Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Quo vadis Europa? (*)



Του Θεοδώρου Κουτρούκη
Επικ. Καθηγητή Πανεπιστημίου Αιγαίου


Εν αρχή ην το αντιγερμανικό αίσθημα που βαίνει αυξανόμενο, κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Οι λαοί θεωρούν την γερμανική κυβέρνηση (και τους πολιτικούς συμμάχους της) εν πολλοίς υπεύθυνη για την τιμωρητική επιβολή μέτρων δημοσιονομικής πειθαρχίας και εισοδηματικής λιτότητας, κι αυτό δεν είναι καθόλου καλός οιωνός για τις προοπτικές της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Αβέβαιο φαντάζει και το μέλλον της ευρωζώνης. Η εμμονή σε ένα κοινό νόμισμα δίχως υπερκείμενη κρατική υποστήριξη προκαλεί διχασμό και διογκώνει τον ευρωσκεπτικισμό.

Από Βοστώνη – Τέξας, Συρία μέσω...Τσετσενίας....

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Το εργοστάσιο λιπασμάτων που εξερράγη – με εντυπωσιακό τρόπο - στο Τέξας, λίγο μετά την «σφαγή της Βοστώνης», αποδείχτηκε – από τα αρχεία του – ότι διέθετε 1350 φορές μεγαλύτερη ποσότητα νιτρικής αμμωνίας στις αποθήκες του απ’ το νόμιμο απόθεμα.
Μήπως η «έκρηξη» τελικά δεν ήταν και τόσο «τυχαία»;
Μήπως ήταν μια «κλασσική απόκρυψη» που στόχο είχε να «συγκαλύψει μια πιθανή απώλεια»  ιδιαιτέρως υψηλής ποσότητας της (δυνητικά εκρηκτικής) νιτρικής αμμωνίας;

Υπόθεση «εκτέλεσης Βαξεβάνη»: Μύθος ή Πραγματικότητα;

Του  Γιώργου Ανεστόπουλου


Στο τεύχος 26 B' (18) Απριλίου 2013 του Hot Doc περιγράφεται η απόπειρα «Ολικής Διαγραφής» ενός δημοσιογράφου. Του Κ. Βαξεβάνη. Ενός δημοσιογράφου που όσες ιδεολογικές αντιθέσεις και διαφωνίες κι αν έχεις μαζί του, θα πρέπει να του αναγνωρίσεις ότι ο ρόλος του στην αποκαλυπτική δημοσιογραφία ήταν και είναι σημαντικός. Και απολύτως χρήσιμος ως προς το να αναδειχτούν «δυσώδη σημεία» του Ελληνικού πολιτικοκοινωνικοοικονομικού γίγνεσθαι.
Στον πόλεμο δε κατά της Διαφθοράς και της «Υψηλής Βαθείας Εγκληματικότητας», τέτοιες δυναμικές παρουσίες θα έπρεπε να διαφυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού.
Απ’όλους. Πολιτεία, ΜΜΕ, κοινωνία.

Σταθεροποιούνται σε θετικό έδαφος οι δείκτες της Wall

 Dow14.700,8024,50 0,17%  



  Nasdaq3.289,9920,34 0,62%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Υποψηφιότητα για την πέμπτη διαδοχική του άνοδο βάζει ο δείκτης S&P 500, με τους επενδυτές να αναθαρρούν μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία από την αγορά απασχόλησης των ΗΠΑ, αλλά και την αναβάθμιση των εκτιμήσεων για την οικονομική ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου.

