Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Επίσημα σεισμικά δεδομένα και ελληνική ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Με τα πλέον επίσημα σεισμικά δεδομένα της εταιρείας PGS αλλά και του ΥΠΕΚΑ περνάμε σε μία άλλη φάση για το θέμα της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ. Τώρα είναι το επιστημονικό και το τεχνολογικό που συμβαδίζουν πρακτικά και πιέζουν πάνω στο πολιτικό σκέλος. Δεν υπάρχει πια καμία αμφισβήτηση των εκτιμήσεων, αφού τώρα έχουμε δεδομένα. Κατά συνέπεια, πολλοί αλλάζουν πορεία και ενισχύουν πια το πλαίσιο της ΑΟΖ. Επιπλέον, καθώς τα δεδομένα αφορούν το Ιόνιο και Νότια της Κρήτης σχετίζονται άμεσα με το θέμα των οριοθετήσεων της ελληνικής ΑΟΖ με την Αλβανία, την Ιταλία και τη Λιβύη. Κατά συνέπεια, πρέπει να υπάρξει κι ένας συντονισμός κινήσεων, αφού για να βγουν τα θαλάσσια οικόπεδα πρέπει, αν δεν υπάρχει ακόμα υπογραφή, το πλαίσιο να είναι προετοιμασμένο, όπως έγινε και με τα θαλάσσια οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ πριν γίνει η επίσημη συμφωνία με το Ισραήλ το 2010.

Φιλιππίνες: Πάνω Από 100 Τεράστιες Καταβόθρες Μετά Τον Σεισμό Των 7.2 R Θυμίζουν Αποκάλυψη!(Βίντεο και Φωτό)

Φιλιππίνες: Μετά τον σεισμό των 7.2 R στις 15 Οκτωβρίου , δημιουργούνται συνεχώς, η μία μετά την άλλη, τεράστιες καταβόθρες οι οποίες καταπίνουν μεγάλες εκτάσεις εδάφους.

Μερικές μπορούν ήδη να χωρέσουν ακόμη και 5 φορτηγά φορτοεκφόρτωσης και συνεχίζουν να μεγαλώνουν.

Ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σε πάνω από 100 και έχουν ανακαλυφθεί σε 9 κωμοπόλεις και μία πόλη στο Bohol έως αυτή τη στιγμή.

Μετά από αυτό το βίντεο, Παπανδρέου και Πάγκαλος είναι ακόμα ελεύθεροι; (Wikileaks – Πετρέλαια).

              Όχι, δεν το γύρισε το “Ολυμπία”. Δείτε το μέχρι τέλους και θα καταλάβετε.
                                                              ΠΗΓΗ  olympia

ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ, ΛΟΓΙΟΙ, ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ, ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ.

1. Aug. Heisenberg, ιστορικός:
«Βυζαντινό είναι το εκχριστιανισθέν ρωμαϊκό κράτος του ελληνικού έθνους» (Staat und Gesellschaft des byzantinischen Reiches, Die Kultur der Gegenwart, s. 364).

2. D. Talbot Rice, ιστορικός:
«Το Βυζάντιο πρέπει πραγματικά να μελετηθεί σαν ένα κεφάλαιο της μακρόχρονης ιστορίας του ελληνικού πολιτισμού και του ελληνικού στοχασμού» (Byzantines, 26).

3. Arnold Toynbee, ιστορικός:
«Τον 5ο αιώνα η αυτοκρατορία συνέχισε να είναι κατ’ όνομα ρωμαϊκή, αλλά στην πραγματικότητα είχε καταστεί ελληνική και παρέμεινε ελληνική» (Οι Έλληνες και οι κληρονομιές τους, σ. 187)

Θρίλερ με την ανεύρεση σκάφους στα ανοιχτά της Πρέβεζας - Αγνοείται ζευγάρι Βρετανών

Σε πραγματικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της ανεύρεσης του ιστιοφόρου PULAU TIGA με σημαία Μεγάλης Βρετανίας στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Παξών και Πρέβεζας.
Τριάντα πέντε ημέρες μετά το τελευταίο στίγμα που είχε δώσει, εντοπίστηκε ημιβυθισμένο την Παρασκευή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pamepreveza.gr, το ιστιοφόρο το οποίο φαίνεται ότι ανήκει σε ένα ζευγάρι Άγγλων, αγνοούνταν από τις 5 Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα έχουν να δώσουν σημεία ζωής και οι δύο Άγγλοι οι οποίοι έκαναν διακοπές στην Ελλάδα.

Όταν παρακολουθούσαν τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

Η ιστορία των τηλεφωνικών υποκλοπών είναι τόσο παλιά όσο και το… τηλέφωνο. Οι μυστικές υπηρεσίες καταφεύγουν σ’ αυτή τη λύση για να μάθουν αυτά που θέλουν.

Κάπως έτσι σκέφτηκε και η Ιντέλιτζενς Σέρβις το 1957. Πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, υπουργός Εξωτερικών ο Ευάγγελος Αβέρωφ και στην Κύπρο, που ήταν τότε αγγλική αποικία, ξεκινά ο αγώνας της ΕΟΚΑ.

Οι Άγγλοι θέλουν να μάθουν που κρύβεται ο Γρίβας, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα της ΕΟΑΚΑ και το βασικότερο, τι οδηγίες δίνει η Αθήνα.

Αθάνατες ατάκες του μεγάλου κωμικου ή αλλιώς όταν ο Χάρρυ Κλυν έχει κέφια...!

Με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο γνωστός μας Χάρρυ Κλυν σχολιάζει τους... κυβερνητικούς σχεδιασμούς στην οικονομική κρίση και προσθέτει προτάσεις προς διευκόλυνση των κυβερνώντων..

* Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!

* Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!

Δείτε πως σχηματίζονται οι νεφώσεις από τις παράλληλες πτήσεις των αεροσκαφών. 10-11-2013


Τα πολιτικά αεροπλάνα ενώ εκτελούν πτήση  προφανώς σταματούν ταυτόχρονα τους κινητήρες,τους επανεκκινούνται τους σταματούν ξανά αν σταθούμε στη θεωρία της κρυσταλλοποίησης των καυσαερίων!
Μάλλον θα είναι  οι νέες οδηγίες των αεροπορικών εταιριών για "οικονομική πτήση".
Στη δεύτερη φωτογραφία το νέφος "χτίζεται" με παράλληλες πτήσεις.
Για όσους ακόμη αμφιβάλλουν...

Το παράξενο ουράνιο τόξο στο αεροπλάνο του Τζον Κέρι

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ ταξίδευε από το Τελ Αβίβ στην Γενεύη Ένα μοναδικό στρογγυλό ουράνιο τόξο δημιούργησε ένα παράξενο φαινόμενο στα σύνεφα που βρίσκονταν γύρω από το αεροπλάνο στο οποίο ταξίδευε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.





Το κυκλικό ουράνιο τόξο σχηματίστηκε γύρω από το αεροπλάνο που μετέφερε τον Κέρι από το Τελ Αβίβ στην Γενεύη για τις διαπραγματεύσεις

Η πρώτη ταινία "επιστημονικής φαντασίας" γράφτηκε στα ελληνικά

Στην «Αληθή ιστορία» του ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς στέλνει τους ήρωές του στο φεγγάρι

Είστε λάτρεις του Ιουλίου Βερν ή του Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς; Αν ναι ίσως θα σας ενδιέφερε να ξέρετε ότι, πολύ πριν από αυτούς τους θεωρούμενους «πατέρες» της λογοτεχνίας επιστημονικής φαντασίας ένας σατιρικός συγγραφέας των ελληνιστικών χρόνων, ο Λουκιανός ο Σαμοσατεύς, είχε ήδη εντρυφήσει στο είδος γράφοντας στα ελληνικά το πρώτο μυθιστόρημα που έστελνε τους ήρωές του στο… φεγγάρι.

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ! (Βίντεο)

Ο Έλληνας ακόμη και στη σκλαβιά του βάζει κάποια όρια.

Είναι διαφορετικό πράμα να έχει σκλαβωθεί μετά από πόλεμο με παροχή φόρου αίματος και άλλο πράμα να έχει σκλαβωθεί με υπογραφές εκχωρήσεως εθνικής κυριαρχίας και με προδοσία.

Είναι άλλο πράμα να χύνεις το Αίμα σου για να υπερασπίσεις τη φάρα σου κι άλλο πράμα να τη βεβηλώνεις με το μελάνι της ατιμίας.

Στην πρώτη περίπτωση κάνεις κάθε απάτητη κορυφή της πατρίδος σπίτι, κάστρο σου και βάση εξορμήσεως ξεσχίζοντας τις εχθρικές σάρκες.

Καμαρώστε τον: «Η Ελλάδα είναι καλύτερα από το '50»(Βίντεο)

Το ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτή που ήταν τη δεκαετία του 1950 δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Στύλιος, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.


Ο κ. Στύλιος αφού προέβη σε μία σύγκριση με το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται η γειτονική Αλβανία, αφενός είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ικανοποίηση για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, αφετέρου εξέφρασε τη θέση ότι «είμαστε σε καλύτερη θέση από αυτή στην οποία βρισκόμασταν μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο.


Δείτε το βίντεο

ΕΚΠΟΜΠΗ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ - ΠΩΣ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΧΩΡΑΣ - ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ: Τα 85 λεπτά που σοκάρισαν την Ελλάδα: Ο οικονομολόγος και ιδρυτής των AegeanTimes, αποκαλύπτει και κατηγορεί ευθέως συγκεκριμένα άτομα που έριξαν τη χώρα μας στην δίνη της κρίσης! Ενα απίστευτο βίντεο, στο
οποίο σε κάθε λεπτό περιέχεται και μια συγκλονιστική αποκάλυψη!!! Ενα βίντεο στο οποίο ένας οικονομολόγος συνθέτει κομμάτι-κομμάτι το δύσκολο παζλ!!!

