Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Παύλος Μελάς – Σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα

«…Αναλαμβάνω αυτόν τον αγώνα με όλη μου την ψυχήν και με την ιδέαν, ότι είμαι υποχρεωμένος να τον αναλάβω…» έγραφε ο Παύλος Μελάς για τον Μακεδονικό Αγώνα

Σαν σήμερα, στις 29 Μαρτίου του 1870, γεννήθηκε ο Παύλος Μελάς, Έλληνας αξιωματικός του Στρατού, πρωτομάρτυρας και σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνα.

Ο Παύλος Μελάς γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του 1870 στη Μασσαλία, όπου ο πατέρας του Μιχαήλ Μελάς (1833-1897) δραστηριοποιούταν ως έμπορος. Το 1886 εισήλθε στη Σχολή Ευελπίδων και εξήλθε ως ανθυπολοχαγός του Πυροβολικού στις 8 Αυγούστου του 1891. Τον επόμενο χρόνο νυμφεύτηκε τη Ναταλία Δραγούμη (1872-1973), κόρη του τραπεζίτη και πολιτικού Στέφανου Δραγούμη, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον στρατιωτικό Μιχαήλ Μελά (1894-1950) και τη χημικό Ζωή Μελά – Ιωαννίδη (1898-1996).

Αξίζει να το διαβάσετε !Ειναι η Ιστορια μας που λιγο πολυ την ξεχναμε - Ποιοι ΔΕΝ έκαναν την Επανάσταση

Τον Ξεσηκωμό δεν τον έκαναν λευκοντυμένα ευγενικά τσολιαδάκια που άκουγαν Μότσαρτ και Μπετόβεν· που χόρευαν λεπτεπίλεπτα βαλς σε σαλόνια με αφράτες πολυθρόνες και πολύχρωμες μεταξωτές ταπετσαρίες στους τοίχους. Τον κάμανε αγριάνθρωποι μουστακαλήδες, που φορούσαν λερή φουστανέλα και τρύπια τσαρούχια, αποφασισμένοι για ζωή και θάνατο. Χόρευαν τον πρωτόγονο πυρρίχιο χορό τους, τον “τσάμικο”, με γκρινιάρηδες ζουρνάδες και πολεμικά σκληρόηχα νταούλια που αντηχούσαν βαριά, πέρα ως πέρα στα πέτρινα χωριά τους. Αρχέγονοι ρυθμοί και μελωδίες που ήχησαν άλλοτε σε χαροκόπι και άλλοτε σαν πολεμιστήριο σάλπισμα και χορός στρατολόγησης πολεμιστών (Γραβιά, 1821).

Του συγγραφέα Θεόδωρου Γιαννακόπουλου*

Άνθρωποι-θεριά, που το μάτι τους γυάλιζε από την φλογερή επιθυμία για “μιας ώρας ελεύθερη ζωή” (Ρήγας, 1797), σαν εκείνη που απολάμβαναν οι αητοί κι οι πέρδικες στα πετρωτά και δασωμένα βουνά τους (Κατσαντώνης). Παλληκαράδες αληθινοί, που προκαλούσαν τούς πανικόβλητους οθωμανούς “σταθήτε ωρέ περσιάνοι να μετρηθούμε !” (Νικηταράς).

Ομογένεια: Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μπρόκτον της Μασαχουσέτης

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν οι Έλληνες της Βοστόνης την επέτειο της Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

ΦΩΤΟ:Το χορευτικό συγκρότημα «Παράδοση» της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μπρόκτον της Μασαχουσέτης μαγνήτισε όλα τα βλέμματα (φωτ.: Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας)

Με ειδική τελετή για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων της ομογένειας στην πόλη Μπρόκτον της Μασαχουσέτης για την 25η Μαρτίου.

Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος του Μπρόκτον Ρόμπερτ Σόλιβαν εξήρε τη συνεισφορά των Ελλήνων της πόλης σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής δραστηριότητας.

Δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας – Αμερικανική στήριξη στα θέματα του Ελληνισμού

Τη στήριξη της Ουάσιγκτον για τα καίρια θέματα που αφορούν την πορεία του Ελληνισμού, αναμένεται να ζητήσει ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχει την Τετάρτη με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ο Αρχιεπίσκοπος θα εκπροσωπήσει την ελληνοαμερικανική κοινότητα στην επίσημη δεξίωση που διοργανώνει ο Λευκός Οίκος για τον εορτασμό της επετείου της ελληνικής ανεξαρτησίας. Λίγο πριν τις κοινές δηλώσεις, ο κ.κ. Ελπιδοφόρος θα έχει, όπως είθισται, μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, όπου θα ζητήσει στήριξη για μια σειρά από θέματα, τα οποία θα καλύπτουν το Αιγαίο, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Είναι υπαρκτή η απειλή της Ιρανικής τρομοκρατίας;

Δρ Ευάγγελος Στεργιούλης, Αρθρογράφος

Καμπανάκι από το Λίβανο στην Κύπρο

Κώστας Βενιζέλος   

Με δυο διαφορετικές ώρες ξύπνησε την περασμένη Κυριακή ο Λίβανος καθώς στην γειτονική χώρα ξέσπασε αντιπαράθεση μεταξύ πολιτικών και θρησκευτικών αρχών σε σχέση με την απόφαση της υπηρεσιακής κυβέρνησης να διατηρηθεί η ώρα για έναν ακόμη μήνα. Από κάποιους -όπως συναφώς μεταδόθηκε- θεωρήθηκε ως μια προσπάθεια του υπηρεσιακού πρωθυπουργού να κερδίσει τους μουσουλμάνους, επιτρέποντας σε όσους νηστεύουν για το Ραμαζάνι να σταματάνε μία ώρα νωρίτερα τη νηστεία, στις 6 το απόγευμα, αντί για τις 7. Την ίδια  ώρα, η εκκλησία των Μαρωνιτών του Λιβάνου δεν υπάκουσε και άλλαξε την ώρα την περασμένη Κυριακή! Συνεπώς, η μισή χώρα είναι με την παλιά ώρα και η υπόλοιπη με την καινούργια. Η εικόνα που εκπέμπεται δεν είναι η καλύτερη καθώς δείχνει ότι πρόκειται για ένα κράτος, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζει τα μικρά, τα καθημερινά. Αλλά το θέμα δεν είναι ο Λίβανος.

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Αρμενίας για το 2023 – Τι περιλαμβάνει

Την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023, και στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών των Ενόπλων Δυνάμεων με σύμμαχες και φίλες Χώρες, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΓΕΕΘΑ, υπεγράφη στο ΓΕΕΘΑ το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» (Military Cooperation Program) για το έτος 2023.

Το πρόγραμμα υπεγράφη από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ Ταξίαρχο Βασίλειο Τσάμη και τον Διευθυντή του Τομέα Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Συνεργασιών του Υπουργείου Άμυνας της Αρμενίας κ. Levon Ayvazyan.

Αεράμυνα SHROAD σε ρομποτικό όχημα της GDLS

 Γράφει ο Θοδωρής

Ο στρατός των ΗΠΑ μπορεί να έχει γνωστοποιήσει τις απαιτήσεις του για τον επερχόμενο διαγωνισμό Robotic Combat Vehicle το επόμενο έτος, αλλά η General Dynamics Land Systems, λαμβάνοντας την ευκαιρία να δείξει στην έκθεση Global Force 2023το Tracked Robot 10-Ton (TRX) αυτήν τη φορά σε SHORAD έκδοση.

Η υπηρεσία του στρατού των ΗΠΑ κυκλοφόρησε την αρχική της αίτηση για το RCV νωρίτερα αυτό το έτος με το χαρακτηρισμό «controlled unclassified information» που σημαίνει ότι οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές και η εταιρεία δεν μπορεί να συζητήσει ανοιχτά το σχέδιο. Επιπλέον, ο στρατός των ΗΠΑ δεν γνωστοποίησε πολλές λεπτομέρειες , αν και επιβεβαίωσε ότι ζητούσε 142 εκατομμύρια δολάρια στον φορολογικό τομέα του 2024 για να ξεκινήσει έναν διαγωνισμό για το πρωτότυπο .

