Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Πυθέας ο Μασσαλιωτης: Έλληνας ο πρώτος θαλασσοπόρος της Ιστορίας


Ο Έλληνας Πυθέας ήταν ο πρώτος θαλασσοπόρος της Iστορίας, λέει σε νέο βιβλίο Bρετανός ιστορικός. Ξεκίνησε τον 4ο αιώνα π.X. από τη Mασσαλία για τον ευρωπαϊκό βορρά. Kαι δεν βρήκε βαρβάρους, αλλά κασσίτερο, ήλεκτρο και χρυσό.
Στο παλιό λιμάνι της Μασσαλίας, μία χάλκινη πλάκα γράφει: «Εδώ γύρω στο 600 π.X. Έλληνες ναυτικοί αποβιβάστηκαν προερχόμενοι από τη Φώκαια, ελληνική πόλη της Μικράς Ασίας. Ίδρυσαν τη Μασσαλία από την οποία μεταλαμπαδεύτηκε στη Δύση ο πολιτισμός».

Σύντροφοι, χρειαζόμαστε κι άλλους μετανάστες! Πολλούς ακόμη και γρήγορα...ζυγώνει η Ώρα!

Του Γιώργου Ανεστόπουλου

- Κινδυνεύουμε να χάσουμε το παιγνίδι με τους μετανάστες σύντροφε.
- Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς σύντροφε.
- Ας επιμείνουμε στο χαρτί της οικονομίας στο οποίο και κυριαρχούμε. Ποιός ο λόγος να επιμένουμε να στηρίζουμε τους μετανάστες; Και μάλιστα τους  μουσουλμάνους; Μετά από τόσο αίμα που έχουν στοιχίσει ήδη στον Λαό μας. Είναι παράλογο! Παράδοξο! Πρέπει να το καταλάβουμε επιτέλους!

Από πότε και από ποιούς έγινε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο “μη βιώσιμο” κ. Στουρνάρα;

Η απλή αλήθεια με αριθμούς.

Το 9μηνο του 2009, αυτός ο παλιάνθρωπος, ο κουρασμένος, ο βούδας της Ραφήνας, άφησε το ίδρυμα με …κέρδη 160 εκ. Ευρώ! Έχοντας μάλιστα περάσει τους παγκόσμιους κραδασμούς από την κατάρρευση της Lehman. Οι δείκτες του ΤΤ το έφερναν πανευρωπαϊκά στην πρώτη τετράδα.
Έπειτα, ανέλαβαν οι “ξεκούραστοι”. Ο κύριος Κλέων Παπαδόπουλος με την φυσική επιστασία του κυρίου Προβόπουλου και την πολιτική του κυρίου Παπακωνσταντίνου.
 Δείτε τα αποτελέσματα του 2011.

Η άνοιξη του 2013 θα βρεί μια αγνώριστη Ελλάδα: ξανανιωμένη ή κοκαλωμένη;

Του Νίκου Καραβαζάκη

Όπως είναι ήδη γνωστό η νορβηγική εταιρεία PGS που ανέλαβε από το ελληνικό δημόσιο τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης θα παραδώσει τα αποτελέσματα σε λίγους μήνες και αυτά θα αξιολογηθούν, μαζί με όσα άλλα έχουν συγκεντρωθεί από παρελθούσες έρευνες, μέχρι το καλοκαίρι του 2013. Τα δεδομένα όλων των ερευνών μπορεί να τα εμπορευθεί η ελληνική κυβέρνηση κατ’ αποκλειστικότητα μόλις ανακηρυχθεί η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ( ΑΟΖ ).

Oλόκληρο το μανιφέστο των Πορτογάλων στρατιωτικών που απειλούν με Κίνημα


Ένα πραγματικό μανιφέστο το οποίο ταυτοχρόνως προειδοποιεί καθαρά για στρατιωτικό κίνημα στην Πορτογαλία από την στιγμή που εξακολουθήσει η πολιτική εξαθλίωσης που έχει επιβάλλει η τρόϊκα στην χώρα είναι το κείμενο το οποίο παρουσιάζει σήμερα μεταφρασμένο ολόκληρο για πρώτη φορά στο defencenet.gr.
Η προειδοποίηση της πανίσχυρης "Ένωσης Στρατιωτικών" (Associação de Praças) της Πορτογαλίας, δείχνει ότι η κατάσταση έχει φτάσει στα όρια της και έχει ταράξει τις Βρυξέλλες και την τρόϊκα γενικότερα αν κρίνουμε από τα δημοσιεύματα τόσο στον λατινικό όσο και στον αγγλοσαξωνικό Τύπο, όπως βλέπουμε και στην φωτό της α΄σελίδα όπου αποδελτιοποιήσαμε ορισμένα από τα δημοσιεύματα.

"Ποσοτική Χαλάρωση" - Η αμφιλεγόμενη πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών



Image
Του Γιάννη Βαρουφάκη από protagon.gr
 Ξεκίνησε στην Ιαπωνία στην δεκαετία του 1990. Τότε, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι είχαν θεωρήσει αυτή την πρακτική πολύ περίεργη, αν όχι ξεκάθαρα καταδικαστέα. Σήμερα, Αμερική, Ευρωζώνη, Βρετανία, Βραζιλία και Κίνα την ενστερνίζονται. Και, έτσι ώστε να κλείσει ο «κύκλος», νάσου η Ιαπωνία προχθές να την αγκαλιάζει άλλη μια φορά. Ο λόγος για την «ποσοτική χαλάρωση», την πολιτική των Κεντρικών Τραπεζών που θα μείνει στην ιστορία με τα αρχικά QE – από το Quantitative Easing.

Ανατροπές: Πάνω από 12% η ΧΑ, πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως αλλάζει η τάση...

Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά στην δεύτερη δημοσκόπηση της εβδομάδας (μετά από αυτή της RASSS που έδειχνε μπροστά τη ΝΔ) την οποία πραγματοποίησε η Metron Analysis για την εφημερίδα "Επενδυτής". Συγκεκριμένα ο  ΣΥΡΙΖΑ περνάει μπροστά με 1,2% διαφορά από την ΝΔ με αναγωγή των αναποφάσιστων. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο δημοσκοπήσεων είναι η παγίωση του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή στην τρίτη θέση.
Σύμφωνα με τη Metron Analysis, η ΝΔ συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 19,6% έναντι 20,8% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 8,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η ΔΗΜΑΡ με 4,8% και το ΚΚΕ 3,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1%.

Λεπέν:ΝΑΙ στην απαγόρευση των μουσουλμανικών και εβραϊκών θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής

Η ηγέτις της Ακροδεξιάς στη Γαλλία και υποψήφια πρόεδρος της χώρας Μαρίν Λεπέν πρότεινε τη δημόσια απαγόρευση των μουσουλμανικών και εβραϊκών θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής, προκειμένου να περιοριστεί ο φόβος για την έξαρση της θρησκευτικής βίας που πυροδότησε η δημοσιοποίηση των προκλητικών σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ από τη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

Η Μαρίν Λεπέν σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα γίνει δεκτή η πρότασή της για την απαγόρευση των θρησκευτικών καλυμμάτων κεφαλής στις δημόσιες μεταφορές και στους δρόμους», καθώς και την απαγόρευση των φαγητών Halal και Kosher από τα σχολεία.

Προβληματίζει τα κόμματα ο φάκελος για τον πλουτισμό βουλευτών

Να κατονομαστούν οι πολιτικοί που αναφέρονται στον κατάλογο και ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ζητούν 13 βουλευτές της ΝΔ με ερώτηση τους στον υπουργό οικονομικών.

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών τι θα πράξει ώστε να διαπιστωθεί αν τα ποσά αυτά προέρχονται από φοροδιαφυγή και να αποδοθούν τα αναλογούντα διαφυγόντα έσοδα στο Δημόσιο. Ρωτούν επίσης σε πόσες υποθέσεις έχουν διενεργηθεί φορολογικοί έλεγχοι και τι ποσά φόρων έχουν βεβαιωθεί.

Γλώσσα λανθάνουσα...(Βίντεο)

Εν τη ρύμη του λόγου του ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού αναφερόμενος στο πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη συμπεριφορά του εκπροσώπου του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, Πολ Τόμσεν, είπε: «Τώρα λένε τους φταίει ο Τόμσεν. Οι άλλοι είναι συνεννοήσιμοι, ενώ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ έχει λένε μία ανεξήγητη συμπεριφορά. Ακούω αυτές τις ημέρες τις βαθυστόχαστες αναλύσεις των τηλεοπτικών αστέρων στα τηλεπαράθυρα των δελτίο των 8. Μόνο το ζωολογικό χάρτη του κ. Τόμσεν δε φέρανε για να δούμε τι είναι αυτό που τον επηρεάζει και έχει αυτή την παράξενη συμπεριφορά...».

