Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Θετικό ξεκίνημα στο τρίμηνο για τη Wall Street

Dow13.264,4952,45 0,40%  



  Nasdaq3.119,7028,13 0,91%  

Η Wall Street σήμερα
Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση του β΄ τριμήνου οι δείκτες της Wall Street στον απόηχο των ενθαρρυντικών μάκρο διευρύνοντας τα κέρδη τους μετά το καλύτερο α΄ τρίμηνο από το 1998.

Τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας διαμόρφωσαν σήμερα το κλίμα στην αμερικανική αγορά με το Institute for Supply Management να ανακοινώνει λίγο μετά την έναρξη των συναλλαγών ότι ο μεταποιητικός δείκτης που καταρτίζει σκαρφάλωσε στις 53,4 μονάδες το Μάρτιο από 52,4 μονάδες το Φεβρουάριο. Οι μέσες εκτιμήσεις  των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 53 μονάδες.

Σύμφωνα με την έκθεση του ISM ο αμερικανικός μεταποιητικός κλάδος παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης για 32 διαδοχικούς μήνες.

Στον αντίποδα, χειρότερα των εκτιμήσεων ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις κατασκευαστικές δαπάνες στις ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου οι δαπάνες υποχώρησαν 1,1% το Φεβρουάριο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 808,86 δισ. δολ. ενώ τον Ιανουάριο σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία είχαν υποχωρήσει 0,8% αντί 0,1%.

Από τη μεριά τους οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires προέβλεπαν άνοδο 0,7%.

Διάλεξη Ν.Λυγερού περί ΑΟΖ



Διάλεξή του Νίκου Λυγερού
στην εκδήλωση με τίτλο "ΑΟΖ: αφήνουμε πίσω μας το χθες, νέες γενιές -νέες πολιτικές - 2 ζητούμενα με μια κίνηση: εθνική κυριαρχία και ανάπτυξη"
Ξενοδοχείο Holiday Inn, Θεσσαλονίκη
Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Ταξίδια και οράματα"

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στην ραδιοφωνική εκπομπή της Ουρανίας Πανταζή "Ταξίδια και οράματα"
Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου
02/04/2012

Διαλέξεις του Νίκου Λυγερού σε Ελευθερούπολη και Σέρρες


H ΚΑΡΔΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ… (ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ)

Παρακαλούμε όπως κοινοποιήσετε την συγκινητική επιστολή του πατέρα του μικρού Νικόλα, σε όσο περισσότερους μπορείτε. Η άμεση ανταπόκρισή μας, θα σώσει το 4χρονο αγγελούδι…


Ονομάζομαι Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Είμαι ο πατέρας του Νικόλα, ενός παιδιού τεσσάρων ετών και με αυτή μου την επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τον λόγο που ζητάω την συμπαράσταση και υποστήριξη σας…
 

Ο Νικόλας, γεννήθηκε στις 31 Μαΐου 2008 μ ε βαριάς μορφής καρδιοπάθεια (τετραλογία Fallot). Νοσηλευόμενος και υποστηριζόμενος φαρμακευτικά, έφτασε πέντε μηνών οπότε και έκανε την πρώτη επέμβαση στη καρδιά στο νοσοκομείο παίδων Αγία Σοφία τον Νοέμβριο του 2008…
 

Τα παλικάρια της Παναγιάς και της Πατρίδας Μόνο ως θαύμα μπορεί να εκληφθεί ο Αγώνας της ΕΟΚΑ που κατάφερε να γονατίσει την παντοδύναμη Βρετανική αυτοκρατορία...

Τα παλικάρια της Παναγιάς και της Πατρίδας

«Καθόμουν και έκλαιγα για την Ελλάδα. Παναγιά μου βοήθα κι αυτή τη φορά τους Έλληνες... ασπάσθηκα την εικόνα της, βγήκα από το εκκλησάκι, πήδηξα στο άλογό μου και έφυγα. Σε λίγο μπροστά μου ξεπετάγονταν οχτώ αρματωμένοι» Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Όταν νιώθεις το άδικο να σφίγγεται γύρω από τον λαιμό σου σαν αλυσίδα ατσάλινη και να σε καταβάλλει, μόνο ένας λόγος μπορεί να σε κάνει να σταθείς και να την σπάσεις: Η πίστη.

