Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

ΑΓΩΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Η καλωδιακή σύνδεση Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας στρατηγικό επιχείρημα ανακήρυξης ΑΟΖ

Μέσω του καλωδίου σύνδεσης των τριών χωρών θα προωθούνται στην Ευρώπη τεράστιες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας που θα παράγονται από την εξόρυξη και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει πώς η ανακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ ή της μερικής ανακήρυξης με κοινοποίηση των στιγμάτων της υφαλοκρηπίδας που… συμπίπτει σχεδόν 100% με την ΑΟΖ είναι θέμα χρόνου. Κάποιες μάλιστα πηγές μιλούν ακόμη και για ημέρες, μη αποκλείοντας ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς να προχωρήσει σε ανακοινώσεις επί του θέματος εντός του Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρας: "Ο νέος Ρουσσόπουλος" - ΔΑΚΕ: "Ανάλγητος, αλαζόνας, αμετανόητος"!

Μετωπική προσωπική επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα Νίκος Κιουτσούκης, κάτι που είχε προβλέψει το defencenet.gr ότι επίκειτο, αφού στη ΝΔ "βράζουν" με τον υπουργό Οικονομικών που προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα κάποιοι τον χαρακτηρίζουν "νέο Ρουσσόπουλο".
Χρησιμοποιώντας βαριές εκφράσεις ο συνδικαλιστής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε την άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά είναι σαφές ότι αυτό είναι απλή αφορμή: Πολλοί βουλευτές στη ΝΔ θεωρούν ότι ο Γ.Στουρνάρας είναι ο πραγματικός κυβερνήτης, ο εντολοδοχος της τρόϊκας και ο Α.Σαμαράς, απλά η βιτρίνα.

"Βόμβες" Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου,Βενιζέλου,Παπανδρέου

Για έγκλημα  που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.
Μιλώντας στον Real Fm στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, η κυρία Γεωργαντά, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ ευρώ το κράτος.

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου
-Ασπίδα προστασίας τρόικας και Βερολίνου στον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ που διώκεται για κακουργήματα.
 -Πρωτοφανής περιφρόνηση της εθνικής κυριαρχίας και της Δικαιοσύνης από πηγές της Κομισιόν.
 -Στο κάδρο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Με την πλάτη στον τοίχο ο Σαμαράς.Έντονη ενόχληση των δανειστών καταγράφεται ήδη για την ποινική δίωξη που ασκήθηκε, σε βαθμό κακουργήματος, κατά του (ακόμα...) Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ κ. Γεωργίου , σχετικά με την παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα το 2009 που αποτέλεσε τον καθοριστικό παράγοντα για όσα ακολούθησαν .
Πηγές της Κομισιόν προχώρησαν σε μία πρωτοφανή κίνηση αμφισβήτησης της Ελληνικής Δικαιοσύνης και της ανακριτικής έρευνας.

Ιστορική ομιλία του βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον: Δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ μέχρι το 2017(Βίντεο)

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της χώρας από την ΕΕ με την προϋπόθεση ότι θα κερδίσει τις εκλογές το 2015.

Στην περίπτωση αυτή, ο Κάμερον δεσμεύτηκε να διεξαχθεί το δημοψήφισμα το αργότερο μέχρι το τέλος του 2017 και διευκρίνισε ότι θα κάνει εκστρατεία "με όλη του την καρδιά και την ψυχή" ώστε η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην ομιλία του ζήτησε η σχέση της χώρας του με την ΕΕ να επικεντρωθεί και πάλι στην "ενιαία αγορά".

Στην αξιωματική αντιπολίτευση σκέφτονται να ζητήσουν διευκρινίσεις Το ΣΔΟΕ «στέλνει» το ΔΝΤ στην προανακριτική

Ανοιχτό ενδεχόμενο να κληθούν στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην προανακριτική επιτροπή που διερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» αφήνει η κατάθεση στελέχους του ΣΔΟΕ που αναφέρει ότι «το ΔΝΤ γνώριζε για την λίστα και «αποθάρρυνε» την έρευνά της.

Την αποκάλυψη έκανε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την χθεσινή συνέντευξη τύπου είχε αναφέρει ότι η επιτροπή θα πρέπει να δώσει απάντηση και στο ερώτημα « Ποια είναι ακριβώς η εμπλοκή ξένων αξιωματούχων και δεν μιλώ μόνο για την κ. Λαγκάρντ και το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών

Προσφυγή Βγενόπουλου κατά Κύπρου για παράνομη κρατικοποίηση της Λαϊκής

Αποκατάσταση του ιδιωτικού χαρακτήρα της Λαϊκής Τράπεζας και επανόρθωση όλων των αυθαιρεσιών και παρανομιών με τις οποίες αποκτήθηκε ο κρατικός έλεγχος, ζητά σε συνέντευξη Τύπου ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Προσφεύγει κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας βάσει διαδικασίας που προβλέπεται από τη διεθνή διμερή σύμβαση για την προστασία των επενδύσεων μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

Σήμερα το πρωί επιδόθηκε "ειδοποίηση διαφοράς" προς την Κυπριακή Δημοκρατία, κάτι που συνιστά την επίσημη έναρξη της σχετικής νομικής διαδικασίας, με την οποία η MIG ζητά να προστατεύσει την επένδυση των 823 εκατ. ευρώ.

