Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Έλληνας» παπαγάλος τραγουδά και χορεύει… (ΒΙΝΤΕΟ)


Ένας υπερκινητικός, ομιλητικός και χορευταράς παπαγάλος, κλασικός Έλληνας δηλαδή, κλέβει την παράσταση στο διαδίκτυο. Ο λόγος για τον Κούκι που τραγουδά ελληνικά, «μακαρόνια με κιμά» και σηκώνει το ποδαράκι του για να του το ξύσουν. Ο λευκός παπαγάλος κάνει θραύση στο Ίντερνετ και χαρίζει απολαυστικά χαμόγελα στο… κοινό του.

ΠΗΓΗ gr.news.yahoo.com

ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ... ΤΟ "ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ" ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ "ΞΕΣΗΚΩΣΕ" Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ"

Πολύς λόγος έχει γίνει και πολύ μελάνι έχει χυθεί για την περίφημη φράση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση περί "συνωστισμού' στο λιμάνι της Σμύρνης των Μικρασιατών Ελλήνων.

Σήμερα το "Αγιορείτικο βήμα" αποκαλύπτει από που η κα Ρεπούση "ξεσήκωσε" αυτόν τον χαρακτηρισμό, ο οποίος έφερε στα όρια του κάθε Έλληνα....

Διαβάστε το απόσπασμα από το το βιβλίο του George Horton "Η μάστιγα της Ασίας" : .

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί και με τα τέλη κυκλοφορίας...Στην Ελλάδα 240 ευρώ, στην Αγγλία 131 και στην Ισπανία 64 ευρώ ...

1
Ένας ακόμη πονοκέφαλος προστίθεται από σήμερα στα νοικοκυριά, καθώς εν μέσω φοροκαταιγίδας, καλούνται να καλύψουν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2014 και μάλιστα με τις υψηλότερες χρεώσεις, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γεγονός είναι ότι η διαφορετικότητα των κριτηρίων (κυβικά, εκπομπές ρύπων, είδος καυσίμου, παλαιότητα, βάρος) που χρησιμοποιεί το κάθε κράτος για να υπολογίσει τα τέλη κυκλοφορίας, καθιστά αδύνατη την συνολική σύγκρισή τους ανά εθνική οικονομία, παρά μόνο ενδεικτικά.

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε τι είπε ο Σαμαράς στον Πρετεντέρη και δεν το πρόσεξε κανείς!

http://www.toxwni.gr/media/k2/items/cache/0426310211009f0730ffcddeb9fa7bc4_L.jpgΠήγε και ο πρωθυπουργός να πει μια... ανθρώπινη ιστορία και τα έκανε... σαλάτα. Εστιατορίου.

Πήρε, λέει, το αυτοκίνητο και πήγε στο... (κομπιάζει) Λουτράκι. Το πρωί. Και πήγε σε... εστιατόριο. Και μίλησε με τον... κόσμο.

Πρωί. Στο εστιατόριο... ΟΚ, πρωθυπουργέ....

Επανασυνδέουν το ρεύμα μόνοι τους περίπου 35.000 καταναλωτές τον χρόνο


dei

Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι παράνομες επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς όπως δείχνουν τα στοιχεία Διαχειριστής Εθνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας περίπου 35.000 καταναλωτές τον χρόνο επανασυνδέουν το ρεύμα μόνοι τους…. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις θέτουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους τη ζωή.  Ο διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής της ΔΕΗ που διαχειρίζεται το δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης κ. Γιώργος Κόλλιας, περιγράφει ένα εκτεταμένο φαινόμενο παρανομιών στο δίκτυο και στους μετρητές που εκτός του κόστους που προκαλεί στην εταιρεία, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους παραβάτες. Όπως αναφέρει η 

Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι ...Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι ...Πως να φτιάξεις πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης. Επειδή τις "δύσκολες μέρες" θα είναι άκρως απαραίτητο...

