Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Μια ομάδα, ένας στόχος!!!

ΑΟΖ και κομματικές εξελίξεις

Του Ν. Λυγερού

Καθώς η ΑΟΖ έχει αναδειχθεί επιτέλους σε σοβαρό και εθνικό θέμα που ανήκει πια στις προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής, κάθε κόμμα της Βουλής των Ελλήνων θέλει και αυτό να πάρει μία θέση, για να αναδείξει τον ρόλο του σε αυτήν την προσπάθεια. Μπορεί να φανεί ότι αυτό το φαινόμενο προκαλεί ένα παράδοξο, αφού η ΑΟΖ είναι εκ φύσης ένα υπερκομματικό θέμα. Στην πραγματικότητα όμως αυτές οι κομματικές προσεγγίσεις μπορεί να συνδυαστούν και να αποτελέσουν ένα γενικό μοχλό πίεσης για να ξεπεράσουμε την αδράνεια, την απραξία και τις επιφυλάξεις των ατόμων που δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν αυτό το όραμα εδώ και χρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να μας εμποδίσουν στον αγώνα μας οι κομματικές τοποθετήσεις, αφού στον κάθε χώρο, υπάρχουν αγωνιστές και μαχητές της ΑΟΖ που πρέπει να πείσουν και τους δικούς τους.

Αρβανιτόπουλος εναντίον Τζαβάρα-Το νέο ενδοκυβερνητικό μέτωπο που προκαλεί τη δυσφορία του Πρωθυπουργού

 Αρβανιτόπουλος εναντίον Τζαβάρα
Ένταση υπάρχει στη «συγκατοίκηση» των κ.κ. Κ. Αρβανιτόπουλου και Κ. Τζαβάρα στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.
Μία ημέρα μετά την παραίτηση του κ. Ν. Νικολόπουλου στο υπουργείο Εργασίας, λόγω διαφωνιών με τον κ. Γ. Βρούτση, δεν είναι λίγοι αυτοί που προεξοφλούν ότι το επόμενο μέτωπο δεν είναι άλλο από αυτό των κ.κ. Αρβανιτόπουλου και Τζαβάρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκαθαριστεί οι αρμοδιότητες.
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, ο κ. Τζαβάρας θα αναλάβει τον τομέα του Πολιτισμού. Ωστόσο, ο κ. Αρβανιτόπουλος θέλει να έχει τον πρώτο ρόλο, τόσο στα θέματα της Παιδείας, όσο και σε αυτά του Πολιτισμού.

Σε ξεχωριστό λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων

 Σε ξεχωριστό λογαριασμό της ΔΕΗ το χαράτσι των ακινήτων
Δυνατότητα εξόφλησης σε δόσεις είτε στα γραφεία της επιχείρησης είτε σε τράπεζες και ταχυδρομεία για τους φορολογούμενους
Ρόλο «φοροεισπράκτορα» θα παίξει και φέτος η ΔΕΗ, που θα κληθεί να εισπράξει εκ νέου το «χαράτσι» των ακινήτων.
Όμως, λόγω των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν από χιλιάδες πολίτες, που επειδή δεν μπορούσαν να καταβάλουν το ειδικό τέλος, δεν πλήρωναν ούτε το λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος, η ΔΕΗ εξετάζει διαφορετικούς τρόπους για να αποσυνδέσει τα δύο ποσά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το 2012, η ΔΕΗ θα αποστείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό, στο οποίο θα αναγράφεται το ποσό του τέλους ακινήτων, ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό.

Οι Έλληνες αυτοκτονούν λόγω κρίσης

Οι Έλληνες αυτοκτονούν λόγω κρίσης
Μόνο τον Ιούνιο καταγράφηκαν 350 απόπειρες αυτοκτονίες, με τις 50 να καταλήγουν στο θάνατο.
Μεγαλώνει συνεχώς ο κατάλογος με τους αυτόχειρες στην Ελλάδα, με τις περισσότερες απόπειρες να καταγράφονται στην Αττική.
Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΚΑΒ, σοκάρουν και προκαλούν προβληματισμό για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες.
Τα αίτια είναι τις περισσότερες φορές οικονομικά, με την ανεργία και τη φτώχεια να έχουν κάνει εφιαλτική τη ζωή των ανθρώπων.
Ανάλογη εικόνα και στην επαρχία με τους πολίτες να προχωρούν στο απονενοημένο διάβημα αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Φωτεινή Σκοπούλη:"Δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο"!!!

"Εγώ να σας πω ήρθα εδώ διότι δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο γιατί δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες", δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη μιλώντας στην Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ.
"Εγώ να σας πω ήρθα εδώ διότι δεν έχω τι να κάνω στο υπουργείο γιατί δεν έχω ακόμη αρμοδιότητες. Ενημερώθηκα αλλά δεν έχω αρμοδιότητες ακόμη οπότε λέω καλά είναι να γνωρίζει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται", είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σκοπούλη.

