Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Για την τιμή του Μαυρογιαλούρου

Του Κ .Ι. Αγγελόπουλου
Από το parapolitika
 
 Κάποτε πρέπει  να πάρει τέλος αυτή η παρεξήγηση που έχει οδηγήσει στο  να  χαρακτηρίζονται από πολιτικούς σχολιαστές «Μαυρογιαλούροι»  οι φαύλοι και τα λαμόγια   της  πολιτικής.  Ας  βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους για να διορθώσουμε ένα μεγάλο λάθος  και να αποκαταστήσουμε την τιμή του μακαρίτη :
 Ο Μαυρογιαλούρος (Λάμπρος Κωνσταντάρας) στην γνωστή κωμωδία του Αλέκου Σακελάριου είναι  γόνος παλιάς πολιτικής οικογένειας , κληρονομεί τη βουλευτική έδρα του από τον πατέρα του, είναι πολιτικά αφελής  και δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα .

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Επαγγελματικός προσανατολισμός - ΑΟΖ - Ζεόλιθος".


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Επαγγελματικός προσανατολισμός - ΑΟΖ - Ζεόλιθος".
ΤΕΙ Ηρακλείου, 04/04/2014

ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

Μήπως είναι τελείως λανθασμένη η εικόνα που έχουμε για το παρελθόν; Υπήρξαν στο απώτατο παρελθόν πολιτισμοί πιο εξελιγμένοι από τον δικό μας, οι οποίοι εξαφανίστηκαν, ξεχάστηκαν ή αποσιωπήθηκαν;
Μας επισκέφτηκαν κάποτε εξωγήινοι, οι οποίοι επηρέασαν την εξέλιξη μας και -ίσως- το γενετικό μας υλικό; Μήπως η πορεία του πολιτισμού ξεκινά ξανά και ξανά από το μηδέν και δεν είναι αδιάκοπτη, γραμμική και ανηφορική όπως μας διδάσκουν οι συμβατικές ιστορικές θεωρήσεις;…
Η συμβατική ιστορία απαντά άμεσα «όχι» σε όλα τα προηγούμενα ερωτήματα. Υπάρχουν όμως χειροπιαστά στοιχεία που μοιάζουν να τα απαντούν θετικά. «Τεχνουργήματα» (artifacts), δηλαδή τεχνητά αντικείμενα, χτίσματα, μνημεία, μηχανές, έργα τέχνης, που δεν συμβαδίζουν με την ιστορική συνέχεια που διδάσκεται στα σχολεία, αλλά παρουσιάζουν μια τελείως διαφορετική εικόνα του παρελθόντος…
Τα περισσότερα από τα τεχνουργήματα που φιλοξενούνται σ’ αυτές τις σελίδες είναι αντικείμενα αμφιβολιών και αντιπαραθέσεων. Δεν είναι μόνο η αντισυμβατικότητά τους που προκαλεί τις συζητήσεις και τις προσπάθειες απομυθοποίησής τους, είναι και το γεγονός οτι η ύπαρξη των πραγμάτων αυτών διαδίδεται μονάχα μέσα απο φήμες, θρύλους και urban legends – άρα είναι φυσικό κάποιες λεπτομέρειές τους να «παραφουσκώνονται» και άλλες να έχουν διαδοθεί τελείως λανθασμένα. Αυτό όμως δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι τα συγκεκριμένα τεχνουργήματα δεν είναι αυθεντικά. Σημαίνει ίσως και ακριβώς το αντίθετο:

” Η Γενοκτονία των Αρμενίων. “

Pen aporrofitiki 1aΤης Φανούλας Αργυρού,
ερευνήτρια-συγγραφέας – Λονδίνο
Agora Dialogue
Ένα άρθρο του γνωστού αρθρογράφου Ρόπερτ Φίσκ στην βρετανική Ιντεπεντεντ 6 Απριλίου 2014 που θα πρέπει να διαβάσει  ΟΛΟΣ ο κόσμος αλλά πρώτοι απ όλους οι ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου, Ελλάδας και αποδημίας.
Ειδικά εκείνοι τα μυαλά των οποίων έχουν δηλητηριαστεί από τα λεγόμενα και σκόπιμα «επαναπροσεγγιστικά» σεμινάρια, και συστηματικές προσπάθειες για επιβολή της τουρκο-βρετανικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που ξεκίνησαν από το Κάμπτεν Τάουν του Λονδίνου αμέσως μετά την τουρκική βάρβαρη εισβολή και κατοχή της μισής μας πατρίδας (Κύπρου).

Έρχεται ο “αριθμός δημοσιονομικής ταυτότητας”! Τι είναι και πως θα μας “παρακολουθεί”

Ξεχάστε τον Αριθμό Ταυτότητας, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, τον ΑΜΚΑ και όποιον άλλο αριθμό χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή το κράτος. Έρχεται ένας νέος, ενιαίος αριθμός για κάθε κίνηση και συναλλαγή των πολιτών και δεν είναι άλλος από τον Αριθμό Δημοσιονομικής Ταυτότητας.

Ήδη έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και το πρόγραμμα θα “τρέξει” από το υπουργείο Οικονομικών. Ο αριθμός αυτός που για να μην υπάρξει νέα αναταραχή στις υπηρεσίες που μάλλον θα συμπίπτει με τον ΑΦΜ.

"Ναυάγιο - μαϊμού" και το μάθημα που πήρε ο Barbaros από ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
ΑΠΟ ΤΟ onalert.gr


Ναυάγιο - μαϊμού  επικαλέστηκαν οι Τούρκοι - όπως έχουν και πάλι κάνει στο παρελθόν- προκειμένου να δικαιολογηθούν για την απονήωση ελικοπτέρου τους από την φρεγάτα  Βarbaros TCG F244 την ώρα που αυτή παραβίαζε προκλητικά τα  χωρικά μας ύδατα μεταξύ Αμοργού και Κινάρου, στο Αιγαίο.Μια παραβίαση που σταμάτησε άρον -άρον όταν  τα ...καυσαέρια  ζεύγους ελληνικών F-16 ταρακούνησαν το τουρκικό ελικόπτερο αλλά και ...<<τσουρούφλισαν>> όσους Τούρκους ήταν στο κατάστρωμα της φρεγάτας Barbaros με την σκληρή αναχαίτιση- προειδοποίηση μετα από τις άκαρπες ειδοποιήσεις από τον ασύρματο.

Φαήλος Κρανιδιώτης: Δεν θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής λόγω των... γουρουνιών

Δεν θα χάνω το χρόνο μου «παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται» αναφέρει σε δήλωσή του.Την απόφασή του να αποσύρει την υποψηφιότητά του από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανακοίνωσε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Ως αιτία για την απόφασή του αυτή επικαλείται «τη βρωμιά» που εξαπολύουν τις τελευταίες ημέρες οι ιδιεολογικοί του αντίπαλοι «επειδή δεν είμαι διατεθειμένος, ούτε και υποχρεωμένος, να ανεχθώ να γίνεται ένα ήσσονος σημασίας ζήτημα αντικείμενο τέτοιων πιέσεων προς την παράταξη και να σπαταλάω κι εγώ πολύτιμο χρόνο παλεύοντας στην λάσπη με το κάθε γουρούνι, όπου εσύ απλώς λερώνεσαι και το γουρούνι το ευχαριστιέται».

Αυτόφωρο για τους βουλευτές που χρησιμοποιούν βίντεο υποκλοπής

Αυτόφωρο για τους βουλευτές που χρησιμοποιούν βίντεο υποκλοπής
Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκε η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με ενδεικτικά δημοσιεύματα από τον γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο σχετικά με το ενδεχόμενο παράνομης κατοχής από μέλη της «Χρυσής Αυγής» οπτικοακουστικού υλικού.
Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, απέστειλε τον φάκελο στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου προκειμένου να αξιολογηθεί και να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση του αδικήματος του άρθρου 157 ΠΚ (βία ή απειλή βίας κατά βουλευτών ή αρχηγού πολιτικού κόμματος) ή άλλης αξιόποινης πράξης.

Υποψήφιος για το Δήμο Πειραιά ο Γ.Μώραλης-Στο ψηφοδέλτιο ο Β.Μαρινάκης

Υποψήφιος για το Δήμο Πειραιά ο Γ.Μώραλης-Στο ψηφοδέλτιο ο Β.Μαρινάκης
Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Πειραιά ανακοίνωσε  σήμερα  ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας Γιάννης Μώραλης.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού ήταν επί σειρά ετών στενός συνεργάτης του Σωκράτη Κόκκαλη στους «ερυθρόλευκους», ενώ τον ίδιο ρόλο έχει και σήμερα, στο πλευρό του νυν προέδρου, από τότε που απέκτησε την ομάδα ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
«Ο Πειραιάς πρωταγωνίστησε στη ζωή μου. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, εργάστηκα και εργάζομαι στον Πειραιά και μέσα από την 20έτη διαδρομή μου στον Ολυμπιακό γνώρισα την πόλη, τις γειτονιές, τους ανθρώπους αλλά και τα προβλήματα τους» αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Τα είπαν για το Κυπριακό Αναστασιάδης - Φούλε


Λευκωσία: Την ανάγκη επίσπευσης στην εφαρμογή μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης έθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τη Διεύρυνση, Στέφαν Φούλε με τον οποίο συναντήθηκε το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο. Ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης ήταν το θέμα της επιστροφής της Αμμοχώστου.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκησε περίπου μία ώρα, ο κ. Φούλε περιορίστηκε σε μία λακωνική δήλωση, λέγοντας ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε «μια πολύ περιεκτική και πολύ καλή συζήτηση».

Πτωτικά πρόσημα στη Wall Street σε κλίμα επιφυλακτικότητας

Dow16.296,22-116,49 -0,71%  



  Nasdaq4.127,73-110,01 -2,60%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Υποχωρούν οι δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Δευτέρας με τους επενδυτές να υιοθετούν στάση αναμονής καθώς προετοιμάζονται για την περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Οι απώλειες ακολουθούν το αρνητικό κλείσιμο των δεικτών την Παρασκευή, με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq να γνωρίζει ισχυρές πιέσεις και να υποχρεώνονται σε βουτιά 2,6%.

Ο τεχνολογικός δείκτης γνωρίζει και σήμερα τις μεγαλύτερες πιέσεις εν μέσω επιφυλακτικότητας στην αγορά καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων για τα αποτελέσματα τους το προηγούμενο τρίμηνο.

Την περίοδο των αποτελεσμάτων θα ανοίξει ο κολοσσός του αλουμινίου Alcoa Inc. ο οποίος θα γνωστοποιήσει την Τρίτη, μετά το κλείσιμο των συναλλαγών, τα μεγέθη του για το τελευταίο τρίμηνο. Από τον τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των JPMorgan Chase & Co. και Wells Fargo & Co. αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές σε δημοσκόπηση του Bloomberg οι εταιρείες του S&P 500 αναμένεται να εμφανίσουν αύξηση κερδών 1% και πωλήσεων 2,9% το προηγούμενο τρίμηνο κατά μέσο όρο.

Με απώλειες έκλεισε το ΧΑΚ την Δευτέρα


Λευκωσία: Με απώλειες έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία πτώση 2,11% και να κλείνει στις 113,98 μονάδες.
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 2,00% κλείνοντας στις 56,22 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €150.003,67.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με ζημιές έκλεισαν όλοι οι δείκτες και συγκεκριμένα της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 2,37%, της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,50%, της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,92%, των Ξενοδοχείων σε ποσοστό 2,49% και των Επενδυτικών σε ποσοστό 1,92%.

Κράτησε τις 1.300 μονάδες ο ΓΔ

Της Έφης Γκικοπούλου 
Aπό το capital.gr

Μικρότερες απώλειες σε σχέση με την Παρασκευή, σημείωσε ο Γενικός Δείκτης την πρώτη ημέρα συνεδρίασης της εβδομάδας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην μετοχή της Alpha Bank, λόγω ολοκλήρωσης του rebalancing από MSCI.

H μετοχή της Alpha Bank έκλεισε με άνοδο 2,78% στα 0,74 ευρώ και πραγματοποιώντας τα 179,99 εκατ. ευρώ -μαζί με τα warrants- από τα 228 ,47 εκατ. ευρώ του συνόλου της αγοράς.