Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Ομογένεια: Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Μπρόκτον της Μασαχουσέτης

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν οι Έλληνες της Βοστόνης την επέτειο της Επανάστασης και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου

ΦΩΤΟ:Το χορευτικό συγκρότημα «Παράδοση» της κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου του Μπρόκτον της Μασαχουσέτης μαγνήτισε όλα τα βλέμματα (φωτ.: Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας)

Με ειδική τελετή για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο δημαρχείο άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων της ομογένειας στην πόλη Μπρόκτον της Μασαχουσέτης για την 25η Μαρτίου.

Παίρνοντας το λόγο, ο δήμαρχος του Μπρόκτον Ρόμπερτ Σόλιβαν εξήρε τη συνεισφορά των Ελλήνων της πόλης σε όλους τους τομείς της επαγγελματικής, κοινωνικής και ακαδημαϊκής δραστηριότητας.

Η ελληνική σημαία κυμάτισε περήφανα στον ιστό του δημαρχείου του Μπρόκτον, δίπλα από τη σημαία της Αμερικής (φωτ.: Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας)

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Βοστόνης Μεθόδιος μίλησε ένθερμα για την Ελλάδα και τους ήρωες της Επανάστασης, το ελληνικό θάρρος, την ανδρεία και την τόλμη, στοιχεία με τα οποία κατέκτησαν την ελευθερία.

Παράλληλα, έπλεξε το εγκώμιο της ομογένειας του Μπρόκτον, μέλος της ιστορικής κοινότητας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η οποία βρίσκεται σε πορεία ανανέωσης.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στη Βοστόνη Συμεών Τέγος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας Βασίλης Καυκάς.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του δημάρχου του Μπρόκτον Ρόμπερτ Σόλιβαν, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Ελληνισμού. Δίπλα του διακρίνονται ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο γενικός πρόξενος Συμεών Τέγος, ο πάτερ Ρωμανός Καράνος και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς (φωτ.: Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας)

Λίγο αργότερα, τα βλέμματα μαγνήτισε το χορευτικό συγκρότημα «Παράδοση» της κοινότητας, το οποίο χόρεψε ελληνικούς χορούς και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους στη γιορτή.

Δύο δραστήριοι ομογενείς της Βοστώνης, ο Δημήτρης Ματθαίος και ο Γαβριήλ Βιδάλης, οι οποίοι πρωτοστατούν κάθε χρόνο στην διεξαγωγή της παρέλασης της Βοστόνης (φωτ.: Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας)

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Μεθόδιος χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Τέταρτη Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

 ΠΗΓΗ pontosnews

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου