Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ!!!

Από το hellasnews-agency
 

Για μια ακόμη φορά τα γερμανικά βάρβαρα υποκείμενα Μέρκελ-Σόϊμπλέ, έδειξαν τι επιδιώκουν. Τον θάνατο της Ελλάδας! Δυστυχώς οι ηγέτες μας τους πήραν στα σοβαρά και τους ανέχονται επί μίαν τριετία, ενώ θα μπορούσαν να τους διαλύσουν κι αυτούς κι όσους άλλους τους σεγοντάρουν στις ανιστόρητες αθλιότητές τους. Δείτε όμως την αλήθεια και την απάντηση που δικοί τους φωτισμένοι Γερμανοί δίνουν:

Το βίντεο που εξόργισε τους Γερμανούς



Ένα βίντεο που περιγράφει τις θυσίες του Πορτογαλικού λαού προκάλεσε αίσθηση στο διαδίκτυο. Γιατί το μπλόκαρε η γερμανική κυβέρνηση.
Οι λαοί της Νότιας Ευρώπης δεινοπαθούν. Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που βρίσκεται μέσα σε ένα μνημόνιο  αλλά και η Πορτογαλία. Σε παρόμοια κατάσταση είναι οι λαοί της Ισπανίας και της Ιταλίας παρ' όλο που δεν έχουν μπει σε κάποιον μηχανισμό στήριξης.

ΑΟΖ και Αλλαγή φάσης

Του Ν. Λυγερού

Η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι πια ένα όραμα, είναι πλέον ένας στρατηγικός στόχος, ο οποίος επηρεάζει ήδη τις εξελίξεις σε εθνικό επίπεδο και μάλιστα με τη θετική έννοια, αφού έχει την τάση να συσπειρώνει τις δυνάμεις σε μια φάση, όπου το έχουμε ανάγκη λόγω της οικονομικής κατάστασης. Όλο και περισσότεροι πολιτικοί ενημερώνονται αναλυτικά για την ελληνική ΑΟΖ και τα χαρακτηριστικά της και αρχίζουν ν’ αναζητούν και αυτοί το λόγο της καθυστέρησης, αλλά και της άγνοιας του παρελθόντος.

Ν.Λυγερός "ΑΟΖ - Κων/νος Κονοφάγος"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"ΑΟΖ και αναφορά στο έργο του Κωνσταντίνου Κονοφάγου".
Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, αίθουσα "Ν.Κονεμένος".
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Απώλειες σημειώνει το Κυπριακό χρηματιστήριο

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει σήμερα το κυπριακό χρηματιστήριο, δεχόμενο πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:09, βρισκόταν στις 123,94 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντικές ζημιές σε ποσοστό 3,01%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 307.050,36 ευρώ.

Σημαντική πτώση σε ποσοστό 2,65%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 47,7 μονάδες.

Ανακάμπτει από τις πρωινές απώλειες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Περιορίζονται αισθητά οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, ο οποίος στην έναρξη των συναλλαγών της Τετάρτης βρέθηκε να υποχωρεί έως και 3,3% -και κάτω από τις 800 μονάδες- στον «απόηχο» του χθεσινού Eurogroup.

Η νέα αναβολή των αποφάσεων για την Ελλάδα διέψευσε τις προσδοκίες που υπήρχαν πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup και, στο βαθμό που αναδεικνύει εκ νέου τις διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και της Ε.Ε. για το «ελληνικό ζήτημα», συντηρεί τον προβληματισμό της αγοράς.

Για την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ του ΠΑΙΔΙΟΥ

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989 (1).   περισσότερα
Πρίν από 20 ολόκληρα χρόνια, στις 2 Δεκεμβρίου 1992, με τον  νόμο υπ'αρ. 2101/1992 (ΦΕΚ Α 192)  κυρώθηκε   από την Ελλάδα η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού. Εντούτοις σήμερα η Ελλάδα απέχει πολύ από τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα.
Έχουμε ήδη ενημερώσει τα διεθνή όργανα ελέγχου σχετικά με τα θέματα που αφορούν τον σύλλογο  ΓΟΝ.ΙΣ και συγκεκριμένα τόσο για το ότι στην Ελλάδα  σε περίπτωση διαζυγίου ανατίθεται  αποκλειστική επιμέλεια  αντί της κοινής ανατροφής του παιδιού όσο και το ότι δεν υπάρχουν οργανωμένες κοινωνικές υπηρεσίες και μηχανισμοί προστασίας του παιδιού.  
Για τους πιο πάνω λόγους η ανεξάρτητη αρχή συνήγορος του παιδιού εισηγήθηκε στον ΟΗΕ (δες κεφάλαιο 8.1 της Έκθεσης) την διατήρηση της κοινής επιμέλειας στη διάσταση / διαζύγιο και την σύσταση μηχανισμών προστασίας.

