Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Πως οι Τούρκοι τίναξαν στον αέρα το Κραν Μοντανά! Νέα ντοκουμέντα “στη φόρα”…

«Η Συνθήκη Συμμαχίας θα μπορούσε να δομηθεί ως νέα Συνθήκη, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόνοια για τη μόνιμη παρουσία τουρκικών στρατευμάτων. Μηδενικά στρατεύματα ήταν κόκκινη γραμμή για την Τουρκία». Η παραπάνω φράση περιλαμβάνεται στα επίσημα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου 2017, στη 1 μ.μ. (τοπική ώρα) στο θέρετρο Κραν Μοντανά της Ελβετίας. Δηλαδή, η συνάντηση έγινε πριν από το περίφημο δείπνο, το οποίο τίναξε στον αέρα η κατοχική δύναμη, η οποία, όμως, μπόρεσε -με την βοήθεια των ανθρώπων του ίδιου του ΟΗΕ και επώνυμων Ελληνοκυπρίων- να επιρρίψει τις ευθύνες για την κατάρρευση των συνομιλιών στη Λευκωσία.

Στα επίσημα πρακτικά, που υπογράφει ο Ματίας Σούστερ, σημειώνεται επίσης ότι: «Ο κ. Τσαβούσογλου δήλωσε ότι για την Τουρκία η άποψη μηδέν στρατεύματα, μηδέν εγγυήσεις δεν ήταν θέση εκκίνησης (was a non-starter)».  

                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου