Κυριακή 12 Μαρτίου 2023

Φίλιπποι: Η αρχαιολογική σκαπάνη φέρνει στο φως νέα σημαντικά ευρήματα (Φωτογραφίες)

Μαρμάρινες πλάκες στην Εγνατία Οδό, υδατόπυργος, βάσεις και τμήματα κιόνων, διάκοσμοι, οικοδόμημα μεγάλων διαστάσεων και τάφοι που αφορούν σε ταφές ενηλίκων αλλά και παιδιών, ανάμεσα στα νέα στοιχεία της ανασκαφής 

Όσα ήρθαν στο φως από τις ανασκαφικές έρευνες στην αρχαία πόλη των Φιλίππων, το σημαντικότερο αρχαιολογικό χώρο της Ανατολικής Μακεδονίας, παρουσίασε η Προϊστάμενη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, Σταυρούλα Δαδάκη από το βήμα της 35ης διοργάνωσης του συνεδρίου για το αρχαιολογικό έργο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Η Νίκαια των προσφύγων γιορτάζει τα 100 της χρόνια – Πώς ο «σκουπιδότοπος» του Πειραιά έγινε πόλη - Η Κοκκινιά που μετονομάστηκε σε Νίκαια προς τιμήν αυτών που την ανέστησαν από το ίδιο της το χώμα

 ΦΩΤΟ;Πόρτα εγκαταλειμμένου προσφυγικού σπιτιού στην οδό Μαγνησίας (φωτ.: Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη / Ορέστης Νικολαΐδης)

Προοπτικές νέου προσανατολισμού στο Κυπριακό και στα Ελληνοτουρκικά - Ο ρόλος της Ε.Ε., του ΟΗΕ και του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Δρ. Παναγιώτης Ήφαιστος, Αρθρογράφος
Ομ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων – Στρατηγικών Σπουδών, Παν/μιο Πειραιώς,
Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Το σιδηροδρομικό ατύχημα που στοίχισε την ζωή σε δεκάδες πολίτες οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν νέοι και φοιτητές προκάλεσε θλίψη στα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας, εκδηλώθηκαν διαμαρτυρίες και προκλήθηκαν πολιτικές αντιμαχίες. Η απόδοση ευθυνών είναι τόσο νομικό όσο και πολιτικό ζήτημα που θα συζητείται επί μακρόν. Παράλληλα, οι στρατηγικές εξελίξεις πλανητικά και στην περιφέρεια στην οποία ανήκει η Ελλάδα είναι καταιγιστικές. Εξ ου και η ανάγκη για συνεχή λήψη αποφάσεων και συνεχείς στρατηγικές και διπλωματικές κινήσεις. Ένα σημαντικό γεγονός είναι η επίσκεψη του νέου Κύπριου προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη στην Αθήνα μερικές μόνο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Ταγίπ Ερντογάν φοράει ακόμα την προβιά του λύκου

Μιχάλης Ιγνατίου   

Είναι πολύ προβλέψιμοι οι πολιτικοί στην Ελλάδα, αλλά και στην Κύπρο. Ή ας το θέσω διαφορετικά και δεν απευθύνομαι μόνο στις ελίτ της Αθήνας και της Λευκωσίας. Δεν κάθονται να σκεφθούν, π.χ. γιατί ο Ταγίπ Ερντογάν έδωσε εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ξεκινήσει άμεσα ο διάλογος με την Ελλάδα. Μα δεν έχουν κουκούτσι μυαλό πια; Ο Τούρκος Υπουργός επιμένει για την επανέναρξη του διαλόγου και οι λόγοι αυτής της επιμονής είναι πολλοί. Οι πιο σημαντικοί, κατ’ εμέ,  είναι οι εξής δύο: 

>Πρώτον: Να δείξει στους ψηφοφόρους της Τουρκίας ότι η Ελλάδα δήθεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει πορεία διαλόγου διότι προφανώς φοβάται. Και, 

Κύπρος: Η Τουρκία καθυστερεί τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, λέει ο ΥΠΑΜ

Η εμμονή της Τουρκίας και οι επεκτατικές της βλέψεις αποτελούν δυστυχώς τροχοπέδη για την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, αλλά και για τη διατήρηση της ασφάλειας, της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου Μιχάλης Γιωργάλλας.