"Υπάρχουν μερικά καλά νέα για τις θέσεις εργασίας και μερικά καλά νέα από το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη, οπότε βλέπουμε έναν θετικό τόνο", σχολιάζει ο Sam Fraundorf, πρόεδρος της Wilmington Trust Investment Advisors που εποπτεύει πάγια αξίας 20,5 δισ. δολαρίων. Ο ίδιος τηρεί στάση αναμονής όσον αφορά τις τοποθετήσεις του σε μετοχές καθώς περιμένει ευκαιρίες να αγοράσει σε χαμηλότερες τιμές, ωστόσο εκτιμά πως οι μετοχές διαπραγματεύονται σε λογικά επίπεδα και πρόκειται να επωφεληθούν από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 82,60 μονάδες (0,56%) και βρίσκεται στις 14.758,90 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 29,20 μονάδων (0,90%) φτάνοντας τις 3.298,90 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 13,00 μονάδων (0,82%) και βρίσκεται στις 1.591,80 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και 8 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Verizon Communications Inc καθώς διαπραγματεύεται στα 53,04 δολάρια με άνοδο 1,24 δολ. ή σε ποσοστό 2,39%. Ακολουθούν η American Express με κέρδη 2,31% στα 68,98 δολάρια και η Bank of America Corp στα 12,53 δολάρια με άνοδο 1,79%.

Kραουνάκης: Ξέρασαν σοβαροφάνεια με τη Στανίση τα βλαμμένα(Βίντεο)

Συγκεκριμένα οΣταμάτης Κραουνάκης, εκτόξευσε τα πυρά του και τις διαμαρτυρίες του μέσω τηςπροσωπικής σελίδας του στο Facebook γράφοντας:
«Ξέρασαν οισοβαροφάνειες κι ενοχλήθηκαν από την τζάμπο Στανίση. Ρε ουστ από ‘κει βλαμμένα.Δουλειά δεν είχατε βγήκατε να προστατέψετε το κοινό γούστο. Έχετε φάει στη μάπαστρουμφάκια. Έχετε σούρει τα μωρά σας στο στο ό,τι να ‘ναι. Έχουν μεγαλώσει ταπαιδιά σας μικρόμισθες Φιλιπιννέζες και βγήκατε να ενοχληθειίτε. Τσιράκια τηςαντίδρασης.
Πάθατε αναφυλαξίακαλού γούστου, πιτυρίδες και τερηδόνες. Περαντζάδες λιγούρια του mall. Ζήτουλες μιας διαφήμισης για ναεπιβιώσετε. Σούργελα δαιμονισμένα, ημιμαθή τση Φιλοθέης, πτυχία του τρεις κιεξήντα.

Μυστηριώδες πλάσμα στην Αίγυπτο θάφτηκε με τιμές Φαραώ(Βίντεο)

Το εύρημα ανακαλύφθηκε σε έναν τάφο στην περιοχή Λαχούλ της Αιγύπτου από τον καθηγητή Βίκτορ Λούμπεκ του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια...
Ο Αμερικανός καθηγητής είπε ότι εντοπίστηκε σε μια μικρή πυραμίδα κοντά στην πυραμίδα του Φαραώ Σενουσρέτ Β΄.
«Η μούμια μοιάζει σαν πλάσμα εξωγήινο και χρονολογείται πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια, δείχνει σαν ένα ανθρωποειδή. Έχει μεγάλο κεφάλι, μεγάλα μάτια και ένα μικρό και λεπτό σώμα», δήλωσε μια πηγή από την Αίγυπτο η οποία έχει δώσει λεπτομέρειες αλλά και φωτογραφίες από την παράξενη μούμια- διατηρώντας, όμως, την ανωνυμία.

Πάρτι εκατομμυρίων με ευρωπαϊκά προγράμματα - Πήρε 8,5 εκ. ευρώ για την εταιρεία και αγόρασε σκάφος

Εταιρείες - φαντάσματα εκμεταλλεύτηκαν επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης και κατάφεραν να αρπάξουν και να σπαταλήσουν τα χρήματα.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης προχωρούν σε έρευνα για όλες τις επιδοτήσεις των εταιρειών μετά το 2004 σε 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα.
Οπως αναφέρει και tovima σε μία περίπτωση, εταιρεία που εξασφάλισε επιδότηση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για ανάπτυξη, προχώρησε στην αγορά πολυτελούς σκάφους του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Ομιλία του Ν. Λυγερού: "Η Αρμενικότητα ως στίγμα ανθρωπότητας"(Βίντεο)

Ομιλία του Νίκου Λυγερού στην κεντρική εκδήλωση για την 98η επέτειο της
 Γενοκτονίας των Αρμενίων με θέμα: "Η Αρμενικότητα ως στίγμα ανθρωπότητας". 
Συνεδριακό Κέντρο «Ι. ΒΕΛΛΙΔΗΣ». Κυριακή 21 Απριλίου 2013, ώρα 11:30. 

