Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η ΑΛΩΣΗ ΚΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)

Του  Νίκου Χειλαδάκη
Από το   nikosxeiladakis
 
Στις 29 Μαΐου 1453 έπεφτε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή και η παγκόσμια ιστορία περνούσε σε μια νέα φάση. Οι Τούρκοι αποθανάτισαν αυτό το κοσμοιστορικό γεγονός, φυσικά σύμφωνα με τις φαντασιώσεις τους, σε μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως ένα μέρος παραθέτουμε σε αυτό το άρθρο. Ποτέ όμως δεν ξέχασαν, ποτέ δεν ξεπέρασαν το ελληνορθόδοξο παρελθόν της Πόλης των μυστηρίων και των θρύλων που μιλούν για την μελλοντική της ανάσταση.
Μετά την άλωση της Πόλης κυκλοφόρησαν πολλοί θρύλοι στον λαό με πιο γνωστό τον θρύλο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά, ένας θρύλος που έχει περάσει με παράδοξο τρόπο και στους Τούρκους. Ένας άλλος πιο άγνωστος αλλά πραγματικά συγκλονιστικός θρύλος, είναι ο θρύλος των Κρητικών Πολεμιστών.

ΠΩΣ Η ΔΥΣΗ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕ ΠΩΣ ΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.

DIKEFALOSΡωμανού Ξενοφάνουc Ανδρούτσου*

- O Clifton R. Fox Καθηγητής Ιστορίας στο Tomball College, USA επισημαίνει:
“Οι άνθρωποι που ζούσαν στη ‘Βυζαντινή Αυτοκρατορία’ ποτέ δεν ήξεραν ούτε και χρησιμοποίησαν τη λέξη ‘Βυζαντινός’. Αυτοί ήξεραν για τον εαυτό τους ότι είναι Ρωμαίοι, τίποτα παραπάνω και απολύτως τίποτα λιγότερο.

Με τη μεταφορά της πρωτεύουσας της Αυτοκρατορίας από τη Ρώμη του Τίβερη στη Νέα Ρώμη του Βοσπόρου, τη μετέπειτα Κωνσταντινούπολη, ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ο 1ος μετέφερε την πραγματική ταυτότητα της Ρώμης σε καινούργια τοποθεσία.

Δημιουργία ορθόδοξου άξονα; Αρμενία και Κύπρος υπέγραψαν αμυντική συμφωνία

Σε μία κίνηση που  έχει μεγάλο συμβολικό χαρακτήρα η Αρμενία και η Κύπρος υπέγραψαν αμυντική συμφωνία, η οποία ταράζει τα νερά της ανατολικής Μεσογείου, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα hurriyetdailynews.com.
Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία ενός ορθόδοξου άξονα χωρών , με επικεφαλής την Ρωσία,   ο οποίος συμπεριλαμβάνει  επίσης την Σερβία, την Ελλάδα,την  Αρμενία και την Κύπρο, δημιουργώντας   ένα  «δόρυ» ενάντια στον τουρκικό άξονα σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Μια τέτοια κίνηση θα ξεχωρίσει επιπλέον την « ήρα από σιτάρι» , και θα προωθήσει μέσω της ορθοδοξίας  ένα  αντίπαλο δέος στους Τούρκους και στους υπόλοιπους Μουσουλμάνους της περιοχής ( Σουνίτες και Σιίτες) .    

Ιπτάμενα χρυσά άρματα στα πρώτα χριστιανικά χρόνια

Εμφανίσεις πολλών ήλιων και φεγγαριών, ιπτάμενων πυρσών, ιπτάμενων σπαθιών και χρυσών αρμάτων έχουν περάσει στην ιστορία και έχουν φτάσει ως τις μέρες. Σήμερα τα ονομάζουμε UFO. Κάθε εποχή, όμως, τα περιγράφει με τον δικό της τρόπο.
Σήμερα θα ασχοληθούμε με τις πιο σημαντικές εμφανίσεις που έχουν καταγραφεί, στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, με ανάλογες περιγραφές που ταιριάζουν στο πνεύμα της εποχής.
Στα 35 μ.Χ. Ο Παύλος από την Ταρσό βασάνιζε και καταδίωκε ακόμη του Χριστιανούς.

«Unfuck Greece» Οι U2 περνούν πολιτικό μήνυμα υπέρ της Ελλάδας στις συναυλίες τους!!! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Οι U2 είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα συγκροτήματα της ροκ σκηνής… Στη μεγάλη δισκογραφία τους, εμπεριέχονται και τραγούδια με διάφορα πολιτικά μηνύματα!