«Η αποδοχή και η διατήρηση του επικίνδυνου στάτους κβο, ως αποτέλεσμα της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής επιδεινώνει τα τετελεσμένα και προκαλεί νέα», σημείωσε ο κ. Γιωργάλλας. Αυτό έχει ως «αποτέλεσμα να καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη η επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

P-3B ORION: O πιο διάσημος κυνηγός της ελληνικής μυθολογίας και «φονιάς» των πλοίων, στον αέρα του Αιγαίου

 Οι πρώτες δοκιμές στον αέρα για το MLU P-3B ORION αναμένεται εκτός απροόπτου να πραγματοποιηθούν έως τις αρχές  του καλοκαιριού

Ο Ωρίων (Αγγλιστί Orion) ήταν ο πιο διάσημος κυνηγός στην ελληνική μυθολογία, ενώ στην Ιλιάδα περιγράφεται ως αστερισμός.

Εν έτει 2023, 4 «βέλη του Ωρίωνα» βρίσκονται στη «φαρέτρα» του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην φωτογραφία που δημοσιεύει αποκλειστικά το Newpost διακρίνεται το πρώτο αναβαθμισμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας P-3B ORION μπροστά από το υπόστεγο της ΕΑΒ στην Τανάγρα.

Η παράδοση της πυραυλακάτου “Βλαχάκος” και ο εκσυγχρονισμός των ταχέων σκαφών που ανασύρει μνήμες καθυστερήσεων…

 ΦΩΤΟ:Η πυραυλάκατος «Βλαχάκος» εισέρχεται στη δύναμη Ταχέων Σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού με δεκαετή καθυστέρηση, πολλές παρατηρήσεις κι ένα «καπέλο» επιβάρυνσης για το ελληνικό δημόσιο, σχεδόν 100 εκατομμυρίων. Πηγή: Πολεμικό Ναυτικό 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL

«Χαιρετίστε το, δεν θα ξανάρθει», ακούγεται στο βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter και απαθανατίζει τον απόπλου της πυραυλάκατος «Βλαχάκος» από το ναυπηγείο της Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων αρκετά χρόνια έζησαν με το πρόγραμμα ναυπήγησης των Super Vita του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο πέρασε από χίλια κύματα και το γεγονός πως το τελευταίο σκαρί αποπλέει από την Ελευσίνα, γι’ αυτούς σημαίνει πολλά την στιγμή μάλιστα που εμπορικά πλοία εισέρχονται για επισκευές.

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ vs. ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ στην Ουκρανία και τα Τέμπη: Οι Ένοπλες Δυνάμεις ακούν;

Την άνοιξη του 1943, τα 18 αμερικάνικα ναυπηγεία που κατασκεύαζαν πλοία της κλάσης LIBERTY (μια βρετανική σχεδίαση εμπορικού πλοίου κατάλληλα προσαρμοσμένη για τις ανάγκες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σχετικά απλή αλλά αξιόπιστη) κατάφεραν να ξεπεράσουν σε τονάζ, αυτό που αναλογούσε στα πλοία που βύθιζαν τα γερμανικά υποβρύχια. Αυτό αποτέλεσε το σημείο καμπής (ένα πλοίο LIBERTY απαιτούσε 28 περίπου ημέρες για να «χτιστεί») που εξασφάλισε τον σταθερό θαλάσσιο ανεφοδιασμό με πάσης φύσεως οπλικά συστήματα και υλικά, των μαχόμενων συμμάχων στην Ευρώπη (Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία κλπ. και συνέβαλε τα μέγιστα στην πολυπόθητη νίκη. Χωρίς αυτή τη μεταβολή, η συμμαχική απόβαση στη Νορμανδία δεν θα είχε ποτέ λάβει χώρα, ενώ θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος η Βρετανία να καταβληθεί και να αναγκαστεί να συνθηκολογήσει, κάτω από το βάρος της πείνας, και των ελλείψεων σε πρώτες ύλες και κρίσιμα υλικά.

