Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ελληνική ΑΟΖ και Greece Mega Project

Του Ν. Λυγερού

Το όραμα της ελληνικής ΑΟΖ επηρεάζει ήδη την πραγματικότητα αφού δημιούργησε ήδη τη βάση δεδομένων Greece Mega Project που περιλαμβάνει 12.500 km σεισμικών γραμμών της PGS, 9.000 km επανεπεξεργασμένων και 9.000 km πρόσθετων που έχουν τροποποιηθεί για να συνδυάζονται με τις άλλες. Έτσι η Ελλάδα έχει αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της ΑΟΖ της σε ενεργειακό επίπεδο, η οποία θα βρίσκεται στο Υ.ΠΕ.Κ.Α. ανάλογο data rooms στο Λονδίνο, στο Όσλο και στο Χιούστον. Το ενδιαφέρον υπάρχει στο επιστημονικό επίπεδο με τη νορβηγική εταιρεία PGS αλλά και τη γαλλική BEICIP, οι οποίες έχουν παίξει ήδη ένα σημαντικό ρόλο και στο θέμα της κυπριακής ΑΟΖ.

ΣΥΡΙΑ: Αποκεφαλισμοί, μάρτυρες χριστιανοί, επίθεση σε Ι.Μ.Χερουβείμ(Βίντεο)

Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ /Σταφυλά  Π 
Από το pentapostagma

Νέοι αποκεφαλισμοί στη Zara της Συρίας. Το WΑΝnews δημοσίευσε στις 29/01/14 φωτογραφίες που απεικονίζουν νεοτζιχαντιστές να κραδαίνουν τις αποτμηθείσες κεφαλές δύο υπερασπιστών της πόλης.Eπίσης συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι θυσίες των χριστιανών προς υπεράσπιση του τόπου τους.Οι μάρτυρες Hossam και Τοny θάφτηκαν με τιμές μαρτύρων  από ελληνορθόδοξους ιερείς (29-1-2014)
Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως από μαρτυρίες πρωην τζιχαντιστών της Ευρώπης. Ο νεαρός βέλγος Μichael Delefortrie ( ψευδώνυμο Younés) που επέστρεψε από Συρία, έκανε δηλώσεις  στα μέσα ενημέρωσης (Standaard και VRT tv). Αναγνώρισε το σατανινιστικό τελετουργικό της σφαγής όπου μαθητευόμενοι αποκεφαλιστές στριφογυρίζουν ένα μαχαίρι για πολλά λεπτά στον λαιμό του ομήρου που είναι καθηλωμένος κατά γης. “Είναι βάρβαρο”, μονολογεί. Υπολογίζει ότι οι δήμιοι απενοχοποιούνται σκεπτόμενοι ότι παίρνουν εκδίκηση για τους νεκρούς συντρόφους τους.

Αλβανικό δημοσίευμα: «Μακεδονικό έθνος δεν υπήρχε πριν από 70 χρόνια»


«Μακεδονικό έθνος», «μακεδονική πατρίδα», «αυτόνομη Μακεδονία», «μακεδονική εθνική συνείδηση»…
Όλα αυτά – σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα- αποτελούν μια αδικαιολόγητη δημαγωγία, δεν ανήκουν σε καμία εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, αλλά αποτελούν μόνο ένα προσωπείο επιθετικών προθέσεων κατά της Ελλάδας.

Τα παραπάνω –συνεχίζει το δημοσίευμα- είναι μέρος της διπλωματικής αλληλογραφίας που απεστάλησαν από τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών το 1944, στις αμερικανικές διπλωματικές αποστολές.

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο: Η τραγική κατάσταση στα Ίμια του 2014 ! (Βίντεο)

Τα αποτελέσματα της ελληνικής υποχωρητικότητας στην Ελληνοτουρκική κρίση του 1996 στα Ίμια

Το βίντεο είναι από κινητά Ελλήνων ψαράδων που δίνουν μάχες καθημερινά με τους τούρκους εισβολείς στα Ίμια και προβλήθηκε στην εκπομπή "ΑΥΤΟΨΙΑ" στο AlphaTV ( 23 Ιανουαρίου 2014).

"Έλληνες ψαράδες βρίσκεστε σε τουρκικά ύδατα,φύγετε από τα τουρκικά ύδατα" φωνάζουν οι τούρκοι στους Έλληνες ψαράδες στα Ίμια!

