Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΑΚΗ Mια Αμφίπολη στο Διδυμότειχο - Συγκλονίζει η δύναμη του αρχαίου ελληνικού κάλλους (Εικόνες)

Άλλη μια απόδειξη της συνεχειας του Ελληνισμού έρχεται από την Θράκη. Δίχως τέλος είναι ο αρχαιολογικός πλούτος της χώρας οι πρόγονοί μας φρόντισαν να αφήσουν τα ίχνη τους σε κάθε γωνία της ιερής ελληνικής γης για να ρεζιλεύουν οποιονδήποτε αμφισβητία εξωτερικό ή εγχώριο.
Και μπορεί η Αμφίπολη να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά το τελευταίο διάστημα δεν είναι η μόνη ανασκαφική ομάδα που φέρνει στο φως ευρήματα που προκαλούν θαυμασμό. Το ίδιο συμβαίνει και αλλού, με τελευταίο παράδειγμα τα ευρήματα στην Πλωτινόπολη Διδυμοτείχου.

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Ο νεκρός βρέθηκε, το μυστήριο, ωστόσο, με το λόφο Καστά εξακολουθεί να «βασανίζει» ειδικούς και μη.
Σε δεύτερο πλάνο έχουν περάσει αυτές τις ημέρες οι ανασκαφές, κερδίζοντας έτσι, οι αρχαιολόγοι πίστωση χρόνου για να μελετήσουν τα μέχρι τώρα ευρήματα της ανασκαφής στον μεγάλο Τύμβο της Αμφίπολης. Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στις έρευνες.
Οι ανθρωπολόγοι επιχειρούν να δώσουν απάντηση στο ποιος είναι ο νεκρός και οι γεωφυσικοί αναζητούν να ανακαλύψουν προς τα πού πρέπει να στραφεί η αρχαιολογική σκαπάνη για να έχουμε συνέχιση των αποκαλύψεων.

EuroAsia Interconnector και ΑΔΜΗΕ - QUANTUM ENERGY LTD

Του Ν. Λυγερού

Οι εξελίξεις με το καλώδιο EuroAsia Interconnector είναι σημαντικές τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τις διάφορες άδειες που έχουν δοθεί μετά από την κατάθεση πολλών εξειδικευμένων εκθέσεων αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Η αρχική κοινοπραξία μεταξύ της ΔΕΗ, της Quantum Energy Ltd και της Israel Electric Corporation εξελίσσεται, αφού η ΔΕΗ μεταφέρει τη συμμετοχή της στον ΑΔΜΗΕ. Η απόφαση πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αφού προηγήθηκε αίτημα του Διαχειριστή. Στην πράξη αφού η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη αν το πρόγραμμα ξεπερνούσε διάφορα στάδια ωριμότητας. Και αυτό έγινε.

Η σύνθεση της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού

Όταν ασχολείσαι χρόνια με το θέμα της κυπριακής ΑΟΖ και στη συνέχεια έρχεται η ελληνική ΑΟΖ να το ενισχύσει, βλέπεις μια σειρά από πράγματα που το ένα ακολουθεί το άλλο, η μια απελευθέρωση ακολουθεί την άλλη. Είναι βέβαια επιπτώσεις της υψηλής στρατηγικής, αλλά και η επιλογή του Ελληνισμού να αξιοποιήσει ορθολογικά και στρατηγικά τη θάλασσα για να λύσει προβλήματα που παρουσιάζονται ως αποκλειστικά της ξηράς.

Σέρβος πρόεδρος Τ.Νίκολιτς: "Η Ρωσία θα μας στηρίξει όπως στο παρελθόν εναντίον των δυνάμεων του σκότους"- Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο Ρώσος πατριάρχης Κύριλλος πραγματοποιώντας επισκεψη στην Σερβία, συναντήθηκε με τον προεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, ο οποίος στην σκιά του Δικέφαλου Αετού, που ενώνει όλους τους Ορθοδόξους, έκανε μια δηλωση – βομβα απευθυνόμενος στον πατριάρχη: "ο τσάρος της Ρωσίας, ρισκάροντας το έθνος και τις ζωές του λαού του, πολέμησε τις δυνάμεις του σκότους για να σώσει την Σερβία κατα τον πρωτο παγκόσμιο πόλεμο!", δίνοντας το στίγμα της σερβικής εξωτερικής πολιτικής η οποία θα είναι απόλυτα συνυφασμένη με την ρωσική. 

Henry Kissinger: «Η Ουκρανία να ξεχάσει την Κριμαία και την ένταξή της στο ΝΑΤΟ»-ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΩΗΝ "ΜΑΓΟΣ" ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Για τα θέματα παγκόσμιας ασφάλειας και των απειλών αλλά και ειδικότερα για το θέμα της ένταξη της δημοκρατίας της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία(το αναφέρει ως "προσάρτηση") και για την Ουκρανία μίλησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Henry Kissinger και τα λεγόμενά του, όσο συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί του, πάντα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες Έχει στείλει η Ρωσία μυστικό «δορυφόρο-εκτελεστή» στο διάστημα;

Ειδικοί εντόπισαν μυστηριώδες ρωσικό διαστημικό όχημα
Ο μυστηριώδης δορυφόρος, που έχει ονομαστεί «Αντικείμενο 2014-28Ε» προσέλκυσε το ενδιαφέρον επαγγελματιών και ερασιτεχνών, που παρακολουθούν τις κινήσεις των διαστημικών οχημάτων, χωρίς ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί ο ρόλος και η αποστολή του.


Σήμερα το πρωί εθεάθη πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, ανάμεσα στην Αυστραλασία και τη Λατινική Αμερική. Αρκετοί πιστεύουν ότι η αποστολή του είναι βοηθητική καθώς μπορεί να μαζεύει διαστημικά απόβλητα. Άλλοι πιστεύουν πως προμηθεύει με καύσιμα ή κομμάτια για επισκευή δορυφόρων. Υπάρχουν, όμως, κι αυτοί που πιστεύουν πως μπορεί να αποτελεί δορυφόρο-όπλο, που έχει ως αποστολή να καταστρέψει δορυφόρους που έχουν σταλεί στο διάστημα από ανταγωνιστές των Ρώσων.