Γράφει ο Σώζων Α. ΛΕΒΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
(Subject Matter Expert Cyber/Warfare)

Έχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος και ο πόλεμος στην Ουκρανία όχι μόνο δεν δείχνει να τελειώνει,

Xαμένες ευκαιρίες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας: Προγράμματα και οπλικά συστήματα που δεν αξιοποιήθηκαν

Αναστάσιος Παπανδρέου

Η βιομηχανική ανάπτυξη μιας χώρας είναι ένα πολυσύνθετο παζλ με πολλούς αστάθμητους παράγοντες, όπως οι πολιτικο-οικονομικές συγκυρίες, η έρευνα και ο ανταγωνισμός, και στην Ελλάδα η βιομηχανική επανάσταση είτε ήρθε πολύ αργά είτε ήρθε, είδε, απόειδε και απήλθε με την παγκοσμιοποίηση της οικονομίας. Η προσπάθεια ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας από το 60’ και μετά σκόνταψε στο άνοιγμα των αγορών και έσβησε άδοξα, περνώντας η χώρα ουσιαστικά από την αγροτική οικονομία στην οικονομία των υπηρεσιών, των ηλεκτρονικών και της πληροφορίας. Δεν ήταν, βέβαια, η μόνη που επλήγη. Βιομηχανίες απ’ όλες τις ανεπτυγμένες χώρες έπαυσαν τη λειτουργία τους ως ζημιογόνες ή μεταφέρθηκαν όπου υπάρχουν φθηνότερα εργατικά χέρια, έτσι ώστε το κόστος των προϊόντων τους να μείνει σε χαμηλά επίπεδα.

Χ. Σταϊκούρας: Σε εξέλιξη ομαλής υλοποίησης βρίσκονται τα δύο προγράμματα «Αρχύτας» και «Γρύπας»

Σε εξέλιξη ομαλής υλοποίησης βρίσκονται τα δύο προγράμματα «Αρχύτας» και «Γρύπας», που έχει δρομολογήσει, χρηματοδοτεί και εποπτεύει το Υπουργείο Οικονομικών και τα οποία έχουν στόχο τον σχεδιασμό και τη βιομηχανική παραγωγή αυτόνομων αεροχημάτων (drone) με συνεργασία της ΕΑΒ και των Πανεπιστημίων- Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Πατρών (ΠΠ), Δημοκρίτειου Θράκης (ΑΠΘ) και Θεσσαλίας (ΠΘ).

Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο της ανά τρίμηνο ενημέρωσης των πολιτών για την πορεία υλοποίησης των δύο προγραμμάτων.

Reuters: Εφικτή η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ακόμα και χωρίς συμφωνία για την ιδιοκτησία - Η ελληνική πλευρά έχει καλέσει επανειλημμένα να υπάρξει μόνιμη επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στην Ελλάδα είναι εφικτή ακόμα κι αν τα μέρη δεν μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία για το σε ποιον ανήκουν, κρίνει σήμερα βρετανική πρωτοβουλία που καταβάλλει προσπάθειες επίλυσης του ζητήματος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση της Ελλάδας παροτρύνει τελευταία και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμα μουσείων του Βατικανού, που συμφώνησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα να επιστρέψουν στην Ελλάδα θραύσματα ηλικίας 2.500 ετών από τον Παρθενώνα. Η Αθήνα και το Λονδίνο διεξάγουν συνομιλίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που βρίσκονται στην κατοχή του Βρετανικού Μουσείου.