Ένα από αυτά είναι και το «Bullet the Blue Sky», το οποίο στις συναυλίες που κάνουν αποφάσισαν να το «ντύσουν» με ελληνικές εικόνες. Συγκεκριμένα, καθώς ο Μπόνο το ερμηνεύει, στην τεράστια γιγαντοοθόνη πάνω στη σκηνή περνούν πολιτικά μηνύματα, εικόνες από το Λας Βέγκας, από το χάος των χρηματιστηρίων και… από την πλατεία Συντάγματος.


Μάλιστα, φαίνονται και ταμπέλες που γράφουν το σύνθημα «Unfuck Greece», το οποίο χρησιμοποιήθηκε το Φεβρουάριο στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης στην ελληνική κυβέρνηση.

Καταστρέφει η Nasa τα αρχαία κτίρια στη Σελήνη


Είναι γνωστό πως η NASA κρύβει σημαντικά πράγματα για την Σελήνη, όπως την ύπαρξη παράξενων δομών και κατασκευών σύνθετης αρχιτεκτονικής που θεωρούνται εξωγήινες βάσεις ή βάσεις αρχαίων αστροναυτών που έφτασαν ως εκεί. Αλλά υπάρχει και κάτι σημαντικότερο που κυκλοφορεί τελευταία, όσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται. Ότι δεν τις κρύβει μόνο αλλά, επιπλέον, τις κατατσρέφει.

Η ιδέα ότι Σελήνει φιλοξενεί κόσμο και κτίρια υπάρχει εδώ και αιώνες και, μπορούμε να τις βρούμε ακόμα και σε αρχαία ελληνικά κείμενα, όπου σε κάποια από αυτά αντιλαμβανόμαστε ότι κάποιοι Έλληνες της προϊστορίας ζούσαν και πριν έρθει η Σελήνη πάνω από την Γη, ενώ εικάζεται πως ο τρωικός πόλεμος έγινε για τον έλεγχο της Σελήνης -κάτι που σημαίνει πολλά.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη, αύριο το πρωί!

[...] με αυτή την παγκόσμια πατέντα, η Ελλάδα μπορεί να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη αύριο το πρωί! [...] Αυτήν την πρόταση κάνω σε όλη τη χώρα, για να γίνουμε ανεξάρτητοι και να μη χρειαστεί να ξαναπληρώσουμε ούτε ένα ευρώ για ενέργεια σε κανέναν [...] Ας το εκμεταλλευτούμε και ας συνεργαστούμε, έστω και μια φορά στη ζωή μας για την Ελλάδα!", o Λεωνίδας Κόντος, μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη για το tvxs, με αφορμή το "πρώτο ενεργειακό δέντρο στον κόσμο", μια παγκόσμια καινοτομία του ίδιου, την οποία "η πολιτεία, όπως όλα δείχνουν εδώ και χρόνια, αρνείται να την αξιοποιήσει".

Τελική στροφή πριν το τέλος στο Κυπριακό

Του Κώστα Βενιζέλου
Από το philenews

Λευκωσία: Ηεπιτάχυνση της διαδικασίας, οι πολύωρες συζητήσεις στο επίπεδο των διαπραγματευτών, διευκολύνουν τους σχεδιασμούς των Ηνωμένων Εθνών, που έχουν επεξεργασθεί τελικό σενάριο για το Κυπριακό. Όπως συναφώς πληροφορούμαστε, στο διεθνή οργανισμό υπάρχει ενθουσιασμός για την πορεία της διαδικασίας, αν και ακόμη βρίσκεται στα πρώτα στάδια. Όπως ανέφερε ενημερωμένη πηγή, στα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι εάν η διαδικασία προχωρήσει με αυτό το τέμπο, τότε θα ισχύσει το αρχικό σενάριο για διαδικασία μερικών μηνών, με στόχο την ολοκλήρωση στο τέλος του χρόνου. Με βάση τους σχεδιασμούς προγραμματίζονται τέσσερα βήματα προς το τέλος της διαδικασίας, που θα είναι συμφωνία και δημοψηφίσματα.

