωτοφανές να απολύονται (διαθεσιμότητα το λέμε τώρα) αστυνομικοί γιατί συμπαρίστανται σε συνάδελφου τους που τους θεωρούν αθώους….  
Χουντικές  καταστάσεις στην Ελλάδα του 21 αιώνα…

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, πέντε αστυνομικοί οι οποίοι την Παρασκευή στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης προέβησαν σε εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ των συλληφθέντων συναδέλφων τους που κατηγορούνται για συμμετοχή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Η 15χρονη Μυρτώ παρουσιάσει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της έξι μήνες μετά την επίθεση στην Πάρο

Έπειτα από μήνες νοσηλείας, αρχικά στο νοσοκομείο Αττικόν και στη συνέχεια στο θεραπευτήριο Υγεία, η 15χρονη Μυρτώ άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης στην υγεία της.
Η 15χρονη κοπέλα που κακοποιήθηκε βάναυσα από Πακιστανό μετανάστη στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο, κατάφερε πριν από λίγες μέρες να κάνει τα πρώτα της βήματα.
Βήματα μικρά, αλλά καθοριστικά για τη μαραθώνια διαδρομή που διανύει από εκείνη την Κυριακή της 22ας Ιουλίου 2012.
Τα ελάχιστα βήματα που διένυσε πρόσφατα έστω και υποστηριζόμενη για να πάει από το κρεβάτι της στην πολυθρόνα ήταν ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας για την οικογένειά της.

Επεισόδια, τραυματισμοί και συλλήψεις στο Μπέλφαστ

Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν στο Μπέλφαστ. Αιτία για άλλη μια φορά η βρετανική σημαία στο δημαρχείο. Η απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις.
Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πολλοί πολίτες συνελήφθησαν στο Μπέλφαστ, στη διάρκεια επεισοδιακής διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του δημάρχου της πρωτεύουσας της Βόρειας Ιρλανδίας σχετικά με τη βρετανική σημαία, ανακοίνωσε η αστυνομία.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ-ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ


ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ.
ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΚΑΤΕΚΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ.
ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΟΝΩΘΕΙ ΚΑΙ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΟΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΝ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΕ ΜΙΑ PRIVE ΤΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ…

Εκτός ΚΟ ΔΗΜΑΡ Βουδούρης-Μουτσινάς

Η απόφαση ελήφθη από τον Φώτη Κουβέλη και αναμένεται να ανακοινωθεί έως την Τρίτη. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι η συνέντευξη του βουλευτή Β΄ Αθηνών στη Real News ότι θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή Βενιζέλου.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να τεθούν το αμέσως επόμενο διάστημα οι βουλευτές του κόμματος Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς, που ουσιαστικά ταυτίζονται με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την Προκαταρκτική για τη λίστα Λαγκάρντ.

Σε 10 πόλεις της Ελλάδος κάλπες για τις κυπριακές εκλογές

Για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της Κύπρου οι Κύπριοι του εξωτερικού θα ψηφίσουν στους τόπους διαμονής τους, στις προεδρικές εκλογές της 17ης Φεβρουαρίου.

Στην Ελλάδα θα....
λειτουργήσουν δέκα εκλογικά κέντρα σε Αθήνα, Βόλο, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Λάρισα, Πάτρα, Ρέθυμνο και Ρόδο.