Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Βασίλειος Β΄o Βουλγαροκτόνος: Ο μακροβιότερος Βυζαντινός αυτοκράτορας - 992 χρόνια από τον θάνατό του

Ο μακροβιότερος βυζαντινός αυτοκράτορας, βασίλεψε σχεδόν μισό αιώνα (976 – 1025), ο Βασίλειος Β΄, αυτός που ονομάστηκε αργότερα Βουλγαροκτόνος, προσωποποιεί το σημείο της ύψιστης πολιτικής και στρατιωτικής ακμής της αυτοκρατορίας.
Όμως, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, η πιο δύσκολη μάχη που έδωσε ήταν η προσπάθεια της εδραίωσης της εξουσίας του πάνω στον αυτοκρατορικό θρόνο και στη συνέχεια το ανελέητο κυνήγι που εξαπέλυσε εναντίον των πλούσιων γαιοκτημόνων αριστοκρατών. Μπορεί να επικεντρωνόμαστε πάνω στις επικές νικηφόρες μάχες του με τους Βούλγαρους, αλλά θα έπρεπε να αποδίδονται τα εύσημα και στην οικονομική πολιτική του που ευνόησε τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Τα χρόνια πριν την άλωση της Πόλης, ο βυζαντινός λαός θεωρούσε πως οι μεγαλύτεροι αυτοκράτορες ήταν ο Ηράκλειος και ο Βασίλειος Β΄ και δεν έχουμε κανέναν λόγο να τον αμφισβητήσουμε.

Ιστορία και ονομασίες των αρχαίων ελληνικών φύλων που γέννησαν το ελληνικό Εθνος

Πελασγοί: Το κοινό όνομα όλων τών προϊστορικών καί προκατακλυσμιαίων Ελληνικών φύλων. Σύγχρονοι ιστορικοί, αρχαιολόγοι και γλωσσολόγοι έχουν προσπαθήσει να συνδέσουν τους "Πελασγούς", έναν όρο με μάλλον ασαφές περιεχόμενο, με διάφορους υλικούς πολιτισμούς, γλωσσολογικές ομάδες κ.λ.π. αλλά πρόκειται περί άλυτου "προβλήματος".

Τι έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι για την Σελήνη - Τι υπάρχει στο εσωτερικό της!

Από την αρχαιότητα η Σελήνη έχει χαρακτηριστεί ως τεχνητό δημιούργημα, αφού υπάρχουν καταγεγραμμένες ιστορικές φάσεις όπου στον ουρανό της γης δεν υπάρχει η ύπαρξη της.
Ο Δημόκριτος και ο Αναξαγόρας δίδαξαν ότι υπήρχε μιά εποχή όπου η Γη ήταν… χωρίς φεγγάρι! Υπάρχουν ακόμα και σύγχρονες μαρτυρίες, για την ύπαρξη κενού κάτω από τον φλοιό της Σελήνης. Πρόσφατα μάλιστα επιστήμονες έκαναν λόγο για Μυστηριώδης στρογγυλή Δομή κάτω από τη θάλασσα της Γαλιλαίας.
Είναι μάλιστα και το μοναδικό ουράνιο σώμα, το οποίο δεν κάνει τις κινήσεις όλων των άλλων γνωστών πλανητών και δορυφόρων τους, ενώ το μέγεθος της είναι δυσανάλογο για δορυφόρος της γης μας.

Σπιναλόγκα: Το νησάκι του πόνου που έγινε «μαγνήτης» για τους τουρίστες -4.000 επισκέπτες καθημερινά - ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ (Εικόνες)

Σε ένα από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στην Κρήτη προσελκύοντας Έλληνες και ξένους επισκέπτες αναδεικνύεται η νησίδα Σπιναλόγκα στην περιοχή του Λασιθίου που για περισσότερα από 50 χρόνια αποτελούσε χώρο μεταφοράς και παραμονής λεπρών.
Τα χρόνια πέρασαν και η Σπιναλόγκα της απομόνωσης έχει γίνει σήμερα ο δεύτερος σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικός χώρος της Κρήτης μετά από την Κνωσό και από τους πρώτους σε εισπράξεις.

Συνάντηση Kύπρου-TOTAL για Τουρκία – Προσομοιωτικές επιθέσεις ελληνοαιγυπτιακών δυνάμεων για ανακατάληψη του νησιού(Φωτο)

Κρίσιμες ώρες για την Κύπρο και την Ελλάδα . Συνάντηση με τον πρόεδρο της TOTAL, Πατρίκ Πουγιανέ, είχε απόψε στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση δήλωσε ότι η γαλλική εταιρεία εκδηλώνει με τον πιο θετικό τρόπο τη δέσμευσή της στο κυπριακό πρόγραμμα ενέργειας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αποχώρησε οριστικά το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής

Εγκρίθηκε η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής - Συνέδριο τον Οκτώβριο για πολιτικό πρόγραμμα, πολιτική συνεργασιών και νέα ηγεσία

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Κυριακής (01/07) η πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη εγκρίθηκε με 97 υπέρ, 16 κατά και 5 λευκά επί των παρόντων μελών της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων που απαριθμεί 250 μέλη.

Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού προβλέπει συνέδριο του Ποταμιού τον Οκτώβριο για την έγκριση πολιτικών θέσεων, την πολιτική συνεργασιών και εκλογή νέων ηγετικών οργάνων