Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τα Ελλήνικά κορέο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κρότωνα(Βίντεο - Φωτό)


Ο Κρότωνας ή Κρότων (Ιταλικά: Κροτόνε, Croton) είναι παραθαλάσσια πόλη στο Ιόνιο πέλαγος στις εκβολές του ποταμού Αισάρου. Η πόλη βρίσκεται στην νότια Ιταλία, στην περιοχή της Καλαβρίας.

Ο Κρότων υπήρξε αρχαία ελληνική αποικία στην ανατολική ακτή της Καλαβρίας, στις εκβολές του ποταμού Αισάρου, που ιδρύθηκε περίπου το710 π.Χ. από Αχαιούς. Αφού κυρίευσε την προς βορειοδυτικά ορεινή χώρα και τα χαλκωρυχεία του κόλπου της Τερίνης, ίδρυσε μικρό κράτος εκτεινόμενο από την Αδριατική ως την Τυρρηνική Θάλασσα.

Δείτε τα τελικά παγκύπρια αποτελέσματα - Πώς μοιράζεται η πίτα

Από το philenews

Δείτε τα τελικά αποτελέσματα των Βουλευτικών Εκλογών 2016, όπως μεταδόθηκαν ζωντανά από το Υπουργείο Εσωτερικ, σε παγκύπρια βάση.

Ο αριθμός των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή και τα ποστοστά των κομμάτων.

Για να δείτε τα αποτελέσματα από APP κάντε κλικ εδώ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ: ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ100%
Εγγεγραμμένοι: 543.186
Ψήφισαν: 362.541 (66.74%)
Αποχή: 180.645 (33.26%)
Έγκυρα: 351.390 (96.92%)
Άκυρα: 7.673 (2.12%)
Λευκά: 3.478 (0.96%)

Η πιο τρομακτική νύχτα στη Γενοκτονία των Ποντίων: Η σφαγή των νηπίων της Σάντας

«Έναν μαύρον ημέραν εκούιξεν εις απες σο σπέλ’: Οι μανάδες ντο έχ’νε μικρά μωρά να εβγαίνε οξιοκά ασο σπέλ’». Μία μάνα διηγείται ότι μια μαύρη μέρα ένας φώναξε όσες είχαν μικρά παιδιά να βγουν έξω από τη σπηλιά…

Έτσι ξεκινάει η Ελένη Νυμφοπούλου-Παυλίδου να ντύνει με λόγια μία από τις πιο τραγικές στιγμές της Γενοκτονίας των Ποντίων. Συμπρωταγωνιστής στην αφήγηση ο οπλαρχηγός Ευκλείδης. Ο αδερφός του, Κώστας Κουρτίδης, θα γράψει στο ημερολόγιό του για την νύχτα της 10ης προς 11η Σεπτεμβρίου 1921: «... Πολλά παιδιά τότες, επειδή αι γυναίκες των δεν μπορούσαν να σταματήσουν τας φωνάς των παιδιών τους, και μη θέλοντας να χωρισθούν εξ ημών, τα σκότωσαν και τα άφησαν επί τόπου».

ΟΤΑΝ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Παγκόμιος θαυμασμός για τα ευρήματα των βυθισμένων αρχαίων ελληνικών πόλεων του Νείλου (Εικόνες- Βίντεο)

Εντυπωσιακή έκθεση με ξεχωριστά ευρήματα από μια εποχή που η Αίγυπτος έσφυζε από ελληνικές αρχαίες πόλεις, φέρνει στο φως μια έκθεση στο Βρετανικό Μουσείο, στο Λονδίνο.

Η έκθεση με τίτλο «Βυθισμένες Πόλεις: οι Χαμένοι Κόσμοι της Αιγύπτου», που θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου 2016, περιλαμβάνει δεκάδες αντικείμενα που βρέθηκαν στον βυθό στις εκβολές του ποταμού Νείλου.

Συγκεκριμένα, αιγυπτιακά μουσεία θα δανείσουν στο Βρετανικό Μουσείο δεκάδες αντικείμενα που βρέθηκαν βυθισμένα σε ιλύς ή λάσπη. Σε αυτά θα προστεθούν εκθέματα από τη συλλογή του Βρετανικού Μουσείου.

