Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΝΑ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ

Ὅταν οἱ μυθικοὶ καὶ ἡρωικοὶ χρόνοι, ἄρχισαν νὰ παραχωροῦν τὴν θέση τους στοὺς ἱστορικοὺς χρόνους τῆς Ἀρχαίας Ἑλλάδας καὶ ὅλα τὰ μυθεύματα καὶ τὰ πλάσματα τῆς φαντασίας ποὺ διαπαιδαγωγοῦσαν μέχρι τότε τοὺς λαούς, ἄρχισαν νὰ ὑποχωροῦν μπροστὰ στὴν πραγματικότητα καὶ τὴν κρίση. Ἀνάμεσα στὸν Ζ´ καὶ Στ´ αἰῶνα π.Χ. γεννήθηκαν καὶ ἄκμασαν συγχρόνως οἱ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ τῆς Ἀρχαιότητας.

Πακιστάν: Ταλιμπάν δολοφόνησαν τον μοναδικό χριστιανό υπουργό της κυβέρνησης

Είχε ταχτεί κατά της θανατικής ποινής για τη βλασφημία κατά του Ισλάμ

Θύμα των Πακιστανών Ταλιμπάν έπεσε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα του Πακιστάν Ισλαμαμπάντ ο υπουργός της χώρας αρμόδιος για τις θρησκευτικές μειονότητες, Σαχμπάζ Μπάτι.

Ο Μπάτι ήταν ο μοναδικός χριστιανός της κυβέρνησης του Πακιστάν και είχε ταχθεί επανειλημμένα κατά των αυστηρότατων νόμων της χώρας περί βλασφημίας, βάσει των οποίων μπορεί κάποιος να καταδικαστεί σε θάνατο αν έχει προσβάλει το Ισλάμ.

Πειραιώς Σεραφείμ:"Ντρέπομαι ως Ορθόδοξος Επίσκοπος που αναπνέω τον ίδιο αέρα με τον κ. Καστανίδη"

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με αφορμή το σχέδιο Νόμου «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Αυτό που ερέθισε τον Μητροπολίτη Πειραιώς είναι το άρθρο 3 του εν λόγω Σχεδίου μέσω του οποίου, όπως αναφέρει ο κ. Σεραφείμ σε ανακοίνωσή του, επεκτείνεται η προστασία του Νόμου και σε ομάδες η πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση την φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική η εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο σεξουαλικό τους προσανατολισμό.