Βίντεο ΣΟΚ μέσα στην βουλή!!! Βουλευτής της Ν.Δ. παραδέχεται ότι έχει σηκώσει αυθαίρετα!! (Βίντεο)

Ο Τάμηλος της ΝΔ παραδέχεται ότι σαν κατασκευαστής έφτιαχνε 
                                            αυθαίρετα και μάλιστα μέσα στην… Βουλή!!!

Στοιχεία ΣΟΚ για τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας!

Οι λαμπτήρες ενέργειας, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει τα τελευταία χρόνια τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, είναι αδιαμφισβήτητα μία καινοτομία στο χώρο της...

φωταγώγησης και του ηλεκτρισμού. Τα οφέλη από τη χρήση τους είναι τεράστια και σε ατομικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Η τιμή αγοράς τους σε αναλογία με τη διάρκειά τους είναι πλέον κάτι παρά πάνω από ικανοποιητική. Η παγκόσμια εξοικονόμηση ενέργειας δε, ανέρχεται σε ποσοστά που έχουν βοηθήσει καταφανώς το περιβάλλον.
Οικολόγοι και ακτιβιστές έχουν δώσει κατά το παρελθόν μάχες με τα εργοστάσια παραγωγής των παλιών ενεργοβόρων λαμπτήρων και τελικά κατάφεραν βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης να τους αντικαταστήσουν.

Ένας 14χρονος βρήκε λύση ν αποπληρώσει το δάνειο η Ελλάδα!

Ένας 14χρονος βρήκε λύση να αποπληρώσει το δάνειο η Ελλάδα!
Ένας πιτσιρικάς, κατάφερε ότι δεν μπόρεσε να καταφέρει όλος ο πολιτικός και επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδας. 
 
Βρήκε τον τρόπο με τον οποίον η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει το δάνειό της και μάλιστα να αποκτήσει και πλεόνασμα

Και ιδού η λύση:

Βάζουν συρματοπλέγματα στις Εφορίες


Βάζουν συρματοπλέγματα στις Εφορίες (pics)
Άγνωστο γιατί, οι εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισαν την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων στην περίμετρο των εφοριών.  
Σε μια πρωτοφανή κίνηση φαίνεται να προχωρούν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Οικονομικών θέλοντας να θωρακίσουν την ασφάλεια των κτιρίων στις κατά τόπους Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Σκέφτηκαν λοιπόν να βάλουν συρματοπλέγματα στην εξωτερική περίμετρο των εφοριών.

Στο «κόκκινο» η κόντρα κυβέρνησης–ΣΥΡΙΖΑ για τις 47 συλλήψεις


Στο «κόκκινο» η κόντρα κυβέρνησης–ΣΥΡΙΖΑ για τις 47 συλλήψεις
Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή, με αφορμή τις συλλήψεις 47 νεαρών που διαμαρτύρονταν έξω από το πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για το περιστατικό με τους μετανάστες έξω από το Φαρμακονήσι.
Έντονη ήταν η αντιπαράθεση τόσο ανάμεσα στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, όσο και ανάμεσα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της συγκυβέρνησης και τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καυτηρίασαν, δε, έντονα τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Για «Δημοκρατία της Μακεδονίας» μίλησε σκοπιανός βουλευτής στην ελληνική Βουλή!!!



Σχόλιο από ALEXANDER



Μούγκα στη στρούγκα οι Μακεδονομάχοι…Αυτοί που κάποτε υποτίθεται ότι έριχναν την κυβέρνηση για τη Μακεδονία…

Άφωνους, κυριολεκτικά, άφησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά και τον προεδρεύοντα Γιάννη Τραγάκη, σκοπιανός βουλευτής, ο οποίος μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποκάλεσε τη χώρα του «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Το Βήμα κάνει φέτες την Aφροδίτη Αλ Σάλεχ: Εχει γίνει η Ραχήλ Μακρή του ΠΑΣΟΚ

Με απερίγραπτους χαρακτηρισμούς επιτίθεται εναντίον της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ το Βήμα, καθώς την αποκαλεί «αφελή στάρλετ», κάνει εκτενή αναφορά στις αισθησιακές της φωτογραφίες και της εύχεται «Καλό ταξίδι» αν φύγει για το Παρίσι.

