Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Το μικροσκοπικό νησάκι στην Πάργα που κλέβει της εντυπώσεις - Μια καταπράσινη κουκίδα γης μέσα στα νερά του Ιονίου

Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Πάργας στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων μπροστά ακριβώς από το λιμάνι της μικρής, όμορφης πόλης.

Ένα μικρό και καταπράσινο νησάκι πρωταγωνιστής στο οποίο είναι η φύση, το εκκλησάκι της Παναγίας, στο οποίο οφείλει και την ονομασία του και το γραφικό καμπαναριό.

Στο ψηλότερο σημείο του νησιού δεσπόζει το Κάστρο που χτίστηκε το 1808 από τους Γάλλους κατά την παραμονή τους στην περιοχή, μεταξύ 1797 και 1814. Σκοπός της δημιουργίας του ήταν ο έλεγχος μέρους του όρμου της Πάργας, που δεν ήταν εύκολο να επιτευχθεί από το ενετικό κάστρο της Πάργας.

"Σεισμός" στην Ιταλία από τα "πορτοκαλί γιλέκα" - Μεγάλες διαδηλώσεις

Μετά τα "κίτρινα γιλέκα" που για πολλούς μήνες διαδήλωναν στους δρόμους των γαλλικών πόλεων, τώρα έχουμε τα "πορτοκαλί γιλέκα" στην Ιταλία με αφορμή τον κορονοϊό..
Εκατοντάδες Ιταλοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Piazza del Popolo της Ρώμης την Τρίτη, πετώντας τις μάσκες τους εις ένδειξιν διαμαρτυρίας ενάντια στους περιορισμούς lockdown της ιταλικής κυβέρνησης με στόχο τον έλεγχο της εξάπλωσης του COVID-19.

Mέρκελ: H Kύπρος στους ασφαλείς προορισμούς για Γερμανούς

Εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, όπου «η κα Μέρκελ, μεταξύ άλλων, συνεχάρη τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφει η Κύπρος και τον ενημέρωσε ότι η Κύπρος περιλαμβάνεται μεταξύ των χωρών, που θεωρούνται ασφαλείς προορισμοί, για τους Γερμανούς υπηκόους».
 
Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παναγιώτης Σεντώνας,

10+1 σημεία: Αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αλίμονό μας…

Του Θανάση Κ. 
Από το dailypost

Θα το γράψω όσο πιο «γλυκά» γίνεται… Γιατί οι ώρες δεν προσφέρονται για ρητορικές εξάρσεις. Είναι στιγμές περισυλλογής, ευθύνης και αποφάσεων…
Η Τουρκία εξαγγέλλει ευθέως ότι θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις εντός της Ελληνικής ΑΟΖ, την οποία δεν έχουμε διακηρύξει ακόμα, αλλά ούτε και η Τουρκία την έχει διακηρύξει!
Και το ότι δεν έχουμε ακόμα διακηρύξει ΑΟΖ δεν καταργεί το Διεθνές Δίκαιο που προβλέπει ελληνική κυριαρχικά δικαιώματα εκεί που πάει να κάνει γεωτρήσεις η Τουρκία!

Ο πρώην επικεφαλής της MI6 υποστηρίζει πως ο κορονοϊός ξέφυγε έπειτα από ατύχημα σε εργαστήριο

Μια αμφιλεγόμενη έρευνα που έχει δημοσιευθεί το τελευταίο διάστημα υποστηρίζει πως ο κορονοϊός ξέφυγε από εργαστήριο στην Κίνα.
Ο σερ Ρίτσαρντ Ντίρλοβ, πρώην επικεφαλής της βρετανικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών (MI6), δήλωσε στην εκπομπή Planet Normal του Telegraph ότι μια επιστημονική έκθεση που δημοσιεύτηκε από μια νορβηγική-βρετανική ερευνητική ομάδα, υποδηλώνει ότι η πανδημία προέκυψε από ιό που δραπέτευσε από εργαστήριο στην Κίνα.

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα, έχουν εντοπιστεί ενδείξεις μέσα στη γενετική αλληλουχία του ιού,

Ένοπλες Δυνάμεις: Το ελληνικό διαζύγιο με τη λογική αφορά ασφαλώς και τους εξοπλισμούς…

Η αλήθεια είναι ότι μόνο με τη φράση του Κλάουζεβιτς δεν ασχοληθήκαμε στο προηγούμενο αφιέρωμα παρά μόνον έμμεσα, καθότι επρόκειτο για εισαγωγικό σημείωμα στο θέμα… Τέθηκε εμμέσως, με την έννοια της ευρύτερης στρατηγικής λογικής. Κι αυτό όμως αποτελεί σκέλος του ελληνικού “διαζυγίου”… με τη λογική. Δυστυχώς το ζήτημα “αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο”, έχει κι άλλες διαστάσεις για τον πολύπαθο αυτό τόπο και τους πολίτες του. Όχι μόνο αυτές που αναπτύξαμε στο προηγούμενο αφιέρωμα. Θα δούμε αυτή που θεωρούμε σημαντικότερη και δεν είναι άλλη από την χαοτική πραγματικά κατάσταση που επικρατεί στους εξοπλισμούς της χώρας.
Των Στέργιου Θεοφανίδη και Μιχαήλ Βασιλείου
Από το defence-point
Ανατρέχοντας στο ιστορικό της διαχρονικής ανυπαρξίας πολιτικής αποτελεσματικής αντιμετώπισης

Αυστραλία: Ομογενής μιλά για τα πακέτα διακοπών στην… Οθωμανική Κρήτη

Σάλο προκάλεσε διαφήμιση τουριστικού πρακτορείου στην Αυστραλία η οποία καλούσε υποψήφιους πελάτες να απολαύσουν το φετινό καλοκαίρι τις διακοπές τους στην… Οθωμανική Κρήτη!
Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ομογενών, όπως δήλωσε στην εκπομπή «Εκτός  Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο πρόεδρος της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, Αντώνης Τσουρδαλάκης.