Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Οι παρενθέσεις του Ελληνισμού

Του Ν.Λυγερού

Αν συνειδητοποιήσουμε τη διαχρονικότητα του Ελληνισμού, τότε θα κατανοήσουμε ότι πολλά προβλήματα θα τα ξεπεράσουμε δίχως καμία ουσιαστική δυσκολία. Για να γίνει πιο φυσιολογική αυτή η ορθολογική παρατήρηση αρκεί να αξιοποιήσουμε την έννοια της παρένθεσης στη ζωή. Όλοι ξέραμε τι σημαίνει σε τόσο πρακτικό επίπεδο. Κι όμως σε ανθρώπινο επίπεδο αντιλαμβανόμαστε ότι έχει ένα περιορισμό που αγγίζει μερικά χρόνια στην χειρότερη περίπτωση. Έτσι δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλο πλαίσιο. Όταν όμως σκεφτούμε ότι στην περίοδο τουρκοκρατίας οι δικοί μας γεννήθηκαν Οθωμανοί, έζησαν σαν Οθωμανοί και πεθαίνουν Οθωμανοί, ενώ παρέμειναν Έλληνες τότε επινοούμε σε γενικευμένο επίπεδο ότι ο Ελληνισμός κατάφερε να βάλει 400 χρόνια σε παρένθεση. Και αυτό οφείλεται στο διαχρονικό που χαρακτηρίζει τον Ελληνισμό.

On line μετρητής κατά της επίσκεψης του Παπανδρέου

Κάθε λεπτό, πολίτες από όλο τον κόσμο ψηφίζουν κατά της επικείμενης επίσκεψης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο Εδιμβούργο, στις 11 Ιουνίου του 2013.
Ο κ. Παπανδρέου έχει προσκληθεί ως ομιλητής στο συνέδριο του TEDGlobal.
Πριν από λίγο 3.814 πολίτες υπέγραψαν ηλεκτρονικά κατά της επίσκεψης, στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ με κάθε ανανέωση, ο «μετρητής» εμφανίζει ολοένα και περισσότερα «όχι»… Επόμενος στόχος της ιστοσελίδας… οι 5.000 υπογραφές.

Δείτε εδώ

Στη σχετική «προκήρυξη» αναφέρουν:
«Στις 11 Ιουνίου, ο Γιώργος Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας που οδήγησε την χώρα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ, είναι προσκεκλημένος ομιλητής του συνεδρίου TEDGlobal στο Εδιμβούργο. Σύμφωνα με το TEDGlobal, πρόκειται να μιλήσει για τα υποτιθέμενα «μαθήματα που πήρε από την Ελληνική κρίση χρέους», ενώ ο ίδιος κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας οδήγησε την Ελλάδα σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση.

Βρετανία: Υπέρ της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφυλόφιλων

Σχόλιο από ALEXANDER

Σώωωωωωωωωωωωπαααααααααααααααααα

Οι βρετανοί βουλευτές ετοιμάζονται να εγκρίνουν το νομοσχέδιο που επιτρέπει τον γάμο προσώπων του ιδίου φύλου, παρά την αντίθεση μέρους των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου.

Χθες το βράδυ, παραμονή της τελικής ψηφοφορίας στη Βουλή των Κοινοτήτων πριν την αναπομπή του νομοσχεδίου στη Βουλή των Λόρδων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση έφθασαν σε συμφωνία της τελευταίας στιγμής για να απορρίψουν τροπολογία που έθετε σε κίνδυνο το σύνολο του κειμένου.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι θα δουν πρώτοι την πόρτα της εξόδου

Στη σκιά των απολύσεων θα κινηθεί το επόμενο διάστημα το Δημόσιο με δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους να βλέπουν τις... καρέκλες τους να τρίζουν και να κινδυνεύουν να βρεθούν ενώπιον της οριστικής απομάκρυνσης από τους φορείς τους οποίους υπηρετούν. Στόχος είναι να επιτευχθούν οι αριθμητικές δεσμεύσεις έναντι της τρόικας, οι οποίες προβλέπουν 4.000 απολύσεις ως το τέλος του έτους και υπαγωγή σε διαθεσιμότητα άλλων 25.000 υπαλλήλων κατά το ίδιο διάστημα.

Παπανδρέου: Είναι λυπηρό να επιδιώκουν τη διαίρεσή μας

Αντίθετος στο ενδεχόμενο διάσπασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σε ανοιχτή του επιστολή μαζί με τον Γενικό Γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Λούις Αγιάλα, προς τα κόμματα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, σημειώνει μεταξύ άλλων, ότι «σε εποχές κρίσης για την Ευρώπη και όταν όλοι υποφέρουν από την μεγάλη ύφεση της οικονομίας σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι λυπηρό, η ηγεσία των Γερμανών μελών μας να επιδιώκει τη διαίρεση του διεθνούς προοδευτικού κινήματος αντί να προωθεί τη συσπείρωση και την ενδυνάμωσή του. Εξίσου λυπηρό είναι να καταφεύγει κανείς σε ψευδή επιχειρήματα για να πετύχει κάτι τέτοιο.

