Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Το δημόσιο σύστημα υγείας στην αρχαία Ελλάδα

Ο ΜΑΧΑΩΝΑΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΛΕΙΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ
  
Η Ελληνική πόλη κράτος μεταξύ των άλλων διευκολύνσεων που παρείχε στο σώμα των πολιτών συμπεριλαμβάνονταν και η δωρεάν παροχή ιατρικής περίθαλψης. Δημόσιοι γιατροί αμείβονταν από τις τοπικές κυβερνήσεις συνήθως σε ετήσια βάση με σκοπό να προσφέρουν τις απαιτούμενες ιατρικές θεραπείες στους κατά περίπτωση ασθενείς. 

Για δείτε τι άλλλα πράγματα έχει το Βρετανικό μουσείο Ελληνικά...(Βίντεο)

Απο τις ανασκαφές
στο Αφγανιστάν τα καλύτερα κομμάτια...
Αλλά για την έκθεση που κράτησε μερικές ημέρες.
The lasting legacy of Alexander the Great in Afghanistan
Λογικά θα έχουν επιστραφεί στο εθνικό μουσείο της Kabul.

ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΖΗΜΙΑ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ... ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΜΙΝΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΓΡΑΜΜΙΚΗ Β' ΜΕ ΣΥΛΑΒΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΑΧΟΥΣ 1,4 ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ...!!!


Την ανάπτυξη της μικροτεχνολογίας κατά τη Μυκηναϊκή περίοδο σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτυπώνονται σύμβολα σε επιφάνειες μεγέθους φακής, κατέδειξε η μελέτη ενός μικρού ειδωλίου, του μοναδικού που έχει βρεθεί έως σήμερα με χαραγμένα πάνω του σύμβολα της Γραμμικής Β’.
Πρόκειται για ένα χάλκινο μικρό ταυροειδές ειδώλιο, που φυλάσσεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου και τοποθετείται χρονικά στη Μυκηναϊκή περίοδο. Το ειδώλιο ανακαλύφθηκε το 1903 στην Αγία Τριάδα, κοντά στην πλατεία των ιερών (Piazzale dei Sacelli).

Οι Μάγιας γνώριζαν την ύπαρξη των πλανητών Ουρανού και Ποσειδώνα

Οι Μάγιας γνώριζαν την ύπαρξη των πλανητών Ουρανού και Ποσειδώνα
Οι Μάγιας γνώριζαν την ύπαρξη των πλανητών Ουρανού και Ποσειδώνα με αρκετές λεπτομέρειες για την κίνησή τους, πολύ πριν τους ανακαλύψει ο δικός μας σύγχρονος πολιτισμός το 1781 και 1846 αντίστοιχα.

Παρακολουθούσαν το πλανήτη της Αφροδίτης κρατώντας ημερολόγια αλλά το πιό εντυπωσιακό είναι ότι γνώριζαν την περιοδικότητα των ηλιακών κηλίδων που προέρχεται από την διαφορά κίνησης των μαγνητικών πεδίων πόλων και ισημερινού του ήλιου.

Επίσης σε αρχαία Ινδικά κείμενα συναντάμε αναφορές για το πλανητικό μας σύστημα, για την βαρύτητα, την ατομική ενέργεια και άλλα που ίσως ακόμη δεν είμαστε σε θέση να καταλάβουμε.

ΤΕΟΚΑΡ: Όταν οι Έλληνες κατασκεύαζαν Nissan κι οι Ιάπωνες υποκλίνονταν (ΕΡΕΥΝΑ)

Του Δημήτρη Δοντά,
στο news247

Στις δεκαετίες ’80 και ’90 η χώρα μας είχε μία μονάδα παραγωγής που ακόμη και οι ίδιοι οι Ιάπωνες της Nissan την θεωρούσαν πρότυπη. Τι πήγε «στραβά» και το εργοστάσιο του Βόλου έκλεισε οριστικά…
Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος ενός παραμυθιού. Δυστυχώς όμως, δεν είναι. Συνήθως στα παραμύθια, ταινίες, όπως και στις κινηματογραφικές, ο επίλογος βγαίνει μέσα από ένα happy end. Ούτε τέτοιο όμως υπάρχει με την ΤΕΟΚΑΡ, την εταιρία που είχε εργοστάσιο στο Βόλο και συναρμολογούσε μοντέλα Nissan.Η καταγραφή της ιστορίας της ΤΕΟΚΑΡ Α.Β.Ε.Ε. θα μπορούσε κάλλιστα να είναι η καταγραφή της παθογένειας του Κράτους και της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα αλλά συγχρόνως και οι λόγοι που οδήγησαν στην αποβιομηχάνιση της χώρας και σταδιακά στον μηδενισμό της πρωτογενούς παραγωγής.

