Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Τα φυτά της Ακρόπολης // Η αυτοφυής χλωρίδα του ιερού βράχου.(Φωτο)

Από το theancientwebgreece
 
Τα φυτά της Ακρόπολης // 
Η αυτοφυής χλωρίδα του ιερού βράχου
Εισαγωγήγράφει ο Σταύρος ΑποστόλουΗ Αθήνα είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας. Μια πυκνοκατοικημένη πόλη με πλούσια ιστορία πίσω της. Ανάμεσα στα τσιμεντένια κτίρια, ο κάτοικος αλλά και ο επισκέπτης της μπορεί να βρει πολλά σημεία με πράσινο, μικρούς λόφους, και πολλούς αρχαιολογικούς χώρους που θα τον ηρεμήσουν και θα τον μεταφέρουν σε μια άλλη εποχή. Οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία της Αθήνας βρίσκονται μέσα στο κέντρο της πόλης και γύρω από το λόφο της Ακροπόλεως.

Φυσικό αέριο και στον Απόστολο Ανδρέα

Παιχνίδι για σκληρά νεύρα προβλέπουν οι τουρκικοί σχεδιασμοί στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άγκυρα έχει αποφασίσει να προβαίνει σε κινήσεις ανάλογα των εξελίξεων που θα σημειώνονται σε σχέση με τις έρευνες των εταιρειών, αλλά και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου σε τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ. Κοντολογίς, οι Τούρκοι φέρονται να έχουν αποφασίσει ότι θα κάνουν κινήσεις στη σκακιέρα αναλόγως και πως θα προχωρούν οι σχεδιασμοί της Κυπριακής Δημοκρατίας στο πεδίο των ερευνών και γεωτρήσεων.

Πρόταση - έκπληξη για το κοινωνικό μέρισμα: Διαγραφή της τελευταίας δόσης του ΕΝΦΙΑ

Θετική και η ΠΟΜΙΔΑ υπό προϋποθέσεις – Επί τάπητος όλα τα σενάρια
Η ουσία της πρότασης έγκειται στο ότι θα υπάρξει κίνητρο σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν εμπρόθεσμα τις πρώτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ
Σενάρια για ενδεχόμενη διαγραφή μέρους του ΕΝΦΙΑ από το κοινωνικό μέρισμα εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real, το σενάριο που φέρεται να εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι να μην πληρώσουν οι φορολογούμενοι την τελευταία δόση του ΕΝΦΙΑ.

Πλειστηριασμοί: Με την εμπορική τους αξία θα βγαίνουν στο «σφυρί» τα ακίνητα

Θέμα ημερών η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης που θα ορίζει τις τιμές
Διαμερίσματα, οικόπεδα, αγροτεμάχια, καταστήματα και κτίρια επιχειρήσεων με χρέη στην εφορία βγαίνουν στο σφυρί σε τιμές χαμηλότερες από τις αντικειμενικές, καθώς ο νόμος προβλέπει πλειστηριασμούς στην εμπορική αξία και όχι στην αντικειμενική.
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου όλα θα είναι έτοιμα, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί στην εμπορική τιμή. Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή» είναι θέμα ημερών η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου

Διπλωματικό επεισόδιο με τον πρέσβη της Ισπανίας - Ο Κοτζιάς τον καλεί να ανασκευάσει τις «ατυχείς» δηλώσεις του

Ο Ισπανός διπλωμάτης εξέφρασε δυσφορία για την απουσία δηλώσεων από την ελληνική κυβέρνηση υπέρ της ενότητας της Ισπανίας, αλλά και για την εισβολή του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία - Είπε ότι υπήρξε ξεκάθαρη στήριξη από ΝΔ και Προκόπη Παυλόπουλο - ΥΠΕΞ: Προσβάλλει το Σύνταγμα της Ελλάδας, ισχυριζόμενος ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εκφράζει την κυβέρνηση - Απαράδεκτη ανάμειξη στην εσωτερική πολιτική της χώρας - Απαξιώνει την Δικαιοσύνη
Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν δηλώσεις του Ισπανού πρέσβη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», με τις οποίες άφησε αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της κρίσης της Καταλονίας.