Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

28 Ιουνίου 1946 Επίσημοι πανηγυρισμοί σ’ όλη τη χώρα για την απόδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα..

Το ζήτημα της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα το έθεσε ο Ιωάννης Μεταξάς (1871-1941) στους ΄Αγγλους το 1940.

Η εξωτερική πολιτική του απέβλεπε στην Ενσωμάτωση, και η Ενσωμάτωση απετέλεσε τον στρατηγικό του στόχο, όταν οι Ιταλοί επετέθηκαν στην Ελλάδα την 28η Οκτωβρίου 1940.

Τούτο προκύπτει άλλωστε από τη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο Μεταξάς προς τους ιδιοκτήτες και αρχισυντάκτες του αθηναϊκού Τύπου την 30η Οκτωβρίου 1940 και σώζεται στο Ημερολόγιό του.

Nordic Monitor: Οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας παρακολουθούσαν Έλληνες προσκυνητές στην Παναγία Σουμελά!

Έλληνες υπηκόους, οι οποίοι κατά το παρελθόν επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι-σύμβολο της πίστης του ποντιακού ελληνισμού, την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, φαίνεται πως παρακολουθούσε κρυφά η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με τη μαρτυρία πρώην αξιωματικού των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ). Αυτό αναφέρει σημερινό (28/6) δημοσίευμα του nordicmonitor.com.Όπως προκύπτει από το δημοσίευμα, οι αποκαλύψεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια ακρόασης στις 20 Ιουνίου 2016 στο 14ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον Μουχιτίν Ζενίτ, έναν 46χρονο πρώην αξιωματικό της αστυνομίας.

Οι Τούρκοι θυμούνται την μογγολική τους καταγωγή: BINTEO προπαγάνδας

Λίγο από Μογγόλους, λίγο από Κωνσταντινούπολη, λίγο από τον σύγχρονο τουρκικό στρατό… 

Ένα άκρως προπαγανδιστικό βίντεο μίξη παρουσίασαν οι Τούρκοι για να τρομάξουν κάποιους (;), για να αυτοεμψυχωθούν (;), ή για να προβάλουν την ισχύ τους, όπως οι ίδιοι τουλάχιστον την αντιμετωπίζουν…

Να σημειωθεί ότι το πλάνο των εφορμούντων ιππέων με τα σπαθιά προέρχεται από ταινία για τον

Στην Τυνησία αύριο ο Δένδιας – Θα υπογραφεί Συμφωνία Θαλασσίων Μεταφορών

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί, αύριο, Δευτέρα, στην Τυνησία, όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας.

Κατά την επίσκεψή του στην Τυνησία, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Καΐς Σάγεντ (Kais Saied) και τον πρωθυπουργό, Ελιές Φαχφάχ (Elyes Fakhfakh), ενώ θα έχει συνομιλίες με τον ομόλογό του, Noureddine Erray.

"Βόμβα" από Αχμέντ Καντάφι: "Θα φτάσουμε στην Κωνσταντινούπολη"

Ευάγγελος Δ. Κόκκινος
Ο πολιτικός εκπρόσωπος του "Εθνικού Μετώπου της Λιβύης" και ξάδερφος του πρώην Προέδρου της Λιβύης, Μουάμαρ Καντάφι, Αχμέντ Καντάφι αλ-Νταμ, δήλωσε την Πέμπτη ότι η Αίγυπτος έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, επισημαίνοντας ότι πολλές από τις βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα προήλθαν από τη Λιβύη.

Σύντομα θα επισκεφθεί τη Ρωσία ο Macron – Ζητεί αλλαγή πολιτικής της ΕΕ απέναντι στον Putin

Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Ευρώπη να επανεξετάσει το στρατηγικό πλαίσιο των σχέσεών της με τη Ρωσία
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε το Σάββατο (27/6/2020) ότι θα επισκεφτεί σύντομα τη Ρωσία για περισσότερες συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
«Οι συνομιλίες οικοδόμησης εμπιστοσύνης που άρχισαν με τον πρόεδρο Putin (στο μεσαιωνικό φρούριο, Fort Bregancon) συνεχίζονται, έγραψε ο Macron σε μία ανάρτησή του στο Twitter, με αναφορά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, στις περιφερειακές διενέξεις και στην κλιματική αλλαγή ως κυρίαρχα ζητήματα.

ASEAN για τη Νότια Κινεζική Θάλασσα: Μόνο υπό το πλαίσιο της Σύμβασης του ΟΗΕ του 1982 οι συζητήσεις

H Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, (UNCLOS 1982) αποτελεί τη μόνη βάση για διαπραγματεύσεις επί των διεκδικήσεων στην Νότια Κινεζική Θάλασσα τόνισαν σήμερα οι ηγέτες της Ένωσης Χώρων της Νοτιοανατολικής Ασίας, σε ένα σαφές μήνυμα προς την επιθετική πολιτική της Κίνας στην θαλάσσια περιοχή.
Εξι χώρες –Κίνα, Ταϊβάν, Φιλιππίνες, Βιετνάμ, Μαλαισία και Μπρουνέι– εμπλέκονται σε εδαφικές διεκδικήσεις στη Νότια Κινεζική Θάλασσα η οποία θεωρείται ότι έχει καίρια σημασία για την παγκόσμια ναυτιλία, με τον όγκο των εμπορευμάτων που μεταφέρονται σε ετήσια βάση να κυμαίνεται γύρω από τα πέντε τρισ. ευρώ, αλλά και με τεράστια αποθέματα αλιευμάτων και υδρογονανθράκων.

¨Εχθροί της Τουρκίας¨ λέει αυτοί που έκαναν dislike στην ανάρτηση του Ερντογάν

O Μουτζαχίτ Μπιριντζί- δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Τ.Ο. του ΑΚΡ-Μπεϊλικντουζού-Κων/λης στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίττερ έγραψε τα εξής :

¨Αυτοί επιτίθενται με ψεύτικους λογαριασμούς στην ανάρτηση του ΠτΔ μας. Η δουλειά τους είναι η χειραγώγιση, η δουλειά τους είναι η διαμόρφωση αντιλήψεων, δουλειά τους είναι η εικονική ζωή. Αυτοί έχουν αποκοπεί από την πραγματικότητα. Εεεεε βρε εσείς που ενωθήκατε κατά της Τουρκίας ! Αυτός ο δρόμος δεν είναι δρόμος, το τέλος σας πάντοτε θα είναι η απογοήτευση! Μην νομίζετε πως η επίθεση με dislike στον λογαριασμό του ΠτΔ μας, γίνεται από