Αναζήτηση συνεργατών για το πρόγραμμα LR

Των Ν. Λυγερού, O. Rozier

Το μαθηματικό πρόγραμμα LR που έχει ως στόχο την έρευνα των πρώτων αριθμών Lehmer-Ramanujan, έχει ήδη αποδείξει ότι υπάρχουν 23 τιτανικοί αριθμοί – πρώτοι αριθμοί με περισσότερα από 1.000 ψηφία – και 2 γιγαντιαίοι αριθμοί – πρώτοι αριθμοί με περισσότερα από 10.000 ψηφία. Σε αυτό το στάδιο, θέλουμε να ανοίξουμε το πλαίσιο συνεργασίας για να μπορέσουμε με μεγαλύτερη υπολογιστική ισχύ, να πιστοποιήσουμε μεγάλους πρώτους αριθμούς Lehmer-Ramanujan τους οποίους έχουμε εντοπίσει με την έρευνά μας. Για αυτό το σκοπό όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτό το μαθηματικό πρόγραμμα και έχουν στη διάθεσή τους υπολογιστές 64-bit που λειτουργούν με Linux, μπορούν να έρθουν σε επαφή μαζί μας, για να κάνουν υπολογισμούς πιστοποίησης με το πρόγραμμα PRIMO πάνω στους υποψήφιους αριθμούς για να προχωρήσουμε δυναμικά μέσα σε αυτό το νέο άνοιγμα στον τομέα της θεωρίας αριθμών και ειδικά στην αναζήτηση μεγάλων πρώτων αριθμών.

Καταργείται το Α' και το Β' Σώμα Στρατού!!!

Ριζικές αλλαγές στις ένοπλες δυνάμεις φέρνει η νέα δομή που παρουσιάζεται σήμερα προς εγκριση στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και αναμένεται να επικυρωθεί τις επόμενες μέρες από το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα.
Η νέα δομή προβλέπει το κλείσιμο πολλών σχηματισμών, με σημαντικότερους το Α' και το Β' Σώματα Στρατού, την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20% και προβλέπεται ότι από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατ.ευρώ.

YΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΕ... Οι λαοί δεν θέλουν πλέον την ΕΕ - Τρόικα, Γερμανία & Βρυξέλλες σκότωσαν το όνειρο


Mια άλλη Ευρώπη, εθνοκεντρική και πλήρως αυτόνομη από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών είναι πολύ πιθανόν να επικρατήσει τα επόμενα πέντε χρόνια και αυτό δεν αφορά μόνο την ευρωζώνη, αλλά και την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πλέον στις μεγάλες χώρες της ΕΕ σύμφωνα με την δημοσκοπική έρευνα η οποία διεξήχθη σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Πολωνία, από τη δεξαμενή σκέψης «Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων» (ECFR) οι πολίτες δεν είνα καθόλου ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι αποτελούν μέλη μιας Ένωσης η οποία είναι υπεύθυνη για τα δεινά που υφίστανται, ενώ ο παραδοσιακός απομονωτισμός της Βρετανίας έχει εκτοξευθεί:

"Mitsotakis vs bloggers"(Βίντεο)

Απαντήσεις εφ’ όλης της ύλης έδωσε σε μια ανοιχτή διαδικτυακή συνέντευξη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε στην εκδήλωση «Mitsotakis vs bloggers-Πιάστε με αν μπορείτε».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι του είναι εξαιρετικά ευχάριστος αυτός ο διάλογος με την νέα γενιά και δήλωσε ότι το διαδίκτυο είναι η πιο σημαντική εφεύρεση μετά την τυπογραφία.