Φτιάξτε πετρέλαιο για το αυτοκίνητό σας...

Από χρησιμοποιημένο φυτικό τηγανόλαδο!

Η απλή μέθοδος για τους θερμούς μήνες..

Κι όμως μπορούμε να κινούμε τα οχήματά μας με καύσιμο που παρασκευάζουμε οι ίδιοι, από τα χρησιμοποιημένα τηγανόλαδα μας, πάμφθηνα και μάλιστα χωρίς να επιβαρύνουμε και την ατμόσφαιρα...δηλαδή οικολογικά!!

Wristify: συσκευή που αλλάζει την θερμοκρασία σώματος καταργεί καλοριφέρ, κλιματισμό

Ένα θερμοηλεκτρικό ρολόι που μεταβάλλει δραστικά τη θερμοκρασία σώματος, μειώνοντας τα έξοδα για ψύξη και θέρμανση, ανέπτυξαν τέσσερις ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT).
Το γκάτζετ, που ονομάζεται Wristify, μπορεί να μεταβάλλει τη θερμοκρασία σώματος κατά αρκετούς βαθμούς και λειτουργεί με ρυθμό μεταβολής 0,4 βαθμών Κελσίου το δευτερόλεπτο. Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, μια μεταβολή θερμοκρασίας κατά 0,1 βαθμούς Κελσίου το δευτερόλεπτο σε ένα σημείο του σώματος κάνει ολόκληρο το σώμα να αισθάνεται αρκετούς βαθμούς θερμότερο ή δροσερότερο.

Ολοκληρώνεται η αντιστροφή του Ηλιακού μαγνητικού πεδίου: Επιπλοκές στα γήινα ηλεκτρονικά συστήματα(Βίντεο)

H αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ηλιου, μία διαδικασία η οποία συμβαίνει κάθε 11 χρόνια


Ο Ήλιος ετοιμάζεται να ολοκληρώσει το «αναποδογύρισμα» του μαγνητικού πεδίου του, μια διαδικασία που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια περίπου και οι επιπτώσεις της γίνονται αισθητές έως τις εσχατιές του ηλιακού μας συστήματος. Ήδη η πολικότητα του βορείου ημισφαιρίου του άστρου μας έχει αναστραφεί και πολύ σύντομα θα γίνει το ίδιο με την πολικότητα και του νοτίου ημισφαιρίου, με αποτέλεσμα ο μαγνητικός βορράς να έχει πλέον γίνει νότος και, αντίστροφα, ο νότος θα γίνει βορράς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ Σύστημα ηλιακής θέρμανσης!!!

Βασικά, είναι απίστευτα απλό και φτηνό ηλιακό πάνελ για συμπληρωματική θέρμανση στο σπίτι, το οποίο θερμαίνει τον αέρα άμεσα. Το πιο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι ο ηλιακός συλλέκτης είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένος από άδεια αλουμινένια κουτάκια!

Είναι κατασκευασμένο από ξύλο (κόντρα πλακέ 15mm), ενώ μπροστά του είναι... 3 mm από Plexiglas/πολυανθρακικό (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γυαλί).

Η αλήθεια, για την Κάρτα του Πολίτη (Βιντεο)


Αθανάσιος Τσακάλης

ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.


ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ .

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΥΛΕΣ - ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ

Ενεργειακές Πύλες 

«Αυτόματες οι πύλες μυκήθηκαν τ’ ουρανού, που τις έχουν οι `Ωρες, γιατί σ’ αυτές έχει ανατεθεί τον μεγάλο ουρανό και τον `Ολυμπο, ν’ ανοίγουν με πυκνό νέφος και να κλείνουν».
`Ομηρος, ραψωδία Ε, στίχοι 749-751


ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ

Τα ελληνικά ιερά βρίσκονται σε γεωμετρικές αποστάσεις μεταξύ τους. Ως προς την περίπτωση ο Αριστοτέλης αναφέρει (Πολιτικά, βιβλίον 7, παράγραφος 1331): «Οι οίκοι οι καθιερωμένοι για τη λατρεία των θεών αρμόζει όπως βρίσκονται όχι μόνο στην κατάλληλη θέση, αλλά και στην ίδια, εκτός εκείνων των οποίων τη θέση ορίζει ο Νόμος χωριστά, ή κάποιο μαντείο πυθόχρηστο. Ακόμη τα ιερά των αγροτικών περιοχών πρέπει να βρίσκονται συμμετρικά κατανεμημένα, άλλα αφιερωμένα στους θεούς, άλλα στους ήρωες».

Και εγένετο... «Ευρωπαϊκή Αστυνομία»

Picture 0 for Και εγένετο... «Ευρωπαϊκή Αστυνομία»Η Ευρωπαϊκή Δύναμη Χωροφυλακής European Gendarmerie Force μπορεί να επέμβει όπου και όπως θέλει χωρίς να υπόκειται σε έλεγχο και περιορισμούς, λαμβάνοντας εντολές μόνο από την ΕΕ
Σε προχθεσινό άρθρο σχετικό με το αν υπάρχει κίνδυνος να καταστεί η Ελλάδα «Δημοκρατία της Βαϊμάρης» είχα γράψει μεταξύ άλλων ότι «… κίνδυνος συνταγματικής εκτροπής θα υπάρξει μόνον σε περίπτωση που οι αντιδράσεις των λαών θα είναι τέτοιες, ώστε να υπάρξει ανάγκη κλήσης του στρατού για να τις καταστείλει. Άλλωστε, σε κάθε χώρα του ΝΑΤΟ, ο Στρατός ασκείται στην καταστολή ταραχών».

Κόβουν τα... δάχτυλα του Πενταδάκτυλου...Τείνουν να γίνουν τέσσερα λόγω της άναρχης λατόμευσης

Ο θρύλος αναφέρει ότι στην κορφή του έχουν μείνει τα αποτυπώματα του Διγενή Ακρίτα όταν προσπάθησε να το υπερπηδήσει .

Ο Πενταδάκτυλος είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά βουνά της Κύπρου. Ο βυζαντινός θρύλος αναφέρει ότι στην κορφή του έχουν μείνει τα αποτυπώματα από τα δάκτυλα του Διγενή Ακρίτα όταν προσπάθησε να υπερπηδήσει το βουνό.

Το βουνό δεσπόζει στη Λευκωσία και από την άλλη πλευρά του βρίσκεται η Κερύνεια. Το κατοχικό καθεστώς έχει ζωγραφίσει μια τεράστια τουρκική σημαία στη πλαγιά του βουνού που βλέπει προς τη Λευκωσία την οποία μάλιστα φωταγωγεί τα βράδια.

Γάλλοι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επιμήκη κρανία στη Γαλλία



Γάλλοι αρχαιολόγοι έκαναν μια εκπληκτική ανακάλυψη κατά τη διάρκεια ανασκαφών στην Αλσατία της Γαλλίας, όταν ανακάλυψαν ένα επίμηκες κρανίο που χρονολογείται περίπου στα 1.500 χρόνια.
Η διαπίστωση αυτή οδήγησε τους αρχαιολόγους να επεκτείνουν την αναζήτησή τους στην γύρω περιοχή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη μιας πληθώρας αντικειμένων, ανθρώπινων και ζωικών καταλοίπων από την Νεολιθική, Γαλλικό-ρωμαϊκή κοινωνία και την κοινωνία των Μεροβιγκίων.

Προκαλούν οι Τούρκοι στη Ζουράφα ...Έδιωξαν το Ελληνικό Περιπολικό σκάφος της Σαμοθράκης

Που το πάνε οι Τούρκοι στο Αιγαίο ;...''Θερμό επεισόδιο'' για μία ακόμη φορά είχαμε στη θαλάσσια περιοχή της βραχονησίδας Ζουράφα (Λαδόξερα) , το απόγευμα της Κυριακής.

Το περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Σαμοθράκης εντόπισε δίπλα στη βραχονησίδα να ψαρεύουν πέντε Τουρκικά αλιευτικά σκάφη, ενώ θεωρείται η περιοχή ως Ελληνικά χωρικά ύδατα.

Οι Έλληνες λιμενικοί έκαναν παρατηρήσεις στους Τούρκους ψαράδες να φύγουν από την περιοχή και να ψαρέψουν στα διεθνή χωρικά ύδατα. Οι τελευταίοι όχι μόνο δεν αποχώρησαν αλλά ζήτησαν και την συνδρομή της Ακταιωρού με τον αριθμό 308 που έφθασε γύρω στις 4.30 μ.μ στην περιοχή και όλοι μαζί κυνήγησαν το Ελληνικό σκάφος, κάνοντας επίδειξη δύναμης, αλλά και δείχνοντας «ποιος είναι το αφεντικό» στην Ζουράφα.

Κατεβάστε δωρεάν την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου (PDF)

Πιντουρίκκιο, Η Πηνελόπη και οι μνηστήρες (Λονδίνο, Εθνική Πινακοθήκη)Κατεβάστε δωρεάν την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου (PDF)

Τα βιβλία κατεβαίνουν, αν κλικάρετε εδώ:

Ιλιάδα – Μετάφραση: Ν. Καζαντζάκη – Ι. Θ. Κακριδή (PDF)

Οδύσσεια – Αρχαίο Κείμενο και Έμμετρη Μετάφραση Αργύρη Εφταλιώτη (PDF)

Περισσότερα e-books στην ψηφιακή βιβλιοθήκη του Ερανιστή, ΕΔΩ

ΠΗΓΗ eranistis

Η εκπομπή 'Απαγορευμένη Ζώνη' του Γιώργου Τράγκα στο E TV για τους χημικούς αεροψεκασμούς! (ΒΙΝΤΕΟ) 12-11-2013

Για όσους δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την εκπομπή λόγω της μετάδοσης του μόνο στις περιοχές που έχει πάει το ψηφιακό σήμα ή λόγω του προχωρημένου της ώρας, μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη.

Η ομάδα δράσης Αττικής μαζί με τον κο Κατσαρό, τον κο Γούδη και άλλους καλεσμένους συζήτησαν και παρουσίασαν
στοιχεία για το φαινόμενο που απασχολεί τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερους Έλληνες.

100 ΕΚ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΟ 1453 Δημογραφικά στοιχεία-σοκ: 93,5 εκατ. οι Τούρκοι το 2050 - 7,5 εκατ. οι Ελληνες!

Ο πληθυσμός της Τουρκίας θα αγγίξει τα 93,5 εκατομμύρια το 2050 οπότε και θα ξεκινήσει να μειώνεται, σύμφωνα με επικαιροποιημένη έρευνα της τουρκικής στατιστικής υπηρεσίας.
Tην ίδια εποχή ο ελληνικός πληθυσμός θα έχει μειωθεί, βάσει του σημερινού ρυθμού γεννήσεων και του ρυθμού των θανάτων στα 7,5 εκατ. ψυχές...
Με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο πληθυσμός άνω των 65 ετών αυξήθηκε στο 7,5% όταν το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 18,1% (2011). Δηλαδή η Ελλάδα γερνάει, ενώ η Τουρκία σφύζει από νιάτα.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; Στριπ-τιζ στην κυβέρνηση από το Reuters για τα νέα μέτρα που έρχονται