Ο Ν. Κάμερον δήλωσε ότι η Τουρκία είναι απίθανο να ενταχθεί στην ΕΕ πριν από το «έτος 3000»

Η Τουρκία είναι απίθανο να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση οπωσδήποτε σύντομα, τόνισε ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον σήμερα  Κυριακή, προβλέποντας ότι η Άγκυρα δεν θα προσχωρήσει στο ευρωπαϊκό μπλοκ πριν από το έτος 3000, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ .
Στα μέσα Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Άγκυρα συμφώνησαν σε μια συμφωνία βάσει της οποίας η Τουρκία δεσμεύτηκε να δεχθεί  πίσω όλους τους  παράνομους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση , και   σε αντάλλαγμα  Σύριοι πρόσφυγες θα μετακινηθούν σε χώρες της ΕΕ.

Ελληνικό φως πολιτισμού στην Νότια Ρωσία

Το κεντρικό σύνθημα των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Βλαδικαυκάζ της νότιας Ρωσίας στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. «Ρωσο-ελληνική φιλία, αιωνίως όλοι μαζί» ήταν.

Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Σύλλογο Βόρειας Οσετίας–Αλανίας «Προμηθέας», σε συνεργασία με τις Αρχές και τη Διοίκηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Οσετίας – Αλανίας και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις με επικεφαλής τον αν. γενικό της ΓΓΑΕ Δημήτρη Πλευράκη.

Δεδομένα της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Σε επίπεδο υψηλής στρατηγικής είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Έχουμε υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας από το 1982 κι έχουμε κυρώσει αυτή την υπογραφή το 1995. Μάλιστα την ίδια χρονιά ψηφίσαμε και τον Νόμο περί Υδρογονανθράκων που τροποποιήθηκε το 2011. Στη συνέχεια το 2013 κάναμε επίσημες σεισμικές έρευνες με τη νορβηγική εταιρεία PGS στις περιοχές του Ιονίου και Νότια της Κρήτης. Χάρη σε αυτές προκηρύξαμε το μεγάλο διαγωνισμό περί υδρογονανθράκων το 2014 με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, ο οποίος εκδόθηκε στην Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον Νοέμβριο.

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
Ανθρώπινη διδασκαλία ζωής.
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.
Νεάπολη Θεσσαλονίκης, 20/05/2016

Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί βγαίνουν 5.000 ακίνητα

ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ - ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ- ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΙ

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που για άλλη μια φορά άλλα είπε και άλλα κάνει, αφου το γνωστό προεκλογικό σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» δεν γίνετε πράξη. Και αυτό γιατί, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Realnews από το καλοκαίρι ξαναρχίζουν οι πλειστηριασμοί ακινήτων από τις τράπεζες.

Απόλυτος παραλογισμός: Ψηφίζουν πάγωμα ειδικών μισθολογίων αλλά αναζητούν ισοδύναμα

Νομοτεχνική διόρθωση που αφορά στο άρθρο 236 του πολυνομοσχεδίου για τα ειδικά μισθολόγια κατέθεσε ο αναπληρώτης υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
Σύμφωνα με αυτή, δίδεται η δυνατότητα στην κυβέρνηση μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016 να καταθέσει ισοδύναμα μέτρα επί του προϋπολογισμού ώστε να μην ισχύσει το «πάγωμα» των ειδικών μισθολογίων.
AdTech Ad
Έτσι, σύμφωνα με την βελτίωση, δεν θα ισχύσει η τροπολογία η οποία προέβλεπε το «πάγωμα» της μισθολογικής ωρίμανσης και των προαγωγών για δύο χρόνια των εργαζόμενων που αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο.

Μίκης Θεοδωράκης: Ένα αριστεροδεξιό μόρφωμα συνειδητά καταστρέφει τη χώρα - Επιστολή καταπέλτης του μεγάλου μουσικοσυνθέτη για την κυβέρνηση

Υπακούουν στις εντολές των ξένων - Γνωρίζουν απόλυτα το κακό που προκαλούν - Ούτε το 20% δεν ακολουθεί τον Τσίπρα που κομπάζει ότι εκπροσωπεί το λαό
Κεραυνούς εξαπολύει κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα ο Μίκης Θεοδωράκης με μια επιστολή-καταπέλτη που δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε εκφράσει τη λύπη του για τον σημερινό πρωθυπουργό δηλώνοντας ότι «με ξεγέλασε», στο κείμενό του κάνει λόγο για «ένα αριστεροδεξιό πολιτικό μόρφωμα συντριπτικής εκλογικής και λαϊκής μειοψηφίας, το οποίο υπακούοντας στις εντολές των ξένων καταστρέφει το παρόν και το μέλλον της χώρας μας» τονίζοντας ότι όσα κάνει τα κάνει «αδίστακτα, άβουλα, υπεροπτικά και χωρίς ντροπή και έχοντας -όπως φαίνεται- συνείδηση, δηλαδή γνωρίζοντας απολύτως το κακό που προκαλεί».