Δείτε το Βίντεο όπως προβλήθηκε από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega:

Εξωγήινος ή άνθρωπος;(Βίντεο)

Πριν από δέκα χρόνια ανακαλύφθηκε στην έρημο της Χιλής Ατακάμα ένας σκελετός 15 εκατοστών με μεγάλο κεφάλι. Του έδωσαν το παρατσούκλι Ατα, ενώ έντονη υπήρξε η φημολογία για την... καταγωγή του. Άλλοι είπαν ότι ήταν ένας ανθρωπόμορφος εξωγήινος που απέμεινε στον πλανήτη μας, άλλοι ένα έμβρυο στους πρώτους μήνες της ζωής του κι άλλοι για πίθηκο.

Ύστερα από πολύχρονες έρευνες και εξειδικευμένα τεστ DNA οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Στράτφορντ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μεταλλαγμένο άνθρωπο! Με την επερχόμενη προβολή του ντοκιμαντέρ όπου επεξηγείται η προέλευση και η ύπαρξη του συγκεκριμένου ευρήματος, οι φαν των UFO ήλπιζαν σε μία εκπληκτική ανακοινωση που αφορά τη ζωή έξω από τη Γη. Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο σκελετός προσομοιάζει έντονα σ' αυτό που μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι είναι η μορφή των εξωγήινων

Φοβούνται για τη ζωή τους

Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης από το real.gr

Βασανιστικά περνούν οι ώρες χωρίς κανένα ίχνος ζωής των δυο Ορθόδοξων Μητροπολιτών που απήχθησαν τη Δευτέρα στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και πλέον εκφράζονται ανοιχτά φόβοι για την τύχη τους.

Έντονη ανησυχία επικρατεί τόσο στους εκκλησιαστικούς όσο και στους πολιτικούς κύκλους, καθώς ούτε οι δυο υψηλόβαθμοι επίσκοποι έχουν δώσει κάποιο σημάδι, ούτε ίχνος από το αυτοκίνητο που τους μετέφερε έχει βρεθεί. Την ίδια στιγμή, άγνωστη συνεχίζει να είναι τόσο η ταυτότητα των δραστών της απαγωγής, όσο και τα κίνητρά της, τα οποία πιθανότατα θα έριχναν φως στην υπόθεση.

Στη λέσχη Bildeberg συμμετείχε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από τις εκλογές, όμως, η Ιταλία απέκτησε νέο πρωθυπουργό. Ο 46χρονος Enrico Letta θα είναι ο δεύτερος νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ιταλίας και ένας από τους νεότερους ηγέτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Και το πρώτο στίγμα της πολιτικής του μάλλον προκαλεί εκνευρισμό στο Βερολίνο.

Ο Letta έλαβε την Τετάρτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία αναμένεται να έχει αίσιο τέλος, αφού έχει τις «ευλογίες» των δύο κομμάτων. Οι διαπραγματεύσεις με τα κόμματα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη.

«Κούρεμα» 30% στους νέους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ

«Κούρεμα» συντάξεων 30%-35% σε ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ που θα καταθέσουν χαρτιά από εδώ και πέρα, επιβάλλει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επιβεβαίωσε ότι με διάταξη του πολυνομοσχεδίου που κατατίθεται στη Βουλή, επιβάλλεται ενιαίος τρόπος κανονισμού των συντάξεων στον ΟΑΕΕ καθώς, όπως υποστήριξε, κάποιες κατηγορίες έφταναν σε ποσοστά αναπλήρωσης 130% σε σχέση με τις εισφορές τους.

Μέρκελ, Σόιμπλε, Ρέσλερ απαντούν στον Μπαρόζο Επιμένει το Βερολίνο στην πολιτική λιτότητας

Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις Μπαρόζο ότι οι πολιτικές λιτότητας έχουν φτάσει στα όριά τους και έχουν «απονομιμοποιηθεί»  σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, το Βερολίνο αντεπιτίθεται με «ομοβροντία πυρών».