ΚΥΣΕΑ: Νέες καθυστερήσεις στα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού

Το σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τη προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαίωσε το γενικότερο κλίμα που επικρατούσε τις προηγούμενες εβδομάδες κατά το οποίο τα μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα και κυρίως αυτά του Πολεμικού Ναυτικού μετατίθενται προς υλοποίηση μετά τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ειδικότερα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ η πολιτική ηγεσία γνωμοδότησε για τη παραπομπή τόσο του προγράμματος Εκσυγχρονισμού Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ 200 ΗΝ όσο και αυτού της πρόσκτησης των νέων κορβετών για μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Χρονικώς με τον παρόντα σχεδιασμό της κυβέρνησης τα προγράμματα τοποθετούνται προς υλοποίηση μετά το καλοκαίρι εντός Φθινοπώρου.

Έγκριση ΚΥΣΕΑ των τριών προγραμμάτων SPIKE NLOS και αναβάθμισης Apache

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Σύμφωνα με σημερινό επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά την τακτική τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον πρωθυπουργό, «εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων SPIKE-NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων κι έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων».

Συγκεκριμένα, η έγκριση αφορά τα παρακάτω προγράμματα που έχει παρουσιάσει ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ:

«Γεννήθηκε» το F-35 Block 4 που θα πάρει η Ελλάδα: Με περισσότερα όπλα τα 20+20 stealth που θα αλλάξουν τα πάντα στο Αρχιπέλαγος

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, Hellas Journal

Με διευρυμένη γκάμα όπλων μακρού πλήγματος, αυξημένες διαλειτουργικές δυνατότητες καθώς και διαβαθμισμένες αναβαθμίσεις ηλεκτρονικού πολέμου είναι το F-35που πρόκειται να διαθέτει και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, στα τέλη της 10ετίας.

Η διαμόρφωση «Block 4» ήδη παραδίδεται σε χώρες που έχουν προηγηθεί σε παραγγελίες, ωστόσο αυτή κλειδώνει και για την χώρα μας η οποία βρίσκεται εν αναμονή της παραλαβής απάντησης από το Κογκρέσο για τα 20+ 20 F-35.

Μάλιστα οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρώσουν την επίσημη απαντητική επιστολή (LOA) κι αυτή να φτάσει στην Αθήνα πριν τις εκλογές της 21 ης Μαΐου.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ του DP στη “φωλιά” των F-35 Lightning II… Τέξας – Fort Worth, η ενημέρωση της Lockheed Martin

Ασχέτως των επιμέρους απόψεων που μπορεί να έχει οποιοσδήποτε για το αμερικανικό μαχητικό πέμπτης γενιάς F-35 Lightning II, αυτό που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από οποιονδήποτε, είναι ότι η επίσκεψη στη γραμμή παραγωγής του μαχητικού στο Fort Worth στο Ντάλλας-Τέξας, είναι μια απολύτως συναρπαστική και μοναδική εμπειρία. Την ευκαιρία αυτή έδωσε στο DP η κατασκευάστρια εταιρία Lockheed Martin, κάνοντάς μας την τιμή να μας προσκαλέσει για να συμμετάσχουμε στο «media trip» που διοργάνωσε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – FORT WORTH, TEXAS: ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΙΧΑΣ

Οι εγκαταστάσεις είναι πραγματικά αχανείς. Εκεί κατασκευάζεται το μαχητικό σε όλα του τα στάδια, εκεί μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές», εκεί πραγματοποιούνται οι πτητικές δοκιμές.

Εκλογές 2023: Με διαφορά μιας εβδομάδας οι κάλπες σε Ελλάδα και Τουρκία

Αλεξία Τασούλη

Με μια εβδομάδα διαφορά θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα και την Τουρκία. Πρώτα θα διεξαχθούν στην Τουρκία στις 14 Μαΐου και στις 21 Μαΐου στην Ελλάδα. Όλα δείχνουν ότι οι υψηλοί τόνοι αντιπαράθεσης θα απουσιάζουν από την εκλογική εκστρατεία αφού ο Ταγίπ Ερντογάν αλλά και άλλοι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν σχεδόν ρίξει τους τόνους.

Ισχυρή ζήτηση για το 5ετές ελληνικό ομόλογο – Πάνω από 13 δις ευρώ οι προσφορές

Ισχυρή ζήτηση εκδηλώνεται για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς οι προσφορές ξεπερνούν τα 13,4 δισ. ευρώ.

