Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Δεν αισθάνομαι Ευρωπαίος γιατί είμαι Ελληνας!


Τι σημαίνει Ευρώπη? Υπάρχουν πολλές εκδοχές απ οτι αντιλαμβάνομαι…
Για άλλους είναι μια Ήπειρος…για κάποιους ένα σύνολο κρατών σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή…για άλλους είναι προιόν ενός αρχαίου Μύθου …και μάλιστα ελληνικού !Τι ειρωνία αν το σκεφτεί κανείς …
Αυτό που σίγουρα δεν είναι, για εμένα τουλάχιστον, είναι η Πατρίδα μου.
Πατρίδα μου είναι η Ελλάδα…
Εδω γεννήθηκα, εδω μεγάλωσα, εδώ ένιωσα τα πρώτα μου συναισθήματα χαράς και λύπης, ελπίδας και απογοήτευσης, αγάπης αλλά και μίσους.
Εδώ στην Ελλάδα μεγαλώνω τα παιδιά μου.Εδώ στην Ελλάδα θέλω να ταφώ όταν θα έρθει η ώρα μου.

Και το παλιό παρελθόν επηρεάζει το μέλλον(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Ενώ οι διαπραγματεύσεις δίνουν την εντύπωση ότι όλα εξαρτώνται μόνο από τις πρόσφατες εξελίξεις, επί της ουσίας όμως οι διαφορές μέσα στον Χρόνο είναι αυτές που αλλάζουν τα δεδομένα. Τα κείμενα φαίνονται διαφορετικά, αλλά οι διαφορές μπορεί να είναι και ασήμαντες, γιατί αν ήταν τόσο μεγάλες δεν θα υπήρχε το δεύτερο σε σχέση με το πρώτο. Κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η έννοια της ουράς έχει ενεργοποιηθεί και δεν προχωράμε με το κενό, αλλά με την έννοια της συνέχειας. Διότι οι διακλαδώσεις δεν είναι μόνο του δεντρικού τύπου, αλλά ακολουθούν τη δομή ενός συνόλου με την μερική διάταξη, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν διασταυρώσεις.

Η Αφροδίτη της Μήλου(Βίντεο)

Του Ν.Λυγερού

Η Αφροδίτη της Μήλου δεν είναι πια μόνο το άγαλμα της Αρχαιότητας. Σε αυτήν την περίοδο, έχει γίνει σύμβολο της Ελλάδας και μάλιστα ακόμα και επικοινωνιακό. Έτσι η χρήση αποκτά μια σημασία που δεν είχε παλαιότερα. Αντιπροσωπεύει την Ελλάδα μ’ έναν πολλαπλό τρόπο. Το νέο σύνθημα: Jamais sans la Grèce! (Ποτέ χωρίς την Ελλάδα!), δεν είναι τυχαίο αυτήν την περίοδο. Σημαίνει πρακτικά ότι υπάρχει ευρωπαϊκό φιλικό πλαίσιο που έρχεται ν’ ανατρέψει αρχικές μη ευνοϊκές συνθήκες. Βέβαια αυτό δεν επαρκεί αλλά σημαίνει ότι οι προσπάθειες που γίνονται από όλες τις πλευρές αρχίζουν να έχουν έναν αντίκτυπο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο εξωτερικό. Η εικόνα αλλάζει κι όχι μόνο τεχνητά. Πρέπει λοιπόν να ενισχύσουμε αυτήν την τάση. Διότι η ανατροπή είναι απαραίτητη για να περάσουμε στάδιο. Βέβαια δεν είναι μια Αφροδίτη που φέρνει την άνοιξη, αλλά βοηθά στο να επικεντρωθούμε σ’ έναν αληθινό στόχο που να έχει στρατηγικές προοπτικές. Η Ελλάδα δεν μπορεί δίχως την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εγώ επιλέγω να ζήσω, φίλε Γερμανέ…

http://agiotokos-kappadokia.gr/wp-content/uploads/2015/05/%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1.jpgΤης Βασιλικής Μαυρογονάτου
Οικονομολόγος – Ειδική Παιδαγωγός


Νέοι όροι, νέοι αριθμοί, στηριζόμενοι στους παλιούς. Συνέχιση λιτότητας, συνέχιση εξάντλησης των αδυνάτων. Άλλοι μια φορά νικητές, οι ¨φίλοι¨ μας Γερμανοί. Νικητές σε έναν πόλεμο οικονομικό. Κέρδισαν οι ¨φίλοι¨ μας ακόμη μια μάχη. Γεμίζουν τους υπολογιστές τους με εκατομμύρια, δισεκατομμύρια, νούμερα που δεν υπάρχουν και δεν υπήρξαν ποτέ. Χρήματα φαντάσματα που μεταφέρονται λογιστικά από τον ένα λογαριασμό στον άλλο, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς ανάπτυξη. Χρήματα που δίνονται και παίρνονται με τόση ευκολία με εγγυήσεις.