Αντικειμενικός σκοπός της γερμανικής κυβέρνησης να πείσει ότι η λιτότητα είναι απαραίτητη για να μειωθούν τα ελλείμματα του ευρωπαϊκού Νότου...

Πρώτη η καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, έσπευσε σήμερα να υποστηρίξει την σκληρή πολιτική της Γερμανίας, λέγοντας ουσιαστικά ότ ι το Βερολίνο κάνει χάρη στο Νότο που δεν αυξάνει τα επιτόκιά της η ΕΚΤ.

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα»

Τα πάνω-κάτω στη ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων φέρνουν οι περισσότερες από 100 σελίδες διατάξεων και πάνω από 150 σελίδες συνοδευτικών εγγράφων, που θα κατατεθούν απόψε το βράδυ στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστούν με διαδικασίες-εξπρές όλα τα προαπαιτούμενα για τις δόσεις των 8,8 δισ. ευρώ έως την Κυριακή.

Χιλιάδες υπάλληλοι μένουν «εκτός δημοσίου», εκατομμύρια οφειλέτες του δημοσίου μένουν «εκτός ρυθμίσεων», ενώ η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και οι ρυθμίσεις χρεών στις τράπεζες μένουν «εκτός πολυνομοσχεδίου».

Χαλκίδα: O ληστής έφτυσε τον εισαγγελέα(Βίντεο)

Συγκεκριμένα οι 5 ημεδαποί δράστες, είχαν μπει με κουκούλες και όπλα στο Super market Carrefour της Θήβας, στο Super market Γαλαξίας στον Αλίαρτο και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Θήβα.
Ο Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους με βαριές καμπάνες ( 8 χρόνια μέχρι και 21 χρόνια κάθειρξη στον καθένα ) και χωρίς ελαφρυντικά, κάτι που αποφάσισαν τελικά και οι Δικαστές.
Την ώρα που τελείωσε ο Εισαγγελέας τον λόγο του, σηκώθηκε ξαφνικά από το εδώλιο ο ένας από τους πέντε κατηγορούμενους και τον έφτυσε κατάμουτρα!, ενώ τον απέιλησε και τον εξύβρισε, με χυδαίες φράσεις. "Θα σε γα.....' κ.α. όπως αναφέρει το eviazoom

Επανεκκίνηση έργων και… σχέσεων! Τι σηματοδοτεί η κοινή εμφάνιση Σαμαρά – Βενιζέλου στα έργα της Ολυμπίας οδού

σαμαρας βενιζελος
Τα έργα της Ολυμπίας οδού επισκέφθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης.
Η επίσκεψη της τρικομματικής κυβέρνησης στο εργοτάξιο της Ολυμπίας οδού σηματοδοτεί  την επανεκκίνηση των έργων στους αυτοκινητοδρόμους.  
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, ενημερώθηκαν τόσο για την πορεία των έργων όσο και για τις δυσκολίες που υπάρχουν.
«Σε ποιο σημείο βρίσκεται τώρα το έργο και πότε θα παραδοθεί», ρώτησε ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο επικεφαλής μηχανικός της Ολυμπίας Οδού, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί περίπου το 30% των εργασιών, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, τα έργα αναμένεται να έχουν τελειώσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2015.

Α. Μανιτάκης: Όλα για την καρέκλα

ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ
Πώς ένας Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ευτελίζει το Σύνταγμα και την ιστορία του για να παραμείνει υπουργός 
Ο κ.Αντώνης Μανιτάκης ανήκε, πολιτικά και ιδεολογικά, στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Ως Πανεπιστημιακός απολάμβανε γενικής για να μην πούμε καθολικής αναγνώρισης. Οι επιθέσεις που δεχόταν από την τρόικα για την επιμονή του να εξαντλήσει τα περιθώρια και να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να μην υπάρξουν απολύσεις, πλην αυτών που πρέπει να γίνουν για τους επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, τον είχαν καταστήσει συμπαθή στα μάτια της κοινής γνώμης.

