Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΥΣΕΙΣ Έτοιμη για έξοδo από την ευρωζώνη η Κύπρος - Θυσιάζουν το νόμισμα-σώζουν τις καταθέσεις

Ώρες δύσκολων αποφάσεων για την Κύπρο, αλλά οι Κύπριοι φαίνεται ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα και ετοιμάζουν άσχημες εκπλήξεις τόσο στην τρόικα και στην Γερμανία, όσο και σε όσους Ελλαδίτες εζήλωσαν την δόξα των προδοτών του 1974-ειδικά ορισμένοι σχολιαστές σε ελληνικά ΜΜΕ ούτε να ήταν στο pay-roll των μαύρων ταμείων της τρόικα στην Αθήνα δεν θα έκαναν τα σχόλια που κάνουν.
Έτσι οι Κύπριοι αν δουν τα αλεπάλληλα εναλλακτικά σχέδιά τους να απορρίπτονται, παγιδευμένοι όντες στην απόφαση του Eurogroup από μία καθαρά μειοδοτική συμπεριφορά του προέδρου του Ν.Αναστασιάδη και του υπουργού Οικονομικών Μ.Σαρρή, είναι έτοιμοι για κάτι που θα εκπλήξει πολλούς: Να φύγουν από την ευρωζώνη και να αναλάβουν μόνοι τους τις τύχες του κράτους τους.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΜΕΡΟΝ ΚΑΤΑ EUROGROUP Και η Βρετανία στηρίζει την Κύπρο! - Ν.Μεντβέντεφ: "Να προσέξει καλά η ΕΕ"...

Σκληρός και διατυπώνοντας σαφείς προειδοποιήσεις προς την ΕΕ να κρατηθεί μακριά από τα ρωσικά χρήματα στην Κύπρο εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ενώ σύμμαχο βρήκε τον Βρετανό πρωθυπουργό Ν.Κάμερον.
O οποίος Βρετανός πρωθυπουργός πριν λίγο δήλωσε οτι "Είναι αδιανόητο να φορολογηθούν (σ.σ.: κατασχεθούν) οι καταθέσεις στην Κύπρο. Υπάρχει συμφωνία αποφυγής της διπλής φορολογίας με την Βρετανία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε την απόφαση αυτή του Eurogroup"!

Ν.Μεντβέντεφ: "Παράλογη η απόφαση Eurogroup - Συμμετέχουμε στη σωτηρία της Κύπρου"

Ηχηρή παρέμβαση έκανε ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντιμίτρι Μεντβέντεφ για το θέμα της διάσωσης της Κύπρου. Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg δήλωσε πώς «το Eurogroup θα πρέπει να συμπεριλάβει τη Ρωσία σε μία λύση-πακέτο για την Κύπρο». Με τον τρόπο αυτό απαντά στους Ευρωπαίους και τους Γερμανούς που θέλουν να επιβάλλουν τη δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο και εκβιάζουν με χρεοκοπία.
Ο Μεντβέντεφ εξέφρασε την πρόθεση της Ρωσίας να συμβάλλει θεσμικά σε μία λύση, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένη να βοηθήσει σε μία υπόθεση που την αφορά άμεσα.

"ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ" κ.ΣΑΡΡΗ... Μ.Σαρρής: "Η ΕΕ δεν επιτρέπει να δανειστούμε από τους Ρώσους" - Πιο κοντά στην ευρωέξοδο

H EE (δηλαδή η Γερμανία...) δεν επιτρέπουν την ρωσική βοήθεια με δανεισμό, δήλωσε πριν λίγο εμμέσως πλην σαφώς από την Μόσχα ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μ.Σαρρής, επιβεβαιώνοντας πλήρως το σχετικό αποκαλυπτικό άρθρο του defencenet.gr.
O μοιραίος υπουργός Οικονομικών που άνοιξε την κερκόπορτα των κατασχέσεων εν συνεχεία εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της ΕΕ χαρακτηρίζοντας την στάσης της «υποκριτική», επειδή «αντιδρά για την προσπάθεια εξεύρεσης βοήθειας από την Ρωσία όταν οι εταίροι μας, δεν βοηθούν. Ελπίζουμε ότι το αποτέλεσμα των επαφών με τους ρώσους θα είναι θετικό και θα καλύψει μέρος των αναγκών μας για να χρειαστεί η εξεύρεση μικρότερου ποσού από αυτό που αναζητούμε.

"ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ" Κάλεσμα από Ρωσία σε Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη για να σωθεί!

Κάλεσμα στην Κύπρο να εγκαταλείψει την ευρωζώνη και να ενταχθεί στην Ευρασιατική Ένωση με όλα τα γεωστρατηγικά ευεργετήματα μιας τέτοιας λύσης απεύθυνε έμμεσα η ρωσική προεδρία στη Λευκωσία μέσω του σύμβουλου του Ρώσου πρόεδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, Σεργκέι Γκλάζιεφ.
Όπως τόνισε ο Γκλάζιεφ: «Η Κύπρος πρέπει να γίνει μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, εάν προσβλέπει σε οικονομική στήριξη από τη Ρωσία» για να συνεχίσει λέγοντας:

ΠΙΣΩΠΛΑΤΟ "ΑΔΕΛΦΙΚΟ" ΚΤΥΠΗΜΑ Έκτακτο Εurogroup - Λύση ή ευρω-έξοδος και ... μια "βρώμικη" απόφαση της Αθήνας

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Κύπρο ορίστηκε για σήμερα στις 20:00. Κύριο θέμα στην διάσκεψη το προτεινόμενο από την Κύπρο πρόγραμμα εσωτερικού δανεισμού για χρηματοδότηση του τραπεζικού τομέα της που έχει καταρρεύσει λόγω του ελληνικού "κουρέματος" των ομολόγων.
Αν απορριφθεί το προτεινόμενο κυπριακό σχέδιο, όπως έχει απορριφθεί από την τρόικα ο δανεισμός της χώρας από την Ρωσία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ακόμα και για έξοδο από την νευρωζώνη μέσα στο σαββατοκύριακο.
Οι Κύπριοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν δέχονται ούτε ένα ευρώ να κατασχεθεί από τις τραπεζικές καταθέσεις, όπως προβλέπει η γκανγκστερική απόφαση του Eurogroup της 16ης Μαρτίου που υπαγορεύθηκε από την Γερμανία.

Κραυγή αγωνίας από την Τράπεζα Κύπρου: Η κυπριακή οικονομία βρίσκεται σε οριακή και εύθραυστη κατάσταση

Η “υπαλλακτική” επιλογή που είναι η διάλυση κυπριακών τραπεζών, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την οικονομία του τόπου.

 Η κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε αλλά και η δεινή κατάσταση της οικονομίας μας, δεν αφήνουν άλλη λύση, από την εξεύρεση συμφωνίας σήμερα ! Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το www.newsit.com.cy ήδη η Λαϊκή τράπεζα άρχισε να απολύει προσωπικό και βρίσκεται προ του φάσματος της κατάρρευσης

Θρίλερ με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας - Επεισόδια έξω από τη Βουλή από εργαζόμενους της τράπεζας

-Αν τελικά συμβεί αυτό, το σίγουρο είναι ότι διασφαλίζονται οι καταθέσεις έως 100.000 ευρώ
- Με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο θα δημιουργηθεί μία καλή και μία "κακή" τράπεζα
- Με αυτή την εξέλιξη 2.500 εργαζόμενοι χάνουν αυτόματα τη δουλειά
- Την είδηση διέψευσε ξανά η εκπρόσωπος Τύπου της Κεντρικής ΤράπεζαςΛίγες ώρες πριν τη διάψευση ότι κλείνει τελικά η Λαϊκή Τράπεζα στην Κύπρο, ήρθαν νέες πληροφορίες το απόγευμα πως τελικά το τραπεζικό ίδρυμα θα κλείσει.

Reuters "Aνοικτές συζητήσεις για έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη"

Η κατάσταση στην Κύπρο είναι χαοτική και πολύ μπερδεμένη παραδέχονται αξιωματούχοι της Ευρωζώνης, και επισημαίνουν ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα και παρακολουθούν τις εξελίξεις πολύ στενά.

 Όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση εξετάστηκε σε τηλεδιάσκεψη χθες και σύμφωνα με κάποια από τα πρακτικά της τηλεδιάσκεψης που έχει στην κατοχή του το πρακτορείο, δεν αποκλείουν την επιβολή περιορισμού στη ροή κεφαλαίων για να θωρακιστεί η Ευρωζώνη από πιθανή κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Ρώσοι αναλυτές: Η Μόσχα θα βοηθήσει την Κύπρο, αλλά σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους - Κατηγορούν τις Βρυξέλλες για τιμωρητική συμπεριφορά

Την εκτίμηση ότι η ρωσική πλευρά είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Κύπρο, αλλά σε συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους της, εξέφρασαν σήμερα Ρώσοι ακαδημαϊκοί και οικονομολόγοι, κατά τη διάρκεια συζήτησης που διοργάνωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA NOVOSTI, με θέμα «Κύπρος: Οι συνέπειες μιας αναπάντεχης απόφασης». Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, συνδέοντας ομιλητές και δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες και τη Μόσχα.

ΕΚΤ: Η Λαϊκή πρέπει να πτωχεύσει! Προχωρήστε σε εκκαθάριση το συντομότερο

Δραματικές οι εξελίξεις για την Λαϊκή Τράπεζα την οποία αφήνουν να διαλυθεί. Η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός έλεγχου και η λύση που προτείνεται, φαίνεται ως η πιο πιθανή.

 Η ΕΚΤ μέσω επιστολής ενημέρωσε την Κεντρική τράπεζα της Κύπρου να προχωρήσει στην εκκαθάριση της Λαϊκής τράπεζας προκειμένου να προστατευτεί το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου

Έκτακτη Τηλεδιάσκεψη στο Eurogroup για την Κύπρο

Στις 20:00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση υπό μορφή τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Κύπρο.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα έχουν νέα  τηλεδιάσκεψη στις 8, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την Κύπρο, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ.

Έτσι θα λειτουργούν τα κρατικά ομόλογα

-Δεκαπενταετή διάρκεια και απόδοση τόκου στο 5% προνοεί το νομοσχέδιο για τα κρατικά ομόλογα.
-Θα διατίθενται σε χαμηλότερη τιμή από την αξία τους προκειμένου να δοθεί κίνητρο στους υποψήφιους αγοραστές.
-Ποιο σκόπελο προσπαθεί να υπερπηδήσει η νομική υπηρεσία του κράτους.

Λόγω του ότι τα κρατικά ομόλογα θ’ αρχίσουν ν’ αποδίδουν τόκους 6 χρόνια μετά την έκδοση τους, η Δημοκρατία θα τα διαθέτει προς πώληση, σε τιμή κάτω από την πραγματική τους αξία.
Τα ομόλογα θα είναι 15ετούς διάρκειας με τόκο 5%. Για παράδειγμα εάν η πραγματική αξία του ομολόγου ανέρχεται στα 100 ευρώ, θα πωλείται στα 90 ευρώ.

Εκτός ορίων πλέον η Τρόικα - Θέλουν να κλείσει η Λαϊκή και να κουρέψουν τις καταθέσεις στις υπόλοιπες

-Νέες εξωφρενικές απαιτήσεις, θέλουν να μας βάλουν λουκέτο στο τραπεζικό σύστημα
-Μας επιβάλλουν και σχετικό νομοσχέδιο
-Μαζικές κινητοποιήσεις από υπαλλήλους της Λαϊκής έξω από τη Βουλή


 Ενορχηστρωμένη προσπάθεια για χαριστική βολή στο τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, προωθούν οι Τροικανοί, σε ένα παιχνίδι εξουσίας με άνισους όρους, που υποδεικνύει ότι θέλουν να καταστήσουν την Κύπρο παράδειγμα, ότι ο «Δαβίδ δεν μπορεί να τα βάλει με το Γολιάθ»

Ελληνική κυβέρνηση: ΝΑΙ σε όλα. Η Κύπρος είναι μακριά και οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Του Στάθη Διομήδη από το news247

Διαβάστε ένα άρθρο (συμμετοχή στις "Γνώμες" του NEWS 247) για το "όχι" της κυπριακής Βουλής στο κούρεμα των καταθέσεων.

Για δεύτερη  φορά μέσα σε λιγότερο από εννέα χρόνια η μαρτυρική Κύπρος αντιστέκεται απέναντι σε όλο τον κόσμο. Την πρώτη φορά, με το σχέδιο Ανάν ο υπερήφανος Κυπριακός Λαός το απέρριψε απέναντι σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις ηγέτιδες δυνάμεις αλλά και απέναντι στις επιλογές μεγάλου μέρους του Ελλαδικού πολιτικού συστήματος που τότε είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου Ανάν.

Xωρίς νερό από το πρωϊ η μισή Πάτρα!!!

Παρά τις δηλώσεις περί αποκατάστασης της βλάβης και επαναφορά της υδροδότησης  μετά τη  βλάβη σε αγωγό της ΔΕΥΑΠ στην οδό Μειλίχου στα Συχαινά, οι βρύσες εξακολουθούν να είναι στεγνές και ο εκνευρισμός των κατοίκων χτυπάει κόκκινο.
Πρόβλημα υδροδότησης αντιμετωπίζουν από το πρωί  περιοχές στην Αγυιά, στα Συχαινά και στην περιοχή του Νέου Δρόμου και παρά τις τηλεφωνικές διαβεβαιώσεις προς τους κατοίκους ότι το νερό θα έρθει μέχρι το μεσημέρι, δεν υπάρχει σταγόνα, με αποτέλεσμα τα νοικοκυριά να μην μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους.

Τι κρύβει η 2η επίσκεψη Αλεξέι Μύλλερ – Gazprom – στην Ελλάδα σε 10 ημέρες;


Του Γιώργου Ανεστόπουλου


Πως να το ερμηνεύσεις τώρα αυτό;
Οι Ρώσοι αποφάσισαν να εντείνουν τις πιέσεις τους;
Αποφάσισαν να εντείνουν την παρουσία τους;
Ν’ αποδείξουν ότι το ενδιαφέρον τους είναι όντως ειλικρινές;
Ήταν άραγε καθαρά συμβολική η επίσκεψη του «Ισχυρού Ανδρός» ; Ή περιλάμβανε κι άλλα «κρυφά πιάτα το μενού»;
Είχε προκαθοριστεί – είπαν από την κυβέρνηση – η (επαν)έλευσή του από την προηγούμενη φορά.
Κι ένα τόσο ισχυρό (από πλευράς «συμβολικής δυναμικής») γεγονός έμεινε «πολιτικά ανεκμετάλλευτο» επί δέκα ημέρες;

Ελληνική ΑΟΖ και ελληνικός Ζεόλιθος

Του Ν.Λυγερού


Αν και τα μεγέθη είναι ριζικά διαφορετικά, η προσφορά που παρέχουν η ελληνική ΑΟΖ και ο ελληνικός ζεόλιθος στην πατρίδα μας είναι εξίσου σημαντικές, διότι και στις δύο περιπτώσεις ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μόνος του δίχως να έχει ανάγκη να ζητιανέψει από κανένα. Η ΑΟΖ και ο ζεόλιθος είναι δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να αξιοποιήσει δίχως να καταστρέψει οριστικά τα πάντα. Η ΑΟΖ αλλάζει όλα τα δεδομένα όσον αφορά στο θαλάσσιο χώρο και ο ζεόλιθος ως πέτρωμα είναι το μάρμαρο της ζωής για πολλούς τομείς.

To Δ' Ράιχ είναι εδώ... Ξεσάλωσαν οι Γερμανοί...