"Της μουρλής" γίνεται στις διαπραγματεύσεις (ποιές διαπραγματεύσεις; Λέμε τώρα, αφού όλα τα νέα μέτρα περαιτέρω εξαθλίωσης των Ελλήνων είναι προποφασισμένα) του ΥΠΟΙΚ με την τρόικα.
Ενα ηλεγράφημα-στριπ τιζ στην κυβέρνηση από το Reuters ανέφερε ότι "Χάσμα δισεκατομμυρίων ευρώ χωρίζει την ελληνική κυβέρνηση από την τρόικα σχετικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2014.". Το πρακτορείο επικαλείτο, "ευρωπαίος αξιωματούχο". Ο ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στις διαπραγματεύσεις, σημειώνει ότι δεν εκπληρώνεται κανένα από τα τέσσερα προαπαιτούμενα από ελληνικής πλευράς και συνεπώς η δόση του 1 δισ. ευρώ δεν μπορεί να εγκριθεί στα δύο προσεχή Eurogroup, στις 14 και 22 Νοεμβρίου αν δεν πάρει νέα εισπρακτικά μέτρα.

Μέρκελ: «Σ'αγαπώ» - Ολάντ: «Εγώ, όχι πια»...Έχουν προκαλέσει σάλο, πριν καν κυκλοφορήσουν


Δείτε το κοινό εξώφυλλο των «Le Monde» και «Die Zeit» με τους δύο ηγέτες να τρώνε πρωινό με κρουασάν και πρέτζελ και να πίνουν σαμπάνια

Μια ειδική έκδοση ετοιμάζουν την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου τα ένθετα περιοδικά «M» της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» και το περιοδικό της γερμανικής «Die Zeit» τα οποία συνεργάζονται και κυκλοφορούν από κοινού ένα τεύχος έκπληξη για τις γαλλό-γερμανικές σχέσεις.

Τουρκική φρεγάτα σε ελληνικά χωρικά ύδατα


Τη νύχτα της Τρίτης το τουρκικό πολεμικό «Oruc Reis» πέρασε ανάμεσα στην Εύβοια και την Σκύρο.Μέσα στη νύχτα, οι στρατηγοί της Άγκυρας έστειλαν μια φρεγάτα για να δοκιμάσει το χρόνο αντίδρασης της ελληνικής στρατιωτικής μηχανής. Η τουρκική φρεγάτα «Oruc Reis» προερχόμενη από τον Ελλήσποντο μπήκε στην ελληνική χωρική θάλασσα και έπλευσε ανάμεσα στην Εύβοια και την Σκύρο. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο παρέμεινε εντός ελληνικών χωρικών υδάτων για 32 λεπτά, συγκεκριμένα από τις 22:32 μέχρι τις 23:04 το βράδυ της Τρίτης.

Εντυπωσιακή φωτογραφία του Κρόνου από τη NASA

Οι επιστήμονες χρειάστηκε να επεξεργαστούν περισσότερες από 141 φωτογραφίες για να φτιάξουν την ολοκληρωμένη εικόνα
Ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο του Κρόνου ήρθε στο φως της δημοσιότητας από την NASA.


Μια καινούρια φωτογραφία από την ομάδα του διαστημικού σκάφους Cassini της NASA δόθηκε στην δημοσιότητα. Φαίνεται ο πλανήτης Κρόνος και οι δακτύλιοί του, την ώρα που φωτίζεται από πίσω από τον ήλιο. Η εικόνα καλύπτει έκταση 651.591 χιλιομέτρων και για την δημιουργία της οι ειδικοί του Cassini επεξεργάστηκαν 141 φωτογραφίες από διάφορες οπτικές γωνίες.

Κούρσα Μάριου-Νικόλα για την προεδρία του ΔΗΚΟ

Λευκωσία: Την υποψηφιότητα τους για την ηγεσία του ΔΗΚΟ υπέβαλαν σήμερα ο νυν πρόεδρος του κόμματος, Μάριος Καρογιάν και ο βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για την προεδρία του ΔΗΚΟ άρχισε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι.

Πρώτος κατέθεσε την υποψηφιότητά του ο Ν.Παπαδόπουλος και ακολούθησε ο Μ.Καρογιάν.

