Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Στο Φως το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο!

Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για …αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που…αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης.

Το χειρόγραφο, γνωστό με το όνομα «Archimedes Palimpsest», περιέχει μεταξύ άλλων το μοναδικό αντίγραφο των «Θεωρημάτων Μηχανικής» του Αρχιμήδη, στο οποίο ο αρχαίος “Eλληνας μαθηματικός εξηγεί πώς χρησιμοποιούσε μηχανικά μέσα για να αποδείξει κάποια μαθηματικά του θεωρήματα.

Οι 5 αρχαίες εφευρέσεις που ακόμη και σήμερα δεν έχουν εξηγηθεί

Παρά τα σημαντικότατα επιτεύγματα στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας που συντελούνται στην εποχή μας, οι πρόγονοί μας συνεχίζουν να μας προκαλούν σύγχυση με κάποιες από τις εφευρέσεις τους.

Αρκετές από αυτές δεν έχουμε καταφέρει να τις αναπαράγουμε, άλλες μόλις μετα βίας και πάντα με τη χρήση προηγμένων μέσων ενώ σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να αναρωτιόμαστε “πως το έκαναν”;

Σαν σήμερα το 1830 η Ελλάδα αναγνωρίζεται ως ανεξάρτητο κράτος

Το Πρωτόκολλο της ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους (γνωστό και ως Πρωτόκολλο του Λονδίνου του 1830) υπογράφτηκε από τις Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία στις 22 Ιανουαρίου του 1830

Ήταν η πρώτη επίσημη, διεθνής διπλωματική πράξη που αναγνώριζε την Ελλάδα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος, το οποίο θα επεκτεινόταν νότια της συνοριακής γραμμής που όριζαν οι ποταμοί Αχελώος και Σπερχειός. Πρώτος κυβερνήτης του νεοσύστατου κράτους υπήρξε ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Τα Μαθηματικά του Παρθενώνα!(ΒΙΝΤΕΟ)

Όσον αφορά τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το έτος 447 π.Χ. ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης, με τη γενική επίβλεψη του Φειδία και του Περικλή, έκτισαν το νέο ναό της Αθηνάς Παρθένου, τον Παρθενώνα. Ο ρυθμός ήταν καθαρά Δωρικός, με ορθογώνιο σχήμα. Σύμφωνα με τις περισσότερες αναφορές
, ο Ικτίνος έκανε τα σχέδια της Ακρόπολης και ο Καλλικράτης είχε την επίβλεψη των έργων. Ο ναός χτίστηκε πάνω στα θεμέλια του προηγούμενου που είχε κτιστεί επί Πεισιστράτου και τον είχαν καταστρέψει οι Πέρσες. Εννέα χρόνια χρειάστηκαν για την ανέγερση του ναού.

Όλα όσα έχουν ανακαλυφθεί για τον ναό αυτό, ίσως όμως και άλλα κρυμμένα από το πέπλο του χρόνου, μαρτυρούν ότι οι δημιουργοί του Παρθενώνα κατείχαν ξεχασμένες γνώσεις που τις εφάρμοσαν στην κατασκευή του. Ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης κατασκεύασαν το ναό με ασύλληπτες λεπτομέρειες και με αυτό τον τρόπο τον μετέτρεψαν σε έναν οργανισμό παλλόμενο από εσωτερική ζωή.

Εμβόλια ελέγχου της σκέψης έχουν δοκιμαστεί ήδη σε ανυποψίαστους πολίτες!(Βίντεο)

¨600 στελέχη εμβολίου ελέγχου της σκέψης, σε μορφή αεροζόλ, που διαδόθηκαν μέσω του αέρα, της τροφής και του νερού, έχουν δοκιμαστεί ήδη σε ανυποψίαστους πολίτες!!!"

Αυτό ακριβώς διαβάζουμε στη σελίδα Natural Νews

Στο άρθρο του Mike Adams παρουσιάζεται έγγραφο που αποκαλύπτει πως επί 8 χρόνια επιστήμονες της κυβέρνησης των ΗΠΑ κατασκεύαζαν και διέσπειραν ενεργά ιικά εμβόλια που σχεδιάστηκαν για να αλλάξουν τις σκέψεις και τις πεποιθήσεις, μέσω της μόλυνσης του εγκεφάλου και την καταστολή της γενετικής έκφρασης των νευρολογικών κυττάρων. Η διασπορά αυτών των εμβολίων έχει γίνει μέσω σπρέι που διασπάρθηκαν σε μεγάλα υψόμετρα, μέσω οχημάτων οδικής κυκλοφορίας, μέσω της παροχής νερού αλλά ακόμη και μέσω του συστήματος τροφίμων.

