Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς.

Στο μέτωπο των φαρμάκων σημαντική ήταν η προσέλευση των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα φαρμακεία το τελευταίο διήμερο, με στόχο να προμηθευτούν φάρμακα, καθώς από το Σάββατο σταματούν τη χορήγηση με πίστωση, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Κρίσιμη συνεδρίαση στην ΔΗΜΑΡ με φόντο τα νέα μέτρα

Σε κοινή συνεδρίαση της  Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της  Εκτελεστικής Επιτροπής θα συζητηθούν σήμερα τα προτεινόμενα μέτρα από την κυβέρνηση προς τα κόμματα που την στηρίζουν. Οι αντιδράσεις στη ΔΗΜΑΡ είναι πολλές και ο πρόεδρος κ. Φώτης Κουβέλης σήμερα θα συζητήσει για πρώτη φορά με διεξοδικό τρόπο την κατάσταση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  ίδιος σκέφτεται να μη θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στου βουλευτές του, μιας και όπως υποστηρίζουν συνομιλητές  του «η κομματική πειθαρχεία μέχρι  τώρα είναι έννοια ξένη στην Αριστερά».

Οικονομικά δεδομένα και στρατηγική αξιοποίηση της ελληνικής ΑΟΖ

Των Η. Κονοφάγου, Α. Φώσκολου, Ν. Λυγερού


Με δεδομένη την οικονομική κρίση στη χώρα μας είχαμε πρόσφατα επισημάνει την ανάγκη άμεσης και μαζικής προσέλκυσης επενδύσεων εντοπισμού και αξιοποίησης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων ώστε το συντομότερο δυνατόν να μπορέσει να ανακουφισθεί η ελληνική οικονομία με σχετικά έσοδα και θέσεις εργασίας. Αφού γίνει η θέσπιση και η πρώτη συμφωνία οριοθέτησης, αυτή η προσέλκυση μπορεί να γίνει χάρις στην ταυτόχρονη προκήρυξη διαγωνισμού μεγάλου αριθμού θαλάσσιων οικοπέδων της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Αυτή η στρατηγική προσέγγιση αποτελεί μέρος της αντιμετώπισης της οικονομικής κατάστασης της πατρίδας μας.

Ώστε η Αναρχοαριστερά δεν "σχεδιάζει" να πάρει τα κεφάλια των Πατριωτών, ε;

Του Γιώργου Ανεστόπουλου


Και  ΝΑΙ ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ έχει αρχίσει...

Αν και δεν μπορώ να θεωρήσω Έλληνα το όποιο αντεθνικό τομάρι επιτίθεται (και δη ως αγέλη) σε Πατριώτες, για να θεωρήσω με τη σειρά του και τον εν λόγω Πόλεμο ως "Εμφύλιο"....

Είμαστε για μια φορά ακόμη υποχρεωμένοι να "αναθεωρήσουμε τις ορολογίες Κοινωνικού/πολεμικού αυτοματισμού"...

ΝΑΙ, ο Πόλεμος τόσο με τους λαθροεισβολείς, όσο και με τους εγχώριους "έργω υποστηρικτές" τους ΑΡΧΙΣΕ..από την πλευρά τους τουλάχιστον...και μετράει θύματα κυρίως Έλληνες...ατέλειωτους σφαγμένους Έλληνες, λεηλατημένα φτωχόσπιτα και καμένα μαγαζιά Ελλήνων....η αντίδραση των Ελλήνων ακόμη δεν έχει εκδηλωθεί πέραν από μεμονωμένα περιστατικά...κι επ' ουδενί δεν είναι, ούτε πρόκειται να είναι ΕΜΦΥΛΙΟΣ...

Πόλεμος εναντίον ξένων Εισβολέων και των ντόπιων Εφιαλτών Συνεργατών τους είναι...κι αυτό θα συνεχίσει να είναι....