Ο Σόιμπλε προειδοποιεί το... Δικαστήριο

Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός διάσωσης ΕΜΣ και το Δημοσιονομικό Σύμφωνο συνιστούν «προστασία έναντι της κρίσης. Η καθυστέρηση στην έναρξη της εφαρμογής τους μπορεί να προκαλέσει σημαντικές διαταραχές με απρόβλεπτες συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπεραμυνόμενος των αποφάσεων της γερμανικής κυβέρνησης ενώπιον του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου, το οποίο άρχισε νωρίτερα σήμερα στην Καρλσρούη την εξέταση των προσφυγών εναντίον των αποφάσεων που έλαβε σχετικά το γερμανικό Κοινοβούλιο στις 29 Ιουνίου.

Eurogroup: Πάρτε μέτρα για να πετύχετε ελάφρυνση

Απόκλιση τριών δις ευρώ ως προς τον ονομαστικό στόχο του ελλείμματος του 2012 (14,9 δις) διαπιστώνει η τρόικα, το Eurogroup και επιβεβαιώνει ο Γ. Στουρνάρας.

Όπως έκανε γνωστό μιλώντας στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, η χώρα πρέπει να λάβει οπωσδήποτε «όλα τα μέτρα για τα οποία έχουμε δεσμευτεί ή αποδεδειγμένα ισοδύναμα». Το τελευταίο θα πρέπει να συμφωνηθεί με την αποστολή της τρόικας που κατεβαίνει στην Αθήνα στις 24 Ιουλίου και σκοπεύει να συντάξει έκθεση επί του ελληνικού προγράμματος και των μέτρων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Νικολόπουλου

Του Γιώργου Τράγκα από το facebook


Ίσως η παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας Νίκου Νικολόπουλου, να αποτελέσει το νήμα που θα ‘’ξηλώσει όλο το κυβερνητικό πουλόβερ’’! Γιατί αν αληθεύουν όλα αυτά που συνέβησαν στο υπουργείο εργασίας από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ έως χτες το μεσημέρι που ανακοινώθηκε η παραίτηση του, τότε πιστεύω ότι θα ακολουθήσει πολύ σύντομα ο Φώτης Κουβέλης, οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ και πιθανότατα αρκετοί βουλευτές από το Πασόκ. Είναι κακός οιωνός και όπως που έλεγε εχτές, χαριτολογώντας- ένας κυβερνητικός αξιωματούχος, μπορεί να είναι η αρχή ενός Fame Story, ή Big Brother που θα έχει σταδιακές αποχωρήσεις στελεχών της κυβέρνησης τις επόμενες εβδομάδες- μήνες.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να διοχετεύσει στα ΜΜΕ ότι ο Νίκος Νικολόπουλος, παραιτήθηκε έτσι ξαφνικά και λίγα 24ωρα μετά την ορκωμοσία του, διότι δεν πήρε τις αρμοδιότητες που ήθελε, δηλαδή, το Μαξίμου θέλησε να τον παρουσιάσει ως παραιτηθέντα από δυσφορία και πικρία για την πολιτική συρρίκνωση του σε ρόλο ανενεργό χωρίς αρμοδιότητες.

Στο φως η επιστολή Νικολόπουλου σε Σαμαρά

Της Λώρας Ιωάννου από το real.gr

Ανήμερα της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Νίκος Νικολόπουλος επέδωσε επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά. Η επιστολή φέρει ημερομηνία 8 Ιουλίου, αριθμό πρωτοκόλλου και στο περιεχόμενό της φαίνεται ευδιάκριτα ότι ο πρώην υφυπουργός δεν είναι ικανοποιημένος από το ρόλο του στο υπουργείο, αλλά και από το προνομιακότερο πεδίο αρμοδιοτήτων που έχει ο προϊστάμενός του υπουργός.

Σημαντική άνοδο παρουσιάζει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη που ξεπερνούν το 5% παρουσιάζει την Τρίτη το Χρηματιστήριο, συνεχίζοντας στο ανοδικό κλίμα της εβδομάδας

Στις 13:55 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 137,41 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 5,15%, ενώ ο Δείκτης των είκοσι επίλεκτων εταιρειών (FTSE/CySE 20) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 51,82 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 4,50%. Την ίδια ώρα η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 424.979 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις στο ταμπλό του ΧΑ - κέρδη στις τράπεζες

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Υποτονική είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στο ταμπλό του Χ.Α. την Τρίτη, με τον Γενικό Δείκτη σε στενό εύρος διακύμανσης να εναλλάσσει πρόσημο εκατέρωθεν των 640 μονάδων.

Σε θετικό έδαφος από την έναρξη της συνεδρίασης βρίσκεται ο τραπεζικός δείκτης, ενισχυμένος νωρίτερα σε ποσοστό έως 2,6%, ενώ από τη σύνθεσή του ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη έως 8,05% της Τρ. Κύπρου.

Μικτή είναι η εικόνα στο ταμπλό του FTSE20, όπου τα κέρδη της Τρ. Κύπρου ακολουθούν οι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΤΕ και Μυτιληναίος, ενώ στον αντίποδα πιέσεις άνω του 1% δέχονται οι Τιτάν και ΚΑΕ και ακολουθούν οι τίτλοι των Jumbo, ΕΛΠΕ και Coca-Cola 3E.