Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Φίλες και φίλοι το blog μας ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
θα λείψει για ολιγοήμερες διακοπές.
Καλά να περνάτε και τα λέμε πάλι από Δευτέρα.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Αριστοτέλης Γκούμας-ΑΘΑΝΑΤΟΣ

goumak


Τελέστηκε χτές στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, στη Χειμάρρα επιμνημόσυνη δέηση για τον εθνομάρτυρα Αριστοτέλη Γκούμα, ο οποίος δολοφονήθηκε από ομάδα οκτώ Αλβανών, στις 13 Αυγούστου 2010, στην πόλη της Βορείου Ηπείρου μας.

Φονεύθηκε γιατί μιλούσε ελληνικά!

Οι αρχές της Αλβανίας, έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να συγκαλύψουν την υπόθεση και να βγάλουν λάδι τους φονιάδες, με απίστευτες μεθοδεύσεις.

Τέλος στο ανοδικό σερί της Wall

Dow13.169,43-38,52 -0,29%  



  Nasdaq3.022,521,66 0,05%  

Η Wall Street χθες
Οι ανησυχίες για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας μετά τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία από την Ιαπωνία υποχρέωσαν σε ήπιες απώλειες τους βασικούς δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 υποχώρησε για πρώτη φορά σε επτά συνεδριάσεις τερματίζοντας το μακροβιότερο ανοδικό σερί από τον Δεκέμβριο του 2010. Ήπιες απώλειες κατέγραψε και ο βιομηχανικός Dow Jones, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να αναρριχηθεί σε ανοδικό έδαφος λίγο πριν το κλείσιμο των συναλλαγών.

Με τις περισσότερες επιχειρήσεις να έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματα τους και χωρίς να υπάρχουν ανακοινώσεις για την οικονομία των ΗΠΑ το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σήμερα στα νέα σημάδια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.

Στην Ιαπωνία η οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μικρότερο των προσδοκιών. Ειδικότερα, η ιαπωνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 1,4% στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου καθώς οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν εξαιτίας της αδύναμης παγκόσμιας ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Οι αναλυτές περίμεναν η ανάπτυξη του ΑΕΠ να φτάσει το 2,7%.

Το προηγούμενο τρίμηνο είχε καταγραφεί ισχυρή ανάπτυξη 5,5% της ιαπωνικής οικονομίας σύμφωνα με τα ανοδικά αναθεωρημένα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.