Κομισιόν: Σε βάθος έρευνα για τα πλεονάσματα της Γερμανίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να ξεκινήσει σε βάθος έρευνα για τα γερμανικά πλεονάσματα εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών ότι η αδύναμη εγχώρια ζήτηση στη Γερμανία απειλεί να υπονομεύσει την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

Ειδικότερα, η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σε βάθος έρευνα για τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο προκειμένου να ελεγχθούν οι εξωτερικές θέσεις των χωρών αυτών και να αναλυθούν οι εσωτερικές εξελίξεις, προκειμένου να αξιολογηθεί εάν αυτές οι χώρες αντιμετωπίζουν ανισορροπίες.

Παίρνει τη "σκυτάλη" της πτώσης από τα διεθνή χρηματιστήρια η Wall

Dow15.698,49-52,18 -0,33%  



  Nasdaq3.919,920,13 0,00%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με τον πτωτικό «ρυθμό» των παγκόσμιων χρηματιστηρίων συντονίζεται η Wall Street, μετά τα απογοητευτικά νέα από την Κίνα, όπου οι ηγέτες δεν κατάφεραν να δώσουν μια σαφή κατεύθυνση πολιτικής και εν αναμονή της ακρόασης της αντικαστάστριας του Bernanke στο τιμόνι της Fed, Janet Yellen.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια -και στη συνέχεια τα ευρωπαϊκά- αντέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα της τρίτης συνεδρίασης της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, η οποία ορίζει το μονοπάτι που θα ακολυθήσει η κινεζική οικονομία τα επόμενα 10 έτη. Το πρόγραμμα σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που παρουσιάστηκε, στερείτο σαφήνειας, αφήνοντας απογοητευμένους τους επενδυτές. Οι μετοχές του Χονγκ Κονγκ υποχώρησαν σχεδόν 2%.

"Η αποτυχία των Κινέζων ηγετών να παρουσιάσουν μέτρα περιορισμού της κυριαρχίας του κράτους στην οικονομία και η ασάφεια γύρω από τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου θορύβησαν τους επενδυτές", σχολιάζει trader της Spreadex.

Οι ευρωαγορές δέχτηκαν πιέσεις και από την Τράπεζα της Αγγλίας, η οποία άφησε να εννοηθεί πως ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα του αναμενόμενου.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων ξεχωρίζουν τα αποτελέσματα της Macy’s η οποία ανακοίνωσε υψηλότερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη τριμήνου. 

Μεγάλες ζημιές-Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Νέες, σημαντικές αυτή τη φορά, ρευστοποιήσεις κερδών εκδηλώθηκαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), δίνοντας συνέχεια στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί από την έναρξη της δεύτερης εβδομάδας του Νοεμβρίου, μετά τα εντυπωσιακά κέρδη της τάξης του 25% του προηγούμενου πενθημέρου.


Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ κατέγραψε την Τετάρτη εντυπωσιακές ζημιές σε ποσοστό 13,10%, υποχωρώντας στις 101,24 μονάδες, με τη μετοχή της Ελληνικής Τράπεζας να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις ρευστοποιήσεων και να σημειώνει μεγάλη πτώση 14,7%.

Αμηχανία στο Χρηματιστήριο από τα ανοιχτά "μέτωπα" κυβέρνησης-τρόικας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Μετά από αλλεπάλληλες εναλλαγές προσήμου μέχρι το τελευταίο λεπτό των συναλλαγών, και κινούμενος σε εύρος διακύμανσης που δεν ξεπέρασε τις 15 μονάδες, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας έκλεισε την Τετάρτη σε οριακά θετικό έδαφος.

Οι κινήσεις των επενδυτών εκδηλώθηκαν επιλεκτικά, καθώς η απουσία καταλυτών είναι εμφανής, ενώ η αγορά καταλήγει για ακόμα μία φορά να παρακολουθεί με αμηχανία ένα νέο διαπραγματευτικό «θρίλερ» μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας.