Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού 
στην εκπομπή "Ενημέρωση τώρα" 
με τον δημοσιογράφο Παύλο Μυλωνά - 
MEGA TV Κύπρου - 06/05/2014

Εντυπωσιακές εικόνες από τη βύθιση παροπλισμένου σκάφους με EXOCET MM-38 στο Πεδίο Βολής Κρήτης

Στον πάτο του Αιγαίου βρίσκεται πλέον ένα παροπλισμένο μικρό αποβατικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού που δέχθηκε τα πυρά από δύο πυραυλάκατους και μια φρεγάτα του ΠΝ.
Όχι δεν πρόκειται για κάποιο ατύχημα ή κάποιον λανθασμένο χειρισμό αλλά είναι αποτέλεσμα της άκρως επιτυχημένης άσκησης στο πεδίο βολής Κρήτης.

Σπίτι των Συνδικάτων Σπίτι των Φαντασμάτων.- Στραγγάλισαν την έγκυο στην Οδησσό/ 116 οι νεκροί , υπάρχουν και 5 παιδιά(Βίντεο)


Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Από το pentapostagma
 
Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλουν ότι στο κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό βρήκαν φρικτό θάνατο 116 άτομα.Επίσημα οι ουκρανικές αρχές κάνουν λόγο για 46.Οι αποκαλύψεις γίνονται μπροστά στην κάμερα από επίζησαντες αμέσως μετά αφού αφέθησαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές.Αυτές οι μαρτυρίες- φωτιά δημοσιεύθηκαν σε ουκρανικά site Oυκρανών δημοσιογράφων που επικαλούνται τις δικές τους πηγές. Ρώσοι δημοσιογράφοι τις αναπαράγουν.
Ο Jean Novosel επικεφαλής του ” Groshі ” στο προφίλ του στο fb έγραψε : ” Στο εσωτερικό του κτιρίου των Συνδικάτων στην Οδησσό υπάρχουν περισσότερα από 100 πτώματα.” .

TΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΩΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΕΠΙΟΥ – H ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΔΟΘΗΚΕ ΗΤΑΝ «ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ»

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά
Από το makeleio

Σήμερα ταυτοποιήθηκε ο εσταυρωμένος μάρτυρας του χωριού Maskanahανατολικά του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες. Η δορυφορική τηλεόραση AramicTvστα breakingnews επιβεβαίωσε τους ψιθύρους περί της χριστιανικής ταυτότητας του μάρτυρα στο ανατολικό Χαλέπι που σταυρώθηκε πριν τρείς ημέρες.
Πρόκειται για τον Αντώνιο Hannaο οποίος δεν δέχθηκε να απαρνηθεί την πίστη του.Tosyriantruthδεν αναφέρει το όνομα του χριστιανού αλλά επιβεβαιώνει ως συριακή πηγή την θρησκευτική ταυτότητα του θύματος, προσθέτοντας μάλιστα ότι η κατηγορία που του αποδόθηκε ήταν « βλασφημία » .Πριν λίγο, ησελίδα του ελληνορθόδοξου καθεδρικού του Τιμίου Σταυρού στη Δαμασκό με 31000 αναγνώστες δημοσιεύει τη φωτογραφία του εσταυρωμένου χριστιανού παραθέτοντας και το linkτης δημοσίευσης από το αραβόφωνο syriantruth.

Επίθεση Σουηδού ΥΠΕΞ κατά της Ορθοδοξίας λόγω... Β.Πούτιν: "Η Ορθοδοξία είναι απειλή για την Δύση και ο Β.Πούτιν είναι πιστός Ορθόδοξος"

Ο φιλότουρκος (γνωστή η υπόθεση με τις αμοιβές του από την Τουρκία ως λομπίστας των τουρκικών συμφερόντων) και γνωστός θαμώνας της Λέσχης Μπίλνερμπεργκ (2006, 2008, 2009, 2013) του Council on Foreign Relations (CFR) και της Τριμερούς Επιτροπής, ο Σουηδός ΥΠΕΞ Καρλ Μπιλντ (Nils Daniel Carl Bildt) προχώρησε σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά της Ορθoδοξίας.

