Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μινωικές αποικίες στην Αμερική.

Ακούγεται ότι οι Μινωίτες ήταν δεινοί θαλασσοπόροι που δημιούργησαν αποικίες ως και στον Καναδά και εκμεταλλεύτηκαν τα τοπικά ορυχεία χαλκού

Ξαναχτίζοντας την «Αργώ», ο Βασίλης Δελημήτρος και ο Tim Severin απέδειξαν το 1984 ότι μπορούσε να φτάσει στην Κολχίδα. Θα μπορούσε όμως να νικήσει τον ωκεανό;


Ενώ το παρόν αυτού του τόπου μαστίζει η απογοήτευση, το παρελθόν του δεν παύει να μας εκπλήσσει γοητευτικά. Και είναι τόσο πολλές οι εκπλήξεις ώστε να δυσπιστεί κανείς για οτιδήποτε, ακόμη κι αν είναι σκαλισμένο σε γρανίτη. 

Κεφαλή σφίγγας σε βράχο κοντά σε θεμέλια αρχαίας πυραμίδας στα Βιγκλάφια Λακωνίας

Σε πολλούς είναι γνωστό ότι η περιοχή μας έχει ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν.
Πολλοί γνωρίζουμε για την Λακωνική Τρίπολη, Σίδη _ Ήτις - Αφροδισιάς,
που ήλθε ο απόγονος του Ηρακλή Βοίας να συνενώσει στην καινούργια πόλη ''Βοιές".
 

Επίσης πολλοί γνωρίζουμε για την βυθισμένη προϊστορική πολιτεία στο "Παυλοπέτρι", την επονομαζόμενη και Λακωνική Ατλαντίδα.
Λίγοι όμως γνώριζαν για την λεγόμενη πυραμίδα των Βιγκλαφίων.

Οι Έλληνες δεν γονατίζουν

Του Ν. Λυγερού

Οι Έλληνες δεν γονατίζουν γιατί είναι γκρινιάρηδες, ξεροκέφαλοι, αντιδραστικοί κι όταν έρχονται αυταρχικά συστήματα να τους καταπατήσουν αντιστέκονται, γιατί δεν ήταν ποτέ καλοί μαθητές της βαρβαρότητας. Αυτό το μάθημα δεν μπαίνει στο μυαλό μας με τίποτα, όσο σκληροί και αν είναι οι δικτάτορες, όποιο χρώμα κι αν έχουν, γιατί όλοι τους έχουν διαπράξει γενοκτονίες και ξέρουμε ακριβώς πώς λειτουργούν. Πολλοί προσπάθησαν σε διάφορες εποχές, αλλά ο Ελληνισμός είναι διαχρονικός και δεν τα έβγαλαν πέρα μαζί του.

Ο Ελληνισμός δεν είναι για ξεπούλημα

Του Ν. Λυγερού

Όταν ακούμε μερικούς υποψήφιους βουλευτές, μας δίνουν την εντύπωση ότι πιστεύουν ακράδαντα ότι ο Ελληνισμός είναι για ξεπούλημα. Βέβαια ο κάθε ραγιάς και προσκυνημένος έχει το προσωπικό δικαίωμα να το κάνει, αλλά όχι ενάντια της πατρίδας μας, γιατί τότε θα έχει να κάνει με την παράδοσή μας, όταν κάποιος προσπαθεί να μας κατακτήσει δίχως να το θέλουμε. Έφαγαν τα μούτρα τους με την μαχητικότητά μας πολύ πιο ισχυροί, που τόλμησαν να πιστέψουν το ίδιο και προσπάθησαν να μας το επιβάλουν. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη μας, ούτε τον ζεόλιθο, ούτε την καινοτομία επειδή μερικοί δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτοί οι στρατηγικοί μας στόχοι. Ζήσαμε βαρβαροκρατία 400 χρόνια και δεν ξεχάσαμε τίποτα, παρά τα μαρτύρια που υποστήκαμε, παρά τα βάσανα που αντέξαμε.

