Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Οι μύθοι του Ηροδότου που τελικά... βγήκαν αληθινοί!

Ο κατάλογος των «τερατολογιών του Ηροδότου», που έκαναν τους νεότερους ιστορικούς να μειδιούν ειρωνικά, είναι μακρός.

Γνωστότερη- και σημαντικότερη για την ιστορία μας – η απαρίθμηση των Περσών του Ξέρξη: ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι των 300 του Λεωνίδα ή… 100.000; Μάλλον απίθανο να βρεθεί ποτέ έγκυρη απάντηση στο ερώτημα, αλλά για πολλά άλλα ρηθέντα υπό του ιδίου έχουν αρχίσει να προκύπτουν συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις.

Πρόκληση Αζερμπαϊτζάν από τα κατεχόμενα: Ο τουρκικός κόσμος θα ανατείλει – Είμαστε ένα έθνος

«Θέλουμε η Βόρεια Κύπρος να είναι ισχυρή. Ο τουρκικός κόσμος θα ανατείλει. Γι' αυτό, η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και η Βόρεια Κύπρος πρέπει να είναι μαζί» τόνισε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Αζερμπαϊτζάν στα κατεχόμενα.

Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Διακοινοβουλευτικών Σχέσεων του Κοινοβουλίου του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στην κατεχόμενη Κύπρο.

¨Η ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου τερμάτισε τις αγριότητες των Ελληνοκυπρίων¨…

Λίγο πριν αναχωρήσει για τα κατεχόμενα ο Ερντογάν, έδωσε συνέντευξη τύπου από την οποία σημειώσαμε τα εξής :

¨-Η ειρηνευτική επιχείρηση Κύπρου που έγινε στο πλαίσιο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων πηγάζουν από το στάτους της εγγυήτριας χώρας, τερμάτισε τις αγριότητες των Ελληνοκυπρίων σε βάρος των Τουρκοκυπρίων που είχαν ενταθεί από το 1963
Κατά την επίσκεψη μας θα συναντηθούμε με τον ΠτΔ Ερσίν Τατάρ και θα αξιολογήσουμε τον εθνικό μας αγώνα όπως και τις εξελίξεις στην Αν. Μεσόγειο.

-Η πρόταση που προς αυτή την κατεύθυνση υποβλήθηκε στην Γενεύη από τον κύριο ΠτΔ Τατάρ, είναι

Γάλλος Στρατηγός: Έρχεται μεγάλη σύγκρουση με την Τουρκία

"Οι κίνδυνοι πλησιάζουν τη Γαλλία", προειδοποιεί ο στρατηγός Lecointre

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει προειδοποιήσει πριν από ένα μήνα για την αποχώρηση του επικεφαλής των Γαλλικών ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγού François Lecointre.

Λίγο πριν από το φινάλε του ο Γάλλος αξιωματικός έδωσε ρεσιτάλ κάνοντας λόγο για εντατικοποίηση των συγκρούσεων, πολλαπλασιασμό πεδίων πολέμου και προειδοποίησε για πολλούς κινδύνους που ελλοχεύουν για τη Γαλλία τα επόμενα χρόνια.

Επίθεση Ερντογάν κατά του Δικαστηρίου της ΕΕ για την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας

Κατηγόρησε την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη ότι απαρνείται τη θρησκευτική ελευθερία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε σφόδρα σήμερα (19/7) την απόφαση της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης να επιτρέψει υπό όρους την απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας στον χώρο εργασίας, κατηγορώντας την ότι απαρνείται τη θρησκευτική ελευθερία.

Την Πέμπτη, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε πως η απαγόρευση της μαντίλας μπορεί να δικαιολογηθεί «από την ανάγκη για τον εργοδότη να προβάλει μια εικόνα ουδετερότητας στους πελάτες ή να αποφύγει τις κοινωνικές συγκρούσεις».