Οι εχθροί μας άθελα τους, μπορούν να γίνουν οι «ευεργέτες» μας


Του Γεράσιμου Γ. Γερολυμάτου
Από το peritexnisologos

Εμείς οι Έλληνες πρέπει να είμαστε και από τη φύση μας αισιόδοξοι (όχι αιθεροβάμονες), διότι μέσα στο πιο βαθύ σκοτάδι μπορεί να αχνοφέγγει και ένα φως.

Η ιστορία μας και η πίστη μας, οδηγούν με αλάνθαστα παραδείγματα προς την ελπίδα.

Ο φόβος και η παράδοση μας στο επίπεδο του ηθικού σθένους, θα είναι η πραγματική ταφόπλακα της Ελλάδας και αυτό επιθυμούν οι εχθροί μας. Ας μην τους κάνουμε την χάρη.

STRAIGHT PRIDE :Η ΡΩΣΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ GAY PRIDE

Το κόμμα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω της οργάνωσης στη Μόσχα, εμπνεύστηκε τη δημιουργία μιας σημαίας STRAIGHT PRIDE που να συμβολίζει τις πραγματικές οικογένειες #realfamilies, στον αντίποδα της GAY PRIDE που έχει κατακλύσει τις ΗΠΑ και τις υπόλοιπες ανεπτυγμένες χώρες της Ευρώπης.

Η σημαία της STRAIGHT PRIDE βασίστηκε στο σχεδιασμό της σημαίας που χρησιμοποιήθηκε για μήνες σε όλες τις κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις των Γάλλων πολιτών (La manif Pour Tous) που εναντιώνονταν στο νομοσχέδιο του Προέδρου Ολλάντ για τη θεσμοθέτηση του γάμου ομοφυλοφίλων και την υιοθεσία παιδιών.

Η Ρωσική έκδοση προσθέτει  ένα τρίτο παιδί καθώς και την επιγραφή »πραγματική οικογένεια».

NASA: Σχεδιάζει αποστολή αστροναυτών στον πλανήτη Άρη


Οι επιστήμονες συγκεντρώνουν στοιχεία, ώστε να είναι έτοιμοι το 2030, οπότε και εικάζεται πως θα ξεκινήσει το ταξίδι προς τον «κόκκινο πλανήτη»

Στο σχεδιασμό αποστολής αστροναυτών στον πλανήτη Άρη προχωρά η NASA, μετά από δυόμισι χρόνια ερευνών και συλλογής στοιχείων του Curiocity στον «κόκκινο πλανήτη».


Σύμφωνα με τους επιτελείς της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ, το 2030, οπότε προγραμματίζουν την αποστολή, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες και να γνωρίζουν όσα περισσότερα στοιχεία μπορούν για το περιβάλλον και τις συνθήκες που επικρατούν στον πλανήτη.

Γιατί θα χάσουν τον ύπνο τους όσοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό;

Σκωτσέζικο ντους (προ)ετοιμάζεται για όλους όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό...

και ειδικότερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κι αυτό γιατί φυσικά ο Ντράγκι και ο Ρέγκλινγκ κάθε άλλο παρά κουτόχορτο τρώνε… σύμφωνα με το mikrometoxos.gr.

Εμείς οι Ελλην-άρες λοιπόν που δημιουργήσαμε την ΦΟΥΣΚΑ του 1999, εμείς οι Έλληνες που αργότερα δημιουργήσαμε την ακόμη μεγαλύτερη ΦΟΥΣΚΑ των ΑΚΙΝΗΤΩΝ, τώρα τελευταία (περίοδος 2012-2015) τραβήξαμε όλα τα λεφτά μας από τις ελληνικές τράπεζες και τα στέλναμε στο εξωτερικό.

Telegraph: Ο Τσίπρας που πνίγεται και το σκίτσο... μαχαιριά!

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη θάλασσα και γύρω του... καρχαρίες. Είναι το σκίτσο της Telegraph για τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους δανειστές για μια νέα συμφωνία διάσωσης.
Μόνο που το σκίτσο της Telegraph στάζει... φαρμάκι. Δείχνει τον Έλληνα πρωθυπουργό να λέει όχι σε ένα σωσίβιο, σε ένα σωσίβιο γιλέκο, σε μια σκάλα διάσωσης, σε μια βάρκα, σε έναν... Ευρωπαίο που κατεβαίνει από ελικόπτερο για να τον βγάλει από τη θάλασσα.

