Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Η Μάχη του Κερατσινίου

Στις 4 Μαρτίου 1827 ο Γεώργιος Καραϊσκάκης αποκρούει επίθεση του Κιουταχή στο Κερατσίνι, περιοχή βόρεια του Πειραιά, και του προξενεί βαρύτατες απώλειες. Η μάχη αυτή υπήρξε μία από τις λαμπρότερες νίκες του «γιου της καλογριάς».
Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της Ακρόπολης από τους Τούρκους το 1827, ο Καραϊσκάκης, από την Ελευσίνα όπου βρισκόταν, θεώρησε αναγκαίο να καταλάβει το Κερατσίνι κι από ‘κει να ανοίξει δρόμο προς την Ακρόπολη διαμέσου του ελαιώνα της Αθήνας για να ενισχύσει τους πολιορκημένους. Πίστευε ότι η διαδρομή αυτή θα του εξασφάλιζε την προστασία του στρατού του από το εχθρικό ιππικό, ενώ έχοντας ως ορμητήριο το παραθαλάσσιο Κερατσίνι θα μπορούσε να εφοδιάζονται ευκολότερα οι δυνάμεις του από τα πλοία.

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης 1851 – 1911

Διηγηματογράφος, ποιητής, δημοσιογράφος και μεταφραστής· από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες της νεοελληνικής λογοτεχνίας.
Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στη Σκιάθο στις 4 Μαρτίου 1851. Ήταν ένα από τα εννέα παιδιά του δάσκαλου και ιερέα Αδαμάντιου Εμμανουήλ (1817-1897) και της Γκιουλώς Μοραΐτη (1822-1896). Έτσι, ο νεαρός Αλέξανδρος μεγάλωσε μέσα σ’ ένα κλίμα γεμάτο ευλάβεια και θρησκευτικότητα. Έμαθε τα πρώτα γράμματα στην πατρίδα του και στη Σκόπελο, φοίτησε κατόπιν στο γυμνάσιο της Χαλκίδας και ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στην Αθήνα (Βαρβάκειο) με χίλιες δυο στερήσεις. Το 1874 γράφτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά δεν πήρε το δίπλωμά του.

Ενδιαφέρον πάνω από 6 εταιρειών για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και Κρήτη - ΛΗΓΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ

Τα πακέτα των δεδομένων σεισμικών ερευνών σε Ιόνιο και Κρήτη έχουν αγοράσει περισσότερες από έξι πετρελαϊκές εταιρείες. Μία προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για την παραχώρηση των περιοχών αυτών για έρευνες υδρογονανθράκων.
Τη Δευτέρα, στις 5 το απόγευμα, λήγει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Μέχρι τον Μάιο είναι εφικτό να έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις και να είναι έτοιμες οι συμβάσεις προκειμένου να περάσουν από το Ελεγκτικό Συνέδριο και τη Βουλή, δήλωσε στο ΑΠΕ ο Γιάννης Μπασιάς, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Σκόπια και Τουρκία: Σεβαστείτε την Ελλάδα και το Διεθνές Δίκαιο

Σε μια ξεκάθαρη τοποθέτηση, με τελικούς αποδέκτες τα Σκόπια αλλά και την Τουρκία, προέβη την Κυριακή (04/03/2018) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού.
«Επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. Όμως, οι σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, όπως επίσης και η ευρωπαϊκή της προοπτική, εξαρτάται από τον πλήρη σεβασμό του συνόλου του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου και από τον πλήρη

Στα χέρια του Ερντογάν η τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών – Τα δύο σενάρια της αυριανής ημέρας

Θρίλερ με την τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Έβρο - Τη Δευτέρα (05/03/2018) έχει οριστεί η δίκη τους στην Αδριανούπολη - Ανησυχία για τη στάση του Ερντογάν στο συγκεκριμένο ζήτημα
Ένα απίστευτο πολιτικο-διπλωματικό θρίλερ μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πέμπτη (01/03). Οι δύο πλευρές εδώ και τρεις μέρες βρίσκονται σε πυρετώδεις διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν από τουρκική περίπολο στην περιοχή Καστανιές του Έβρου.

Διπλό (ύπουλο) παιχνίδι των Τούρκων

Ανδρέας Πιμπίσιης
Από το philenews 

Η ανακάλυψη υδρογονανθράκων από την Κυπριακή Δημοκρατία σημαίνει ισχυροποίηση της θέσης της περιφερειακά και διεθνώς. Σημαίνει οικονομική ανάπτυξη, σημαίνει πολλά. Η πρώτη που θέλει την Κυπριακή Δημοκρατία να μην επιτυγχάνει αυτούς της τους στόχους είναι η Τουρκία. Ο τελευταίος που θέλει να δει την Άγκυρα να αποτυγχάνει στην άσκηση ελέγχου στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου είναι ο Μουσταφά Ακιντζί αλλά και ευρύτερα η ηγεσία των Τουρκοκυπρίων.

Σοκ στο ιταλικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο αρχηγός της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι - Σε ηλικία 31 ετών(Βίντεο - Φωτο)

Ο 31χρονος αρχηγός των «βιόλα» και διεθνής με την Ιταλία «έφυγε» στον ύπνο του - Αναβάλλεται ο σημερινός αγώνας με την Ουντινέζε
Θρηνεί το ιταλικό ποδόσφαιρο. Ο Ντάβιντε Αστόρι, αρχηγός της Φιορεντίνα, και διεθνής με την εθνική Ιταλίας απεβίωσε σε ηλικία 31 ετών.

Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός βρισκόταν με την αποστολή των «βιόλα» στο Ούντινε για τον αγώνα της ομάδας του με την Ουντινέζε αλλά το γεγονός ότι δεν εμφανίστηκε στο πρωινό στο ξενοδοχείο ανησύχησε τους ανθρώπους της ομάδας.

Σκοπιανοί της Αυστραλίας: F@ck Greece, οι Έλληνες είναι Τούρκοι! - Φόβοι για εντάσεις ανάμεσα στις κοινότητες Ελλήνων και Σκοπιανών

Με υβριστικά πανό και ρατσιστικά γκράφιτι κατά της Ελλάδας έχουν γεμίσει Σκοπιανοί τη Μελβούρνη - Τα κρούσματα ρητορικής μίσους έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ
Ρατσιστικές επιγραφές και πανό με υβριστικά μηνύματα κάνουν την εμφάνισή τους τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε διάφορα σημεία της Μελβούρνης, πυροδοτώντας το ήδη εκρηκτικό κλίμα της διαμάχης μεταξύ Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.