Απαράδεκτες κινήσεις κομματισμού

Του Ν. Λυγερού

Όταν προκαλείς φοβίες μόνο και μόνο για να καταφέρεις να πείσεις τους δικούς σου για να κάνουν μια απαράδεκτη επιλογή πρέπει να είσαι ελεεινός. Όταν δημιουργείς με τις δηλώσεις ένα πλαίσιο αβεβαιότητας, για να φανεί ότι θα αλλάξεις τα πράγματα με ριζικό τρόπο, ποντάρεις στην άγνοια των ανθρώπων. Το θέμα όμως είναι ότι τώρα και στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ο λαός ξέρει για την αξία της ΑΟΖ. Διότι τα θαλάσσια οικόπεδα είναι μια πραγματικότητα κι όχι μια θεωρία. Η κυπριακή ΑΟΖ έχει δώσει άλλα φτερά στην Κύπρο και η ελληνική ΑΟΖ δίνει προοπτικές στην Ελλάδα που δεν μπορούσε ούτε να το φανταστεί.

Επικίνδυνη ασχετοσύνη

Του Ν. Λυγερού

Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να σταματήσουμε την αξιοποίηση των είκοσι θαλάσσιων οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ, για να δώσουμε προτεραιότητα στον αγωγό που θα περάσει από την Τουρκία, με το πρόσχημα ότι θα αναβαθμίσει το γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας, βρίσκεται σε πλαίσιο επικίνδυνης ασχετοσύνης. Διότι πολύ απλά το να είσαι απλώς ένα πέρασμα δεν είναι ισόμορφο με την ικανότητα να είσαι πηγή. Ένα πέρασμα μπορεί να μετακινηθεί για γεωπολιτικούς λόγους, όπως το έχει αποδείξει ιστορικά το παράδειγμα της Ουκρανίας σε σχέση με τη Ρωσία. Ενώ το να είσαι πηγή, σου επιτρέπει να έχεις μια σταθερότητα, μια ανθεκτικότητα που δημιουργεί ενεργειακή ασφάλεια. Η ελληνική ΑΟΖ δεν είναι μόνο ένα πέρασμα, αλλά μια πηγή ενέργειας.

ΣΥΡΙΖΑ: “άκυρο” σε διασύνδεση Κρήτης και υδρογονάνθρακες – Οι εναλλακτικές

Του Νίκου Λυγερού

Να αλλάξει άρδην τον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν και εφόσον καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση την επαύριο των επικείμενων εκλογών.
Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να επανεξετάσει και το νέο δεκαετές πλάνο του ΑΔΜΗΕ, το οποίο επρόκειτο σύντομα να τεθεί σε διαβούλευση, ώστε να κατατεθεί εν συνέχεια στη ΡΑΕ. Σε αυτό το πλάνο περιλαμβάνονται τα τα μεγάλα έργα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα που προγραμματίζονται για την επόμενη δεκαετία, όπως για παράδειγμα η υποβρύχια διασύνδεση της Κρήτης, αρχικού εκτιμώμενου κόστους 1 δισ. ευρώ, με ορίζοντα υλοποίησης τη διετία 2019-2020.
Σύμφωνα με δηλώσεις αρμόδιων για το θέμα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται το energypress, οι μειώσεις των διεθνών τιμών του πετρελαίου και η συνεπαγόμενη μείωση των ΥΚΩ -δηλαδή της επιδότησης του ρεύματος από πετρελαιογεννήτριες που καταναλώνεται στα νησιά εκ μέρους των καταναλωτών του ηπειρωτικού συστήματος- και μάλιστα για τουλάχιστον τρία ως τέσσερα χρόνια, ακυρώνουν τη σκοπιμότητα των διασυνδέσεων και απελευθερώνουν κονδύλια τις ενεργειακές προτεραιότητες που θέτει η Κουμουνδούρου.