To Δ' Ράιχ είναι εδώ...
Απροκάλυπτα πλέον οι Γερμανοί, με αιχμές του δόρατος την πολιτική και οικονομική τους τάξη, αναδύουν την εικόνα Τέταρτου Ράιχ, στο θέμα της Κύπρου.
Την αρχή έκανε ο κ. Άσμουσεν, που προκειμένου να περάσει την απόφαση του «κουρέματος» στο Eurogroup, εξευτέλισε κάθε έννοια διαδικασίας και θεσμών δίνοντας εντολή στον Πρόεδρο της ΕΚΤ να προετοιμαστεί για τη χρεοκοπία των δύο κυπριακών τραπεζών. Όλοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι η EKT αποτελεί παράρτημα ή κεντρικό υποκατάστημα της Bundesbank.
Ακολούθησε ο κ. Σόιμπλε που κυριολεκτικά ξεσάλωσε...

Ρωσία: Πολλοί λόγοι για να μην βοηθήσει την Κύπρο,ένας για να το κάνει

Ρωσία: Πολλοί λόγοι για να μην βοηθήσει την Κύπρο,ένας για να το κάνει
Οι προβληματισμοί του Κρεμλίνου, το αδιέξοδο της Λευκωσίας και η γεωπολιτική σημασία της Μεγαλονήσου.
Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το αν και κατά πόσο μπορεί η Ρωσία να βοηθήσει και κατ’ επέκταση να σώσει την Κύπρο από το οικονομικό αδιέξοδο.
Η μαρτυρική και πολύπαθη Κύπρος βρίσκεται όσο ποτέ άλλοτε κοντά στην πτώχευση και αναζητεί απεγνωσμένα «φίλους» που θα μπορέσουν να τη στηρίξουν και να ολοκληρώσουν την αντίστασή τους απέναντί στα θέλω της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Από τη στιγμή που η «μητέρα Ελλάδα» έχει ήδη «παραδοθεί» στο Βερολίνο και αδυνατεί να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια, οι Κύπριοι στρέφονται προς τη Ρωσία.

Χουντής σε πρόεδρο Eurogroup: Είστε ανίκανοι!(Βίντεο)


 Χουντής σε πρόεδρο Eurogroup: Είστε ανίκανοι!
Ολομέτωπη επίθεση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Ντάισελμπλουμ -  «Είστε ανίκανοι ή έχετε άλλους σκοπούς όπως ο Σόιμπλε;» 
Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για το θέμα της Κύπρου.
Ο κ. Χουντής  μιλώντας σήμερα το πρωί, στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έστρεψε τα βέλη του κατά κ. Ντάισελμπλουμ χρησιμοποιώντας σκληρούς χαρακτηρισμούς για την απόφαση της συνόδου των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης για την Κύπρο.

ΕΚΤ σε Κύπρο: Ρευστότητα μέχρι τις 25 Μαρτίου - Μετά χρεοκοπείτε!

ΕΚΤ σε Κύπρο: Ρευστότητα μέχρι τις 25 Μαρτίου - Μετά χρεοκοπείτε!
Το συμβούλιο των κυβερνητών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας συνήλθε σήμερα και αποφάσισε τη διατήρηση της παροχής ρευστότητας προς τις κυπριακές τράπεζες μέχρι τη Δευτέρα. 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εγγυάται την αρωγή του προς κυπριακές τράπεζες μόνο μέχρι τις 25 Μαρτίου.
Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, τα χρήματα θα αποδεσμευτούν μόνο εάν υπάρξει ένα σχέδιο διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο θα είναι σε ισχύ και θα εξασφαλίζει την φερεγγυότητα των κυπριακών τραπεζών.

Το tweet-απάντηση στον υπ.Οικονομικών της Σουηδίας Καμμένος: Οι Σουηδέζες με τους Κύπριους εραστές στις παραλίες

Ο Πάνος Καμμένος «απάντησε» μέσω Twitter στον Σουηδό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι στην Κύπρο θα μείνουν μόνο οι παραλίες.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έγραψε στο Twitter: «Οι Σουηδοί έχουν αυτοκίνητα Saab και όμορφες γυναίκες. Τα καλοκαίρια έχουν μόνο Saab, οι γυναίκες είναι με τους Κύπριους εραστές τους παραλία».