Ακάρ: "Θέλουμε διαμοιρασμό πλούτου στο Αιγαίο - Οι ΗΠΑ μάς χρωστάνε 1,4 δισ. δολάρια και πέντε F-35"

"Στο θέμα των F-35, η συνεργασία μας έληξε, και χωρίσαμε με τρόπο που δεν μπορεί να εξηγηθεί ούτε νομικά ούτε ηθικά" ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ.

Τη ρητορική της Άγκυρας περί "διαμοιρασμού του πλούτου στο Αιγαίο" επανέλαβε σε συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάς χρωστάνε 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια και πέντε F-35" υποστήριξε ακόμα στη συνέντευξή του ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ενώ για τα τουρκικά F-16 παραδέχθηκε ότι το ζήτημα που καίει την Άγκυρα εξελίσσεται αργά, αλλά "η Τουρκία έχει εναλλακτικές".

Σακελλαροπούλου: Στη Νίσυρο για τα 75 χρόνια από την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων

 

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις του Δήμου Νισύρου για τον εορτασμό της 75ης επετείου της ενσωμάτωσης των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Ποταμίτισσας και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Ηρώων, δήλωσε ότι «Μέσα στο πένθος και τη βαθιά θλίψη που αισθανόμαστε μετά το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα, βρίσκομαι εδώ, στη Νίσυρο, για να τιμήσουμε μαζί όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Δωδεκανήσου και την επανένωσή της με τη μητέρα Πατρίδα πριν από 75 χρόνια».

Ιστορίες τρέλας…

 

Άννα Παναγιωταρέα 

Πώς να εξηγήσεις τι συμβαίνει στο Δημόσιο, όταν οι πολίτες θεωρούν ότι φταίει η κυβέρνηση που δεν λύνει προβλήματα, που καθυστερεί, που δεν ελέγχει. Εχει κανείς καθαρή εικόνα «της εγκληματικής» γραφειοκρατίας;

KΑΤΟΙΚΟΙ μιας περιοχής, παράγοντες, τοπικοί άρχοντες συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει ένα έργο. Ενημερώνεται ο περιφερειάρχης και μετά ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος πιστεύει ότι θα αποτελέσει σημαντικό πόρο ανάπτυξης και ευημερίας για την περιοχή. Συναντάται με όλους τους παράγοντες, τις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες, γίνονται και οι σχετικές δηλώσεις για την αναγκαιότητα του έργου και την προετοιμασία της εκτέλεσής του. Η πρώτη κίνηση έχει γίνει. Ε! Αφού το θέλει ο υπουργός…

Συνάντηση Μητσοτάκη με Χριστοδουλίδη αύριο στο Μαξίμου

Το νέο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα συναντήσει αύριο, Δευτέρα 13 Μαρτίου στις 12.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό του Κύπριου προέδρου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Στις 13.30, ο Πρωθυπουργός θα παρακαθήσει στο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Πρόεδρος της

Επίσκεψη Δένδια στο Κόσοβο – Οι συναντήσεις του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών

Εχει ήδη συναντηθεί με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό, που του παρέθεσε γεύμα, την πρόεδρο της χώρας, αλλά και την Κοσοβάρα ομόλογό του 

Γεύμα προς τιμήν του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψής του στην Πρίστινα, παρέθεσε ο Κοσοβάρος πρωθυπουργός Αλμπιν Κούρτι.

Στο γεύμα έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εξελίξεις στον Διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινας και την ευρωπαϊκή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων, γνωστοποιεί με ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Δένδιας.

Η Αρμενία αποσύρεται από τη θέση της στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας

Σύμφωνα με τα νέα του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της Αρμενίας Armenpress, ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Βαχάν Χουνανιάν ανακοίνωσε ότι η Αρμενία παραιτήθηκε επίσημα από την ποσόστωση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO).

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι «δεν το βρήκαν σκόπιμο» να πραγματοποιηθεί η άσκηση του CSTO στην Αρμενία λόγω της σύγκρουσης με το Αζερμπαϊτζάν στις 10 Ιανουαρίου και αρνήθηκαν να διεξαχθούν στο έδαφος της χώρας.