Βίντεο: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα

Βίντεο: Φονικός ανεμοστρόβιλος στην Οκλαχόμα
Ανεμοστρόβιλος με διάμετρο τριών χιλιομέτρων έπληξε χθες Δευτέρα το προάστιο Μουρ της Οκλαχόμα Σίτι αφήνοντας πίσω του, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, 91 νεκρούς, σύμφωνα με δήλωση αξιωματούχου στο CNN.

Σπίτια και αυτοκίνητα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 24 μικροί μαθητές έχουν παγιδευτεί στα ερείπια ενός σχολείου που κατέρρευσε.
Μεταξύ των θυμάτων, τουλάχιστον 20 είναι παιδιά, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της Οκλαχόμα και τουλάχιστον 45 από τους 230 τραυματίες είναι επίσης παιδιά, σύμφωνα με τα νοσοκομεία της περιοχής.
Πρόκειται για τον φονικότερο ανεμοστρόβιλο που πλήττει τις ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που σκοτώθηκαν 161 άνθρωποι από ανεμοστρόβιλο που έπληξε το Τζόπλιν του Μισούρι.

Έρχεται «φακέλωμα» των καταθέσεων

Έρχεται «φακέλωμα» των καταθέσεων
«Μητρώο τραπεζικών λογαριασμών» δημιουργεί το Υπουργείο και η εφορία θα έχει πρόσβαση σε όλα τα τραπεζικά μας στοχεία.

Όλα τα τραπεζικά δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων θα αποθηκεύονται στο μητρώο τραπεζικών λογαριασμών το οποίο θα δημιουργηθεί με ειδική διάταξη που θα περιληφθεί σε νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή ως την προσεχή Πέμπτη.
Είναι πλέον θέμα χρόνου οι υπηρεσίες να γνωρίζουν το ύψος και τις κινήσεις των καταθέσεων όλων, ελεύθερων επαγγελματιών, μισθωτών συνταξιούχων κλπ.

Μας δάνεισαν 4.3 δισ. ευρώ και πληρώσαμε ομόλογο 5.6

Μας δάνεισαν 4.3 δισ. ευρώ και πληρώσαμε ομόλογο 5.6
Τρύπιο κουβά θυμίζουν τα οικονομικά της χώρας
Σ' ένα φαύλο κύκλο χρέους και συνεχών δανεισμών έχει μπει η χώρα εδώ και καιρό, με αποτέλεσμα οι δόσεις που λαμβάνουμε από την τρόικα να πηγαίνουν για αποπληρωμή παλαιότερων χρεών και όχι στην πραγματική οικονομία.
Τελευταία περίπτωση, αυτή της δόσης των 4.3 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε στην Ελλάδα την περασμένη Παρασκευή και η οποία χθες, έγινε καπνός μαζί με όσα χρήματα είχε καταφέρει η χώρα να συγκεντρώσει από δύο διαδοχικές δημοπρασίες εντόκων γραμματίων, εξάμηνης και τρίμηνης διάρκειας.
Η Ελλάδα πλήρωσε συνολικά 5.6 δισεκατομμύρια ευρώ σε ομόλογο που έληγε χθες, ποσό που σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών καλύφθηκε από χρήματα που βρίσκονταν στο χαρτοφυλάκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (4 δισ.) και από χαρτοφυλάκια εθνικών κεντρικών τραπεζών (1.6 δισ.).

Λάβρος κατά Δ. Χριστόφια, ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Λευκωσία: Τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κακοδιαχείριση στα θέματα της οικονομίας, επέρριψε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλας Παπαδόπουλος, στον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Παπαδόπουλος βρέθηκε σήμερα ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία και κατέθεσε υπό την ιδιότητα του ως πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής.

Με αμελητέες ζημιές συνεχίζεται η χρηματιστηριακή συνάντηση στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Με αμελητέες ζημιές πραγματοποιείται η σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση.

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει στις 13:15 οριακές ζημιές σε ποσοστό 0,10%, τυγχάνοντας διαπραγμάτευσης στις 97,76 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 τύγχανε, την ίδια ώρα, διαπραγμάτευσης στις 40,31 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,30%.

Η αξία των συναλλαγών βρισκόταν στις €31.515 με τον αριθμό των συναλλαγών να φθάνουν στις 46.

Νέες απώλειες στο Χ.Α. - οι τράπεζες στο επίκεντρο των πιέσεων

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Εκ νέου πτωτικά κινούνται μετοχές και δείκτες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας την Τρίτη, μετά και τις χθεσινές απώλειες.

Στο «κόκκινο» διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων του FTSE25, με εξαίρεση τις μετοχές των Eurobank Properties και FF Group που ενισχύονται σε ποσοστό μικρότερο του 1%.

Στον αντίποδα βρίσκεται ο τίτλος της ΕΤΕ η οποία, μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις, καταγράφει διψήφιες ποσοστιαίες απώλειες. Νωρίτερα υποχωρούσε έως 26,75% στα 1,15 ευρώ, ενώ αυτή τη στιγμή οι απώλειες περιορίζονται σε 21,02% στα 1,24 ευρώ.