Με τίτλο «Τα δύο πρόσωπα της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ» και υπότιτλο «Το φωτογενές στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη χρησιμοποιεί τα social media και την τέχνη της πρόκλησης, ανάγοντας τον πολιτικό λόγο σε εργαλείο αυτοπροβολής» το άρθρο εμφανίστηκε στο ΒΗmagazino:

Το υπουργείο Οικονομικών τρέχει να μαζέψει τους εφοριακούς για τη «γκάφα» με τις γονικές παροχές

Με νέες οδηγίες, πιθανότητα με ειδική εγκύκλιο, προτίθεται να αντιμετωπίσει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το πρόβλημα που ανέκυψε όταν οι εφοριακοί εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις νέες «δρακόντειες» διατάξεις για τις γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου, ζητάνε την υποθήκευση αυτών των ακινήτων, χωρίς να εξετάζουν εάν οι οφειλές έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση.

«Εμφύλιος» μεταξύ των ελεγκτών της τρόικας για Τσίπρα

«Εμφύλιος» μεταξύ των ελεγκτών  της τρόικας για Τσίπρα
-Αμετακίνητος ο Κάρας-Τον «άδειασε» ο Λίεμ Χοάνγκ-Νγκοκ
Διάσταση παρατηρήθηκε μεταξύ των δύο ευρωβουλευτών Ότμαρ Κάρας και Χοάμ Νγκόκ που βρίσκονται στην Αθήνα για τη διερεύνηση του ρόλου της τρόικας, ως προς την εκτίμησή τους για τη συνάντηση που είχαν με τον κ. Τσίπρα στο Στρασβούργο, στη συνέντευξη που έδωσαν σήμερα στα γραφεία του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
Δεν υπάρχει καμιά αντίφαση ούτε διόρθωση σε σχέση με χτες δήλωσε ο Αυστριακός ευρωβουλευτής του ΕΛΚ κ. Κάρας μετά από παρατήρηση του παρευρισκομένου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή, ότι ο κ. Κάρας ανασκεύασε και διόρθωσε τη χτεσινή δήλωσή του.

Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα μάκρο και τα αποτελέσματα

Dow15.882,87144,08 0,92%  



  Nasdaq4.051,43-46,53 -1,14%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Σε ανοδικό έδαφος κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες, στο θετικό κλίμα που διαμορφώνουν τα τελευταία εταιρικά αποτελέσματα και τα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,2% ετησίως στο δ΄ τρίμηνο, ενισχυμένη κυρίως από την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών και από την ανάκαμψη των επιχειρηματικών επενδύσεων. Τα στοιχεία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Για το σύνολο του 2013 οι ΗΠΑ αναπτύχθηκαν με ρυθμό 1,9% σε σχέση με το 2,8% το 2012, αλλά η οικονομία ανέκτησε το μεγαλύτερο μέρος του momentum στο β΄ εξάμηνο του έτους.

Λιγότερο αισιόδοξα ήταν τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας, με τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας να είναι αυξημένες κατά 19.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Απασχόλησης.

Συγκεκριμένα, οι νέες αιτήσεις ανήλθαν στις 348.000 για την εβδομάδα έως τις 25 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων για 330.000 αιτήσεις και φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Απογοητευτικά ήταν και τα στοιχεία από την αγορά κατοικίας με τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα να σημειώνουν βουτιά 8,7% τον Δεκέμβριο από τον προηγούμενο μήνα, διολισθαίνοντας σε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2011, όπως ανακοίνωσε σήμερα η National Association of Realtors (NAR). 

Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ-Στις 106,15 μονάδες

Λευκωσία: Μικρή άνοδο καταγράφει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο για πρώτη φορά εδώ και μια εβδομάδα, ανταποκρινόμενο θετικά στην αποδέσμευση καταθέσεων προθεσμίας από την Τράπεζα Κύπρου.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,71%, ανεβαίνοντας στις 106,15 μονάδες. Με άνοδο σε ποσοστό 1,45% έκλεισε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 53,72 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 184,735.44 ευρώ.

"Εσπασε" το πτωτικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ενισχυμένος έκλεισε την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αντιδρώντας -με νευρικότητα- στις συσσωρευμένες απώλειες των προηγούμενων εβδομάδων.

Στην πρώτη ώρα των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί έως τις 1.115,09 μονάδες, που αποτελεί την χαμηλότερη ενδοσυνεδριακή τιμή από τις 27 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια κατάφερε να «σκαρφαλώσει» σε επίπεδα άνω των 1.170 μονάδων, αν και στο κλείσιμο έχασε σημαντικό μέρος αυτών των κερδών.