Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Η Ναυμαχία του Ναβαρίνου

Μετά την πτώση της Ακρόπολης (24 Μαΐου 1827) η Επανάσταση του '21 έπνεε τα λοίσθια. Στην Ηπειρωτική Ελλάδα είχε κατασταλεί και μόνο στο ανατολικό τμήμα της Πελοποννήσου παρέμενε ζωντανή. Κι εκεί, όμως, απειλείτο από τον Ιμπραήμ, που σκόπευε να εκστρατεύσει κατά του Ναυπλίου και της Ύδρας.
Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα, η ευρωπαϊκή διπλωματία άλλαξε στάση και άρχισε να διάκειται ευμενώς προς την Επανάσταση. Συνέβαλε σε αυτό και ο νέος Υπουργός Εξωτερικών της Αγγλίας Γεώργιος Κάνινγκ, που έδωσε μια πιο φιλελεύθερη τροπή στην εξωτερική πολιτική της Γηραιάς Αλβιόνας. Έτσι, στις 24 Ιουνίου 1827 υπογράφτηκε στο Λονδίνο συνθήκη μεταξύ Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας, που καθόριζε τα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας.

Οινούσσες – Τοποθέτησαν τεράστια ελληνική σημαία ως απάντηση στην «ενόχληση» του Ακάρ

Μια σημαία που φαίνεται από πολύ μακριά τοποθετήθηκε στις Οινούσσες, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο δήμαρχος του νησιού, Γιώργος Δανιήλ.

Η φωτογραφία του Νίκου Χαρδαλιά στις Οινούσσες προκάλεσε αντιδράσεις από μερίδα του τουρκικού Τύπου, αλλά και την «ενόχληση» του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

«Τι δουλειά έχει η Ελλάδα να κάνει στρατιωτική άσκηση στις Οινούσσες; Είναι μια προβοκάτσια», υποστήριξε ο Ακάρ.

Τό Κογκρέσσο ἀναγνωρίζει: Τά Ἴμια εἶναι ἑλληνικά!

Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ τοῦ Κογκρέσσου τῶν ΗΠΑ (LOC)…

… χρησιμεύει ὡς ὁ ἐρευνητικός βραχίονας τοῦ Κογκρέσσου καί ἀναγνωρίζεται ὡς ἡ ἐθνική βιβλιοθήκη τῶν Ἡνωμένων Πολιτειῶν, ἐνῶ οἱ συλλογές της περιλαμβάνουν τό πιό ὁλοκληρωμένο ἀρχεῖο στόν κόσμο γιά τήν ἀνθρώπινη δημιουργικότητα καί γνώση. Θεωρεῖται ἡ μεγαλύτερη καί πλουσιότερη βιβλιοθήκη τοῦ κόσμου, μέ Θεματικές Ἑνότητες (LCSH) πού διατηροῦνται ἐνεργές ἀπό τό 1898 ἕως σήμερα. (Τόν Ἀπρίλιο τοῦ 2021 παρουσιάστηκε ἡ 43η ἔκδοση.) Οἱ Θεματικές Ἑνότητες (LCSH) εἶναι ἕνα ἐλεγχόμενο λεξιλόγιο πού χρησιμοποιεῖται γιά τή σύνταξη εὑρετηρίου καί καταλόγων καί ἀναζήτηση βιβλιογραφικῶν ἀρχείων σέ καταλόγους βιβλιοθηκῶν καί ἠλεκτρονικές βάσεις δεδομένων.

”Παλινόρθωση” με τα ίδια σημαδεμένα χαρτιά και ”asset” τον Τσίπρα…

Η ελληνογαλλική συμφωνία για καθαρά εθνικούς λόγους έπρεπε να έχει και την υπογραφή του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει η Κρινιώ Καλογερίδου
Από το infognomonpolitics


Κάποτε, λίγο πριν την είσοδο στη δεκαετία του ’80, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής — με αφορμή επιστολή που του έστειλε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ με θέμα την στήριξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ για λόγους ενίσχυσης της νότιας πτέρυγάς του — είχε πει, με τον γνωστό αποφθεγματικό λόγο του, ότι:

¨Έλληνες συνταξιούχοι διπλωμάτες, στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί, εκφράζουν πια τις θέσεις της Τουρκίας!¨

Ο υπουργός Αμύνης Ακάρ, μιλώντας για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, επιχαίρει για τους Έλληνες που πρεσβεύουν τις θέσεις της Τουρκίας και των Τουρκων.

Λογικό εκ μέρους του.

Τον ακούσαμε να λέει τα εξής :

¨Στο θέμα αυτό εμείς τους τα λέμε συνεχώς και στους πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες και περιμένουμε να βλέπουν λογικά στα γεγονότα. Μάλιστα κάποιοι συνταξιούχοι διπλωμάτες και στρατιωτικοί και ακαδημαϊκοί αυτά τα είδαν και άρχισαν αυτές τις θέσεις της Τουρκίας και των Τούρκων, να τις εκφράζουν στα δικά τους ΜΜΕ.

Τσακαλώτος : ¨Πρέπει να κάνουμε συμφωνία με την Τουρκία¨(Βίντεο)

 Άνθρωποι χωρίς ιστορική γνώση, χωρίς ιδέα για την Τουρκία, χωρίς στοιχειώδη γνώση Θουκυδίδη….

Που πας βρε άνθρωπε του Θεού ;…

Τι ζόρι έχει με την ελληνογαλλική συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας;

Θανάσης Μαυρίδης
Από το liberal

Προσπαθούμε να καταλάβουμε πού ακριβώς βρίσκεται η «ένσταση» του Αλέξη Τσίπρα στην ελληνογαλλική συμφωνία και αδυνατούμε να κατανοήσουμε προς τι οι αντιδράσεις και πώς θα αλλάξει την συμφωνία αν τυχόν επιστρέψει στην εξουσία. Τις ίδιες απορίες, φανταζόμαστε, έχει ο κάθε Έλληνας! Δεν θέλει ο Αλέξης Τσίπρας την ρήτρα στρατιωτικής υποστήριξης από τη Γαλλία σε περίπτωση τουρκικής επίθεσης; Εκτός κι αν επιστρέφει σε θεωρίες του τύπου «το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του»…

Αν ο κ. Τσίπρας ήταν σήμερα πρωθυπουργός και αντιμετώπιζε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει

Επίθεση Μπάιντεν στην Τουρκία: Υπονομεύει την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ

Επίθεση εναντίον της Τουρκίας, για τις απαράδεκτες στρατιωτικές ενέργειες της στη Βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων, οι οποίοι είναι σύμμαχοι των Αμερικανών στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν.

Η επικριτική αναφορά του κ. Μπάιντεν αναφέρεται σε επιστολή του προς την πρόεδρο της Βουλής Νάνσι Πελόσι και στον επικεφαλής της Γερουσίας, Τσακ Σούμερ, με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, τονίζει ότι οι τουρκικές πράξεις υπονομεύουν την εθνική ασφάλεια και την εξωτερική πολιτική της Αμερικής, αναφέρει τα εξής: