Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

"Φτιάχνουν" κλίμα για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου



Αδικαιολόγητη και προκλητική επίθεση δέχεται τις τελευταίες ώρες η Ελλάδα με "απανωτά χτυπήματα" στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Μετά τα όσα έχουν μεσολαβήσει με τη Βούλα Παπαχρήστου και τον Δημήτρη Χονδροκούκη, σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και... παρεμβάσεις (;) στα σόσιαλ μίντια, έρχονται να συμπληρώσουν την εικόνα.
Συγκερκιμένα, από το πρωί "κυκλοφορεί" στο διαδίκτυο ένα tweet της σημαιοφόρου της γερμανικής αποστολής και αρχηγού της ομάδας χόκεϊ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, Natascha Keller, στο οποίο οι Ελληνες αθλητές χαρακτηρίζονται "ξυπόλητοι" και "μαλ..ες".

Το μήνυμα του Τσακνή στην Παπαχρήστου



Βούλα παιδί μου!
Επίτρεψέ μου αρχικά, αυτή την προσφώνηση, γιατί ηλικιακά και μόνο θα μπορούσες να ήσουν. Ο δεύτερος γιος μου άλλωστε, γυμναστής και αθλητής ανήκει κι αυτός στην ΑΕΚ όπως κι εσύ. Εσύ στο τριπλούν, εκείνος στο Handball.
Ξέρω επομένως, από πρώτο χέρι και τους κόπους και τον ιδρώτα και τις στερήσεις και την αυτοπειθαρχία, που επιτάσσει τρόπον τινά, ο λεγόμενος επαγγελματικός αθλητισμός.
Καμαρώνω για τις νίκες σας και συμπάσχω με τις λεγόμενες αποτυχίες ή ήττες σας. Μα πάνω απ’ όλα, σας βλέπω σαν παιδιά μου. Όλους σας.

Σύρος: Έβαλε φωτιά σε πελάτη μπαρ και δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη

Σύρος: Έβαλε φωτιά σε πελάτη μπαρ και δολοφόνησε τον ιδιοκτήτη
Άγριο έγκλημα τα ξημερώματα της Παρασκευής σε μπαρ στο κέντρο της Ερμούπολης στη Σύρο. 
Ένας 61χρονος θαμώνας πυροβόλησε και σκότωσε τον 42χρονο ιδιοκτήτη, ενώ νωρίτερα είχε βάλει φωτιά σε θαμώνα, με τον οποίο είχε προσωπικές διαφορές.
Το περιστατικό συνέβη σε μπαρ που βρίσκεται στην οδό Πάρου. Σύμφωνα με το cyclades24.gr όλα έγιναν περίπου στις 3:45 το πρωί.
Ο δράστης, ο οποίος εργάζεται στο ναυπηγείο του Νεωρίου, αρχικά είχε διένεξη με πολιτικό μηχανικό του νησιού, ηλικίας περίπου 53 ετών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο 61χρονος βγήκε από την τουαλέτα κρατώντας ένα μπουκαλάκι με οινόπνευμα.

Διαχωρισμός της φοροδιαφυγής από τη μη αποπληρωμή χρεών

Μέτρα διευκόλυνσης της αποπληρωμής των χρεών προς το Δημόσιο στο άμεσο μέλλον, καθώς και διαχωρισμό του αδικήματος της φοροδιαφυγής από εκείνο της μη αποπληρωμής χρεών προς το Δημόσιο, προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ.
«Πρέπει να διαχωρίσουμε το αδίκημα της φοροδιαφυγής γι' αυτούς που συστηματικά φοροδιαφεύγουν για ένα μεγάλο ποσό, από το ζήτημα των χρεών προς το Δημόσιο» ανέφερε ο κ. Μαυραγάνης.

«Η Ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Αθήνα»

«Η Ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Αθήνα», είναι ο τίτλος της συνέντευξης που παραχωρεί ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χανς Πέτερ Φρίντριχ στην εφημερίδα «Rheinische Post», η οποία επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά ομοσπονδιακός υπουργός της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) παίρνει αποστάσεις από την προσήλωση στην διατήρηση της Ελλάδας εντός του ευρώ».

«Τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες» Εκρηκτικό κλίμα στη συνάντηση της ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους της τρόικας

Αθήνα: Εκρηκτικό ήταν το κλίμα στη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας με την ΓΣΕΕ.

«Το πρόγραμμά τους μας έχει καταστρέψει, σπρώχνοντας στην ύφεση την ελληνική οικονομία και έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κοινωνία με πρώτο αυτό της διόγκωσης της ανεργίας», είπε ο κ. Παναγόπουλος κατηγορώντας τους ότι ήρθαν ως «γιατροί για να μας δώσουν το φάρμακο», αλλά αποδείχτηκε ότι «ήταν τσαρλατάνοι και κομπογιαννίτες που έδιναν ματζούνι».

Μικρή άνοδος στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Θετικό πρόσημο, για πρώτη φορά εντός της εβδομάδας, παρουσιάζει την Παρασκευή το κυπριακό Χρηματιστήριο, μετά τις σημαντικές απώλειες που συσσώρευσε τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες.
Στις 12:51, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 107,89 μονάδες, σημειώνοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,92%.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 42,2 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 0,74%. Ο ημερήσιος τζίρος ανέρχεται στα 176.519 ευρώ.

"Ασθμαίνοντας" ο Γενικός Δείκτης

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.

Αντλώντας... ψήγματα αισιοδοξίας από τις χθεσινές δηλώσεις Barroso, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. αντιδρά ανοδικά την Παρασκευή, περιορίζοντας ωστόσο αισθητά τα κέρδη του.

Παρόμοια είναι η κίνηση και για τον τραπεζικό δείκτη, που έφτασε νωρίτερα να ενισχύεται έως και άνω του 4%, ενώ στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκονται οι μετοχές Alpha Bank και ΕΤΕ.

Το ισχυρό χθεσινό momentum στις ευρωπαϊκές αγορές και οι δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi, αναμένεται να επηρεάσουν θετικά σήμερα την ελληνική αγορά, σχολιάζει η Beta Securities, παρά την υποτονική συναλλακτική δραστηριότητα.

"Βάλσαμο" για την Wall Street οι δηλώσεις Draghi

Dow12.887,93211,88 1,67%  



  Nasdaq2.893,2539,01 1,37%  

Η Wall Street χθες
Οι προσδοκίες για νέα παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με στόχο την επίλυση της κρίσης που αναζωπύρωσαν οι δηλώσεις του προέδρου, Mario Draghi, έδωσαν μεγάλη ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, βάζοντας ξανά τον Dow Jones στη διεκδίκηση θετικού προσήμου για την εβδομάδα.

"Στα πλαίσια της εντολής που έχει λάβει, η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να διατηρήσει το ευρώ και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό", δήλωσε ο Draghi στο πλαίσιο συνεδρίου στο Λονδίνο πλημμυρίζοντας με αισιοδοξία τις αγορές. Ο ίδιος επανέλαβε πως το ευρώ είναι μη αναστρέψιμο.

Πολλοί αναλυτές ερμήνευσαν τις δηλώσεις Draghi ως ότι η ΕΚΤ είναι πρόθυμη να επανεκκινήσει τις αγορές ομολόγων με στόχο να μειώσει το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Χάρη στην επακόλουθη άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου, τα εμπορεύματα που αποτιμώνται σε δολάριο, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο, ευθυγραμμίστηκαν με την άνοδο του αμερικανικού χρηματιστηρίου.

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία από δυο βασικούς τομείς της αμερικανικής οικονομίας: την αγορά εργασίας και τη βιομηχανία.