Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ (490 π.Χ.)… Μία από τις Σημαντικότερες Στιγμές στην Ιστορία της Ανθρωπότητας(Βίντεο)

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 490’… Έλληνες και Πέρσες συγκρούονται στο Μαραθώνα. 

 Οι Πέρσες, υπό τον Δάτι και τον Αρταφέρνη, αφήνουν στο πεδίο της μάχης 6.500 νεκρούς, ενώ οι απώλειες από την ελληνική πλευρά είναι μόλις 192, ανάμεσά τους και ο Καλλίμαχος. 

Η ακριβής ημερομηνία αμφισβητείται από πολλούς ιστορικούς, οι οποίοι υπολογίζουν ότι η μάχη διεξήχθη στις 13 ή 14 Αυγούστου (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, Εκδοτική Αθηνών).

Η μεγάλη «σφαγή» των μισθών

ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 4,2% ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2015

Μπορεί το πολυπόθητο «κούρεμα» χρέους να μην έχει γίνει για το δημόσιο χρέος, το «κούρεμα» όμως των μισθών είναι πλέον καθεστώς και χρόνο με το χρόνο γίνεται όλο και μεγαλύτερο.
Παρά τις εκτιμήσεις της πάλαι ποτέ τρόικας ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους θα βοηθήσει την ανταγωνιστικότητα, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε, αλλά οι δανειστές και οι ελληνικές κυβερνήσεις εξακολουθούν να επιμένουν σε λάθος συνταγές.

Διάσπαση και χάσμα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ

Η Ευρώπη διχασμένη όσο ποτέ έρχεται αντιμέτωπη με το χειρότερο εφιάλτη της. Το ελληνικό ζήτημα χρέους μπορεί να συνάσπισε τους πάντες, το προσφυγικό όμως θα αποτελέσει το μεγαλύτερο crash test που έχει περάσει η Ένωση από τη στιγμή της δημιουργίας της. Παρά τις «παραινέσεις» - απειλές που δέχθηκαν, οι χώρες της ομάδας του Βίζενγκραντ (Πολωνία, Τσεχική Δημοκρατία, Σλοβακία και Ουγγαρία) δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να δεχθούν στο όνομα των ευρωπαϊκών αξιών τις αναγκαστικές ποσοστώσεις υποδοχής προσφύγων.

Η ΝΑΣΑ έδωσε στην δημοσιότητα φωτογραφίες με μυστηριώδη φώτα σε πλανήτη νάνο

Νέες φωτογραφίες με μυστηριώδη φώτα σε κρατήρες του πλανήτη Ceres (Δήμητρας), δημοσιοποίησε η ΝAΣΑ την Τρίτη και την Πέμπτη.

Οι φωτογραφίες της NASA δημοσιοποιήθηκαν στα social media της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ και αφορούν σε μυστηριώδεις φωτογραφίες από τον πλανήτη νάνο, που προκάλεσαν την έκπληξη των επιστημόνων.
Σύμφωνα με τα όσα γράφει η ΝΑΣΑ στο website της, οι φωτογραφίες καλύπτονται από πέπλο μυστηρίου ενώ έγιναν αμέσως ανάρπαστες.

Μάλιστα η αμερικανική υπηρεσία δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του διαδικτύου να πουν την γνώμη τους για το τι μπορεί να είναι αυτά τα περίεργα φώτα, αφού πραγματικά οι ειδικοί της δεν έχουν ιδέα περί τίνος πρόκειται.

«Athens Flying Week 2015»: Ιπτάμενο υπερθέαμα στο Τατόι - «Χορευτικά» στον αέρα

Ένα φαντασμαγορικό σόου με μοναδικά ακροβατικά διεξάγεται στο αεροδρόμιο Τατοΐου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά Ένα φαντασμαγορικό σόου με μοναδικά ακροβατικά διεξάγεται στο αεροδρόμιο Τατοΐου για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από την Athens Flying Week International Airshow.


O αθηναΐκός ουρανός φιλοξενεί μια πλειάδα διεθνών συμμετοχών ολόκληρο το Σαββατοκύριακο, προσφέροντας στο κοινό ένα μοναδικό θέαμα.

Μακελειό στη Μέκκα από γερανό που ανήκει στην οικογένεια του Μπιν Λάντεν - Κατάμεστο από κόσμο ήταν το Μεγάλο Τέμενος(Βίντεο-Φωτό)

Τουλάχιστον 107 οι νεκροί και 238 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό - ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Τραγικός είναι ο απολογισμός, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, που αφορά στους νεκρούς στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας αφού οι νεκροί είναι τουλάχιστον 107 ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 238. Το μακελειό σημειώθηκε χθες, 11 Σεπτεμβρίου, και μόλις λίγες εβδομάδες πριν από το ετήσιο ισλαμικό προσκύνημα.

Την Αγιά Σοφιά... τζαμί «ονειρεύεται» ο τούρκος υπουργός Πολιτισμού!

Και μάλιστα θέλει να κάνει και δημοψήφισμα γι' αυτό - Το να ανοίξει ξανά η Αγιά Σοφιά για τους πιστούς μουσουλμάνους είναι το προσωπικό μου όνειρο, ο στόχος μου, η φιλοδοξία μου λέει ο Γιαλσίν Τοπσού Νέες προκλήσεις από την Τουρκία, διά στόματος του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιαλσίν Τοπσού, που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως ονειρεύεται να κάνει και πάλι την Αγιά Σοφιά... τζαμί!

«Το να ανοίξει ξανά η Αγιά Σοφιά για τους πιστούς μουσουλμάνους είναι το προσωπικό μου όνειρο, ο στόχος μου, η φιλοδοξία μου. Αν και υπάρχουν πολλές απόψεις για το ποια πρέπει να είναι η κατάσταση του μνημείου, το ζήτημα είναι περισσότερο πολιτικό» είπε ο Τοπσού, που διατελεί υπηρεσιακός υπουργός στην κυβέρνηση Νταβούτογλου, μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στη χώρα.

Άθλια πρόκληση του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Ευρωπαϊκός στρατός στην Ελλάδα γιατί ο ελληνικός δεν κάνει τη δουλειά του!»

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν φαίνεται να χάνει κάθε μέτρο μετά την διεθνή κατακραυγή για τον τρόπο που χειρίζονται το μεταναστευτικό πρόβλημα.

Ο ακροδεξιός Όρμπαν έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι για όλο το πρόβλημα φταίει η Ελλάδα. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει τα σύνορά της» δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή τύπου, προσθέτοντας την εξωφρενική ιδέα ότι «»Πρέπει να υπάρξει μια γρήγορη απόφαση για δημιουργία μιας νομικής βάσης και ανάπτυξη ευρωπαϊκών δυνάμεων στα σύνορα της Ελλάδας να εφαρμόσουν το ευρωπαϊκό δίκαιο αντί των ελληνικών αρχών».