Τώρα που η στοργική Ελληνική φύση αναγεννιέται, ξεκλέψτε δύο στιγμές φευγαλέα στην αγκαλιά της και αναλογιστείτε τα παλικάρια που φώλιασαν στα στήθια της μέσα στους αιώνες. Από τον Βαγορή που μνημονεύουμε σήμερα, μέχρι τον Ανδρούτσο και τον Λεωνίδα.

Να πώς «μπλοκάρουν» τις αγορές ακινήτων από χριστιανούς στην Ίμβρο Στη δημοσιότητα απόρρητη απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας

Να πώς «μπλοκάρουν» τις αγορές ακινήτων από χριστιανούς στην Ίμβρο
Λόγους εθνικής ασφάλειας, επικαλούνται οι Τούρκοι, που αρνούνται σε χριστιανούς-τούρκους υπηκόους- να αγοράζουν ακίνητα στην Ίμβρο.

Αυτό αποκαλύπτεται μέσα από το σκεπτικό απόφασης του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, που εισάγει διακρίσεις με βάση το θρήσκευμα. Απόφαση, που είχε χαρακτηριστεί «απόρρητη» για λόγους «κρατικής ασφάλειας» και δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από προσφυγή στο διοικητικό δικαστήριο της Προύσας.

Η εφημερίδα «Ταράφ» έφερε το θέμα στη δημοσιότητα και αφορά σε απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας, που ακυρώνει πράξη του κτηματολογίου της Ίμβρου, με την οποία μεταβιβάστηκε σε Τούρκο υπήκοο, χριστιανό ορθόδοξο, ένας τίτλος ιδιοκτησίας στην Ίμβρο.

Δικαστικό θρίλερ με τα cds! Γιατί ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης αρνείται να επικυρώσει την αρχειοθέτηση.

Δικαστικό θρίλερ με τα cds!
Σε πολιτικοδικαστικό θρίλερ εξελίσσεται η περιβόητη υπόθεσης των CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) η οποία συνδέθηκε με τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Αντρίκου, καθώς ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης επικαλούμενος λόγους «ευπρέπειας» αρνείται να επικυρώσει την αρχειοθέτηση της.

Αν και ο διενεργών την έρευνα, εισαγγελέας Πρωτοδικών Αριστείδης Κορέας έκρινε για δεύτερη φορά πως η υπόθεση ελλείψει στοιχείων που να στηρίζουν υπόνοια ποινικού αδικήματος πρέπει να τεθεί στο αρχείο, εντούτοις ο κ. Πεπόνης αρνείται να γνωμοδοτήσει θετικά ή αρνητικά επικαλούμενος «λόγους ευπρέπειας».

Τα Golden Boys του ελληνικού δημοσίου «ζουν και βασιλεύουν»

Τα Golden Boys του ελληνικού δημοσίου «ζουν και βασιλεύουν»
Στα 22.030 ευρώ μηνιαίως οι αποδοχές του διοικητή της ΑΤΕ bank – Δείτε τι παίρνουν στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ.Στην Ελλάδα της κρίσης, της περικοπής μισθών και συντάξεων και της εξαθλίωσης εργαζομένων και συνταξιούχων ορισμένα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα εξακολουθούν να απολαμβάνουν υπέρογκους μισθούς αν και οι επιχειρήσεις που διοικούν είναι υπερχρεωμένες!

Αναλυτικά, σύμφωνα με έγγραφο της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΑΤΕ) που επισυνάπτεται σε απάντηση του υπουργείου Οικονομικών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου οι συνολικές μικτές απολαβές του προέδρου του Δ.Σ της ATE Bank Θεόδωρου Παντελάκη ανήλθαν το 2010 σε 264.371,18 ευρώ, δηλαδή 22.030 ευρώ ευρώ μηνιαίως.

