Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

08/11/1912… ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

«Ναυτικό άγημα και δύναμη στρατού από 1.000 άνδρες, υπό τον Αλέξανδρο Μανουσάκη, που επέβαιναν στο θωρηκτό «»Αβέρωφ»» και σε τρία επίτακτα ατμόπλοια, αποβιβάζονται στις 14:00 στη Μυτιλήνη.

Η τουρκική φρουρά, αποτελούμενη από 2.000 άνδρες, συμπτύσσεται στο εσωτερικό του νησιού, όπου και υποχρεώνεται να παραδοθεί στις 8 Δεκεμβρίου 1912, μετά από μάχη στην περιοχή του χωριού Κλαπάδος.

 Έτσι ολόκληρη η Λέσβος καθίσταται πλέον ελεύθερη.»

Διαλέξεις και Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)



Διάλεξη του Ν. Λυγερού με θέμα:
 "Δεδομένα της ΑΟΖ στο Ιόνιο".
 Χειμάρρα, 06/11/2015

Δομές αρχιτεκτονικής συμμετρίας στον πλανήτη Άρη (Φωτό, Βίντεο)

Η NASA, πρόσφατα μας πληροφόρησε ότι κάποτε ο πλανήτης Άρης ήταν όπως η Γη, που όμως η ατμόσφαιρά του χάθηκε λόγω κάποιας ηλιακής καταιγίδας.

Μας ενημέρωσε επίσης για την ανακάλυψη νερού και μάλιστα τρεχούμενου. Υπάρχουν ήδη μετρήσεις από το Curiosity που δείχνουν ότι κάποτε στον κόκκινο πλανήτη υπήρξαν πυρηνικά περιστατικά.

Αυτό αναγκαστικά σημαίνει ότι σε ένα απώτατο παρελθόν, υπήρξαν στον πλανήτη Άρη ικανές συνθήκες διαβίωσης κάποιου πολιτισμού που σε κάποια φάση της ζωής του ανακάλυψε τα πυρηνικά…

Τρομακτικό: Κάποιος περπατάει στο Φεγγάρι και... δεν είναι άνθρωπος! (Βίντεο)

Υπάρχουν όντα στη Σελήνη; Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν ότι είναι κατοικήσιμη και πως υπήρχαν και κτίρια και ακόμα ότι... η Ωραία Ελένη ήρθε από εκεί. Πολλές φωτογραφίες της NASA υποδηλώνουν πως υπάρχουν εκεί πάνω εγκαταστάσεις που, προφανώς, κάποιοι τις έφτιαξαν...
Ένα νέο video που ήρθε στο φως αναστατώνει τους πάντες...

Σκάνδαλο: H Γερμανία εξακολουθεί να πληρώνει συντάξεις σε Ισπανούς ναζιστές ενώ αρνείται στην Ελλάδα το κατοχικό δάνειο

Η  γερμανική κυβέρνηση συνεχίζει να καταβάλλει συντάξεις στους Ισπανούς στρατιώτες που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πολεμήσουν στο πλευρό των Ναζί εναντίον των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, αποκαλύπτεται σήμερα σε ένα πρώτου μεγέθους σκάνδαλο για την νοοτροπία των Γερμανών διαχρονικά , αναφέρει σχετικό ρωσικό δημοσίευμα.
Μετά από γραπτή κοινοβουλευτική ερώτηση Ισπανού  Αριστερού  βουλευτή Andrej Hunko, η γερμανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι  ακόμα  και σήμερα, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΧΟΡΗΓΕΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ  τιμώντας την συμφωνία με τον  πρώην Ισπανό δικτάτορα Φρανσίσκο Φράνκο, ο οποίος ενθάρρυνε ενεργά μαχητές να ενώσουν τις δυνάμεις με τους  Ναζί στον αγώνα κατά της Ρωσίας από το 1941 έως και το 1943.

Πώς μεταβληθήκαμε από Έλληνες σε νεοέλληνες – Ένα κείμενο που πρέπει να διαβάσουμε όλοι

«Αν ένας λαός βυθιστεί σε μεγάλη πνευματική σύγχυση αποδέχεται πιο εύκολα την ιδεολογία αντικατάστασης, σε αντίθεση με άλλον λαό, στον οποίον η έντονη πίστη και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις αποτελούν έναν απόρθητο προμαχώνα» – (J.P. Μorin Commandant SECTARUS, κεφ. 9: Η Ψυχοπολεμολογία και κεφ. 10: Η χειραγώγηση των λαϊκών μαζών, σ.σ. 201-218)
«Ο άνθρωπος είναι ψυχο-διασπάσιμος και ο τεχνικός της αποσταθεροποίησης θα του προσφέρει τα υλικά της ζύμωσης που θα επισπεύσει την σήψη των ιδεολογικών του πεποιθήσεων» -Commandant J.P. Μorin

Οι ακραίοι Ισλαμιστές στην Ευρώπη περνούν στην ‘’δεύτερη φάση‘‘ αυτής του βανδαλισμού των χριστιανικών Ναών!

Οι χιλιάδες ισλαμιστές που έχουν κατακλύσει την Ευρώπη περνούν στην δεύτερη φάση του σχεδίου   της μουσουλμανοποίησης ,  που αφορά τον βανδαλισμό των Ιερών Ναών των χριστιανικών χωρών , σε όλες τις χώρες.

Συγκεκριμένα εξτρεμιστές ακραίοι ισλαμιστές , σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία , εισέβαλαν  στην εκκλησία της Παναγίας , στην ισπανική πόλη της Rincon de la Victoria,  στην Ανδαλουσία, αναφέρει δημοσίευμα .

Οι δράστες αφού  έσπασαν  τα ξύλινα αγάλματα της Παναγίας και του  Εσταυρωμένου  κατά τη διάρκεια της επίθεσης, έγραψαν με σπρέι στους τοίχους.

Μάταιο το θάψιμο της Λάας, το μαρτυρούν από ψηλά, η Αθηνά, ο Διόνυσος, ο Ασκληπιός, και ο Κάρνειος Απόλλων.

Από το kariopoliskontostavlifokades

Ξεκίνησαν τα έργα, του οδικού δικτύου Γυθείου Αρεοπόλεως, στην περιοχή του Πασαβά.
Όλα στον βωμό της, «καλύτερης εξυπηρέτησης» των μετακινήσεων.
Το αντίτιμο υπερβολικά βαρύ, όχι από την υλική άποψη, που διέπει τα πάντα στην σημερινή εποχή, αλλά από ιστορική και πολιτιστική.
Δεν θα είχα καμιά ένσταση για το έργο, άλλωστε οφείλουμε να ακολουθούμε την «πρόοδο».
Αν δεν ήταν το αντίτιμο βαρύ, και δεν εννοώ το κονδύλι του έργου, που μάλλον και αυτό βαρύ είναι, μπορεί και «υπερτιμολογημένο», αλλά δεν είναι η προτεραιότητα μου.