Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Μάχη της Ισσού: Σαν σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες του Δαρείου Γ΄ (Φωτό)

Η αποφασιστική αναμέτρηση δόθηκε στις 12 Νοεμβρίου 333 π.Χ. στη στενή πεδιάδα, που ορίζεται από τον κόλπο της Ισσού και το όρος Ακμανός, κοντά στην πόλη Ισσό της Κιλικίας (σημερινό Ισκεντερούν της Νοτιοανατολικής Τουρκίας).

12 Νοεμβρίου του 333 π.Χ ο Μέγας Αλέξανδρος συντρίβει τους Πέρσες του Δαρείου Γ΄κατά τη μάχη στην Ισσό.

Ἐμεῖς φυλάσσουμε τά σύνορα τῆς Εὐρώπης, αὐτή ὅμως δέν πληρώνει γιά τόν φράκτη στόν Ἕβρο!

Διαμάχη μεταξύ Εὐρωπαϊκοῦ Συμβουλίου-Κομμισσιόν γιά τήν ἀνάγκη χρηματοδοτήσεως τῶν συνοριακῶν ὑποδομῶν

ΕΝΩ ἡ Εὐρωπαϊκή Ἐπιτροπή ἐπιμένει ὅτι «ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωσις δέν πρέπει νά χρηματοδοτεῖ φράχτες καί συρματοπλέγματα στά ἐξωτερικά σύνορα τῆς ΕΕ», ὁ πρόεδρος τοῦ Εὐρωπαϊκοῦ Συμβουλίου Σάρλ Μισέλ ἔθεσε ἀνοικτά τό θέμα χρηματοδοτήσεως συνοριακῶν ὑποδομῶν ὥστε νά προστατεύονται τά ἐξωτερικά σύνορα τῆς Ἑνώσεως. Εἰδικώτερα, ὁ ἐκπρόσωπος τῆς Ἐπιτροπῆς γιά θέματα μεταναστεύσεως Γιένς Ἀνταλμπέρ εἶπε ὅτι αὐτήν τήν στιγμή ἡ θέσις τῆς Κομμισσιόν εἶναι ὅτι «ἡ χρηματοδότησις τῆς ΕΕ δέν θά πρέπει νά χρησιμοποιεῖται γιά τή χρηματοδότηση ὑποδομῶν ὅπως φράκτες καί συρματοπλέγματα στά σύνορα τῆς ΕΕ.»

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για ασυνόδευτα παιδιά: Εύσημα στην Ελλάδα για το έργο που επιτελεί

Εύσημα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (SSPUAM), για το έργο που έχει επιτελέσει στη βελτίωση της ζωής πάνω από 1000 ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων, έδωσε σε ανάρτησή της η αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Μαρία Κλάρα Μαρτίν, με αφορμή την αναχώρηση ακόμα 14 παιδιών για να φιλοξενηθούν στην Πορτογαλία. «Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας!» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Χάρη στην σκληρή δουλειά της SSPUAM, με τον μηχανισμό EURelocation για το UMC, οι ζωές 1.000+ παιδιών έχουν αλλάξει προς το καλύτερο!

Διάσκεψη για Λιβύη: Τον ρόλο της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο ανέδειξε ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, τόσο διμερώς όσο και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη νέα εκλεγμένη κυβέρνηση της Λιβύης.
Το ρόλο της Ελλάδας ως δύναμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και την ετοιμότητά της να συνδράμει ώστε να πετύχει η εκλογική διαδικασία στη Λιβύη ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη Διάσκεψη Κορυφής των Παρισίων, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνεργαστεί, τόσο διμερώς όσο και ως μέλος

Στα Εμιράτα σήμερα και αύριο ο Ν. Δένδιας

Επίσκεψη στο Ντουμπάι θα πραγματοποιήσει κατά το διάστημα 13-14 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο εφετινό 12ο Φόρουμ "Sir Bani Yas", το οποίο διοργανώνεται σε ετήσια βάση από το υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στο πλαίσιο του ανωτέρω Φόρουμ, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στις 13 Νοεμβρίου στο πάνελ με θέμα συζήτησης "Reimagining Future Trajectories for Peace and Stability in Syria, Yemen and Libya".

