Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Αλέξανδρος Υψηλάντης

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ

Στρατιωτικός, λόγιος και αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1792 στην Κωνσταντινούπολη και ήταν πρωτότοκος γιος του Κωνσταντίνου Υψηλάντη. Ανατράφηκε σε περιβάλλον που διαπνεόταν από έντονο πατριωτισμό κι έλαβε εκλεκτή μόρφωση.
Στην Πετρούπολη, όπου ακολούθησε τον πατέρα του, φοίτησε στη Σχολή του Σώματος των Βασιλικών Ακολούθων και στη συνέχεια υπηρέτησε στα σώματα της αυτοκρατορικής φρουράς. Διακρίθηκε στους πολέμους κατά του Ναπολέοντα, ενώ στη μάχη της Δρέσδης, στις 27 Αυγούστου 1813, έχασε το δεξί του χέρι.

Ισχυρές ενδείξεις ότι το Στόουνχεντζ μπορεί να έχει σχέση με Αχαιούς και Κρήτες

Τι σχέση μπορεί να έχει το Στόουνχεντζ με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και συγκεκριμένα με τον Κρητομυκηναϊκό; Σύμφωνα με τον ερευνητή Αιγαιακών Γραφών Μηνά Τσικριτσή στενή.
Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσικριτσής υποστηρίζει ότι αφαιρετικά συγκρίνοντας το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου με μία κάτοψη του Στόουνχετζ μπορούν να διαπιστωθούν αξιοσημείωτες ομοιότητες.
«Αν τοποθετήσουμε το αποτύπωμα του μηχανισμού του Παλαικάστρου πάνω σε ένα σκίτσο του Στόουνχετζ, έτσι ώστε η ευθεία συμμετρίας που στοχεύει στο θερινό ηλιοστάσιο στο Στόουνχετζ να ταυτιστεί με την εσωτερική γραμμή της διπλής σειράς του σταυρού στο δίσκο του Παλαικάστρου και αν φέρουμε και μία κάθετη γραμμή στον άξονα, τότε παρατηρούμε τα εξής:

Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου -Τι συμφώνησαν οι ηγέτες για την Λιβύη - ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ

Φωτογραφία: Kay Nietfeld/DPA via AP, Pool
Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 4 ώρες, η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η κοινή συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για τη Λιβύη Γασάν Σαλαμέ και του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας για τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Οπως μεταδίδει η FAZ, oι συμμετέχοντες στη Διάσκεψη του Βερολίνου δεσμεύτηκαν να

Κυπριακή Προεδρία: Η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος-πειρατή

H Κυπριακή Κυβέρνηση καταδικάζει τη νέα παράνομη γεώτρηση που προγραμματίζει η Τουρκία εντός της ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσω ανακοίνωσης της Προεδρίας.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων πως η νέα επαπειλούμενη γεώτρηση θα συνιστά ακόμη μία κατάφωρη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και δικαιοδοσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τονίζοντας  ότι η Τουρκία εξελίσσεται σε κράτος-πειρατή στην Ανατολική Μεσόγειο.

Βίντεο Χαφτάρ κατά τουρκολιβυκής συμφωνίας: Η... Αγγλία έχει υφαλοκρηπίδα; - «Σταματήστε την υποκρισία και τον εκβιασμό» είναι το μήνυμα του βίντεο στην Άγκυρα.

Τη συμφωνία των Σάρατζ – Ερντογάν για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες τρολάρει ο ανεπίσημος λογαριασμός του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στο Twitter με βίντεο που ανάρτησε.

«Ο Ερντογάν είπε ότι τα ελληνικά νησιά (Κρήτη, Καστελόριζο, Ρόδος κλπ) δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Με τη συμφωνία οι ‘’μάγοι’’ κατάφεραν να εξαφανίσουν τα ελληνικά νησιά. Η νήσος  Σικελία έχει υφαλοκρηπίδα; Η νήσος Χαβάη έχει υφαλοκρηπίδα; Η νήσος Αγγλία έχει υφαλοκρηπίδα; Η νήσος Ρύγκεν έχει υφαλοκρηπίδα; Η νήσος Ίμβρος έχει υφαλοκρηπίδα;» διερωτάται δηκτικά ο LNA του στρατάρχη Χαφτάρ.

Εκπρόσωπος Χαφτάρ: Δεκάδες Σύροι τρομοκράτες του Ερντογάν στην Ευρώπη

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ταξίαρχος Άχμεντ Μισμάρι, κατηγόρησε το Σάββατο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία και απειλεί την ευρωπαϊκή ασφάλεια.
Σε συνέντευξη Τύπου παραχώρησε το Σάββατο, ο Αχμ. Μισμάρι αποκάλυψε ότι δεκάδες από τους Σύρους τζιχαντιστές που μετέφερε ο Ερντογάν στη Λιβύη, για να υποστηρίξουν την ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης, φεύγουν λαθραία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τις τελευταίες 48 ώρες, όπως είπε, περισσότεροι από 41 Σύροι τρομοκράτες έφυγαν από τις ακτές της Τρίπολης προς την Ιταλία με τη βοήθεια διακινητών που συνεργάζονται με το καθεστώς Σαράτζ και περισσότεροι ετοιμάζονται να φύγουν σύντομα.

Οι Τούρκοι εμβολίζουν λέμβο με πρόσφυγες από τη Συρία! (Βίντεο)

Στο βίντεο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμβολίζει λέμβο που μεταφέρει πρόσφυγες από την Τουρκία.


Οι Τούρκοι που κλαψουρίζουν στους Ευρωαπαίους για το προσφυγικό πρόβλημα ζητώντας διαρκώς λεφτά, χρησιμοποιούν τους ανθρώπους για να εκβιάσουν και μόνο γι΄ αυτό.


 Όταν πρόσφυγε αναγκάζονται να επιστρέψουν στα τουρκικά παράλια, αντιμετωπίζονται με τον δολοφονικό τρόπο που θα δείτε στο βίντεο.