Μια άκρως αποκαλυπτική εκπομπή, για τα πρόσωπα που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην δημιουργία της τεχνητής οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, προβλήθηκε πριν μερικές εβδομάδες (στις 9 Μαΐου το βράδυ) στο κανάλι “ΕΓΝΑΤΙΑ TV”. Συγκεκριμένα, στην εκπομπή του οικονομολόγου-δημοσιογράφου κ.Γιώργου Πηλήτσιου, ήταν καλεσμένος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, ο ιδρυτής των AegeanTimes, -επίσης- οικονομολόγος, κ.Γιώργος Αδαλής!

Το Απόλυτο Αντίμετρο στο Χημικό Βιολογικό Ψέκασμα των Ουρανών




Αν έχετε αγανακτήσει μετά από 13 χρόνια συστηματικού ψεκάσματος των ουρανών μας με χημικά και βιολογικούς παράγοντες όπως (παθογενές μυκόπλασμα , morgellons, smartsdust και άλλα) και όχι μόνον, από τα αθόρυβα υπερηχητικά Boeing (η NASA παραδέχτηκε την ύπαρξη τους πριν δύο χρόνια) και από τα Orbs ηλεκτρικής αντιβαρύτητος. Τότε φτιάξτε ενα CB (ChemBuster). Έχει ακτίνα δράσεως 20 χλμ. και ένα CB ανά νομό, είναι το ελάχιστο. Με τρία σε τρίγωνο -ανά νομό- έχετε το τέλειο αποτέλεσμα. Η πρωτεύουσα του νομού να περικλείεται στο τρίγωνο. Χρειάζεται να ακουμπά σε χώμα. Επίσης το στηρίζετε με τρία σχοινάκια από κάπου για να μην πέσει από τον αέρα. Το μόνο που απαιτείται είναι πολύ κέφι, μεράκι και λίγα εργαλεία. Όσο για το κόστος στοιχίζει όσο ένα καλό γεύμα έξι- οκτώ ατόμων σε καλό εστιατόριο.

Εικόνες – ΣΟΚ απο την προετοιμασία των παρελάσεων του Κινέζικου Στρατού


Οι Κινέζοι είναι λαός με τεράστια ιστορία όπως και οι Έλληνες. Είναι λαός ήρεμος, πολλές φορές πρόσχαρος, πάντα ευγενικός, εξαιρετικά ανθεκτικός και τα τελευταία χρόνια άκρως ανταγωνιστικός.

Οι παρελάσεις του στρατού της χώρας αυτής συνεχίζουν να θυμίζουν τις επιβλητικές Σοβιετικές Παρελάσεις του Κόκκινου Στρατού, και τις παρελάσεις επί Μάο στην πλατεία Τιάν Αν Μεν.

Ο απόλυτος συντονισμός, το βλοσυρό βλέμμα, οι κοφτές κινήσεις που κόβουν την ανάσα, από χιλιάδες στρατιώτες, είναι κάτι που πραγματικά καθηλώνει.

Πως όμως οι Κινέζοι παρουσιάζουν το απίστευτο αυτό θέαμα στις παρελάσεις τους; 

Τα λουτρά των αστέγων της Αθήνας:Το καταφύγιο των σύγχρονων «Αθλιων» στο κέντρο της πρωτεύουσας(Εικόνες)

Όταν είσαι άστεγος, φαγητό όλο και κάπου θα βρεις. Μπάνιο όμως;...Κι όμως στο πιο αστικό σημείο της πόλης, εκεί που συναντιέται όλη η Αθήνα του περιθωρίου στην οδό Ευριπίδου 17 λειτουργούν τα «λουτρά» της πόλης των αστέγων.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία σε εκτενές ρεπορτάζ, στις εγκαταστάσεις της κοινωνικής εθελοντικής κίνησης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, «Καταφύγιο» υπάρχουν χώροι όπου οι άστεγοι και οι άποροι μπορούν να πλυθούν, να πλύνουν τα ρούχα τους και να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή.

ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΤΙΧΙΕ ΤΖΑΜΙ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ!

1.380.000 ευρώ θα στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο το Φετιχιέ (πορθητής) τζαμί, που έχει χτιστεί κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης την περίοδο της οθωμανικής αυτοκρατορίας εις μνήμην του πορθητή Μωάμεθ! Την ώρα που ο λαός δεν έχει να πληρώσει τους....
φόρους και χάνει το σπίτι του, ο Σαμαράς προσφέρει ακόμη ένα δώρο στον Ερντογάν και στους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες της Αθήνας!

Ο επικεφαλής της «Δράσης Ανεξαρτήτων Πολιτών», Α. Χαϊκάλης, ξεσπά: «Το Φετιχιέ τζαμί χτίστηκε πάνω σε χριστιανικό ναό και σε αρχαίο Ελληνικό ναό, με μάρμαρο από τους στύλους του Ολυμπίου Διός που κατέστρεψαν οι Οθωμανοί γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο»!

Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!

Έχουν χάσει τον ύπνο τους οι...γυμνοσάλιαγκες γερμανοτσολιάδες της κατοχικής κυβέρνησης !!!


«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα…Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται. Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα… μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.