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια

ΗΠΑ: Ρωσικά μαχητικά πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια
Πάνω από τη νήσο Γκουάμ και τις ακτές της Καλιφόρνια εντόπισαν τα ραντάρ να πετούν ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό και όπως μετέδωσε το Reuters.
 Μάλιστα, ο αρχηγός των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό έδειξε κι ένα σλάιντ με ένα αμερικανικό μαχητικό F-15 να αναχαιτίζει ένα ρωσικό πάνω από τη νήσο Γκουάμ, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο να κάνει λόγο για επίδειξη ρωσικής δύναμης, την ώρα που στην ανατολική Ουκρανία η κατάσταση παραμένει εκτός ελέγχου.

Απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στα αποτελέσματα

Dow16.454,65-75,90 -0,46%  



  Nasdaq4.138,0614,16 0,34%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Μικρές απώλειες σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις αρχικές συναλλαγές της Τρίτης καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα τελευταία αποτελέσματα από εταιρείες όπως η American International Group και η Discovery Communications.

Στο ταμπλό η American International Group υποχωρεί σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση του ασφαλιστικού κολοσσού ότι τα κέρδη υποχώρησαν 27% το πρώτο τρίμηνο στα 1,61 δισ. δολ. ή 1,09 δολ. ανά μετοχή από 2,21 δισ. δολ. ή 1,49 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Μεγάλες απώλειες σημειώνει και η Discovery Communications μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 230 εκατ. δολ. η 66 cents ανά μετοχή το τελευταίο τρίμηνο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 71 cents ανά μετοχή.

Βουτιά άνω του 10% σημειώνει η μετοχή του Twitter διολισθαίνοντας κάτω από τα 35 δολ. καθώς σήμερα έληξε η περίοδος κλειδώματος (lockup) για ορισμένους από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας. Σχεδόν 500 εκατ. μετοχές της εταιρείας που είναι στην κατοχή βασικών μετόχων και επενδυτών της εταιρείας έγιναν διαθέσιμες προς πώληση με τη λήξη της περιόδου.

Στον αντίποδα, η Office Depot Inc. σημειώνει άλμα 16% μετά την αναβάθμιση του outlook για τα λειτουργικά κέρδη του 2014 και την ανακοίνωση της εταιρείας ότι σχεδιάζει να κλείσει τουλάχιστον 400 καταστήματα στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του 2016.

Πτώση 0,99% κατέγραψε το ΧΑΚ


Λευκωσία: Με πτώση έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε ζημιές σε ποσοστό 0,99% και υποχώρησε στις 108,80 μονάδες. Με πτώση της τάξης του 0,4% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 54,910 μονάδες. Το όγκος των συναλλαγών ανήλθε στις 135.660, 22 ευρώ.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες με πτώση 1,24% έκλεισαν η Κύρια Αγορά, τα Ξενοδοχεία σε ποσοστό 0,66% και η Εναλλακτική Αγορά σε ποσοστό 1,07%. Με κέρδη έκλεισαν ο Δείκτης της Παράλληλης Αγοράς κατά 0,5% και των Επενδυτικών Εταιρειών 3,020%.

Ολη η συνεδρίαση... η μετοχή της Eurobank

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Όλη η συνεδρίαση σήμερα επικεντρώθηκε στη μετοχή της Eurobank (-19,10%) με τον τίτλο να διακινεί πάνω από 196 εκατ. τεμάχια (διακινώντας μεγάλο μέρος του free float της δεδομένου ότι από τα 5 δισ. σχεδόν μετοχές μόνο το 5% είναι free float και το υπόλοιπο για ακόμα τουλάχιστον 3 μέρες είναι στο ΤΧΣ) και  πραγματοποιώντας πάνω από το ½ του συνολικού σημερινού τζίρου.
Η πτώση της μετοχής της Eurobank οφείλεται σύμφωνα με χρηματιστηριακούς κύκλους στο Τ+3 που ισχύει από σήμερα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ενημερωτικού δελτίου της ΑΜΚ της Εurobank, οι μετοχές από την αύξηση της Τράπεζας θα πιστωθούν στις μερίδες των επενδυτών στις 09/05. Έτσι λοιπόν τα περισσότερα ξένα accounts (καθώς απαγορεύεται κάτι τέτοιο από ελληνικές χρηματιστηριακές) προέβησαν σε πωλήσεις μετοχών στην υποκείμενη αγορά, γνωρίζοντας ότι στο Τ+3 θα πιστωθούν οι μετοχές.