Μύκητας που ελέγχει τον εγκέφαλο μετατρέπει τον ξενιστή σε άβουλο ον (Βίντεο)

Τα πραγματικά ζόμπι θα είναι απλά πλάσματα με κανονική όρεξη που απολαμβάνουν χαλαρές βόλτες στην παραλία και φυσιολογικό φαγητό. Αυτό συμβαίνει γιατί το παθογόνο που μετατρέπει τον ξενιστή σε ζόμπι, ουσιαστικά δεν απαιτεί πολύπλοκες συμπεριφορές προκειμένου να αναπαραχθεί, όπως το να δαγκώνει άλλους ανθρώπους, ωστόσο ελέγχει πλήρως τον εγκέφαλο του ξενιστή.

Κίνηση "ματ" από Ιράκ: Αγόρασε Su-27 και Mig-29 από Ρωσία και τα "ρίχνει" άμεσα στη μάχη κατά του ISIL

Σε μία άκρως εντυπωσιακή στρατηγική κίνηση, που θα αλλάξει ολόκληρη την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή του Κόλπου, προχωρά το Ιράκ. Αγοράζει άμεσα μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για να πλήξει τους τζιχαντιστές του ISIL.

Την αγορά αυτή ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ιράκ Νούρι αλ Μαλίκι κάνοντας συμμαχία με τη Ρωσία και «ανοίγοντας» ταυτόχρονα «μέτωπο» με τις ΗΠΑ που αρνήθηκαν να στηρίξουν τη χώρα του απέναντι στους τρομοκράτες του ISIL, τους οποίους υποστηρίζουν οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοι τους (Σαουδική Αραβία, Κατάρ).

Τοποθέτησε σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι μια κάμερα και το έστειλε στα λιοντάρια. Δείτε το βίντεο...

Ο φωτογράφος Chris McLennan βρήκε ένα πολύ έξυπνο για να φωτογραφίσει λιοντάρια στο φυσικό τους περιβάλλον με ασφάλεια.
Τοποθέτησε μια κάμερα σε ένα τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι και με ένα σύστημα ενεργοποίησης της από το τηλεχειριστήριο, τράβηξε μερικές καταπληκτικές φωτογραφίες.

Δείτε το βίντεο με την φωτογράφιση.

Μικτή εικόνα στη Wall Street

 Dow16.838,71-13,13 -0,08%  



  Nasdaq4.397,9318,88 0,43%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα και τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα, με την αμερικανική αγορά να οδεύει για τον πέμπτο διαδοχικό ανοδικό μήνα και τα υψηλότερα κέρδη για το β΄ τρίμηνο από το 2009.

Ειδικότερα, ο S&P 500 μετά τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά των προηγούμενων ημερών, οδεύει για τριμηνιαία κέρδη 4,7%, ενώ ο βιομηχανικό Dow Jones κατευθύνεται για συνολικά κέρδη 2,4% στο τρίμηνο. Ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει άνοδο επίσης 4,7% στο τρίμηνο.

Στο εξάμηνο ο S&P 500 κερδίζει 6,1%, ο Dow καταγράφει συνολικά κέρδη 1,7%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 5,3%.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 13,35 μονάδες (0,08%) και βρίσκεται στις 16.838,49 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 8,38 μονάδων (0,19%) φτάνοντας τις 4.406,31 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,19 μονάδων (0,01%) και βρίσκεται στις 1.961,15 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 14 κινούνται με θετικό πρόσημο και 15 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Merck καθώς διαπραγματεύεται στα 58,12 δολ. με άνοδο 0,59 δολ. ή σε ποσοστό 1,03%. Ακολουθούν η Visa Inc με κέρδη 0,94% στα 211,24 δολ. και η Coca Cola στα 42,41 δολ. με άνοδο 0,52%.

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Δευτέρα


Λευκωσία: Ανοδικά κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά κατά τη συνεδρία της Δευτέρας.

Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ σημείωσε κέρδη της τάξης του 1,31% και έκλεισε στις 115,19 μονάδες, ενώ με άνοδο 0,87% έκλεισε και ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος ανήλθε στις 55,93 μονάδες.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 78.466,20 ευρώ.

Στα επίπεδα της αρχής του έτους ο Γενικός Δείκτης

Της Έφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Με απώλειες της τάξης του 2,5% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Γενικός Δείκτης το μήνα Ιούνιο, ενώ στο εξάμηνο καταγράφει κέρδη 0,77%... εξανεμίζοντας περαιτέρω την απόδοσή του από την αρχή του έτους. Η διορθωτική φάση ξεκίνησε τον μήνα Απρίλιο και συνεχίστηκε και τον Ιούνιο.

Σε μηνιαία βάση τα... προσχήματα κράτησε η μετοχή του ΟΠΑΠ, καταγράφοντας κέρδη 5,6% και την ακολούθησε η ΕΥΠΡΟ (+5,5%), η Jumbo (+4,7%), η ΜΙΓ (+4,3%), η ΕΤΕ (+3,1%) και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ (+3%).