Ενάντια στην κοινωνική μιζέρια

Του Ν. Λυγερού

Δεν πρόκειται να μας επηρεάσουν οι ειδικοί της κοινωνικής μιζέριας που προσπαθούν να μας απασχολήσουν με τα προβλήματα της διπλανής πόρτας, ενώ αυτά τα κανονίζουμε ήδη μεταξύ μας και αυτό σε ανθρώπινο επίπεδο δίχως να έχουμε ανάγκη από κοινωνικές παρατάξεις που είναι η μία πιο ακραία από την άλλη. Δεν είναι η κοινωνία που μας μαθαίνει να είμαστε ανθρώπινοι, αλλά η Ανθρωπότητα και ο Χρόνος. Αντιθέτως οι κοινωνικές παρατάξεις παροτρύνουν στην αδιαφορία και τη λήθη. Ενώ είμαστε της μνημοσύνης. Έτσι όταν προσπαθούν μερικοί να μας χώσουν κοινωνικά μοντέλα, πάντα μεταμοντέρνα, ξεχνούν ότι είμαστε του Ελληνισμού και ότι έχουμε μία παράδοση λόγω πίστης και ανθρωπιάς.

«Σέρνεται» το Internet; – Κάντε αυτό το απλό κόλπο! (Βίντεο)

Το Internet σέρνεται;

Ενισχύστε το σήμα του ως και 2 μπάρες με αυτό το κόλπο που έδειξε το Hack College.

Πάρτε ένα κουτάκι μπίρας ή αναψυκτικού και ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες: 
Κόψτε στα σημεία που πρέπει κι έπειτα βάλτε το επάνω στην κεραία.

Οι 3 ήρωες εύζωνες δεν εγκατέλειψαν τη σκοπιά τους, ούτε τη στιγμή που δίπλα τους εξερράγη βόμβα! (Βίντεο)

http://policenet.gr/sites/default/files/styles/article_big/public/field/image/4101.jpg?itok=qjrlUxKz ΟΙ ΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ - "ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΑΣ "

9 Ιανουαρίου 2010: ...Στις 19:43, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και προειδοποίησε: "Άκου προσεκτικά" είπε και τόνισε: "Σε 17 λεπτά θα εκραγεί βόμβα στην Βουλή. Δεν είναι φάρσα".

Η Αστυνομία ειδοποιεί τους τρεις Ευζώνους για την επικείμενη τρομοκρατική επίθεση, λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη της βόμβας. Τα τρία μέλη της προεδρικής φρουράς επέλεξαν να παραμείνουν στις θέσεις τους, μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

ΣΟΥΗΔΙΑ: Σχολείο απαγορεύει την σουηδική σημαία ως «ρατσιστική»

Η σουηδική σημαία έχει πλέον απαγορευθεί σε ένα δημοτικό σχολείο στη Σουηδία. Ο λόγος είναι ότι η σημαία μπορεί να είναι«προσβλητική» για ορισμένες ομάδες και παραβιάζει το νόμο περί "επίθεσης εναντίον εθνοτικών ομάδων."

Η συγκλονιστική απαγόρευση εισήχθη στο σχολείο Söndrum στο Χάλμσταντ. Η χρήση της σημαίας τώρα επιτρέπεται μόνο κατά την εθνική εορτή ή όταν καλούνται ξένοι μαθητές.
Σε μια εσωτερική επιστολή προς τους μαθητές και τους γονείς τους, η οποία εστάλη λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο διευθυντής του σχολείου γράφει ότι «δεν επιτρέπεται καμία άλλη χρήση της σουηδικής σημαίας».

Αυτά είναι όλα τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές

Την ψήφο του Ελληνικού λάου προτίθενται να διεκδικήσουν στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, 21 κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος.

Τον τελικό λογο εχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη. Παντως μετα τη λήξη της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν δηλώσεις συμμετοχής τα εξής 21 κόμματα:

Γερμανική κυβέρνηση: Δεν οφείλουμε καμία αποζημίωση από κατοχικό δάνειο στην Ελλάδα

Δεν τίθεται θέμα κουρέματος του χρέους - Για θεμελιωμένη απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών
Σε δηλώσεις σχετικά με την πιθανότητα αλλαγής πολιτικής σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Μάρτιν Γιέγκερ τονίζοντας πως: «Οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα στις συμφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, και κάθε κυβέρνηση πρέπει να σέβεται τις συμφωνίες της προηγούμενης».