Φούλε προς ΠΓΔΜ: Πρώτα θα λύσετε το θέμα της ονομασίας

Φούλε προς ΠΓΔΜ: Πρώτα θα λύσετε το θέμα της ονομασίας
Ο αρμόδιος για τη διεύρυνση της ΕΕ, επίτροπος Στέφαν Φούλε, διεμήνυσε προς την ΠΓΔΜ ότι δεν πρέπει να ελπίζει πως μπορεί να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, εάν πρώτα δεν επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας.
Ο κ. Φούλε, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» (Radio Free Europe), με έδρα την Πράγα, σημείωσε ότι δεν είναι ρεαλιστικό να αναμένει κανείς πως μπορεί να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να αφεθεί για το τέλος το ζήτημα της ονομασίας.

Το Πεντάγωνο παροπλίζει πλοία και αποσύρει αεροσκάφη

Το ποσό των 517 εκατ.ευρώ φιλοδοξεί να εξοικονομήσει συνολικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κλείνοντας 55 στρατόπεδα, βάζοντας λουκέτο σε 15 κέντρα νεοσυλλέκτων, αποσύροντας σταδιακά 47 αεροσκάφη τύπου A7 Corsair και παροπλίζοντας 11 πολεμικά πλοία!

Παραλλήλως, με απόφαση που έλαβε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος έπειτα από συνεννόηση με την στρατιωτική ηγεσία ακυρώνονται εντελώς εξοπλιστικά προγράμματα ύψους 104 εκατ. ευρώ και εξοικονομούνται ακόμη 333 εκατ. ευρώ από άλλα εξοπλιστικά προγράμματα στα οποία ή μειώνεται το τελικό τίμημα ή μειώνεται δραστικά η ποσότητα της παραγγελίας (οι μειώσεις από το μαχαίρι στα εξοπλιστικά προγράμματα περιλαμβάνονται στο συνολικό ποσό της μείωσης κατά 517 εκατ.ευρώ.

Τσίπρας: «Η συγκυβέρνηση τραβάει τη σκανδάλη στους αδύναμους»

Την ακύρωση του μνημονίου, ως προϋπόθεση να σταματήσει η ύφεση, την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, με μορατόριουμ στην πληρωμή των τόκων του εξωτερικού χρέους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, τη διαγραφή σημαντικού μέρους του δημόσιου χρέους και την αποπληρωμή του υπόλοιπου με «ρήτρα ανάπτυξης», καθώς και την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας έθεσε ως πρωταρχικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

"Ρήτρα απόκλισης" αν αποτύχουν τα μέτρα

Με ρήτρα για τη λήψη πολύ σκληρών μέτρων που θα ληφθούν το 2014 για να καλύψουν τυχόν αποκλίσεις και αστοχίες, στην περίπτωση που αποτύχουν ορισμένα από τα "μαλακά" μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση αλλά αποδέχεται Τρόικα επειδή τα θεωρεί «επισφαλή», επιχειρεί να κλείσει ο Γιάννης Στουρνάρας το «deal» με τους δανειστές.

Όπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, επειδή οι ελεγκτές αμφισβητούν ακόμα μέτρα λιτότητας ύψους 2 δισ. από το «πακέτο» των 11,5 δισ. ευρώ

Με έξοδο από τη ΔΗΜΑΡ απειλούνται Βουδούρης - Μιχελογιαννάκης

Την πόρτα της εξόδου από τη ΔΗΜΑΡ δείχνει στον Οδυσσέα Βουδούρη και τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Τσούκαλης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βημα FM 99,5 τους κατηγόρησε ότι δεν έχουν κάτι διαφορετικό να προτείνουν και απλώς διαφοροποιούνται μόνο για λόγους συναισθηματικούς και για να γίνουν αρεστοί πρόσκαιρα στο λαό.

ΑΓΡΙΝΙΟ: Ο πεθαμένος... έστειλε επιστολή στον Δήμο "ΑΡΝΕΙΤΑΙ" ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ "ΟΦΕΙΛΗ" ΤΟΥ

Γράμμα στον Δήμο Αγρινίου "έστειλε"... πεθαμένος εν ζωή κάτοικος Παραβόλας για να διαμαρτυρηθεί για το έγγραφο που του εστάλη (τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατό του) από τον Δήμο προκειμένου να πληρώσει... οφειλές από τέλη! Το γράμμα φυσικά υπογράφει ο γιος του ο οποίος είναι και Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο για την ασυνεννοησία στον Δήμο: 
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΟΛΤΑΤΟΣ: ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
"Δ.Δ. ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Αξιότιμε κε Δήμαρχε,