Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Σοφία Βέμπο (1910 – 1978)

Η Σοφία Μπέμπου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1910 στην Καλλίπολη της Ανατολικής Θράκης. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Τσαριτσάνη του νομού Λάρισας και κατόπιν στο Βόλο, όπου οι γονείς της εργάστηκαν ως καπνεργάτες.
Ξεκίνησε την καλλιτεχνική της πορεία τυχαία το 1930, τραγουδώντας σ' ένα ζαχαροπλαστείο της Θεσσαλονίκης για να συνεισφέρει οικονομικά στο σπίτι της. Τρία χρόνια αργότερα κατέβηκε στην Αθήνα, όπου προσελήφθη από τον θεατρικό επιχειρηματία Φώτη Σαμαρτζή στο «Κεντρικόν», προκειμένου να συμμετάσχει στην επιθεώρηση «Παπαγάλος 1933».

Απίστευτη πρόκληση! Στα 200μ. τουρκικά μαχητικά F-16 παρενοχλούν ε/π Huey στον Έβρο (Βίντεο)

Δεν έχει όρια η τουρκική προκλητικότητα με τους γείτονες να συνεχίζουν το μπαράζ των προκλητικών ενεργειών. Το μεσημέρι της Τετάρτης (11/3) ζεύγος τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από τον Εβρο σε ύψος από 500 έως 10.000 πόδια. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 14:50 πάνω από τον Έβρο. Επιπρόσθετα, άλλο ζεύγος τουρκικών αεροσκαφών πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Καλόγεροι στα 26.000 πόδια.
 
Οι Τούρκοι προσπάθησαν να παρενοχλήσουν στρατιωτικό ελικόπτερο Huey που πραγματοποιούσε

Νέος γύρος έντασης στον Έβρο: Μετανάστες πετούν μολότοφ σε αστυνομικούς(Βίντεο)

Δραματικές σκηνές για άλλη μια φορά στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπου αυτή την ώρα εκτυλίσσονται νέα σοβαρά επεισόδια με «βροχή» μολότοφ εναντίον των Ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ένας νέος γύρος σοβαρών επεισοδίων είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα, καθώς μετανάστες από την άλλη πλευρά, επικουρούμενοι από τις τουρκικές δυνάμεις, εξαπολύουν δεκάδες βόμβες μολότοφ, ανάβοντας φωτιές κατά μήκος του φράχτη, ενώ για άλλη μια

Πως οι Τούρκοι “χτύπησαν” σκάφος του Λιμενικού -Τι λέει επισήμως το Αρχηγείο(Βίντεο)

Το Λιμενικό Σώμα επισήμως επιβεβαιώνει την προσπάθεια εμβολισμού σκάφους του από τουρκική ακταιωρό. Στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους.

Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια

Απύθμενο θράσος Ερντογάν! Συνέκρινε τις ελληνικές αρχές με τους ναζί!!!

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του θα διατηρήσει τα σύνορά της με την Ευρώπη ανοικτά και θα επιτρέπει τη διέλευση των μεταναστών μέχρι να λάβει «συγκεκριμένη» απάντηση από την ΕΕ στα αιτήματά της.
«Διατηρούμε τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα της Τουρκίας», επεσήμανε ο Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του προς τους βουλευτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑKP).
Τα αιτήματα της Τουρκίας, όπως τα ανέφερε ο Ερντογάν, περιλαμβάνουν την επανέναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ σχετικά με την «ελευθερία της μετακίνησης, το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, την επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και οικονομική βοήθεια».

Μητσοτάκης: Τα δυσκολότερα είναι μπροστά μας -Θα αποκρούσουμε και την απειλή του κορωνοϊούω - ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ (Βίντεο)

Διάγγελμα για την κρίση του κορωνοϊού έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα δυσκολότερα είναι ακόμη μπροστά μας αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα αντιμετωπιστεί και η απειλή του κορωνοϊού όπως αντιμετωπίστηκε και το μεταναστευτικό.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για παγκόσμια, πρωτοφανή κρίση δημόσιας υγείας. «Η χώρα μας, μέχρι σήμερα, δεν χτυπήθηκε όσο άλλες. Όμως, ας μην έχουμε αυταπάτες: Τα δυσκολότερα είναι ακόμα μπροστά μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Σε αυτήν τη συγκυρία οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος. Γι’ αυτό και προτιμήσαμε να πάρουμε εγκαίρως αυστηρά προληπτικά μέτρα, ώστε να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Και σε αυτόν το δρόμο θα συνεχίσουμε».

Βίντεο δείχνει Τούρκους οπλισμένους με φουσκωτά στον Έβρο - Το υλικό ανέβασε ένας Τούρκος δημοσιογράφος


Ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας το οποίο απεικονίζει με τη κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο.

Το συγκεκριμένο βίντεο δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλαχ Μποζκούρτ, επικεφαλής του Κέντρου για την Ελευθερία της Στοκχόλμης ενώ μέχρι τον Μάρτιο του 2016 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Zaman».

Το βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, δείχνει Τούρκους κομάντο με το δάχτυλο στη σκανδάλη να

Καταδρομική επίθεση στον Έβρο: Πυροβολισμοί & ρίψεις μολότοφ από την τουρκική πλευρά

Πυροβολισμοί ακούγονται στις Καστανιές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη νέα καταδρομική επιχείρηση των παραστρατιωτικών του Ερντογάν που καθοδηγούν τους μετανάστες για τη διάρρηξη του φράχτη. Οι ελληνικές δυνάμεις αμύνονται, καθώς δέχονται ρίψεις μολότοφ, ξύλων και πετρών από την τουρκική πλευρά.
Επίθεση με μολότοφ πραγματοποίησαν οι ισλαμιστές "μετανάστες" της Τουρκίας οι οποίοι προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη του Έβρου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες χρησιμοποιούσαν πέτρες, ξύλα, ακόμη και μολότωφ τις οποίες έριξαν