Γεωργιάδης για Πολύδωρα: "Μπορούσε να έχει διορίσει πέντε, διόρισε την κόρη του"!!!(Βίντεο)

Υπεραμύνθηκε του Βύρωνα Πολύδωρα και της απόφασής του να διορίσει την κόρη του στη Βουλή, τη μία ημέρα της προεδρίας του ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του.
 Σε δηλώσεις του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega, το Σάββατο, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην περίπτωση διορισμού μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή.
Αναφερόμενος στον τέως Πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως "ο νόμος του έδινε το δικαίωμα να διορίσει πέντε άτομα αλλά αυτός διόρισε μόνο την...κόρη του!".

Τριάντα νησιά "φιλέτα" - πόλος έλξης για μεγάλους παίκτες

Ποια είναι τα τριάντα ελληνικά νησιά, που κατόπιν έρευνας του ΤΑΙΠΕΔ επιλέχθηκαν ως επικρατέστερα για μακροχρόνια μίσθωση 40 - 50 ετών από ξένους επενδυτές.
Τα δέκα επικρατέστερα πρότζεκτ αξιοποίησης νησιών του Δημοσίου, που μπορεί να προσελκύσουν επενδύσεις και να ανατρέψουν το κλίμα στην Ελλάδα, παρουσιάζουν κατ' αποκλειστικότητα "Τα Νέα".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι εκτάσεις με τα νησιά - φιλέτα εντοπίζονται στον Σαρωνικό, τον Ευβοϊκό, τις Κυκλάδες, τον Αργολικό Κόλπο, το Ιόνιο, το Κεντρικό και το Βόρειο Αιγαίο.
Πρόκειται για περισσότερα από 30 μικρά νησιά και νησίδες με εμβαδόν από 100 έως 3.100 στρέμματα.

«Σκούπα» για ταξί με «πειραγμένα» ταξίμετρα και ταμειακές


Η ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποίησε ελέγχους την ώρα αιχμής της βραδυνής διασκέδασης στην Αθήνα και είχε σημαντικά αποτελέσματαΟπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. το βράδυ της Παρασκευής και τα ξημερώματα του Σαββάτου έγινε ειδική εξόρμηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σε διάφορα σημεία της Αθήνας.
Στους ελέγχους που πραγματοποίησαν συνελήφθησαν επτά ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, οδηγοί ταξί, εκ των οποίων:

Η αξιοποίηση των αποδήμων


Άρθρο του «Φ» από το philenews

Η ΣΥΝΑΞΗ των αποδήμων Κυπρίων αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, που έχει καθιερωθεί και πραγματοποιείται ετησίως εδώ και πολλά χρόνια. Οι χιλιάδες Έλληνες της Κύπρου αλλά και οι Ελλαδίτες, που ζουν σε τρίτες χώρες, αποτελούν τον μόνιμο και δυναμικό πρεσβευτή του Ελληνισμού. Είναι η συνεχής και ζωντανή υποστήριξη που έχουμε ως Ελλάδα και Κύπρος, στον κόσμο. Μέσα δε σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, στην αρνητική διεθνή συγκυρία, ο οικουμενικός ελληνισμός μπορεί να αποτελέσει ένα βασικό εργαλείο στήριξης. Η ομογένεια είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο, το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, κατά την άποψη μας, μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί καθώς οι ανάγκες είναι ακόμη μεγαλύτερες. Έχουμε φθάσει άλλωστε κοντά στο σημείο μηδέν.

Πέτρος Παπαπολυβίου: Η Κύπρος και οι Βαλκανικοί Πόλεμοι

 Του Πέτρου Παπαπολυβίου αναπλ. καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου από το philenews

Στις 5 Οκτωβρίου 2012 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων. Ήταν οι πόλεμοι που δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα και αναμόρφωσαν τον πολιτικό χάρτη της Βαλκανικής, περιορίζοντας στο ελάχιστο τα ευρωπαϊκά εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ολιγόμηνη στρατιωτική συμμαχία των χριστιανικών βαλκανικών κρατών αποδείχθηκε ιστορικό γεγονός καίριας σημασίας. Ειδικότερα για την Ελλάδα ήταν η απαραίτητη βάση που επέτρεψε στον ελληνικό στρατό να απελευθερώσει την Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου (Λήμνος, Λέσβος, Χίος, κ.ά.) τα Ιωάννινα, το Αργυρόκαστρο, και στον δεύτερο βαλκανικό πόλεμο, τις Σέρρες, την Καβάλα, τη Δράμα, κ.ο.κ.