Πουλήθηκε σε Άραβες με 5 εκατ. ευρώ η Οξιά;

Το γύρο του διαδικτύου κάνει δημοσίευμα το οποίο αναφέρει ότι το ιδιωτικό νησί Οξιά που ανήκει στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, ανοικτά του λιμανιού του Αστακού πουλήθηκε έναντι 5 εκατομμυρίων περίπου.

Ο συγκεκριμένος ιδιωτικός παράδεισος βρίσκεται ήδη σε ιστοσελίδες ξένων μεσιτικών γραφείων που αφορούν πωλήσεις νησιών και η τιμή του είναι 6.900.000 ευρώ.

Έτσι, μετά το Σκορπιό της Αθηνάς Ωνάση που λέγεται ότι πρόκειται να το αγοράσουν Τούρκοι ή Ρώσοι Μεγιστάνες το νησί Οξιά έχει- σύμφωνα με δημοσιεύματα- ήδη περάσει στα χέρια μελών της οικογένειας του Κατάρ.  

Διαδηλώσεις στο …πεζοδρόμιο θέλει ο Καμίνης

Πρόταση νόμου με την οποία επιχειρεί να βάλει τέλος στη ρίψη χημικών, μέσω της «κατάργησης» των διαδηλώσεων .σε μεγάλους δρόμους στο κέντρο, παρουσίασε ο δήμαρχος Αθηναίων κ Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα.

Με σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στις οποίες συμμετέχει  μικρός αριθμός διαδηλωτών θα πραγματοποιούνται πάνω στα …πεζοδρόμια.

Πιο συγκεκριμένα με το σχέδιο νόμου προβλέπεται ότι ο οργανωτής μιας υπαίθριας συνάθροισης θα πρέπει αφενός να ενημερώσει την Αστυνομία τουλάχιστον 24 ώρες πριν για την επικείμενη διαδήλωση, αφετέρου ο ίδιος φέρει το βάρος της ευθύνης για τυχόν επεισόδια που μπορεί να λάβουν χώρα, δηλαδή με άλλα λόγια ο διοργανωτής μιας διαμαρτυρίας θα είναι υπεύθυνος για την αποζημίωση όσον έχουν υποστεί βλάβες και φθορές στην περιουσία τους ή στην σωματική τους ακεραιότητας, από πρόσωπα που συμμετέχουν στη διαδήλωση.

Νέο προσκλητήριο Τσίπρα σε Αλέκα και Κουβέλη

«Θα αλλάξει η ζωή μας αν αλλάξουν οι συσχετισμοί στην κάλπη» είπε μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο πρόεδρος του Συνασπισμού, επιμένοντας ότι είναι πιθανή η σύμπραξη με το ΚΚΕ και τη Δημοκρατική Αριστερά, «εάν τα φέρει έτσι η κάλπη που θα υπάρξει κυβέρνηση που θα αμφισβητήσει το μνημόνιο».

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα - εάν το ποσοστό του δεν το δικαιολογεί, επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά προειδοποίησε ότι «ο δρόμος θα είναι δύσκολος με συγκρούσεις και θυσίες».

Εγκαίνια με κοινοβουλευτική ομάδα

Με την δυνατότητα να συγκροτήσουν Κοινοβουλευτική Ομάδα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα εγκαινιάσουν στις 18:00 τα νέα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Το κόμμα του Πάνου Καμμένου συμπλήρωσε τον «μαγικό» αριθμό των 10 βουλευτών που απαιτούνται με την προσχώρηση του Μιχάλη Γιαννάκη, που αναλαμβάνει τη θέση του γραμματέα των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα.

