Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Ο πανέμορφος ναός της Ήρας στον Σελινούντα της Σικελίας

Ο πανέμορφος ναός της Ήρας στον Σελινούντα της Σικελίας. Η πόλη ιδρύθηκε από Μεγαρείς αλλά ισοπεδώθηκε από τους Καρχηδόνιους του Αννίβα. Έχει ασυνήθιστο αριθμό κιόνων και αναστηλώθηκε το 1959.

ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 1200 ΕΤΩΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Όπως έγινε γνωστό ένα από τα πιο ιστορικά βυζαντινά νεκροταφεία της Κωνσταντινούπολης στο προάστιο της Τσατάλτζα, (Çatalca), με ιστορία 1200 ετών, λεηλατήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς από διάφορους αρχαιοκαπήλους και άλλους ασυνείδητους οι οποίοι έσκαψαν παντού για να βρουν κάποιο πολύτιμο αντικείμενο στους ιστορικούς τάφους της εποχής εκείνης.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Aksam, το ιστορικό βυζαντινό νεκροταφείο της Çatalca, εδώ και πολύ καιρό έχει συληθεί και οι διάφοροι τυχοδιώκτες επέδρασαν ανενόχλητοι σκάβοντας σε όλη της έκταση του νεκροταφείο το οποίο ήταν χωρίς καμιά κρατική φύλαξη ενώ τα οστά που έφερναν στη επιφάνεια τα πετούσαν στην γύρω περιοχή.

Αλέξανδρος Α’ 1893 – 1920

Βασιλιάς της Ελλάδας (30 Μαΐου 1917 - 12 Οκτωβρίου 1920). Δευτερότοκος γιος του βασιλιά Κωνσταντίνου Α’ και της βασίλισσας Σοφίας, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20 Ιουλίου 1893.Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με μέτρια βαθμολογία. Σε ηλικία 19 ετών πήρε μέρος στους Βαλκανικούς Πολέμους ως διαγγελέας του πατέρα του, που ήταν αρχιστράτηγος του ελληνικού στρατού.
Μετά τον εθνικό διχασμό και την εμμονή του Κωνσταντίνου στην ουδετερότητα της Ελλάδας κατά τον Α’ Παγκόσμια Πόλεμο, οι συμμαχικές δυνάμεις με τελεσίγραφο, που παρέδωσε ο αρμοστής τους στον Πειραιά, Σαρλ Ζονάρ, απαίτησαν την απομάκρυνση από το θρόνο τόσο του ιδίου, όσο και του διαδόχου Γεωργίου.

«Αρχαιολογικός Χώρος» Μαρίνας Νάουσας, Ευρώπης Ένας Εγκαταλελειμμένος Τάφος και Ντροπή μας

Του Ηλία Τσέχου      
Από το inaoussa
 
Ναι! Υπάρχει πινακίς '' Αρχαιολογικός Χώρος Μαρίνας ''
να θριαμβεύει πλάι στην άσφαλτο, να σε οδηγεί στο χώρο, να χάνεσαι, δεν αντιλαμβάνεσαι που ευρίσκεσαι, δίστρατο, τρίστρατο, κυκλάμινα, κράταιγοι, βάτα, βουλιαγμένα νερά από δοσοληψία νερού, παράνομη ίσως, πλάτανοι, μπάζα, παλιούρια και το χάος συνεχίζεται εγκαταλελειμμένο, σκουριασμένα παραβιασμένα συρματοπλέγματα, δυο τρεις τέσσερις γερές λαμαρίνες '' φραγμός '', η μία παραβιασμένη στο κάτω μέρος Και...ο Τάφος μας!!!

Κομισιόν αλά Έλγιν: Τα μάρμαρα απομακρύνθηκαν πολύ παλιά, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι

Από το news247
 
Σε μια παραδοχή αδυναμίας να πράξει κάτι για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα ενόψει Brexit προέβη η Επιτροπή, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου
Adtech Ad
Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου, η Επιτροπή διατύπωση τη θέση πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει τίποτα για την ανάκτηση των μαρμάρων του Παρθενώνα ενόψει Brexit λόγω... του χρόνου απομάκρυνσης τους από τη χώρα μας. Ή αλλιώς, γιατί είχαν απομακρυνθεί πριν από το 1993, όταν και διατυπώθηκε η πρώτη οδηγία της ΕΟΚ περί προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι ΗΠΑ αποχωρούν από την UNESCO

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO και η αποχώρησή τους θα ισχύσει από τις 31 Δεκεμβρίου

Η επικεφαλής της UNESCO (Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών) δήλωσε πως ενημερώθηκε επισήμως σχετικά από τις ΗΠΑ.
Η UNESCO υπογράμμισε πως η απόφαση αυτή των ΗΠΑ συνιστά μια απώλεια για «την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών» και για την πολυμερή συνεργασία.

Συμβαίνει τώρα Alert! Κουκουλοφόροι εκτέλεσαν στο γραφείο του τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο

Ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς που δέχθηκε στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154
Δολοφονική επίθεση στο γραφείο του στο κέντρο της Αθήνας δέχθηκε πριν από λίγη ώρα γνωστός δικηγόρος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θύμα επίθεσης έχει πέσει ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154.


Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα από αστυνομικές πηγές, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο γραφείο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τον πυροβόλησαν δύο φορές εν ψυχρώ και τον σκότωσαν.

Λεβέντης: Παραιτούμαι από βουλευτής - Αηδιάζω εδώ μέσα - Βολές κατά πάντων με αφορμή την κύρωση του νόμου για την ταυτότητα φύλου

«Εγώ είμαι σκυλοντόγκ» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων - «Έχω μια ευκαιρία να τα τινάξω όλα στον αέρα» Σκοπό να τα «τινάξει όλα στον αέρα» έβαλε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος ανακοινώνει την παραίτησή του από βουλευτής, εκφράζοντας παράλληλα «αηδία».

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο κ. Λεβέντης εξαπολύει βολές κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, με αφορμή την κύρωση του νόμου για την αλλαγή φύλου στα 15. «Πιο πολύ από τον Τσίπρα, χρεώνω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι θεματοφύλακας της ενότητας του λαού» δηλώνει.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού(Βίντεο)


Συνέντευξη του Ν. Λυγερού
 με την Α. Ανδρεάκη, tvCreta,
 11/10/2017