Τουρκία: Εφιαλτικά σενάρια περί διαμελισμού στοιχειώνουν την ηγεσία…

Οι μεγαλοπρεπείς τελετές για την «Ημέρα του θριάμβου» στην Τουρκία, για ενενηκοστή φορά δεν κατόρθωσαν να κρύψουν τη βαθύτατη ανασφάλεια που αισθάνεται η ηγεσία της χώρας για το μέλλον, αφού οι απειλές είναι πλέον όχι απλώς ορατές, αλλά άμεσες και απειλούν αυτή καθαυτή την εδαφική ακεραιότητα της χώρας…
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ερντογάν ήταν ίσως οι πιο χαρακτηριστικές: «Πιστεύω ότι η Τουρκία μαζί με το Έθνος της ως αδιαίρετο σύνολο θα ξεπεράσει κάθε είδους τρομοκρατία και παρόμοιες απειλές που στοχεύουν την αδελφοσύνη μας και θα φθάσει σε ένα πολύ λαμπρότερο και φωτεινό μέλλον.» Τι ήθελε να πει ο… ποιητής με αυτό το «αδιαίρετο σύνολο»;

Οι Βούλγαροι εξευτέλισαν τους… «Μακεδόνες»!

Έκαναν αυτό που δεν κάνουμε εμείς και οι Βέλγοι άλλαξαν τον τίτλο

Σε κατάρρευση περιήλθε, τελικά, ο επιθετικός προσδιορισμός των μεσαιωνικών χειρογράφων ως ‘μακεδονικά’ στην Έκθεση του Μουσείου Βρυξελλών, γράφει χαρακτηριστικά η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων Ούτρινσκι. Η αντίδραση των Βουλγάρων που υποστήριξαν ότι τα χειρόγραφα αυτά ανήκουν...

... στον βουλγαρικό πολιτισμό και είναι γραμμένα στην πρωτοσλαβική-βουλγαρική γλώσσα, ώθησε τους επιστήμονες να ερευνήσουν την υπόθεση.

Κύπρος:Καραμπινάτη ζημιά €729 εκατ. κατέγραψε η Λαϊκή Τράπεζα

Λευκωσία: Με σημαντικές ζημιές ύψους €729 εκατ. πριν την απομείωση της υπεραξίας και άλλων άυλων περιουσιακών στοιχείων, έναντι ζημιάς €202 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2011, έκλεισε αυτό το εξάμηνο για τη Λαϊκή Τράπεζα. Όλες οι χώρες όπου λειτουργεί η Λαϊκή παρουσίασαν κερδοφορία, πλην της Ελλάδας. Ο Όμιλος Λαϊκής Τράπεζας ανακοίνωσε χθες τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου για το 2012.

Σύμφωνα με αυτά, το συνολικό καθαρό χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων ύψους €23 δισ. παρουσιάζεται μειωμένο κατά 10% σε σύγκριση με τις 30 Ιουνίου 2011. Επίσης μειωμένες είναι οι συνολικές καταθέσεις ύψους €18 δισ. στις 30 Ιουνίου 2012, έναντι €23 δισ. στις 30 Ιουνίου 2011.