Η μεγάλη στροφή και στις ΗΠΑ Τσίπρας: «Εμεις δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις!»

Ένα ρεαλιστικό πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί μία αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα ελληνικά το βράδυ της Τρίτης στο Ινστιτούτο Brookings στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ολοκληρώνοντας μία στροφή προς την πολιτική μετριοπάθεια «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρωπαϊκό κόμμα και θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αυτό δεν σημαίνει αποδοχή ηλίθιων και απάνθρωπων πολιτικών που μας υπαγορεύονται από τούς σημερινούς, αυτοκαταστροφικούς ιθύνοντες της Ευρωζώνης» υπογράμμισε όμως ταυτόχρονα.

Τελεσίγραφο της κυβέρνησης για λήξη της απεργίας στο μετρό

Στα άκρα φτάνει η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς, οι οποίοι συνεχίζουν τις απεργίες παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ότι είναι παράνομες.

Με δήλωσή του στον ραδιοσταθμό «ΒΗΜΑ Fm», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, διεμήνυσε: «Μέχρι αύριο οι πρωτεργάτες να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, αλλιώς θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου. Η νομοθεσία προβλέπει τι πρέπει να γίνει σε όσους πρωτοστατούν στις απεργίες».

ΠΑΤΡΑ: Γιγαντιαία επιχείρηση "Ξένιος Δίας"

Από το dete.gr

Πάνω από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν από τις 6 τα ξημερώματα σε μεγάλη επιχείρηση - σκούπα, στο πλαίσιο του "Ξένιου Δία" που διοργανώθηκε με απόλυτη μυστικότητα από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαϊας. Αστυνομικοί όλων των τμημάτων, αλλά και της Αμεσης Δράσης και της Ασφάλειας έκαναν στοχευμένες επιχειρήσεις σε κτίρια στα οποία είχαν εντοπιστεί λαθρομετανάστες, τόσο στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας όσο και σε άλλες περιοχές. Οπως στην Ανω Πόλη, τα Ψηλαλώνια, την περιοχή Αγίου Διονυσίου μέχρι και στο Ρίον.

Η Κύπρος αποτελεί κίνδυνο για την Ευρωζώνη, προειδοποιεί ο Τσαρλς Νταλάρα

Λευκωσία: Ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου, Τσαρλς Νταλάρα προειδοποίησε ότι η Κύπρος αποτελεί μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ευρωζώνη ακόμα και από την Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα κάλεσε τους Ευρωπαίους να μην υποτιμούν το πρόβλημα της Κύπρου.

Ο κ. Νταλάρα εξέφρασε ανησυχία για το χάσμα που παρατηρείται στις σχέσεις της Κύπρου με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Ανοδικές τάσεις στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Θετικά κινείται το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.

Ο Γενικός Δείκτης η ώρα 12.51 βρισκόταν στις 112,72 μονάδες, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 3,81%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 εμφανιζόταν ενισχυμένος κατά 3,49% και τις 43,91 μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους δείκτες, ανοδικά κινείται η Κύρια Αγορά κατά 4,32%, οι Τράπεζες κατά 4,45% και οι Επενδυτικές κατά 2,35%. Αντίθετα, πτώση καταγράφουν η Παράλληλη Αγορά με 2,03%, η Εναλλακτική κατά 0,28% ενώ αμετάβλητος παραμένει ο δείκτης των Ξενοδοχείων.

Σε εξέλιξη η "μάχη" των 1.000 μονάδων στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

 
Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr
 

Πάνω από τις 1.000 μονάδες και στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2011 κινείται την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

Μετά τα χθεσινά κέρδη, οι τίτλοι των τραπεζών κινούνται εκ νέου ανοδικά, με τις μετοχές των ΕΤΕ (+5,31%), Alpha Bank (+4,65%), Τρ. Πειραιώς (+4,10%), Τρ. Κύπρου (+3,81%) και Eurobank (+3,60%) να εμφανίζουν τα υψηλότερα ποσοστιαία κέρδη στο ταμπλό του δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK



Όπως ξέρετε στο FACEBOOK μας έχουν μπανάρει 2 φορές για συχνές αναρτήσεις.

Ψάξαμε στους κανονισμούς και δεν βρήκαμε πόσες αναρτήσεις μπορούμε να κάνουμε.

Αντίθετα μέσα από μια σειρά κριτηρίων τα οποία μας είναι άγνωστα
(δείτε σχετική φωτογραφία στο τέλος της ανακοίνωσης μας) 
μπορεί να μπαναριστούμε ακόμα και οριστικά.

Παρότι έχουμε αναρτήσει και 150 σε μία μέρα παρατηρήσαμε ότι το πρόβλημα είναι μετά τις 10 αναρτήσεις.

Έτσι αποφασίσαμε οι  αναρτήσεις μας να γίνονται ανά 10 και αφού μεσολαβήσει κάποιο διάστημα.

Εσείς μπορείτε να ενημερώνεστε κατευθείαν από το blog μας στην διεύθυνση 

 ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