Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Οι Έλληνες του Περού και η ιστορία τους(Βίντεο)


Ένα τυχαίο περιστατικό του 1880 στο Περού , στο οποίο βρέθηκαν από τις συμπτώσεις της ζωής 7 Έλληνες εγκαταστάθηκαν οριστικά και έζησαν και δημιούργησαν τις οικογένειές τους , έγινε παράδοση και διατηρείται δυναμικά με την παρουσία όλων των ηλικιών η άσβεστη φλόγα της καταγωγής τους μέχρι και σήμερα, που ακόμη και χωρίς την Ελληνική γλώσσα, τιμούν τις Εθνικές Επετείους.

Ελληνική αποικία του Σαν Αντρές

Το 1880, κατά τη διάρκεια του πολέμου μεταξύ Περού και Χιλής, συνέβη το εξής: Σε μια αιματηρή επιδρομή των Χιλιανών κατά του χωριού Σαν Αντρές του Περού, οι Χιλιανοί στρατιώτες σκότωναν αδιακρίτως τους κατοίκους του χωριού.

"ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΑ": Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Μπροστά στον κίνδυνο που φαινόταν να διαγράφεται με την εισβολή των Υξώς, οι Έλληνες ενώθηκαν και αποφάσισαν να είναι εκείνοι που θα τους αντιμετωπίσουν....

Όχι γιατί οι άλλοι λαοί απλά δεν μπορούσαν να το κάνουν αλλά γιατί στην ουσία αυτοί που θεωρούνταν ως πολιτισμένοι και έχοντες κάποιο υπόβαθρο σε θέματα στρατιωτικά, ήσαν οι Έλληνες. Αλλά και για τον πολύ απλό λόγο ότι ο τότε γνωστός κόσμος , όλα εκείνα τα ανεξάρτητα βασίλεια, ήταν κυριολεκτικά Ελλάδα.

Ανακαλύφθηκε η Πρώτη Χριστιανική Εκκλησία

Η είσοδος της υπόγειας εκκλησίας
Από το Κέντρο Αρχαιολογικών Ερευνών της Ιορδανίας έγινε γνωστό ότι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την «πρώτη χριστιανική εκκλησία στον κόσμο».


Η ανακάλυψη έγινε τη Δευτέρα στο χωριό Ριχάμπ, που βρίσκεται 40 χλμ βόρεια-ανατολικά του Αμμάν- πρωτεύουσα της Ιορδανίας.



Οι ερευνητές εκτιμούν ότι πρόκειται για χριστιανικό ναό που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του 33 και 70 μ.Χ και εντοπίστηκε κάτω από το ναό του Αγίου Γεωργίου στο χωριό Ριχάμπ, όπου τα θεμέλια του ναού ήταν η πρώτη χριστιανική εκκλησία.

Hurriyet: Ντροπή να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία

Hurriyet: Ντροπή να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία
Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ δημοσιεύει ένα άρθρο-κόλαφο για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Το άρθρο της μεγάλης τουρκικής εφημερίδας στρέφεται εναντίον όσων, εντός ή εκτός της τουρκικής κυβέρνησης, έχουν βλέψεις να μετατρέψουν ξανά την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος, όπως υπήρξε για αιώνες, από την 29η Μαΐου 1453 έως το 1931 (κατόπιν ξεκίνησε η μετατροπή της σε μουσείο, τα επίσημα εγκαίνια του οποίου έγιναν το 1935).
«Διαβάζω παντού, χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση από επίσημα στόματα, πως ο Φετχουλάχ Γκιουλέν προετοιμάζει το έδαφος για να ξαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί, με προφανή στόχο να φέρει, όπως λένε ορισμένοι, σε δύσκολη θέση ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, την κυβέρνηση Ερντογάν. Δεν θέλω να πιστέψω κάτι τέτοιο. Για το λόγο αυτό, ρωτάω ευθέως: ευσταθούν όντως αυτές οι φήμες;», γράφει ο δημοσιογράφος της τούρκικης εφημερίδας Ερτουγρούλ Οζκιόκ.

Ενεργειακά έργα και ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Η δράση της ελληνικής και της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης πάνω στις πατρίδες μας είναι τόσο μεγάλη που έχει ήδη αρχίσει να δημιουργεί τις συνθήκες του μέλλοντος που αποτελούν πλαίσιο για την αλλαγή φάσης. Με αυτόν τον τρόπο εισήλθαμε στην έννοια της γαλάζιας ενέργειας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να δούμε τώρα και τα νοητικά σχήματα των ενεργειακών έργων που μας συνδέουν με το μέλλον. Στο τομέα του ηλεκτρικού ρεύματος εμφανίζεται επίσημα και από τις ελληνικές απαιτήσεις το EuroAsia Interconnector: Διασύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας μεταξύ Hadera (Ισραήλ) και περιοχής Αττικής, γνωστή ως Euro-Asia Interconnector.