Tο αρχικό επιτόκιο ήταν στο 3,97% και υποχωρεί στο 3,90%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, με το νέο ομόλογο, λήξεως 15 Ιουνίου 2028, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό της τάξης τουλάχιστον των 1,5 - 2 δισ. ευρώ καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του εφετινού δανειακού προγράμματος.

Την νέα έκδοση, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ΟΔΔΗΧ αμέσως μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών χθες από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναλαμβάνουν οι Paribas, Citi, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και η Τράπεζα Πειραιώς.

Ο Παπανδρέου ξαναχτυπά με το «λεφτά υπάρχουν» – Πως το σύνδεσε με την τραγωδία των Τεμπών

Η σύνδεση που επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσης «λεφτά υπάρχουν» με την τραγωδία των Τεμπών δείχνει την πρεμούρα ορισμένων να συνδέουν το τραγικό δυστύχημα με κάθε ζήτημα.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίσθηκε στη Βουλή όπου αναρωτήθηκε γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες τραγωδίες όταν «λεφτά υπάρχουν».

Στην τοποθέτησή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον «Κώδικα Μετανάστευσης» αναφέρθηκε στις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι πάμε σε αυτές «με πολίτες δυσαρεστημένους και σε βαθιά απορία […] γιατί η Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες και να θρηνεί ανείπωτες, άδικες και αχρείαστες τραγωδίες, όπως των Τεμπών, όταν μάλιστα σήμερα, λεφτά υπάρχουν».

«Ξήλωμα» μετά τις κάλπες

 Γιάννης Τσαπρούνης

Ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας και της ανευθυνότητας στους σιδηροδρόμους συνεχίζεται. Από ό,τι φαίνεται, ο ΟΣΕ, η ΡΑΣ, η ΕΡΓΟΣΕ, η ΓΑΙΟΣΕ και η Hellenic Train δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν ούτε βήμα μπρος ούτε βήμα πίσω.

Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον. Τα δρομολόγια φαντάζουν δύσκολο να ξεκινήσουν. Κανείς δεν τολμάει να πατήσει το κουμπί για να υπάρξει μια κανονικότητα στο σιδηρόδρομο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ δύο περιπτώσεις. Ή να βρίσκουν δικαιολογίες και να κρύβονται πίσω από τυπικές αδειοδοτήσεις, πιστοποιήσεις και διαδικασίες. Ή να είναι τόσο σοβαρά τα προβλήματα ασφαλείας, που να μην επιτρέπουν την επανεκκίνηση των τρένων.

«Μπλόκο» στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του φράχτη στον Έβρο επιχειρεί να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Μπλόκο στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση στην ενίσχυση του φράκτη στον Έβρο επιχειρεί να βάλει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τροπολογία, την οποία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατέθεσε ως συντονιστής της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG) ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, «αντιτίθεται σθεναρά στη χρήση οποιασδήποτε ενωσιακής χρηματοδότησης για την κατασκευή φρακτών ή τειχών στα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».

Όπως αναφέρει η εν λόγω τροπολογία, «αναμένει ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει να αρνείται οποιαδήποτε τέτοια χρηματοδότηση τώρα και στο μέλλον».

Πούτιν: Οι κυρώσεις μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη ρωσική οικονομία

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας λόγω της επίθεσής της στην Ουκρανία "μπορούν" να έχουν "αρνητικές" επιπτώσεις "μεσοπρόθεσμα" στην εθνική οικονομία, έχοντας περηφανευτεί ωστόσο αυτούς τους τελευταίους μήνες για την προσαρμογή της Ρωσίας απέναντι σε αυτή τη νέα κατάσταση.

"Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική οικονομία μεσοπρόθεσμα μπορούν πραγματικά να έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε αυτή", προειδοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με την κυβέρνηση, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Σακελλαροπούλου στη Σερβία: Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει το Κοσσυφοπέδιο

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, φιλοξένησε σήμερα την Πρόεδρο της Ελλάδας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Σερβία έως τις 29 Μαρτίου.