Εφιάλτης στο Δρόμο με τα ΑΤΜ: η γκρανγκινιολική ρητορική των κομμάτων εξουσίας και η (πρόσκαιρη) υποχώρηση του Μεσαιοχωριτισμού

Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Πανεπιστημιακού
Θα θυμάστε πως μετά το 1997 η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή υιοθέτησε τη ρητορική του «Μεσαίου Χώρου», μια πολιτική στρατηγική ηγεμονίας στον παραδοσιακό χώρο του Κέντρου. Ανάλογη στρατηγική επιλογή είχε υιοθετήσει και ο Κώστας Σημίτης, που λίγο νωρίτερα είχε διεμβολίσει μερικώς την «κεντροδεξιά δεξαμενή» των μετριοπαθών ψηφοφόρων.  
Η αναφορά του Κ. Καραμανλή στόχευε εκλογικά στον ενδιάμεσο χώρο των δύο μεγάλων κομμάτων, ο οποίος μετακινούμενος ένθεν κακείθεν αποτελεί την κρίσιμη μάζα για την εκλογική επιτυχία. Με αυτόν τον τρόπο ο “μεσαιοχωριτισμός” αποτέλεσε το “εν τούτω νίκα” στα λάβαρα της νεοκαραμανλικής ΝΔ.

Οι ωκεανοί της Γης αποκαλύπτουν «μυστικά» των σουπερνόβα


Μια ανακάλυψη στα βάθη των ωκεανών, η οποία συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να ανατρέψει τον τρόπο που κατανοείται έως σήμερα η συμπεριφορά των σουπερνόβα, έκαναν επιστήμονες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες κατέφυγαν στον πυθμένα του Ειρηνικού, όπου εδώ και εκατομμύρια χρόνια έχει καταλήξει σκόνη προερχόμενη από εκρήξεις σουπερνόβα, για να αναλύσουν τη σύνθεσή της.
«Από τα θραύσματα που εκτινάσσονται κατά την έκρηξη, μια μικρή ποσότητά τους καταλήγει στη Γη, καθώς διασχίζει τον γαλαξία», αναφέρει στο σάιτ του πανεπιστημίου ο επικεφαλής της έρευνας Άντον Γουόλνερ, καθηγητής στην Ερευνητική Σχολή Φυσικής και μηχανικής.

Πολυνησία: Το νέο «ηφαιστειογενές» νησί δεν θα.. ζήσει για πολύ

Μόνο για μερικούς μήνες αφού σταματήσει η υποθαλάσσια δράση του ηφαιστείου, θα συνεχίσει να υπάρχει το νησί, πριν το καταπιεί ο ωκεανός
Συγκέντρωσε τα βλέμματα όλου του κόσμου και της επιστημονικής κοινότητας το νησί που δημιουργήθηκε από τη λάβα του υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα της Πολυνησίας.

Ένας επιστήμονας όμως, που κατόρθωσε να επισκεφθεί το ηφαιστειογενές νησί από όσο πιο κοντά ήταν δυνατόν, δηλώνει πως ο ωκεανός δεν θα χρειαστεί παρά μόνο μερικούς μήνες, μέχρις ότου το εξαφανίσει και πάλι.

Ξαφνικά υπογράφεται συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου - Ρωσίας!(Βίντεο)

ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΦΟΥ! - ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΡΟΥΡΑ
Έτοιμη στα κυριότερα σημεία της είναι η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ  Λευκωσίας και Μόσχας  με τα δύο μέρη να έχουν καταλήξει στα περισσότερα επιμέρους θέματα που θα την διέπουν.
Κύριος άξονας της συμφωνίας είναι η παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων εκ μέρους της Κύπρου στην Ρωσική Ομοσπονδία όπως ανακοίνωσε εχθές και ο Ρώσος πρεσβευτής στη Λευκωσία  Στανισλάβ Οσάντσι.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει η ΕΜΥ - Οι καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά περιόδους μέχρι και το βράδυ της Κυριακής
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες αύριο, Παρασκευή, και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια κυρίως στις ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και τους πολύ ισχυρούς νοτιάδες 7 με 8 μποφόρ.
Πιο συγκεκριμένα: