Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τι συνδέει τον Τύμβο Καστά στην Αμφίπολη με το μαντείο των Δελφών - ΦΩΤΟ

Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη «δείχνει» στους Δελφούς! Μια νέα υποσημείωση στη μελέτη του μακεδονικού ταφικού μνημείου, που προσέλκυσε τα φώτα της επιστημονικής κοινότητας, καταγράφει η φαινόμενη «γεωγραφική σύνδεση» του με το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.
Τη σημαντική παρατήρηση και επιβεβαίωση, ότι ο άξονας της εισόδου του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έχει προσανατολισμό στους Δελφούς, έκανε ο ομότιμος καθηγητής Ανωτέρας Γεωδαισίας και Χαρτογραφίας του ΑΠΘ,

NASA: Στην τελική ευθεία η εκτόξευση του τηλεσκοπίου που θα ανακαλύψει τη νέα «Γη»(Βίντεο)

Αποστολή του TESS για τα δύο επόμενα χρόνια, είναι η χαρτογράφηση του διαστήματος και ο εντοπισμός πλανητών σε «κοντινά» αστέρια, που να διαθέτουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν ζωή
Στην τελική ευθεία για την υλοποίηση ενός εξαιρετικά μεγαλόπνοου σχεδίου, μέσω του οποίου η ανθρωπότητα είναι πιθανόν να «έρθει πιο κοντά» σε επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, έχουν εισέλθει οι υπηρεσίες της NASA. Το σύστημα TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας του, πριν την εκτόξευση του διαστημοπλοίου που θα μεταφέρει τον δορυφόρο-τηλεσκόπειο σε τροχιά γύρω από τη Γη, εστιάζοντας σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί πληθώρα εξωπλανητών, με στοιχεία που αυξάνουν σημαντικά τις πιθανότητες για ύπαρξη ζωής.

Αίγυπτος: Με ποσοστό 92% επανεκλέγεται ο πρόεδρος Σίσι

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, συγκέντρωσε ποσοστό μεγαλύτερο του 90% των ψήφων στις προεδρικές εκλογές.

Αυτό ισχύει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα από τον Τύπο, αλλά το ποσοστό συμμετοχής σε αυτές ήταν μικρότερο από 50%, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Aλ-Αχράμ», ο Σίσι συγκέντρωσε το 92% των ψήφων και σχεδόν 23 εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν στις εκλογές από τα περίπου 60 εκατομμύρια ψηφοφόρους.

Ο Καμμένος θυμίζει στην Τουρκία πως το 1821 ηττήθηκε στην Ελλάδα - Το μήνυμα του υπουργού Άμυνας στην Άγκυρα και τον Ερντογάν

Ένα μήνυμα προς την Τουρκία και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Αρμενία.
Ο υπουργός Άμυνας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Αρμενία, επισκέφθηκε τη διεθνή έκθεση όπλων και αμυντικής τεχνολογίας «ArmHiTec 2018». Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας της Αρμενίας Vigen Sargsyan.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Καμμένος είπε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι οι γείτονες ότι η Ελλάδα και η Αρμενία θέλουν να ζήσουν ειρηνικά. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ζούμε ειρηνικά, αλλά είμαστε πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας και το διεθνές δίκαιο.

Μετά το 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Κρήτης

Του Ν. Λυγερού

Μετά το 3ο Παγκρήτιο Ενεργειακό Συνέδριο για την ανάπτυξη της Κρήτης μέσω της αξιοποίησης των Υδρογονανθράκων, μπαίνουμε σε μια νέα φάση, η οποία είναι όλο και πιο πρακτική με τον διαγωνισμό που τρέχει στις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νοτιοδυτικά Κρήτης. Διότι η επιτροπή αξιολόγησης του φακέλου της κοινοπραξίας ExxonMobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια, είναι πια επανδρωμένη με στελέχη της ΕΔΕΥ, πράγμα που μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε στρατηγικά το πλαίσιο του συμβολαίου για την άδεια έρευνας. Επίσης τώρα η Περιφέρεια ξέρει ότι θα πάρει το 5% των απολαβών του ελληνικού δημοσίου και το 20% για περιβαλλοντικές δράσεις στην περιοχή που διαθέτει το κοίτασμα που θα ανακαλυφθεί. Αυτά τα δεδομένα ενισχύουν την ενεργειακή στρατηγική της Περιφέρειας κι επειδή ο Περιφερειάρχης είναι σωστά ενημερωμένος πια για όλες αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες ξέρουμε ότι θα δώσει οδηγίες για την υλοποίηση δράσεων σε πολλαπλά επίπεδα. Έτσι και το παράδειγμα που έδειξε η Αρχιεπισκοπή είναι τεράστιας σημασίας για το μέλλον

Ο Ερωτόκριτος ως άυλη κληρονομιά της Ανθρωπότητας

Του Ν. Λυγερού

Το όραμα του Ερωτόκριτου ως άυλη κληρονομιά της Ανθρωπότητας έχει πλέον ενισχυθεί και σε πρακτικό επίπεδο, έτσι δεν αποτελεί πια μιά ουτοπία. Πριν βρεθεί στον κατάλογο της UNESCO πρέπει να περάσουμε από το Εθνικό Ευρετήριο για να έχει την εθνική υποστήριξη. Ο Ερωτόκριτος με την εμβέλειά του ως επικολυρικό άσμα δεν έχει μόνο ένα τοπικό χαρακτήρα, δεν είναι μόνο η έκφραση μιας τοπικής κοινωνίας ούτε σε χώρο, ούτε σε χρόνο. Ανήκει στον θησαυρό του Έθνους και αποτελεί ένα

Οι ευρωπαϊκές απελάσεις

Του Ν. Λυγερού

Οι ευρωπαϊκές απελάσεις Ρώσων διπλωματών μετά την εκτέλεση από το ρωσικό καθεστώς ενός πρώην κατασκόπου στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι μόνο θεαματική αλλά και ενδεικτική της όλης κατάστασης που κυριαρχεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ρωσίας. Οι παράλογες και επιθετικές κινήσεις της Ρωσίας που ξεφεύγουν από κάθε δημοκρατικό πλαίσιο δεν μπορούν πια να αγνοηθούν, όπως και το γεγονός ότι οι Ρώσοι που δουλεύουν στις δυτικές πρεσβείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πραγματικότητα εργάζονται για την κατασκοπία της Ρωσίας.