Νίκος Λυγερός - Σκάκι και Μαθηματικά(Βίντεο)



Νίκος Λυγερός - Σκάκι και Μαθηματικά. 
Καϊμακλί, Κύπρος. 07/05/2014

Μυστήριο με... UFO που καταστρέφει βάση των Ταλιμπάν -Αμερικανική προπαγάνδα; (Εκόνες&Βίντεο)

Ακόμα και... UFO έχουν στραφεί εναντίον των Ταλιμπάν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι Αμερικανοί! Ο λόγος για ένα βίντεο, το οποίο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου, με την καταγραφή επίθεσης ενός... UFO σε βάση των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν.
Στο βίντεο το οποίο τράβηξε ένας Αμερικανός πεζοναύτης, εμφανίζεται ένα περίεργο ιπτάμενο αντικείμενο το οποίο ρίχνει πυρά κατά βάσης των Ταλιμπάν, αναταλικά της πόλης Ασανταμπάντ.

Ένα παλικαράκι Έλληνας στρατιωτικός "έπεσε" στο Αφγανιστάν!!! Κρίμα χάθηκε για τα συμφέροντα των Αμερικανών μακριά από το σπίτι του - Διαβάστε τα πάντα για το παιδί!!!

Ο καναδός, ελληνικής καταγωγής, Δημήτριος Δίπλαρος είχε όνειρα. Ήθελε να παντρευτει να κάνει ενα μεγάλο ελληνικό παραδοσιακό γάμο, να γίνει πατέρας και να ενταχθεί στις Ειδικές Δυνάμεις της Αστυνομίας. Η θητεία του στο Αφγανιστάν ήταν γι αυτον απλά ένα ξεκίνημα στην ζωή.

Τώρα είναι ο πατέρας του, ο Ανάργυρος (Τζέρι) Δίπλαρος ο οποίος έχει… όνειρα.
Τα βράδια πλέον δεν μπορεί να κοιμηθεί καθώς ακόμη περιμένει τον γιό του να γυρίσει, να τον ακούσει να μπάινει στο σπίτι. Η μόνη του επιθυμία ειναι να αγκαλιάσει και πάλι το μοναχογιό του.

Εφικτή η ασπίδα διαστημοπλοίων του Star Wars-Μπορεί να υπάρξει σύστημα που θα εξοστρακίζει τα πυρά που δέχεται ένα σκάφος

Λέστερ 
Πολλά είναι τα σημεία αναφοράς του κινηματογραφικού έπους του Star Wars. Ενα από αυτά ήταν η περίφημη ασπίδα προστασίας που προστάτευε τα διαστημόπλοια από τα αντίπαλα πυρά. Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λέστερ υποστηρίζουν ότι είναι εφικτό να δημιουργηθεί μια τέτοια ασπίδα.

Το… πλάσμα
Όπως υποστηρίζουν υπάρχουν οι πρώτες ύλες για την ανάπτυξη μια τέτοιας τεχνολογίας. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι μια τέτοια ασπίδα θα βασίζεται στη χρήση πολύ ισχυρών μαγνητών οι οποίοι θα μπορούν να εξοστρακίζουν τις βολές από αντίπαλα όπλα και συγκεκριμένα όπως και στην ταινία από όπλα που εκτοξεύουν δέσμες λέιζερ.

Αποχαρακτήρισαν 55 εκατομμύρια στρέμματα δάσους!

Της Βάλιας Μπαζού
Από το topontiki 

Με μια τροπολογία που ψήφισαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βαφτίζουν κάπου 50 εκατομμύρια στρέμματα δάσους και δασικών εκτάσεων…βοσκοτόπια!
Με πρόσχημα την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας, με πρόσχημα τον κίνδυνο να χαθούν κονδύλια από το κοινοτικό σύστημα ενίσχυσης μετά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αποφάσισαν τσαμπουκαλίδικα να αποχαρακτηρίσουν εκατομμύρια δάση και δασικές εκτάσεις και να δώσουν επί της ουσίας το πράσινο φως για την εκποίησή τους.

ΞΕΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΪΜΟΥΔΟΣΦΑΙΡΑ ΣΑΣ

Από το thesecretrealtruth

Η Μαϊμουδόσφαιρα : από τον David Wong

Ένα ποντικάκι κάποτε, παρατηρούσε από την τρυπούλα του τον αγρότη και τη γυναίκα του που ξεδίπλωναν ένα πακέτο. Τι λιχουδιά άραγε έκρυβε εκείνο το πακέτο; Αναρωτήθηκε.
Όταν οι δύο αγρότες άνοιξαν το πακέτο, δεν φαντάζεστε πόσο μεγάλο ήταν το σοκ που έπαθε, όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για μια ποντικοπαγίδα!
Τρέχει γρήγορα λοιπόν στον αχυρώνα για να ....ανακοινώσει το φοβερό νέο!
Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι! Μια ποντικοπαγίδα μέσα στο σπίτι!
Η κότα κακάρισε, έξυσε την πλάτη της και σηκώνοντας το λαιμό της είπε:"Κύρ Ποντικέ μου, καταλαβαίνω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα για σας. Αλλά δεν βλέπω να έχει καμιά επίπτωση σε μένα! Δε με ενοχλεί καθόλου εμένα η ποντικοπαγίδα στο σπίτι!"

ΤΡΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΒΙΑΣΑΝ ΟΜΑΔΙΚΑ 8ΧΡΟΝΗ XΡΙΣΤΙΑΝΗ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

η 8χρονη Saira
η 8χρονη Saira
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Πορφύρης Δ Σταφυλά Π
Από το pentapostagma


Ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει το φαινόμενο της κακοποίησης παιδιών χριστιανικής ομολογίας από μουσουλμάνους στο Πακιστάν.Tην Κυριακή 20 Απριλίου ανήμερα το Πάσχα η μικρή 8χρονη χριστιανή Saira Masih από το χωριό Mally Ki κοντά στην πόλη Daska της επαρχίας Sialkot στο Πακιστάν πήγε να ψωνίσει από το μπακάλικο της γειτονιάς.Τρεις μουσουλμάνοι την απήγαγαν, της έδεσαν τα μάτια και την οδήγησαν σε άγνωστη κατεύθυνση.Στη συνέχεια την βίασαν κατ΄εξακολούθηση.(Dreuz.info 05/05/ 2014)

Το κλειδί της Κριμαίας ανοίγει δρόμους «φωτιάς»


krimaia

¨ κοντός ψαλμός αλληλούια ¨
- Πως θα σταθεί ο Έλληνας μπροστά στις κάλπες;
- Ραγιάς ή Λεύτερος; Σκλάβος ή Ρωμιός;
Όπως όμως και αν σταθεί η ιστορία θα βρίσκεται εκεί και θα τον κρίνει… γιατί πάντα ήταν ο¨ καταλύτης¨ της και ο ¨επιταχυντής¨ των εξελίξεων της.
Αν εμείς φωνάξουμε ¨ μολών λαβέ ¨ τότε δεν θα αργοπορήσει ο πνευματικός αποήχος της απόφασης να μας φωνάξει ¨λάβετε- φάγετε από τον αμύθητο πνευματικό θησαυρό που θέλουν να σας τον συλήσουν ολοκληρωτικά¨.

Επίδειξη δύναμης του Πούτιν την “Μέρα της Νίκης” στην Κόκκινη Πλατεία!(Βίντεο)

Η Μέρα της Νίκης που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου στη Ρωσία είναι η μεγαλύτερη εθνική γιορτή για την επικράτηση κατά των ΝΑΖΙ στον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.



Στην 69 επέτειο της 9ης Μαΐου 1945 ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραβρέθηκε στον επιβλητικό εορτασμό στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.

 Δείτε το σχετικό βίντεο:

Καστοριά: Δείτε τι έκρυβε η λίμνη για 7.254 χρόνια!

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκρυβε η λίμνη της Καστοριάς και συγκεκριμένα το παλιότερο οργανωμένο γραπτό κείμενο που βρέθηκε στη γη της Ευρώπης και χρονολογείται πριν από 7.254 χρόνια!

Είναι μια ξύλινη επιγραφή με άγνωστο μήνυμα, χαραγμένο από ένα νεολιθικό ψαρά ή έμπορο λιμναίου προϊστορικού οικισμού στο Δισπηλιό Καστοριάς, γραμμένο δύο χιλιάδες χρόνια πριν από τα γραπτά ευρήματα των Σουμερίων και τέσσερις χιλιάδες χρόνια πριν από τις κρητομυκηναϊκές πήλινες πινακίδες της γραμμικής γραφής.
Η ανακοίνωση της ανακάλυψης του ευρήματος έγινε από τον καθηγητή της Προϊστορικής Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, κ. Γιώργο Χουρμουζιάδη: «Η ξύλινη πινακίδα με την επιγραφή που βρέθηκε στη λίμνη της Καστοριάς αποκαλύφθηκε στη διάρκεια ανασκαφικής έρευνας και χρονολογήθηκε επακριβώς με τη μέθοδο του άνθρακα–14 στον "Δημόκριτο", στο έτος 5260 π.Χ., δηλαδή στο τέλος της μέσης νεολιθικής περιόδου!

Δείτε πως ήταν η Πάτρα πριν 100 χρόνια

Εικόνες μιας άλλης εποχής… 
 
Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος είναι καθηγητής Χημείας και συλλέκτης παλαιών καρτ ποστάλ.
Στη συλλογή του διαθέτει πάνω από 800 αυθεντικές καρτ ποστάλ που αφηγούνται την ιστορία της πόλης.

Μοναδικές, που ταξιδεύουν στην καθημερινότητα της πόλης πριν 100 χρόνια και παραπάνω…