Συντάσσονται με το τουρκικό σχέδιο για την καταστροφή της Ελλάδας και της Κύπρου

Σάββας Καλεντερίδης: Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η αθλιότητα!Συντάσσονται με το τουρκικό σχέδιο που έχει ως στόχο την καταστροφή της Ελλάδας και της Κύπρου

Την υποκρισία της Ευρώπης για το μεταναστευτικό και το βάρος που δέχεται η Ελλάδα με δάχτυλο της Τουρκίας σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή ZOOM στις 12 Νοεμβρίου 2021.

Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας!(Βίντεο)

Κωνσταντίνος Γρίβας: Η αναθεωρητική Τουρκία, τα Δυτικά Βαλκάνια, οι παίχτες ισχύος και η Ελλάδα. Η Τουρκία διεξάγει πόλεμο εναντίον της Ελλάδας! Προσπαθεί να τη μετατρέψει σε δορυφόρο της και να την εξαφανίσει από το χάρτη.

Είναι λάθος η κάθε φορά προσέγγιση για την Τουρκία, ως κλιμάκωση προκλήσεων, αφού δείχνει άγνοια πως στη πραγματικότητα, πρόκειται για μια στρατηγική βάθους μιας αναθεωρητικής πολιτικής με στόχευση ρόλο παγκόσμιου μεγάλου παίχτη. Η Τουρκία στην πραγματικότητα διεξάγει έναν ολοκληρωτικό ιδιότυπο υβριδικό πόλεμο έναντι της Ελλάδας, μόνο που έχει υπερβεί και τα κλασσικά χαρακτηριστικά αυτού του είδους.

«Στόχος μας ο εκφοβισμός του εχθρού», λέει ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία θα παράγει μαζικά μια σειρά από ελαφριές, μεσαίες και βαριές επίγειες μη επανδρωμένες πλατφόρμες μάχης για τις δικές της υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Έτσι, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου, στα γραφεία της τουρκικής αμυντικής εταιρείας FNSS Defense Systems, υπεγράφη συμφωνία για τη σειριακή παραγωγή τέτοιων μηχανημάτων.

«Στόχος μας ο εκφοβισμός του εχθρού»

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας Ισμαήλ Ντεμίρ, Τούρκοι εμπειρογνώμονες δημιούργησαν μια σειρά πρωτοτύπων πλατφορμών μάχης εδάφους διαφόρων μεγεθών και φορτίων.

Κυριάκος Κυριακόπουλος: Τουρκία: Εχθρός της Ευρωπαϊκής κουλτούρας και κοινωνίας

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Από το anixneuseis

Η έκρηξη της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Πολωνίας, προφανώς είναι κατευθυνόμενη και απολύτως χορογραφημένη…

Ωστόσο, δεν έχει καμία απολύτως αξία να συνεχίσουμε να συζητούμε για το προφανές, αφού το πραγματικά ανησυχητικό – ανησυχητικότερο ίσως ακόμη και από αυτήν καθ’ εαυτή την εξέλιξη της συγκεκριμένης υπόθεσης, που φαντάζει μάλλον αβέβαιη – είναι η εμμονική άρνηση της Ευρωπαϊκής πολιτικής ελίτ να αντιμετωπίσει την συγκεκριμένη πρόκληση με την ενδεδειγμένη σοβαρότητα και να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα για την αποτελεσματική διαχείριση όλων όσων πρόκειται να ακολουθήσουν.

Πως οι Τούρκοι τίναξαν στον αέρα το Κραν Μοντανά! Νέα ντοκουμέντα “στη φόρα”…

«Η Συνθήκη Συμμαχίας θα μπορούσε να δομηθεί ως νέα Συνθήκη, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόνοια για τη μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων. Μηδενικά στρατεύματα ήταν κόκκινη γραμμή για την Τουρκία». Η παραπάνω φράση περιλαμβάνεται στα επίσημα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2017, στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα)