Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019

Η Απελευθέρωση της Ξάνθης

Ο Ελληνικός Στρατός στη Μονή Ταξιαρχών στις 4 Οκτωβρίου 1919, λίγο πριν μπει στην Ξάνθη
Στις 4 Οκτωβρίου 1919, ο ελληνικός στρατός απελευθερώνει για δεύτερη φορά την Ξάνθη, η οποία ενσωματώνεται οριστικά πλέον στον εθνικό κορμό, με ένα μικρό διάλειμμα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, οπότε περιήλθε και πάλι στην κατοχή των Βουλγάρων.

Ο αντικαπνιστικός νόμος ήταν μόνο «στα χαρτιά» - Η Περιφέρεια Αττικής έχει το μεγαλύτερο αριθμό ελέγχων και παραβάσεων σε όλη την Ελλάδα

Ανενεργός ήταν μέχρι σήμερα ο αντικαπνιστικός νόμος. Οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν το 2018 σε ορισμένες περιφέρειες ήταν… μηδενικοί, γεγονός που δείχνει την παντελή έλλειψη πολιτικής βούλησης να σβήσουν τα τσιγάρα στους κοινόχρηστους χώρους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση: να ανατρέψει τη νοοτροπία πολλών ετών, σύμφωνα με την οποία η αντικαπνιστική νομοθεσία ήταν σε ισχύ μόνο «στα χαρτιά».

«Σκληρή» ανακοίνωση Αιγύπτου εναντίον Τουρκίας για την Κύπρο: «Επιβεβαιώνουμε την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, εξέδωσε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ανακοίνωση με σκληρή γλώσσα όπου εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση σε όποιες μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Κύπρο, τασσόμενη πλήρως στο πλευρό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Η Αίγυπτος επιβεβαιώνει τα δικαιώματα και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με τους πόρους της στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών στις οποίες η Κύπρος έχει παραχωρήσει άδειες για διερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Υστερία στην Τουρκία: «Ο Πομπέο χαμογελά με το «Αβέρωφ» να βυθίζει τον τουρκικό στόλο»

Υστερία στην Τουρκία από τη φωτογραφία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να κοιτά τον πίνακα «To θωρηκτό Αβέρωφ» του Βασίλειου Χατζή, που απεικονίζει την συντριβή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο κατά την Ναυμαχία της Έλλης, που είναι αναρτημένος στο ΥΠΕΞ, και να χαμογελά.

Η Τουρκάλα «αναπληρώτρια καθηγήτρια» Εμέτ Γκιοζουγκιουζελί (Emete Gözügüzelli), από τα κατεχόμενα της Κύπρου, «έριξε» το σύνθημα της οργής στο Twitter:

«Ρεζιλίκι!» γράφει. «Ένας πίνακας που δείχνει την καταστροφή του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο έχει τοποθετηθεί στην κεντρική είσοδο (του υπουργείου Εξωτερικών) και ο Πομπέο αντέδρασε με ένα χαμόγελο!».

Σκόπια: Τρία χρόνια στην φυλακή ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης επειδή φώναξε η «Μακεδονία είναι Ελληνική»!

Πλήρης  αδιαφορία απο το ελληνικό κράτος, για τον μαρτυρικό Αρχιεπίσκοπο
Φυλακισμένος στα Σκόπια επειδή φώναξε η Μακεδονία είναι ελληνική. Απαράδεκτες οι συνθήκες κράτησης. Απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν ανακαλέσει τα όσα υποστηρίζει για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.
Ο μαρτυρικός Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης τόλμησε να πει την αλήθεια κι αμέσως οι Σκοπιανοί του πρόσαψαν τον χαρακτηρισμό προδότη του έθνους.

«Ώρα μηδέν» για τους υδρογονάνθρακες: Τριάντα περιοχές σε Ιόνιο-Κρήτη στο επίκεντρο πετρελαϊκών κολοσσών – Δείτε χάρτες

Περισσότερες από 30 περιοχές – στόχους για έρευνες υδρογονανθράκων έχουν εντοπιστεί στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή δυτικά και νότια της Κρήτης από τις μέχρι στιγμής έρευνες σε «οικόπεδα» που έχουν παραχωρηθεί ή είναι υπό παραχώρηση.


Ο χάρτης με τα «οικόπεδα» και τις περιοχές – στόχους παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας

Το πρώτο made in Greece drone κατασκεύασε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στις 4 Αυγούστου του 2016 το πρώτο «Made in Greece» μη-επανδρωμένο αερόχημα (UAV) έκανε την παρθενική του πτήση, διάρκειας 15 λεπτών.

Έναν μήνα αργότερα το HCUAV RX-1, που δεν ήταν ένα απλό drone, αλλά ζύγιζε περισσότερα από 180 κιλά και είχε μήκος 4 μέτρα «προσγειώθηκε» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στον εκθετήριο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Τα επόμενα χρόνια έδειξαν ότι δεν επρόκειτο απλώς για ένα success story της κρίσης, αλλά και για μία ιστορία αφοσίωσης, μεθοδικότητας, εξέλιξης, προοπτικής και προσφοράς στην κοινωνία.

S-400: Ανησυχούν οι ΗΠΑ – Η Ινδία ζητά να εξοπλιστεί με ρωσικούς πυραύλους

Η Ινδία επικαλείται το δικαίωμά της να αγοράσει τους ρωσικούς S-400 ενώ την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ προειδοποιούν με κυρώσεις τους συμμάχους.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε τους «συμμάχους και τους συνεργάτες του» ότι θα αντιμετωπίσουν κυρώσεις εάν αποφασίσουν να προχωρήσουν στην απόκτηση ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, αναφέρει η εφημερίδα «The Hindu».