Κύπρος:Παραίτηση-«βόμβα» του υπουργού Υγείας

Επικαλείται προσωπικού λόγους

Λευκωσία: Την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Υγείας υπέβαλε ο Φίλιππος Πατσαλής.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γνωστοποιεί ότι αποχωρεί από το Υπουργείο στο οποίο υπηρετεί από την ανάδειξη του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία.

Ιλ Μεσατζέρο: "Πώς η ελληνική κρίση θα γίνει πανευρωπαϊκή"

«O Τσίπρας έδειξε στην ζώνη του Ευρώ τα ελαττώματα του κοινού νομίσματος και κέρδισε την πρόκληση του δημοψηφίσματος»,  γράφει σήμερα, σε ανάλυση του Όσκαρ Τζαννίνο, η ιταλική εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο».

«Πέρα από τις κλίμακες του ΦΠΑ και τις φοροαπαλλαγές των ελληνικών νησιών, η κρίση αυτή έδειξε την ανάγκη να αναθεωρηθούν οι συνολικοί κανόνες», προσθέτει η εφημερίδα.

Ενέκρινε την ελληνική πρόταση το Euroworking Group - SPD: "Μετά το 2020 η ελάφρυνση του χρέους και αν..."

Η ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ EUROGROUP
 
«Πράσινο φως» πήρε η ελληνική πρόταση από την Ευρωομάδα Εργασίας, το EuroWorking Group που συνεδρίαζε από τις 10 το πρωί, παραδίδοντας τη σκυτάλη στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα. Την ίδια στιγμή οι κυβερνητικοί εταίροι της Α.Μέρκελ αρνούνται οποιαδήποτε συζήτηση για απομείωση του χρέους πριν το 2020.

Βαρουφάκης στον Guardian: Ο Σόιμπλε μας θέλει εκτός ευρώ για να εκφοβίσει τους Γάλλους

Την άποψη ότι η Γερμανία θέλει να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση προκειμένου να εκφοβίσει τη Γαλλία και να την αναγκάσει να δεχθεί το μοντέλο μιας πειθαρχημένης ευρωζώνης, εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα Guardian. Δεν παρέλειψε, δε, να εξαπολύσει ευθεία επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Πεποίθησή μου είναι ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί να εκδιωχθεί η Ελλάδα από τη νομισματική ένωση για να εκφοβίσει τους Γάλλους. Ο Σόιμπλε είναι πεπεισμένος ότι με βάση την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων χρειάζεται ένα Grexit για να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», αναφέρεται στο άρθρο.

Χαλκιδική: Εκτέλεση εν ψυχρώ μετά από καυγά σε beach bar

Δράστης ομογενής από τη Γεωργία που άνοιξε πυρ σκοτώνοντας έναν 34χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις - Εφυγε από το μπαρ και επέστρεψε οπλισμένος, αποφασισμένος να σκοτώσει - -Ο δράστης έχει εξαφανιστεί και αναζητείται
Σε αιματηρή τραγωδία κατέληξε ένας καυγάς τα ξημερώματα σε beach bar στην Ποτίδαια Χαλκιδικής, με ένα νεαρό ομογενή από τη Γεωργία να ανοίγει πυρ με πιστόλι εναντίον μιας παρέας Ελλήνων σκοτώνοντας έναν από αυτούς και τραυματίζοντας άλλους τρεις! Ο δράστης του μακελειού έχει εξαφανιστεί και αναζητείται

Με 251 «ναι» στην Ευρώπη και 17 διαρροές πέρασε η συμφωνία - Kέρδισε την εξουσιοδότηση, «έχασε» τη δεδηλωμένη - Δρομολογούνται πολιτικές εξελίξεις

Διαφοροποιήθηκαν δύο υπουργοί (Λαφαζάνης, Στρατούλης) και η Ζωή - Συνολικά 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών», αγνοώντας την έκκληση Τσίπρα, και επτά απουσίαζαν - Αλλοι 15 (ανάμεσά τους οι υπουργοί Χουντής, Ησυχος) ψήφισαν «ναι», αλλά απειλούν με καταψήφιση τους εφαρμοστικούς νόμους
Βαρύτατα τραυματισμένη και πολιτικά απονομιμοποιημένη βγαίνει η κυβέρνηση από την ονομαστική ψηφοφορία στην Βουλή για την κρίσιμη συμφωνία με τους εταίρους μετά την διαφοροποίηση 16 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (17ος ο Βαρουφάκης, που έφυγε για Αίγινα αφού δήλωσε ότι στηρίζει).