Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Πάντα θα τους ... πονάει η Άλωση της Τριπολιτσάς - Είμαστε υπερήφανοι για την Ιστορία μας!

Από το kalimera-arkadia

Σαν σήμερα γιορτάζεται μία από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του '21, η Άλωση της Τριπολιτσάς!

Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός το οποίο πολλές φορές στο παρελθόν έχει δυσφημιστεί και έχει γίνει προσπάθεια να … υποβαθμιστεί η σημασία του.

Το σχέδιο είναι γνωστό. Αυτοί που εμφάνισαν τον ξεριζωμό της Σμύρνης ως «συνωστισμό», έχουν βαλθεί –τα τελευταία χρόνια- να δυσφημίσουν την Άλωση της Τριπολιτσάς.

Ολόχρυσες μάσκες Μακεδόνων πολεμιστών στη Φλώρινα

Στο φως σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα σε νεκροταφείο στην Αχλάδα Φλώρινας. Τα χρυσά προσωπεία πολεμιστών αναθερμαίνουν τη συζήτηση για την καταγωγή των Μακεδόνων από την Πελοπόννησο και τη συγγένειά τους με δωρικά φύλα
Η μακεδονική γη βγάζει χρυσές μάσκες πολεμιστών από την αρχαιότητα και επιβεβαιώνει εν μέρει τη φιλολογική εκδοχή, μέσω των γενεαλογικών μύθων, για την προέλευση των βασιλέων (Τημενίδες, Βακχιάδες) της Μακεδονίας από τη βορειoανατολική Πελοπόννησο, το Άργος και την Κόρινθο, με πατρώο ήρωα τον Ηρακλή, ενώ αναδεικνύει, όπως και πλήθος άλλων ευρημάτων από τη Μακεδονία, την πολιτισμική συγγένεια με τα δωρικά φύλα.

ΕΔΑΔ: Η Τουρκία απέτυχε να εγγράψει θέμα Λοϊζίδου

Η Τουρκία απέτυχε το μεσημέρι της Δευτέρας να εγγράψει προς συζήτηση την υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, με στόχο το κλείσιμο της επιτήρησης της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ).

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΚΥΠΕ ότι κατά την έναρξη της συνεδρίασης, η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε να συμπεριληφθεί στην ατζέντα και η υπόθεση Λοϊζίδου, ενώ ακολούθησε ψηφοφορία για το ζήτημα, με την πλειοψηφία των Μονίμων Αντιπροσώπων να τάσσεται κατά της προσθήκης του θέματος.

Ένα τοπίο συγκλονιστικού φυσικού κάλλους στην Ευρυτανία - Το μεγαλείο της φύσης στο ζενίθ του

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά και εντυπωσιακά σημεία στο νομό της Ευρυτανίας, το φαράγγι Πάντα Βρέχει, μεταξύ των χωριών Δολιανά και Ροσκά, εντυπωσιάζει ακόμη και τον πιο ρεαλιστή επισκέπτη.

Εικόνες που ηρεμούν το μάτι και ταξιδεύουν το μυαλό απλώνονται μπροστά στα μάτια όσων καταφέρουν να βρεθούν σε αυτό το αρκετά δυσπρόσιτο σημείο του νομού.

Ένας τόπος μαγικός, που προσελκύει τους λάτρεις της φύσης, και όχι μόνο, προκαλώντας αισθήματα δέους και θαυμασμού με το συγκλονιστικό φυσικό σκηνικό ολόγυρά του.