Tην παραίτηση Ρουπακιώτη θα ζητήσει ο Σαμαράς

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗΣ
Από το  newsbomb

Στην περίπτωση που ο Υπουργός Δικαιοσύνης αρνηθεί να υπογράψει το πολυνομοσχέδιο - Επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Φώτη Κουβέλη. 
Απίστευτο παρασκήνιο, με διαφορετικές προσεγγίσεις ακόμα και στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες, μετά την άρνηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη να συνυπογράψει το πολυνομοσχέδιο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα κατάργησης των δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν συμβασιούχους αλλά και εργαζόμενους που τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν κατά τη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών, στις 13:13, να τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 97,71 μονάδες παρουσιάζοντας αμελητέες απώλειες σε ποσοστό 0,08%.

Την ίδια ώρα ο Δείκτης FFTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 38,31 μονάδες, σημειώνοντας περιορισμένα κέρδη σε ποσοστό 0,16%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €24.328.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο σημειώνει μόνο ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 3,78%.

Στο "στόχαστρο" του ΓΔ οι 1.000 μονάδες

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ένα «βήμα» πιο κοντά στις 1.000 μονάδες έρχεται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, κινούμενος εκ νέου ανοδικά, με ώθηση τόσο από την άνοδο σε τράπεζες και blue-chips, όσο και από τη συνέχιση του «ράλι» στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Στο ταμπλό του FTSE25 ξεχωρίζουν τα διψήφια ποσοστιαία κέρδη των Eurobank, ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς, ενώ έντονα ανοδικά κινείται και η μετοχή της Alpha Bank.

Ο Έλληνας δεν μπορεί να ηττηθεί από κανέναν...(Βίντεο)

Από το mythiki-anazitisi

Έλληνας δεν είναι ένας ξεχασμένος πολίτης της Μεσογείου.
Ούτε μία λέξη στην ταυτότητα.
Είναι τίτλος.
Κι όπως κάθε τίτλο, θα τον "αποκτήσουν" αυτοί που θα "προσπαθήσουν" να τον κάνουν δικό τους.
Δεν θα μάθεις από τα βιβλία την ιστορία, τις μάχες, τα πρόσωπα που σημάδεψαν την ζωή του ιερού, τούτου, χώρου.
Θέλεις να μάθεις για τους Έλληνες; Την αλήθεια για τους Έλληνες; ...
Δεν είναι δύσκολο. Προσπάθησε να "ακούσεις" το αίμα που κυλάει μέσα σου.

Η ΑΘΗΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ; O χάρτης της "Νέας Τουρκίας" προκαλεί διπλωματικό επεισόδιο με την Βουλγαρία

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αντέδρασε καν όταν δύο εβδομάδες μετά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας που συνεδρίασε στην Κωνσταντινούπολη, η εφημερίδα Μιλλιέτ, δημοσίευσε απόρρητο χάρτη που τέθηκε υπ'όψιν των μελών του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας με την μισή Ελλάδα κατεχόμενη, αλλά η Βουλγαρία φαίνεται ότι φοβάται πολύ ολιγότερο την Τουρκία και αντέδρασε εντονότατα.

Πέφτουν οι τόνοι... Τα βρίσκουν οι κυβερνητικοί εταίροι

Σχόλιο από ALEXANDER

Σώπαααααααααααααααααααααα


Αφορμή για να διασκεδαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις από τις ενδοκυβερνητικές έριδες των τελευταίων ημερών δίνει η επανεκκίνηση των εργασιών στους μεγάλους οδικούς άξονες.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τους αρχηγούς των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων να παραστούν στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη επιθεώρηση των κατασκευαστικών εργασιών που ξεκίνησαν στην Ολυμπία Οδό.