Κόρινθος: Κρυμμένη ομορφιά σε έναν τάφο

Εξαιρετικές τοιχογραφίες βρέθηκαν
στην ανακάλυψη που έγινε στην Κορίνθου-Πατρών
Ένας τάφος της Ρωμαϊκής εποχής με εξαιρετικές τοιχογραφίες και τα χρώματά τους ανέπαφα, που βρέθηκε τον περασμένο Ιανουάριο κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης στη νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών πρόκειται να μεταφερθεί «ολόσωμος» στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου προκειμένου να διασωθεί και να γίνει επισκέψιμος για το κοινό. 


Κυρίως όμως απαιτείται η συντήρηση για τη διάσωσή του, όπως ανέφερε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ο διευθυντής Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων κ. Νίκος Μίνως.

Ο αρχαιότερος μετεωρολογικός σταθμός

Έχει δώσει το όνομά του σε μια ολόκληρη γειτονιά. Ψηλός - φτάνει τα 12μ. - και καμωμένος από πεντελικό μάρμαρο, δεσπόζει στην καρδιά του πρώτου εμπορικού κέντρου της Αθήνας, στη Ρωμαϊκή Αγορά, στην Πλάκα. Το όνομά του; Αέρηδες.


Κι αν όλοι γνωρίζουν τον οκταγωνικό Πύργο κάτω από την Ακρόπολη, πόσοι ξέρουν πως θεωρείται ο αρχαιότερος μετεωρολογικός και ωρομετρικός σταθμός του κόσμου και πως έχει χαραγμένα τα μεγαλύτερα γνωστά ηλιακά ρολόγια της αρχαιότητας που έχουν βρεθεί σε κάθετους τοίχους;

ΔΕΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2012.

ΤΟΥ ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΥ

*Η ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ…

*Η ΣΤΑΘΕΡΑ ΑΛΛΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΕΞΕΛΙΣΣΟΜΕΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ….ΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΣΙΑΣ-ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ.

*ΟΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ…

Αγριεύει η Ρωσία με την Τουρκία!!!

Η ρωσική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom απέστειλε προειδοποίηση προς την Τουρκία σε ό,τι αφορά την συμφωνία Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν για την κατασκευή αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας. Η πρόθεση της γείτονας είναι να αναπτύξει και να ολοκληρώσει μέχρι το 2018 το σχέδιο του αγωγού Trans-Anatolian (ΤΑΝΑΡ) με το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος είναι ευθέως ανταγωνιστικός προς τον South Stream.

Η ρωσική εταιρεία, η οποία προμηθεύει την Τουρκία με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε «καθαρά και ξάστερα» πως αν η Άγκυρα πραγματοποιήσει το συγκεκριμένο σχέδιο, τότε θα πρέπει «να απευθυνθεί στο Μπακού για οποιαδήποτε βοήθεια».

Ο κυβερνήτης περιοχής Βαρδαρίου το 12ο αιώνα

Θεοτόκε Βοήθει Κωνσταντίνω Σεβαστώ τω Δουκί


Από το echedoros

Αυτά γράφει το μετάλλιο του Σεβαστού Δούκα των Σκοπίων του Κυβερνήτου του θέματος Βαρδαρίου το 1105.

Αύγουστος 31, 2012.


Με την ευκαιρία των μεσαιωνικών χειρογράφων που οι Σλάβοι των Σκοπίων προσπάθησαν … ανεπιτυχώς να τα παρουσιάσουν ως ‘μακεδονικά’ στην έκθεση των Βρυξελλών ,

Θρησκευτικός πόλεμος: Στρατό σιιτών ετοιμάζει ο Άσαντ!



Σχόλιο από ALEXANDER

Ας τα βλέπουν οι δικοί μας που θέλουν να κάνουν και τζαμί στην Αθήνα.
Δεν ξέρουν τις διαφορές Ορθοδόξων και Καθολικών και θα μπλέξουν και με Σουίτες και Σουνίτες…αλλά η βουλή των Ελλήνων για όλα έχει τη λύση…. 


Με μια κίνηση-ματ, ο ηγέτης της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, φέρεται να ακολουθεί το παράδειγμα των αντικαθεστωτικών – σουνιτικών δυνάμεων που μάχονται το καθεστώς του, δηλαδή τη βοήθεια που απολαμβάνουν από σουνίτες από άλλα σημεία της υφηλίου, κυρίως όμως από τη Βόρεια Αφρική και την κεντρική Ασία.

Στην βουλή το νομοσχέδιο για τις καταργήσεις των οργανισμών

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr μέσα στην εβδομάδα ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανούσος Βολουδάκης αναμένεται να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπής της βουλής το πρώτο νομοσχέδιο για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών.

Σε πρώτη φάση συγχωνεύονται ή καταργούνται 21 φορείς ή ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 213 νομικά πρόσωπα ανά την επικράτεια. Από τη συγχώνευση προκύπτουν 9 ομάδες φορέων, αποτελούμενες από 34 νομικά πρόσωπα. Στους οργανισμούς αυτούς απασχολούνται συνολικά 5.256 εργαζόμενοι. Ο κρατικός προϋπολογισμός επιχορηγεί τους οργανισμούς αυτούς αθροιστικά με περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ (39.383.877 ευρώ).

Ακόμα και οι φοβίες είναι κουραστικές

Του Ν.Λυγερού

Ακόμα και οι φοβίες είναι κουραστικές. Όταν δεν υπάρχει γνώση το μεγαλύτερό μας πρόβλημα είναι οι φοβίες. Αυτό μπορεί να είναι κατανοητό σε ατομικό επίπεδο, αφού ο χαρακτήρας του καθενός είναι και η μοίρα του, όπως λέει ο συγγραφέας. Αυτό όμως που πρέπει να μας απασχολεί είναι στο επίπεδο της χώρας. Δεν μπορεί λόγω του ραγιαδισμού μια ολόκληρη πατρίδα να περιμένει για να διεκδικήσει τα αυτονόητα δικαιώματά της μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Αυτός ο τόπος είναι ευλογημένος. Εδώ γεννήθηκαν παγκόσμιες έννοιες, διότι ο ελληνισμός είναι προσφορά στην Ανθρωπότητα. Και προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να ζητιανεύουμε και μάλιστα να είμαστε χαρούμενοι με αυτή την κατάσταση. Κι ο καθένας κουβαλά την άγνοια του, για να μας επιβληθεί με αυθαίρετα επιχειρήματα για να πάμε πίσω.

Κέρδη για τρίτο διαδοχικό μήνα στην Wall

Dow13.090,8490,13 0,69%  



  Nasdaq3.066,9618,25 0,60%  

H Wall Street χθες
Κέρδη κατέγραψαν την Παρασκευή οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς ο πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke στην πολυαναμενόμενη ομιλία του στο Jackson Hole επανέλαβε πως η κεντρική τράπεζα παραμένει σε ετοιμότητα για να παρέμβει προκειμένου να στηρίξει την οικονομία εφόσον χρειαστεί.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Fed έκανε λόγο για "στασιμότητα" στην αμερικανική αγορά εργασίας, απέφυγε όμως να δεσμευτεί για την ανάληψη συγκεκριμένων μέτρων. Ωστόσο, αναφερόμενος στις προηγούμενες παρεμβάσεις της κεντρικής τράπεζας μέσω αγορών κρατικών ομολόγων για την ενίσχυση της οικονομίας, σημείωσε ότι τα προγράμματα έφεραν αποτελέσματα "παρέχοντας ουσιαστική στήριξη" στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας.

Επίσης, από το μέτωπο της οικονομίας, η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ σημείωσε τον Αύγουστο άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών σύμφωνα με την έρευνα που διενεργεί η Thomson Reuters σε συνεργασία με το University of Michigan. Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης Thomson-Reuters/University of Michigan σκαρφάλωσε στις 74,3 μονάδες από 73,6 μονάδες στα μέσα του ίδιου μήνα και από τις 72,3 μονάδες στα τέλη Ιουλίου.  Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires τοποθετούσαν τον δείκτη στις 73,5 μονάδες.