Πρωτογενές πλεόνασμα 487 εκατ.ευρώ και μαύρη τρύπα 206 εκατ.ευρώ

«Μπούμερανγκ» για τα κρατικά ταμεία αποδεικνύονται οι εξωφρενικοί φόροι κα τα χαράτσια που επιβάλλονται. Λόγω της μείωσης της κατανάλωσης, τον κατήφορο έχουν πάρει οι εισπράξεις εμμέσων φόρων με αποτέλεσμα η «μαύρη τρύπα» στα κρατικά έσοδα να φτάνει στο α΄δίμηνο του 2013 στα 206 εκατ. ευρώ, έναντι των στόχων στο Μεσοπρόθεσμο.

Ωστόσο, λόγω της συμπίεσης των κρατικών δαπανών, τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, δείχνουν μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού στα 789 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 495 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2012 και στόχου για έλλειμμα 2,6 δισ. ευρώ στο μεσοπρόθεσμο. Αντίθετα επιτεύχθηκε πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 487 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 368 εκατ. ευρώ το 2012 και «στόχου» για έλλειμμα 1,35 δισ. ευρώ στο Μεσοπρόθεσμο.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στην Κύπρο «Δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα», λέει ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής

«Όχι, δεν συζητήσαμε κούρεμα και δεν επανερχόμαστε σε κούρεμα», δήλωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, ενώ βγαίνοντας από την ίδια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου ο αναπληρωτής πρόεδρος του κυβερνώντος ΔΗ.ΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου αποκάλυψε ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης.

Ο κ. Νεοφύτου δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το ταμείο αυτό, ούτε και διευκρίνισε αν σε αυτό θα συμπεριληφθούν τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία, κεφάλαια από ασφαλιστικά ταμεία και η εκκλησιαστική περιουσία.

Η ευρωζώνη συζητά το ενδεχόμενο εξόδου της Κύπρου από το ευρώ..

Ακόμα και την έξοδο της Κύπρου από το ευρώ συζήτησαν τα μέλη του Euro Working Group κατά τη διάρκεια συνεδρίασής τους την Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τηλεδιάσκεψη του EWG κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επικρατεί χάος στην Κύπρο και εξέτασε το ενδεχόμενο επιβολής ελέγχου στη διακίνηση κεφαλαίων, προκειμένου να προστατευτεί η Ευρωζώνη από ενδεχόμενη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Κλειστό το ΧΑΚ Πέμπτη και Παρασκευή

Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου θα παραμείνει κλειστό σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω των εξελίξεων.
Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, λόγω των εξελίξεων στην οικονομία και τη
συνέχιση της Τραπεζικής Αργίας, με απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή του ΧΑΚ και η οποία επικυρώθηκε από το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου σε έκτακτη συνεδρία, "αποφασίστηκε η
συνέχιση της αναστολής της διαπραγμάτευσης όλων των κινητών αξιών που  είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, για σκοπούς διασφάλισης της καλής  λειτουργίας της αγοράς του Χρηματιστηρίου και για προστασία των επενδυτών".

Η Κύπρος αναζητά λύση και το Χρηματιστήριο της Αθήνας... κατεύθυνση

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Τα νέα «επεισόδια» στο διεθνές… θρίλερ μεταξύ Λευκωσίας, Μόσχας, Βρυξελλών, Βερολίνου και Φρανκφούρτης συνεχίζει να παρακολουθεί στενά το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Με «φόντο» το αδιέξοδο στο οποίο δείχνουν να έχουν περιέλθει οι επαφές μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, η αγορά βρίσκεται εν μέσω καταιγιστικής ειδησεογραφίας, «ζυγίζοντας» τα σενάρια που εξετάζονται -με ευθείες προεκτάσεις και για τις ελληνικές τράπεζες- για τον τραπεζικό κλάδο της Κύπρου, την προειδοποίηση της ΕΚΤ περί διακοπής της παροχής ρευστότητας μέσω του ELA, τις «βολές» της Ρωσίας περί επανεξέτασης των αποθεμάτων της σε ευρώ, αλλά και τις αλλεπάλληλες δημόσιες τοποθετήσεις αξιωματούχων από χώρες-μέλη της Ε.Ε. και των Βρυξελλών.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1821



ΑΠΟ THΝ ΣΕΛΙΔΑ  Είμαι ένας από τους 10.964.020 Ελληνες ΤΟY FACEBOOK