«Μου φαίνεται ότι οι λαοί μας καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον πολύ καλά. Η Σερβία και η Ελλάδα έχουν κάτι περισσότερο από παραδοσιακές, αδελφικές και αδελφικές σχέσεις - οι λαοί μας καταλαβαίνουν ο ένας τον άλλον καλά και οι πολιτικοί ακολουθούν μόνο αυτά που αισθάνονται οι άνθρωποι εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα αναλύσαμε την πολιτική κατάσταση στην περιοχή, την Ευρώπη και τον κόσμο, αλλά αναλύσαμε και τις σχέσεις μας. Η Σερβία και η Ελλάδα επιβεβαίωσαν την προσήλωσή τους στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την υποστήριξή τους στην εδαφική ακεραιότητα», είπε ο Βούτσιτς υποδεχόμενος την Ελληνίδα πρόεδρο, σύμφωνα με την Novosti.rs.

Ψυχογιός: Θα κάνουμε πολύ πιο απλές ερωτήσεις για την εκχώρηση της ελληνικής ιθαγένειας

 

Μπορούν να τους ρωτάνε πόσο καλός τους φαίνεται ο Τσίπρας.

Φίλης Γ: Όποτε η Ελλάδα βρισκόταν σε θέση ισχύος, τότε ... / Ενημέρωση & Σκέψη

 

Ο Δρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής, κ. Γιώργος Φίλης μίλησε για τη θέση ισχύος της Ελλάδας (27-03-2023).

Εκλογές στην Τουρκία: Μπερδεμένες οι δημοσκοπήσεις

 


1. Εκλογές στην Τουρκία: Μπερδεμένες οι δημοσκοπήσεις
2. Εκλογές στην Τουρκία: Θέλει να φτιάξει τις σχέσεις της με την δύση η Τουρκία

Γαβριήλ Χαρίτου στο Πρωτοσέλιδο για εξελίξεις στο Ισραήλ

 

Γαβριήλ Χαρίτου στο Πρωτοσέλιδο για εξελίξεις στο Ισραήλ

Ο Ερντογάν υπόσχεται «αιώνα της Τουρκίας»

 


1. Ο Ερντογάν υπόσχεται «αιώνα της Τουρκίας»
2. Μειώνει την διαφορά ο Ερντογάν από τον Κιλιτσντάρογλου

Αποκλειστικό ΣΙΓΜΑ: Η Τουρκία απέσυρε από τα κατεχόμενα τα γερμανικής κατασκευής άρματα «Leopard»

 


1. Αποκλειστικό ΣΙΓΜΑ: Η Τουρκία απέσυρε από τα κατεχόμενα τα γερμανικής κατασκευής άρματα «Leopard»
2. Η απάντηση Κώστα Χατζηκωστή στον Νίκο Αναστασιάδη για παρεμβάσεις Μητσοτάκη

Σάββας Καλεντερίδης: Καλοκαίρι 2023 τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, λέει η Κίνα (28-3-2023)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Καλοκαίρι 2023 τελειώνει ο πόλεμος στην Ουκρανία, λέει η Κίνα

Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και αντιπυρική περίοδο |Μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων 29/03/2023

 


1. Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για εξοπλιστικά και αντιπυρική περίοδο
2. Απολογείται αύριο στον εφέτη ανακριτή ο επιθεωρητής του ΟΣΕ
3. «Αιώνα της Τουρκίας» υπόσχεται ο Ερντογάν

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η οικονομία της χώρας | ΑΘΗΝΑ 9.84

 

Το διακύβευμα των εκλογών είναι η οικονομία της χώρας | ΑΘΗΝΑ 9.84

Γ. Καμπάς και Σ. Καλεντερίδης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία | Ώρα Ελλάδος 29/03/2023 | OPEN TV

 

Γ. Καμπάς και Σ. Καλεντερίδης για τις πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία

Νέα επεκτατικά οράματα Ερντογάν: Θα υψώσουμε τη σημαία μας πάνω σε νέα κάστρα | Σήμερα | 29/03/2023

 


1. Αρ. Πορτοσάλτε: «Η Ελλάδα μπαίνει σε μια εκλογική αναμέτρηση με τις καλύτερες συνθήκες»
2. Τα 2 τουρκικά άρματα μάχης θα παραδοθούν στον τουρκικό στρατό
3. Νέα επεκτατικά οράματα Ερντογάν: Θα υψώσουμε τη σημαία μας πάνω σε νέα κάστρα
4. Ο Α. Συρίγος και ο Σπ. Μπελεγράτης για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
5. Γ. Οικονόμου: «Οι πολίτες θα σκεφτούν πώς ήταν η Ελλάδα το 2019 και πώς είναι τώρα»