Paul Craig Roberts: "Aν η Ελλάδα αποχωρήσει από την ευρωζώνη τότε θα διαλυθεί η αμερικανική Αυτοκρατορία" - ΤΙ "ΒΛΕΠΕΙ" Ο ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Ρ.ΡΗΓΚΑΝ (Βίντεο)

Τον τρόμο των ΗΠΑ, στην σκέψη ότι η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη και να στραφεί στη Ρωσία με ότι αυτό συνεπάγεται γεωπολιτικά με αποτέλεσμα την διάλυση της "αμερικανικής αυτοκρατορίας", περιγράφει ο πρώην Αμερικανός υφυπουργός οικονομικών επί κυβερνήσεως Ρ.Ρήγκαν, και πρώην εκδότης και αρθρογράφος των Wall Street Journal, Business Week, και Scripps Howard News Service, Dr. Paul Craig Roberts.

Η Μόσχα "κλείδωσε" το έργο του Greek Stream - Φήμες για πληρωμή προκαταβολής στην Αθήνα

ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΘΑ ΕΠΕΝΔΥΘΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΩΝ BRICS
 
Η Ρωσία θεωρεί σίγουρη την συμμετοχή της Ελλάδος στο όλο project, ενισχύοντας την φημολογία που υπάρχει ότι ήδη έχει καταβληθεί από την Ρωσία η προκαταβολή από τα τέλη διέλευσης του Greek Stream!
Μάλιστα οι ανεπιβεβαίωτες πληφορορίες που υπάρχουν αναφέρουν ότι η προκαταβολή η τμήμα αυτής έχει ήδη επενδυθεί στην συμμετοχή της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, που ανέρχεται στο ποσό των 2 δισ. ευρώ και θα πρέπει να καταβληθεί τμηματικά εντός μιας επταετίας.

Γενίτσαροι, Οθωμανοί στρατιώτες και παρολίγον... ατύχημα για τον «σουλτάνο» Ερντογάν(Βίντεο)

Λίγο έλειψε να βγουν «ξινές» για τον Τούρκο πρόεδρο οι παράτες για τα 562 χρόνια από την άλωση της Πόλης
Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία η πομπώδης τελετή που ετοίμασε το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τα 562 χρόνια από την άλωση της Πόλης.


Ενώ το ειδικό σώμα των τουρικών ενόπλων δυνάμεων που σχηματίστηκε με εντολή Ερντογάν και περιλαμβάνει 478 άνδρες ντυμένους με δεκατέσσερις διαφορετικές στολές από 14 διαφορετικές εποχές της οθωμανικής περιόδου έδινε τον καλύτερο εαυτό με ύμνους και τραγούδια, τον Τούρκο πρόεδρο περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.

Βαρουφάκης: Απλά... «πρόωρες» οι φήμες περί παραίτησής μου!

Και μετά κάνει... αστειάκια επικαλούμενος τον Κέινς: «Μακροπρόθεσμα είμαστε όλοι νεκροί» - Δείτε τι έγραψε στο Twitter, σχολιάζοντας το κλίμα μετά την τοποθέτηση Παναρίτη στο ΔΝΤ
«Οι φήμες περί επικείμενης παραίτησής μου (για πολλοστή φορά) είναι χονδροειδώς πρόωρες». Με αυτό το tweet σχολίασε ο κ. Γιάννης Βαρουφάκης όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες στο πολιτικό προσκήνιο με αφορμή την επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ.

41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να ανακληθεί ο διορισμός Παναρίτη στο ΔΝΤ

Χαρακτηρίζουν την επιλογή Παναρίτη λάθος απόφαση και ζητούν επιτακτικά την ανάκλησή της - Σκληρό μήνυμα στον Αλ.Τσίπρα ότι η μνημονιακή πολιτική δεν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ την ώρα των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές - Αναμένεται συνάντηση Βαρουφάκη-Τσίπρα
Μίνι... ανταρσία εκδηλώθηκε από ομάδα 41 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και του Μεγάρου Μαξίμου να διορίσουν την Έλενα Παναρίτη στη θέση της Μονίμου Αντιπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Αλέξης Τσίπρας: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι»

ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ, ΚΑΝΑΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

«Κάποιοι θέλουν να αποδεχτούμε να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους Θεσμούς», τονίζει o πρωθυπουργός σε άρθρο του στη γαλλική «Le Monde»

 Απαντήσεις σε όσους κατηγορούν την Αθήνα και την ακολουθούμενη πολιτική τους 4 μήνες της διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δίνει μέσα από το άρθρό του στη γαλλική εφημερίδα "Le Monde" o Ελληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξηγώντας βήμα προς βήμα τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους, στοχοποιώντας το ρεύμα των πολέμιων της συμφωνίας που διαχέουν σενάρια με στόχο την αποσταθεροποίηση και την αβεβαιότητα.