Αλεβίτες: Το κλειδί του Κιλιτσντάρογλου για τις τουρκικές εκλογές

 Αργύρης Παγαρτάνης - CNN Greece 

«Η πολιτική δεν πρέπει να συνδέεται με τη θρησκεία. Προσωπικά, δεν το έκανα ποτέ. Αλλά αφού επιμένετε, θα σας απαντήσω: Ναι, είμαι αλεβίτης. Από πότε είναι κακό να είναι κανείς αλεβίτης σ’ αυτή τη χώρα»;

Τις φράσεις αυτές τις είχε πει ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος μέσα στην εβδομάδα ανακοινώθηκε επισήμως ως ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας απέναντι στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το 2010, όταν είχε εκλεγεί στην προεδρία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) είχε έλθει αντιμέτωπος με αυτές τις ερωτήσεις στις συνεντεύξεις τύπου. Η ανάδειξη ενός Αλεβίτη σε ένα κορυφαίο πολιτικό πόστο στη γειτονική χώρα ακόμα είναι κάτι δύσκολο, αλλά όχι απίθανο.

Μέρος ΙI - Ν. Λυγερός: ΑΟΖ, Ελληνισμός και Μακεδονία. Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας

 

Μέρος ΙI - Ν. Λυγερός: ΑΟΖ, Ελληνισμός και Μακεδονία. Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης και Βικτώριας

ΚΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

 

Τον Πρόεδρο του Κόμματος ΕΔΕΚ Κύπρου Μαρίνο Σιζόπουλο προσκάλεσε το πάνελ των Ανιχνεύσεων στο Καφέ αυτής της Κυριακής.

LEADERS 6.3.2023 – Αναλυτής Αγγελος Χωριανόπουλος – «Eίμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία»

 

LEADERS 6.3.2023 – Αναλυτής Αγγελος Χωριανόπουλος – «Eίμαστε σε υβριδικό πόλεμο με την Τουρκία»

Κωνσταντίνος Φίλης, Η γεωπολιτική διαμάχη ΗΠΑ, Κίνας έχει μπει σε νέα εποχή. Ο ρόλος της Ρωσίας

 

Σε μια νέα εποχή φαίνεται να μπαίνει η γεωπολιτική διαμάχη μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας σημειώνει ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών υποθέσεων, Διεθνολόγος και Συγγραφέας, Κύριος Κωνσταντίνος Φίλης.

@SavvasKalenteridis Ο Ερντογάν συμμαχεί με δολοφόνους (11-3-2023)

 

Ο Ερντογάν συμμαχεί με δολοφόνους

Πέφτει συνεχώς ο Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις - Εκλογές στην Τουρκία στις 14 Μαΐου | Οι Δεκατιανοί

 
Πέφτει συνεχώς ο Ερντογάν στις δημοσκοπήσεις - Εκλογές στην Τουρκία στις 14 Μαΐου

Μαρδάς, Μαρτζούκος και Τζούμης για τα ελληνοτουρκικά | OPEN TV

 

Μαρδάς, Μαρτζούκος και Τζούμης για τα ελληνοτουρκικά | OPEN TV

2 εφέτες ανακριτές - 3 διώξεις και έπεται συνέχεια στα ανώτερα κλιμάκια | Καλημέρα | 12/03/2023

 


1. Τ. Θεοδωρικάκος: "Έχουν μείνει πράγματα που πρέπει να τα διορθώσουμε"
2. Έρχονται νέες διώξεις για το δυστύχημα με νέες αποκαλύψεις
3. 2 εφέτες ανακριτές - 3 διώξεις και έπεται συνέχεια στα ανώτερα κλιμάκια

Ελληνοτουρκικό: «Ελπίζουμε ότι τα προβλήματά μας με την Ελλάδα θα επιλυθούν ειρηνικά» – Τι λέει ο Χουλουσί Ακάρ

 

Ο Χουλουσί Ακάρ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι τα προβλήματα με την Ελλάδα θα επιλυθούν ειρηνικά.