Ο βουλευτής Βοιωτίας ευχαρίστησε τον Πάνο Καμμένο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του, και αποδέχθηκε να δώσει τον εκλογικό αγώνα με όλες του τις δυνάμεις για την επίτευξη των στόχων των Ανεξάρτητων Ελλήνων, τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Βοιωτία, όσο και σε όλη την Ελλάδα, από την θέση του Γενiκου Γραμματέα του κόμματος.

Ο Βορίδης έκανε πάλι άνω-κάτω τη κυβέρνηση

Σε ενδοκυβερνητική κόντρα εξελίσσεται η τροπολογία για τα βυτιοφόρα Δημόσιας Χρήσης που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών. Οι δύο προκάτοχοι του Μάκη Βορίδη στο υπουργείο, κ.κ. Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Ρέππας αντέδρασαν έντονα στην τροπολογία και υπογράμμισαν ότι με αυτόν τον τρόπο το επάγγελμα κλείνει, ενώ απειλούν ότι θα την καταψηφίσουν.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κάλεσε τον Μάκη Βορίδη να αποσύρει την τροπολογία. Ο Δημήτρης Ρέππας είπε χαρακτηριστικά στον Βήμα fm 99,5: «Αυτά δεν περνούν. Τέτοιες διατάξεις δεν τις ψηφίζουμε. Η αγορά έχει ανοίξει και δεν είναι δυνατόν να κάνουμε βήματα πίσω».

Έρχονται νέα μέτρα τον Ιούνιο

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο να ζητηθούν και νέα μέτρα τον Ιούνιο από την τρόικα αλλά και συμπληρωματικός προϋπολογισμός σε περίπτωση που υπάρξουν αποκλίσεις από τον στόχο του ελλείμματος για φέτος, παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών. Οι αστοχίες στα έσοδα θα αντιμετωπίζονται με ισόποση περικοπή δαπανών, ανέφερε η ίδια πηγή.

Παράλληλα η ίδια πηγή εξέφρασε φόβο και ανησυχία ότι θα ατονήσει η ομαλή υλοποίηση του προϋπολογισμού λόγω των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ο ίδιος προσδιόρισε για την 6η Μαΐου. Πάντως, ανέφερε ότι έχει ήδη ζητηθεί τόσο από τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό, όσο και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μην ατονήσουν οι έλεγχοι.

Ζημιές στο κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Πτωτικά κινείται τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου.

Στις 12:44 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 237,87 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 3,79%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 85,71 μονάδες, παρουσιάζοντας ελαφρώς μικρότερες ζημιές σε ποσοστό 3,71%%.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 515.459,04 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, ζημιές καταγράφουν οι δείκτες της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 4,05%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,39%, των Τραπεζών σε ποσοστό 4,13%, των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 0,18% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 2,97%.

Πτώση 31% για τις τράπεζες του Χ.Α. σε 10 συνεδριάσεις...

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Στην... κατηφορική διαδρομή που έχουν χαράξει από τα τέλη Μαρτίου -χάνοντας σε 10 συνεδριάσεις το 31% της αξίας τους- συνέχισαν και τη Δευτέρα οι τραπεζικές μετοχές του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Χωρίς καμία ουσιαστική διαφοροποίηση στο συναλλακτικό μοτίβο, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες συνεδριάσεις, οι κινήσεις στην ελληνική αγορά συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται από άκρα επιφυλακτικότητα, πλήρη απροθυμία ανάληψης ρίσκου και αβεβαιότητα, η οποία εστιάζεται στον κλάδο των τραπεζών και στο «καυτό» θέμα της ανακεφαλαιοποίησης.

Με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος σε όλη σχεδόν τη διάρκεια των συναλλαγών, πριν κλείσει κοντά στο χαμηλό ημέρας, ενώ στη σύνθεση του FTSE20 ξεχώρισαν ανοδικά οι μετοχές των Βιοχάλκο και Ελλάκτωρ, τις οποίες ακολούθησαν σε θετικό έδαφος μόνο οι Τιτάν και Jumbo.