ΕΔΕΚ: Καταγγέλλει Βρετανό υπουργό για δηλώσεις του περί Τουρκίας-ΕΕ

Η ΕΔΕΚ καταγγέλλει τον Βρετανό υπουργό για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Ντέιβιντ Λίντιγκτον, ο οποίος σε δηλώσεις υποστήριξε ότι το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι προς όφελος, τόσο της Ένωσης όσο και του Λονδίνου και της Άγκυρας.

H σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕΚ αναφέρει ότι πρόκειται για μια ακόμη εκδήλωση απαράδεκτης βρετανικής συμπεριφοράς έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο 17χρονος Έλληνας που μας έκανε υπερήφανους(Βίντεο)

Ο Χάρης Ιωάννου βραβεύτηκε με ειδική διάκριση γιατί κατασκεύασε ένα τεχνητό γάντι για άτομα με αναπηρία στα άνω άκρα.
Η ευαισθησία του για το πρόβλημα της γιαγιάς του τον οδήγησε στη δημιουργία ενός ειδικού τεχνητού γαντιού που θα βελτιώσει κατά πολύ τη ζωή των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα στα άνω άκρα.

Ο 17χρονος μαθητής πρόσφατα πήρε το πρώτο Πανευρωπαϊκό βραβείο μηχανικής στην Σλοβακία.

Μια ακόμη διάκριση έρχεται για τον Έλληνα που μας κάνει περήφανους.

Ποια Ευρώπη;


- Δεν θέλουν να δώσουν μόνιμη λύση στο Ελληνικό πρόβλημα
 - Έπαιξε και έχασε ο Α. Σαμαράς. Δεν του βγήκε το ρίσκο.

Τη δόση είναι βέβαιο ότι θα την πάρουμε και δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς.

Θα έπρεπε όμως, μετά τα όσα έγιναν χθες στο Eurogroup, να ανησυχούμε για το γεγονός ότι θα την πάρουμε.

Τι σημαίνουν όμως όλα αυτά.

«Κυβέρνηση υποταγμένη και δεμένη στο άρμα της Μέρκελ»

«Η Ευρώπη βρίσκεται ενώπιον των αδιεξόδων που δημιούργησαν οι πολιτικές επιλογές», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup.
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε το αίτημα για εκλογές λέγοντας ότι: «μόνο μια κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαπραγματευτεί».
 Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η λύση δεν μπορεί να βρεθεί όσο εφαρμόζεται η λιτότητα, ενώ πρόσθεσε ότι προϋπόθεση αποτελεί η ακύρωση

«Περαιτέρω καθυστέρηση συνιστά επικίνδυνη περιδίνηση»

Τον κίνδυνο να περιέλθει η Ελλάδα σε επικίνδυνη περιδίνηση και κατ' επέκταση και η Ευρωζώνη, εάν δεν βρεθεί το συντομότερο μεταβατική συμφωνία ανάμεσα στο ΔΝΤ και τις χώρες της ζώνης του ευρώ, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας με δήλωσή του τις εξελίξεις στο Eurogroup.

Ο κ. Κουβέλης στη δήλωσή του τονίζει ότι «η Ελλάδα έλαβε τα απαιτούμενα μέτρα και η κοινωνία σηκώνει μεγάλο βάρος, όπως αναγνωρίζεται απ' όλους».

«Ηρθε η ώρα και η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν»

Τη θέση πως, το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε και τα δικά της προβλήματα «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί άλλοθι για την κάλυψη των αδυναμιών αλλά και την αναποφασιστικότητα της Ευρώπης να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό της κρίσης», εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας χτες στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, σε οικονομικό συνέδριο που τελεί υπό την αιγίδα της νορβηγικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτό το «άλλοθι» «ιδιαιτέρως μετά και την πρόσφατη έγκριση του προγράμματος από την ελληνική Βουλή».

«Έπρεπε να υπάρξει χθες απόφαση»

«H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος με αφορμή τη συνεδρίαση του Eurogroup. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά το ταχύτερο δυνατό να οριστικοποιηθεί το σχήμα της βιωσιμότητας.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ:

«H Eυρωζώνη, δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ως άλλοθι την Ελλάδα, προκειμένου να δικαιολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίζει

Μήνυμα του πρωθυπουργού προς εταίρους και ΔΝΤ

Μήνυμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας και το ΔΝΤ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς, υπενθυμίζοντας πως η Αθήνα έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της και επισημαίνοντας πως από τις δικές τους πλέον αποφάσεις εξαρτάται το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και η σταθερότητα στην ευρωζώνη.

«Οι όποιες τεχνικές δυσκολίες στην εξεύρεση της τεχνικής λύσης, δε συγχωρούν καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση στην ελληνικό θέμα», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του Eurogroup

Ο διεθνής Τύπος για τη συνεδρίαση των «17»

Το οικονομικό δίκτυο Bloomberg τιτλοφορεί το ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Eurogroup αναφέροντας:
 «Η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοντάφτει στο πρόγραμμα μείωσης του ελληνικού χρέους μετά την κόντρα με το ΔΝΤ».

Αλλάζουν τα πάντα σε ωράρια, αμοιβές, αποζημιώσεις

Εργαζόμενους  δύο ταχυτήτων , αυτούς που δικαιούνται το επίδομα γάμου  και αυτούς που δεν το δικαιούνται  προβλέπει ο νέος νόμος για  τις αλλαγές στην αγορά εργασίας που θα εφαρμοστεί αναδρομικά από  τις  12 Νοεμβρίου . Η εγκύκλιος  του Υπουργείου Εργασίας που θα εκδοθεί επίσημα ίσως και αύριο ( Τετάρτη) αποσαφηνίζει για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό ότι οποιαδήποτε συμφωνία με μισθολογικούς όρους συναφθεί μεταξύ συνδικάτων και εργοδοτών δε αφορά επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη εργοδοτικών οργανώσεων.

Χωρίς συμφωνία για την Ελλάδα το ολονύχτιο Eurogroup Παράταση αγωνίας μέχρι τη Δευτέρα για τη δόση

Έπειτα από συνεδρίαση 10 και πλέον ωρών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών δεν κατάφεραν να φθάσουν σε συμφωνία για την Ελλάδα!
Είναι η απίστευτη κατάληξη ενός ακόμα ολονύκτιου θρίλερ, καθώς σε τέτοιο εξελίχθηκε το Εurogroup που είχε αρχικώς χαρακτηρισθεί ως το «καθοριστικό και τελικό» για τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος.
Οι υπουργοί θα συνεδριάσουν εκ νέου στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

«Τελικά θα υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα!»

Η αναποφασιστικότητα των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία για την Ελλάδα στο χτεσινό Eurogroup είναι πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ και ασκεί μεγάλες πιέσεις στο ευρώ, ενώ ρίχνει και τα χρηματιστήρια.

Σύμφωνα όμως με το CNBC,  δεν έχουν χαθεί όλα για την Ελλάδα.

Το αμερικανικό  δίκτυο αναφέρει ότι οι ευρωπαίοι  ηγέτες απέτυχαν να πάρουν μια απόφαση  για την χώρα, δίνοντας άλλο ένα  «χτύπημα» στο ευρώ. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οικονομικοί αναλυτές δεν έχει χαθεί κάθε ελπίδα για  την χώρα.

Μικτή εικόνα στη Wall Street

Dow12.788,51-7,45 -0,06%  



  Nasdaq2.916,680,61 0,02%  

Η Wall Street χθες
Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά την προειδοποίηση του προέδρου της Federal Reserve Ben Bernanke για τον κίνδυνο η Αμερική να πέσει στον αποκαλούμενο δημοσιονομικό γκρεμό με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την οικονομία.

Ο επικεφαλής της Federal Reserve, Ben Bernanke σε ομιλία του στο Economic Club της Νέας Υόρκης κάλεσε τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και το Κογκρέσο να βρουν έναν δημιουργικό τρόπο για να αποφύγουν τον λεγόμενο δημοσιονομικό γκρεμό.

Σημείωσε ταυτόχρονα ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας έχει πληγεί από την αβεβαιότητα που περιβάλει την αμερικανική δημοσιονομική πολιτική, ενώ προειδοποίησε το Κογκρέσο να μην επαναλάβει τα λάθη που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για την οροφή του ομοσπονδιακού χρέους.

Ο πρόεδρος της Fed εκτίμησε παράλληλα ότι μια αποτυχία να αποτραπεί ο δημοσιονομικός γκρεμός είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ύφεση την αμερικανική οικονομία, ενώ προειδοποίησε ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν θα μπορέσει να επιδιορθώσει τη ζημιά που θα υποστεί η οικονομία.