Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020

Οι Νόμοι του Μίνωα και η υιοθέτησή τους από τις πόλεις-κράτη

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΜΙΝΩΑ

Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Δίας αγάπησε την Ευρώπη, κόρη του βασιλιά της Φοινίκης, Αγήνορα. Μεταμορφωμένος σε ολόλευκο ταύρο με νεανικό κορμί, ολόχρυσα κέρατα και αθώα μάτια κατάφερε να ξεγελάσει την Ευρώπη και να την μεταφέρει μακριά στην Κρήτη. Η ένωση του Δία με την Ευρώπη έγινε στην περιοχή της Γόρτυνας κάτω από ένα πλατάνι, που από τότε έχει αιώνια πράσινη φυλλωσιά, ή στο Δίκταιον Άντρο, όπου οι νύμφες τους είχαν ετοιμάσει το νυφικό κρεβάτι. Από το ζευγάρωμα του Δία με την Ευρώπη γεννήθηκε ο Ραδάμανθυς, ο Σαρπηδόνας και ο μυθικός βασιλιάς Μίνωας.
Από τα τρία αδέρφια ο Ραδάμανθυς ήταν ο δίκαιος, ο Σαρπηδόνας ήταν ο ισχυρός, αλλά ο Μίνωας είναι αυτός που είχε εξέχουσα θέση στα μάτια των θεών.

Είναι η πατρίδα μας, δεν είναι πικνίκ

ΤΖΕΝΚ ΜΟΥΤΛΟΥΓΙΑΚΑΛΙ

Το Βαρώσι δεν είναι «δικό σας» κύριε Ερντογάν! Πάρθηκε με πόλεμο. Με τη βία των όπλων. Είστε εκεί με την ισχύ, όχι με το δίκαιο! Το Βαρώσι δεν είναι «έδαφος της ΤΔΒΚ». Κανείς δεν πιστεύει αυτό το ψέμα εκτός από την ΤΔΒΚ και την Τουρκία.

Το πρόβλημα της «ΤΔΒΚ» δεν είναι να ιδρύσει χωριστό κράτος μια κοινότητα με χωριστή γλώσσα, θρησκεία, «εθνική ταυτότητα». Αν είναι έτσι, δεν είναι πρόβλημα. Οι άνθρωποι θα αποφάσιζαν, θα έλεγαν θα έχουμε χωριστό κράτος και θα το ίδρυαν. Αν ήταν αυτό το μοναδικό ζήτημα, δεν θα περνούσαν μια ζωή τόσοι άνθρωποι, τόσοι διεθνείς οργανισμοί για την επανένωση.

Ξεχασμένοι οι Έλληνες της Κορυτσάς

Εθνική Εορτή προχθές και επί χρόνια γινόταν κατάθεση στεφάνων στο ηρώο αφιερωμένο στους ήρωες αυτού του πολέμου.

Ελάχιστα όμως τα στεφάνια φέτος στο ηρώο στην Μπομποστίτσα. Μόνο από Έλληνες της περιοχής που χωρίς οργάνωση καταθέτουν λουλούδια και στεφάνια προς τιμή και μνήμη των πεσόντων και εμείς ως ιστοσελίδα.

Που είναι η Ομόνοια; Που είναι η περίφημη, δήθεν «Συντονιστική Επιτροπή»; Που είναι οι υποψήφιοι πρόεδροι; Κανείς δεν ξέρει.

Που είναι το Ελληνικό Προξενείο Κορυτσάς; Μήπως είναι απασχολημένο μόνο με όσα νομότυπα και

Η ιστορία πίσω από τον άγνωστο Λόφο Οχυρού - Το μυστικό μέρος στη Ραφήνα που ανατινάχτηκε από τους Γερμανούς(Βίντεο)

Όσο και να εξερευνείς την Αττική, πάντα θα ανακαλύπτεις ένα μέρος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που πιθανόν να μη γνώριζες. Ένα από αυτά τα μέρη είναι με σιγουριά ο Λόφος Οχυρού στη Ράφηνα.

Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και εκεί επέλεξαν να χτίσουν οχυρό οι Γερμανοί κατά την περίοδο της Κατοχής. Και η θέση αυτή μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε.

Όπως αναφέρει το exploringgreece.tv, επρόκειτο για μια πολύ στρατηγική θέση η οποία τους χρησίμευε για να εποπτεύουν ολόκληρη την περιοχή. Από το ύψωμα του λόφου μπορούσαν να επιβλέπουν όλη την περιοχή από το Σχοινιά μέχρι το Πόρτο Ράφτη. Η Ραφήνα είναι μια από τις περιοχές της Αττικής που πάντα θα σε εκπλήσσει…